ježíš ale šak čo je na tom, ked ma niekto okuliare??? na tom sme sa smiala možno tak ked sme mali 6 rokov...ahaaa sorry zakladatelka ankety nemá o moc viac...tak už chápem...
Vnimam ludi s okuliarmi inak ako ludi bez okuliarov ale nie pozitivnejsie ani negativnejsie len proste inak
Tazko to vysvetlit... Mozno mi pripadaju taki krehkejsi alebo co..... ten celkovy dojem u cloveka to dost ovplivnuje ako jeho sucast......
Vyzor do urcitej mienky rozhodne ovplivnuje prvy dojem v kazdom aspekte... je to primitivna ludska vlastnost , ale je..... ale kedze my inteligentni ludia na prvy dojem zasadne nedavame nie je to nic co by mohlo sposobit problemy....
Horsie je to napriklad v skolke a z casti na zakladnej
""tucko bombicka vyliahol sa z vajicka "" stare zname alebo kto ma okuliare je automaticky biflos .....
Ale bolo by trapne az retardovane keby tieto vizualne vnemy ovplvnovali nas postoj k ludom aj v dospelosti.
bleeeeeee, ja nosím okuliare mám taký pocit, že už od narodenia, nikomu to nevadí, len keď náhodou prídem bez nich, tak sa všetci chytajú za srdce, ako mi to bez nich strašne svedčí... No ble, aj tak mám pocit, že je to naopak
@Hluzar To skôr nejde o to aby sa mi niekedy niekto smial. Len keď som začala nosiť okuliare mala som pocit, že ma ľudia úplne inak berú ako pred tým, možno to bolo len tou neistotou, keďže zorné pole ti určuje veľkosť rámu. Preferujem šošovky.
U mňa je skôr ten prípad, že mám strašné komplexy kvôli okuliarom už od škôlky Tak aj keď mám zlý zrak ich nenosím, snažím sa nosiť šošovky, ale ani tie nemám rada. Keď ma už priveľmi bolia oči dám si okuliare a keď idem napr. do školy tak každý sa pýta prečo mám okuliare a aj hovoria, že sa mi hodia a tak a vtedy sa prejaví môj hnusný komplex a tie okuliare schovám do puzdra a radšej trpím
ja sice okuliare nenosim(ja mam sosovky) ale nelubia sa mi ludia s okuliarmi. a neviem preco. proste sa mi nelubia! a este ked su tie okuliare take j... no amen dolores!:/
Okuliare nosím stále... Nikto to nikdy neriešil, akurát mi všetci hovoria, že s okuliarmi vyzerám lepšie ako bez nich... Nechápem, ak má niekto problém ich nosiť (jedine ak mu zavadzajú). Však v dnešnej dobe sa dajú kúpiť veľmi pekné rámy...
Niektorí ľudia nosia okuliare aj keď nemusia... Napríklad, niektoré moje spolužiačky si dajú okuliare, keď chcú vyzerať inteligentne... Len škoda, že tak len vyzerajú
ide skor o zvyk. ked nosim sosovky a raz za mesiac si dam okuliare tak jasneze to okolie vnima inak. so sosovkami sa citim lepsie, lebo sa si viac pacim na ostatnych ludich mi to je jedno. doma nosim okuliare.
nie nemám ten pocit možno ked som bola menšia ..a vela ludí ani nechce nosiť okuliare lebo to a hento.. ale ja som si zvykla a čo si druhý myslia je mi fuk ,,, a je nás dosť čo nosíme okuliare takže ..
nie, väčšinou ich nenosím, aj keby som mala...ale v poslednej dobe viac ľudí povedalo , že mi pristanú tak ich začnem nosiť aj von ale čo si myslia o mne a mojich okuliaroch ..to sa mňa netýka...
keď som okuliare nosila, bolo mi jedno, čo si o mne druhí myslia. ale časom mi začali neskutočne prekážať, teraz ich vydržím nosiť len doma ku kompu, keď idem niečo dlho písať. ide ma vtedy aj tak roztrhnúť od nervozity. a na šošovky mám zas citlivé oči. soňaslepota forever!
ja mam okuliare do dialky...doma ich nenosim vobec...davam si ich len ked idem niekam do mesta, do skoly...a vobec ma nenapadlo, ze by ma preto mali ludia vnimat inak...znami mi hovoria, ze mi pristanu,...skor ked som chodila na zakladku som s tym mala problem, ale teraz ani nie...nad sosovkami som ani nerozmyslala....hlavne z financnych dovodov..a neviem si predstavit ako by som si ich zakladala
myslím že ma vnímajú normálne, len občas niekto dá nejaký koment na okuliare, že sú pekné etc. A ked som zmenila štýl okuliarí si to všimli. A všeobecne mi ludia hovoria že vyzerám lepšie bez nich, ale že mi dodávajú akýsi šarm. Myslím že je to vec vkusu a zvyku, s nosením okuliarí nemam ziadny problm a ludia okolo mna si uz na to zvykli.
Ako ja to beriem v pozitívnom slova zmysle že ma ľudia berú lepšie v okuliaroch no lepšie ak im treba poradiť s niečim v meste tak sa opýtajú mňa a okolo mňa stojí na MHD 50 ľudí asi pôsobí človek v okuliaroch inteligentnejšie alebo ja neviem.
Inak ja okuliare nosím rád a už som si zvykol a pravdu povediac niektorým ľuďom okuliare pristanú tak prečo nie(hlavne dievčatám s môjho pohľadu . Ale poznám ľudí čo nosia račej šošovky to je už každého osobná vec čo si vyberie ale na koniec by som podotkol, že už žijeme v 21st. tak okuliare sú rôzne(farby,tvary) nie ako za socializmu keď vyzerali všetky rovnako a boli to hnusné hrubé rámy a vyzerali ako popolníky v tej dobe by som sa niektorým ľuďom nečudoval že ich nechceli nosiť ale dnes v pohode.
asi tazko ked mam 14 a z toho 9 rokov ich nosim ved ludia s okuliarmi niesu iny ako normalni nemaju vecsie alebo mensie IQ len maju istu chybu s ocami ako @Millie ked ma niekto dajme tomu alergiu vnimas ho inak???
@siss no vidim ze ty si sa s frajerom nasla obaja take povahy ze hned kazdemu nadavaji a pritom tato anketa je v porovani s niektorymi este celkom normalna...ked sa ti nelubi tak sa prosim ta zdrz tvojich sprostych komentov...
mna urcite ano kedze s okuliarmi som nebola vonku pomaly 2 roky kebyze zrazu v nich niekam pridem tak by to bolo divne. ano a 80% ludi by zistilo ze som slepa
@Kosmiklove načo sa ty do toho straráš, či sme sa našli alebo nie...podla mna je táto anketa uplne o ničom, pretože na okuliaroch nič nie je, ked niekto nevidí tak proste nevidí...to jak keby sa niekto spýtal, či vnímam inak niekoho kto ma v uchu strojček lebo nepočuje...alebo barlu lebo ho boli noha abo čo...aaaa...
@Kosmiklove a ty si nikdy na ziadnu anketu ci diskusiu nenadaval? Ani raz? Pochybujem. Len si zas potrebujes rypnut lebo cele dni nemas co robit a sedis za birdzom. Dost ubohe. Vrat sa k fetu a chod si zasmazit alebo si sprav plastiku alebo proste rob daco len tu tolko nesed a nesleduj kazdy moj ci siss ci kohoklvek krok.
@Hajzelodkosti a vies ty co? doteraz si vlastne zo seba nedostal nic ine len smazky a fet...to je asi cely tvoj zivot. takze polutovania hodny si tu asi len ty...
Fajn,áno,vnímam ich inak,pritom ich nosím aj ja .A aj mňa inak vnímajú,proste,neviem to popísať,ale inak.Ale ja už som si na ne zvykla,ale bolo by mi lepšie bez nich ...Som krajšia
ono hej... medzi znamym a kamaratmi mi je to jedno..
ale ak idem niekam prvy krat-napriklad na pracovny pohovor-tak tam zabera dat si okuliare. ja osobne vyzeram dost mlado..takze okuliare mi trosku pomozu..
inak to vobec neriesim.. a nerada nosim okuliare...a momentalne nemam ani šošovky... takže
Noo, okuliare nosím od svojích 4 rokov, v podstate toje moja neodmysliteľná časť ale aj tak mám stále divný pocit, že sa na mňa ludia inak pozerajú...
nemám pocit, že vyzerám inteligentnejšie, možno zodpovednejšie ale nikoho iného s okuliarmi neberiem ako nejaké retarda...
Skôr mám pocit, keď vidím starších okuliarantých ľudí, vyznejú strašne dôležito... a poväčšine to býva pravda... niektoré veľmi dôležité učiteľky, ktoré tak strašne milujem.
Za okuliare som sa nikdy nehabila a nechápem, čo je na nich zlé. Veď pokašlite si zrak, potom uvidíte následky v starobe, i skôr.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
161 komentov
@Hawran Aj hej, preto ich radšej nenosím.
Tazko to vysvetlit... Mozno mi pripadaju taki krehkejsi alebo co..... ten celkovy dojem u cloveka to dost ovplivnuje ako jeho sucast......
Vyzor do urcitej mienky rozhodne ovplivnuje prvy dojem v kazdom aspekte... je to primitivna ludska vlastnost , ale je..... ale kedze my inteligentni ludia na prvy dojem zasadne nedavame nie je to nic co by mohlo sposobit problemy....
Horsie je to napriklad v skolke a z casti na zakladnej
""tucko bombicka vyliahol sa z vajicka "" stare zname alebo kto ma okuliare je automaticky biflos .....
Ale bolo by trapne az retardovane keby tieto vizualne vnemy ovplvnovali nas postoj k ludom aj v dospelosti.
Zatial co ini dusevne stoja na miste ty mozes rast
keď nosím okuliare nezdá sa mi, že by ma vnímali inak...
Niektorí ľudia nosia okuliare aj keď nemusia... Napríklad, niektoré moje spolužiačky si dajú okuliare, keď chcú vyzerať inteligentne... Len škoda, že tak len vyzerajú
ale spozorovala som ze ked mam okuliare, tak v mhd a na ulici po mne prislusnici muzskeho pohlavia menej pozeraju
vdaka okuliarom som myslim ziskal aj pracu vyzeral som inteligentnejsie ako ten predo mnou
Inak ja okuliare nosím rád a už som si zvykol a pravdu povediac niektorým ľuďom okuliare pristanú tak prečo nie(hlavne dievčatám s môjho pohľadu . Ale poznám ľudí čo nosia račej šošovky to je už každého osobná vec čo si vyberie ale na koniec by som podotkol, že už žijeme v 21st. tak okuliare sú rôzne(farby,tvary) nie ako za socializmu keď vyzerali všetky rovnako a boli to hnusné hrubé rámy a vyzerali ako popolníky v tej dobe by som sa niektorým ľuďom nečudoval že ich nechceli nosiť ale dnes v pohode.
vysledok: vyzeram ako 30rocna hovorkyna MENSY
a je mi to jedno,mám ich asi 3-4 roky ale bez nich nejdem nikam už
Este ze mam sosovky
@kosmiklove super takych dnes je na tony. Je pekne, ze popri takym zlym veciam sa venujes aj niecomu. To si na tebe vazim, naozaj
@neway povinne najbližšie bez šošoviek to máš!
ale ak idem niekam prvy krat-napriklad na pracovny pohovor-tak tam zabera dat si okuliare. ja osobne vyzeram dost mlado..takze okuliare mi trosku pomozu..
inak to vobec neriesim.. a nerada nosim okuliare...a momentalne nemam ani šošovky... takže
nemám pocit, že vyzerám inteligentnejšie, možno zodpovednejšie ale nikoho iného s okuliarmi neberiem ako nejaké retarda...
Skôr mám pocit, keď vidím starších okuliarantých ľudí, vyznejú strašne dôležito... a poväčšine to býva pravda... niektoré veľmi dôležité učiteľky, ktoré tak strašne milujem.
Za okuliare som sa nikdy nehabila a nechápem, čo je na nich zlé. Veď pokašlite si zrak, potom uvidíte následky v starobe, i skôr.