z vedeckého hladiska nepochybne každého, ale aby som to upravil na pravú mieru, teraz to myslím skôr vizuálne. Na čo sa neviete vynadívať, ked to vidíte na obrázku.
Fascinuje ma.. no, ja nie som velmi vizualne zalozena cize napriklad taka vec, ze pri vybuchu jednej supernovy sa uvolni niekolkonasobok mnozstva energie, co Slnko vylucilo za svoju celu existenciu
co je O_____________________O wau. viete si to predstavit? (inak tak nejako asi vznikla Zem. Pri vysokej koncentracii energie a nejakeho mracna (vodik, helium) )
čierne diery, galaxie, hmloviny- tie sú úplne z celého vesmíru najúžasnejšie, erupcie na slnku , hviezdy, a samozrejme aj planéty najviac sa mi páči tá obývaná a Saturn
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
28 komentov
ale inak tak ako @1 ... Celý vesmír
Fascinuje ma.. no, ja nie som velmi vizualne zalozena cize napriklad taka vec, ze pri vybuchu jednej supernovy sa uvolni niekolkonasobok mnozstva energie, co Slnko vylucilo za svoju celu existenciu
co je O_____________________O wau. viete si to predstavit? (inak tak nejako asi vznikla Zem. Pri vysokej koncentracii energie a nejakeho mracna (vodik, helium) )
Vedci si myslia, že pod jeho povrchom je podzemný oceán v ktorom by sa mohol vyskytovať aj primitívny bakterialny život.
Super diskusia
Mna najviac fascinujú galaxie, ale tá naša je aj tak najkrajšia
» astrin.planetarium.sk/photos/imgsize....
Táto búrka známa ako Jupiterová velká červená škvrna je príkladom najdrastickejšiho počasia v našej slnečnej sústave.
Podla mna velmi pôsobivý jav.
Niečo podobné je aj na Neptúne.
Ale najviac ma šokoval ten dokonalý pentagram na poloch saturnu.
Len teraz neviem nájsť obrázok.
Niektorí ludia si myslia, že vesmír je čierny a nudný, a že na planétach a hviezdach sa nič nedeje.... ale deje sa tam toho velmi vela
Tým ktorí prispeli ku kvalite fora dakujem. Ale asi sa vrátim k prijebaným diskusiám , lebo tu sa iné nechytá
a keďže ja som jeho súčasťou, tak najviac obdivujem sám seba.
Napríklad, že najteplejší povrch má planéta ktorá je až druhá v poradí od slnka.
Alebo, že nebyť mesiaca, pravdepodobne by na Zemi nevznikol život...a že sa vzdialuje.
Alebo, nezvyčajná rotačná os uránu.