Mne "slobodný" život nevyhovuje. Niekto by dal za to všetko na svete, a nechce sa viazať, pretože nechce aby ho niekto obmedzoval, keď chce ísť von, alebo niekam na víkend alebo kúpiť niečo za 500€ pre seba... a podobne...
Život vo vzťahu je to isté ako slobodný život, keď si slušný človek a neťaháš sa kade tade. Akurát je to lepšie tým, že máš príjemné pocity, máš ich s niekym, a máš pocit, že má zmysel ísť zajtra do práce, pretože sa vrátiš a stretnete sa. Pretože zarobíš a môžte si niečo kúpiť, niekam ísť, urobiť si radosť. Našetriť si spoločne na niečo... atď. ...
Pre slobodného života je, že si každé ráno môžeš dopriať hrianky s cesnakom a každú večeru chlieb s masťou a cibulou. Proti je že si ten chlieb kúpiš a zožereš sám.
Tak ja to až tak nemám s čím v tom širšom meradle porovnávať, lebo to čo som zažil a podobalo sa už vzťahu, trvalo len veľmi krátko v tých mojich 23 rokoch. Ale som vôbec rád aj za to, že som to mal možnosť zažiť, že to bolo a zažiť pocit aké je to byť zamilovaný a mať aspoň chvíľu tie "motýle v bruchu". Skončilo to však skorej ako som sa vôbec stihol nazdať, ale čo už sa dá robiť..
Ale tak keď som aspoň vtedy chvíľu bol vo vzťahu, tak už po mesiaci sa mne nejako začalo cnieť za slobodou a som si to tak porovnával, aké to bolo super, keď bola výhoda, že ma vtedy nikto nenaháňal kde som, čo som robil, prečo chat vypínam už alebo už odchádzam od chatu, keď som bol zrovna doma. Podobne aj viac času som mal na seba počas slobodného života a na venovanie sa mojim záujmom a koníčkom, čo vnímam tiež ako pozitívum.
Možno aj jeden z tých dôvodov rozchodu bol, že mi nedala "dýchať", neverila mi, čo to len celkovo zhoršilo a poslalo ku dnu, aj keď ja som to oficiálne prvý neukončil. Je jasné, že nevhodnú babu som si vybral a odvtedy sa mi ťažšie niekto zháňa, lebo nikto nie je tak podobný ako ja alebo tie charakterové vlastnosti čo ponúkam neláka v dnešnej dobe toľko báb, netuším kde môže byť problém.
Ale keby si mám vybrať medzi slobodným životom a zadaným, tak by som si vybral zadaný život, aj napriek tomu, že som si už za tie roky omnoho viac stihol zvyknúť a privyknúť na svoje štandardy v slobodnom živote, čo možno bude ťažšie trocha aj narúšať, ale prispôsobil by som sa a zvykol by som si postupne.
Už aj tak tých mojich kamarátov je čím-ďalej viac zadaných a frajerky ich nechcú moc púšťať, tak by som sa len menil časom k osamelému, čo nevnímam ako výhodu zrovna.
PRE A PROTI SLOBODNÉHO ŽIVOTA
Pre: - Menšia miera zodpovednosti. Väčšia miera anonymity. Viac času na seba. Myšlienky lietajú slobodnejšie a nie sú determinované zamilovanosťou. Preto asi , niekedy mimo vzťah má človek väčší priestor na seba rozvoj, ak je ten vzťah toxický tak určite. Zrazu sa s nikým nehádam a neriešim žabomyšie vojny. Človek sa učí samote, je prospešné vedieť byť sám.
Proti - Človek sa zobúdza sám, nemá komu urobiť raňajky, nikto mu nestojí moc za poriadne sebaobetovanie, niekedy prídu úzkosti. Chýba človeku ten pocit zamilovanosti, ktorý ak sa zažije len pár sekúnd v storočnom živote, tak pre ten pocit sa oplatilo žiť. Niekedy sa v človeku môže znásobiť egoizmus, ak je dlho slobodný. (síce slovo slobodný je v tomto kontexte blbosť, však sloboda a slobodný má byť človek aj vo vzťahu, ak nie je, niečo je zle...)
ZÁVER: Každopádne aj život vo vzťahu aj mimo vzťahu má byť zameraný na konečný cieľ človeka a má formovať pre budúcnosť, možno pre tú pravú lásku. Ak človek cíti utrpenie či už kvôli tomu že je "sám" alebo dokonca vo vzťahu, tak to utrpenie má zmysel a človek môže z neho veľa vyťažiť. Samozrejme ak povie "áno" aj tomu utrpeniu, inak trpí zbytočne.
@kierkegaard@8 Prečo tu kur** nemôžem vymazať komentár aby som ho mohol opraviť? Rozčúlilo ma to...miesto "anonymity" malo byť "autonómnosti"....ale čo, aj tak to nik nečíta.
Všetko má svoje výhody a nevýhody. Single život je super, lebo človek nemusí robiť žiadne kompromisy, ale zase býva osamelý. Samozrejme, česť výnimkám. Vo vzťahu (záleží, či títo ľudia spolu bývajú) je to tiež pekné, lebo človek nie je taký osamelý a má niekoho, na kom mu záleží a opačne. Nevýhody nie sú pre niekoho väčšia miera zodpovednosti a trocha stratenej možnosti úletov, ale všetko je to o individuálnych preferenciách.
Pre pre single život:
1. Nemusíš sa v ničom zásadnom prispôsobovať inému človeku, máš viac voľného času.
2. Keď si single tak sa hrozne veľa naučíš o sebe.
3. Môžeš randiť so zaujímavými ľuďmi a neviazane sexovať.
4. Máš čas si upresniť akého partnera chceš.
Proti:
1. Pocit samoty, osamelosti.
2. Po čase máš pocit, že je s tebou niečo zle keď si dlhšie nezadaný.
3. Všetko je na tvojich pleciach, všetky starosti v bežnom živote.
Pre pre zadaný život
1. Neni krajší pocit byť ľúbený a ľúbiť niekoho.
2. Tulkanieeee a pusinky.
3. Pravidelný sex.
4. Máš druhú polovičku, ktorej môžeš povedať všetko na svete a neodsúdi ťa (tak by to teda podľa mňa malo byť.)
5. Keď si chorý a smutný tak sa o tebe niekto postará.
6. Keď si v tiesni tak ti má kto zaručene pomôcť.
7. Keď spolu bývate delíte si výdavky na domácnosť.
8. Dostávaš a dávaš pekné darčeky.
9. Môžeš viac myslieť do budúcna čo sa týka detí a manželstva (ak to teda je pre teba podstatné.)
Proti:
1. Musíš sa prispôsobovať v určitých veciach.
2. Musíš robiť kompromisy.
3. Vzťah nie je vždy krásny, niekedy je to aj bolestivé a ťažké a má rôzne obdobia.
4. Menej času sám pre seba, menej súkromia.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
14 komentov
Život vo vzťahu je to isté ako slobodný život, keď si slušný človek a neťaháš sa kade tade. Akurát je to lepšie tým, že máš príjemné pocity, máš ich s niekym, a máš pocit, že má zmysel ísť zajtra do práce, pretože sa vrátiš a stretnete sa. Pretože zarobíš a môžte si niečo kúpiť, niekam ísť, urobiť si radosť. Našetriť si spoločne na niečo... atď. ...
Ale tak keď som aspoň vtedy chvíľu bol vo vzťahu, tak už po mesiaci sa mne nejako začalo cnieť za slobodou a som si to tak porovnával, aké to bolo super, keď bola výhoda, že ma vtedy nikto nenaháňal kde som, čo som robil, prečo chat vypínam už alebo už odchádzam od chatu, keď som bol zrovna doma. Podobne aj viac času som mal na seba počas slobodného života a na venovanie sa mojim záujmom a koníčkom, čo vnímam tiež ako pozitívum.
Možno aj jeden z tých dôvodov rozchodu bol, že mi nedala "dýchať", neverila mi, čo to len celkovo zhoršilo a poslalo ku dnu, aj keď ja som to oficiálne prvý neukončil. Je jasné, že nevhodnú babu som si vybral a odvtedy sa mi ťažšie niekto zháňa, lebo nikto nie je tak podobný ako ja alebo tie charakterové vlastnosti čo ponúkam neláka v dnešnej dobe toľko báb, netuším kde môže byť problém.
Ale keby si mám vybrať medzi slobodným životom a zadaným, tak by som si vybral zadaný život, aj napriek tomu, že som si už za tie roky omnoho viac stihol zvyknúť a privyknúť na svoje štandardy v slobodnom živote, čo možno bude ťažšie trocha aj narúšať, ale prispôsobil by som sa a zvykol by som si postupne.
Už aj tak tých mojich kamarátov je čím-ďalej viac zadaných a frajerky ich nechcú moc púšťať, tak by som sa len menil časom k osamelému, čo nevnímam ako výhodu zrovna.
Pre: - Menšia miera zodpovednosti. Väčšia miera anonymity. Viac času na seba. Myšlienky lietajú slobodnejšie a nie sú determinované zamilovanosťou. Preto asi , niekedy mimo vzťah má človek väčší priestor na seba rozvoj, ak je ten vzťah toxický tak určite. Zrazu sa s nikým nehádam a neriešim žabomyšie vojny. Človek sa učí samote, je prospešné vedieť byť sám.
Proti - Človek sa zobúdza sám, nemá komu urobiť raňajky, nikto mu nestojí moc za poriadne sebaobetovanie, niekedy prídu úzkosti. Chýba človeku ten pocit zamilovanosti, ktorý ak sa zažije len pár sekúnd v storočnom živote, tak pre ten pocit sa oplatilo žiť. Niekedy sa v človeku môže znásobiť egoizmus, ak je dlho slobodný. (síce slovo slobodný je v tomto kontexte blbosť, však sloboda a slobodný má byť človek aj vo vzťahu, ak nie je, niečo je zle...)
ZÁVER: Každopádne aj život vo vzťahu aj mimo vzťahu má byť zameraný na konečný cieľ človeka a má formovať pre budúcnosť, možno pre tú pravú lásku. Ak človek cíti utrpenie či už kvôli tomu že je "sám" alebo dokonca vo vzťahu, tak to utrpenie má zmysel a človek môže z neho veľa vyťažiť. Samozrejme ak povie "áno" aj tomu utrpeniu, inak trpí zbytočne.
Pre pre single život:
1. Nemusíš sa v ničom zásadnom prispôsobovať inému človeku, máš viac voľného času.
2. Keď si single tak sa hrozne veľa naučíš o sebe.
3. Môžeš randiť so zaujímavými ľuďmi a neviazane sexovať.
4. Máš čas si upresniť akého partnera chceš.
Proti:
1. Pocit samoty, osamelosti.
2. Po čase máš pocit, že je s tebou niečo zle keď si dlhšie nezadaný.
3. Všetko je na tvojich pleciach, všetky starosti v bežnom živote.
Pre pre zadaný život
1. Neni krajší pocit byť ľúbený a ľúbiť niekoho.
2. Tulkanieeee a pusinky.
3. Pravidelný sex.
4. Máš druhú polovičku, ktorej môžeš povedať všetko na svete a neodsúdi ťa (tak by to teda podľa mňa malo byť.)
5. Keď si chorý a smutný tak sa o tebe niekto postará.
6. Keď si v tiesni tak ti má kto zaručene pomôcť.
7. Keď spolu bývate delíte si výdavky na domácnosť.
8. Dostávaš a dávaš pekné darčeky.
9. Môžeš viac myslieť do budúcna čo sa týka detí a manželstva (ak to teda je pre teba podstatné.)
Proti:
1. Musíš sa prispôsobovať v určitých veciach.
2. Musíš robiť kompromisy.
3. Vzťah nie je vždy krásny, niekedy je to aj bolestivé a ťažké a má rôzne obdobia.
4. Menej času sám pre seba, menej súkromia.
No zato mi chýba láska, pohladenie, pochopenie, podpora, pravidelný sex a tie veci okolo toho, zdieľanie spoločných zážitkov, atď..