boze preco som tak ticha ?? kazdy sa ma pyta ci mam jazyk a podobne veci proste ja som s niekym vonku a nepoviem ani slovo len ssa prizeram a hrozne mi to vadi strasne sa podcenujem ludia pomozte mi prosim ja taka nechcem byt :/ neviem sa proste ovadnut
Čo tak metóda sugescie - každý večer pred zaspatím opakovať niečo v zmysle, že ťa ľudia majú radi alebo, že máš svoju hodnotu (niečo, čo vyjadrí, že nelezieš ľudom na nervy, ale malo by to byť pozitívne formulované). Alebo je tu ešte metóda fake it till you make it, v princípe ide o to, že budeš hrať osobu, ktorá tichá nie je, nájdi si niečo o tom. Alebo možno niečo menej drastické a budeš sa osmeľovať postupne a povieš si, že tento raz niečím prispeješ do diskusie, proste, budeš premýšľať nad hovoreným, nájdeš si niečo, k čomu máš čo povedať a proste to povieš. Nemusí to byť nič prevratné ani dlhý monológ. Môžeš si z toho urobiť hru a každý krát sa snažiť povedať o niečo viac. Alebo ešte možno bude na nete niečo o cvikoch na otvorenosť (všetky takéto veci sa cvičia na terapiách, otázne je len, či sa o tom dá aj niečo nájsť, to neviem ). Myslím, že sem patrí aj niečo v zmysle, že vykonávanie kreatívnej činnosti ako maľovanie učí ľudí viac dávať zo seba svoje pocity.
To sú len také nápady... ospravedlňujem sa, píšem tu jednu vec cez druhú a možno ma tu niekto vysmeje za to, aké sú to blbosti, ale vo všeobecnosti si treba uvedomiť, že keď teda nechceš byť tichá, musíš pre to niečo začať robiť, takže urob krok ďalej a premysli si, akým spôsobom by ti vyhovovalo postupovať k cieľu.
A ak všade vidíš len to zlé a vieš o tom, zastav sa nabudúce a skús nájsť aspoň jednu vec, ktorá je dobrá alebo minimálne nie je zlá, napríklad to, že sa ťa pýtajú, či máš jazyk, znamená, že nie si vzduch a chcú z teba niečo vydolovať
zato ty si očividne hotový @jeziskristus . ak sme dvetisíc rokov čakali na toto tak si ani nemal zliezať z kríža, hovädo.
@gertri - ťažko povedať, možno je to ľuďmi, že ťa v ich prítomnosti proste nič nenapadá, v tom prípade vymeň spoločnosť. možno je to tebou, že sa hanbíš, a príliš riešiš čo by si preboha mohli pomyslieť, v tom prípade zmeň prístup, prestaň si ich vážiť, sú to len bábky ktoré existujú pre tvoje osobné pobavenie, a čo si myslia je ich problém (to je zasa druhý extrém, ale ak sa ho budeš držať primeranú dobu, tak ťa postupne posunie z toho tvojho terajšieho extrému do nejakého normálnejšieho stavu, to je metóda ktorú som použil ja a overene funguje).
ja napriklad som uz unudeny s tohoto zivota tak sa mi nic hovorit ani nechce , s niektorymi ludmi hovorim normalne plynule a to furt to iste same kktiny , no a niekedy proste nwm co povedat lebo ma to o com sa rozprava vobec nezaujima , to je tazko povedat no mozno mas okolo seba jebnutych ludi s ktorymi sa ani neda porozpravat ako aj ja , proste neni o com sa rozpravat
trochu domotane som to napisal ale tu je aspon videt ako sa viem pekne vyjadrovat
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
33 komentov
ak ano, tak sa pri tom aj milo usmievaj, porazí ich načisto a budeš mať pokoj!
..kvak..
ono ti to je celkom fajn spôsob.
To sú len také nápady... ospravedlňujem sa, píšem tu jednu vec cez druhú a možno ma tu niekto vysmeje za to, aké sú to blbosti, ale vo všeobecnosti si treba uvedomiť, že keď teda nechceš byť tichá, musíš pre to niečo začať robiť, takže urob krok ďalej a premysli si, akým spôsobom by ti vyhovovalo postupovať k cieľu.
@gertri - ťažko povedať, možno je to ľuďmi, že ťa v ich prítomnosti proste nič nenapadá, v tom prípade vymeň spoločnosť. možno je to tebou, že sa hanbíš, a príliš riešiš čo by si preboha mohli pomyslieť, v tom prípade zmeň prístup, prestaň si ich vážiť, sú to len bábky ktoré existujú pre tvoje osobné pobavenie, a čo si myslia je ich problém (to je zasa druhý extrém, ale ak sa ho budeš držať primeranú dobu, tak ťa postupne posunie z toho tvojho terajšieho extrému do nejakého normálnejšieho stavu, to je metóda ktorú som použil ja a overene funguje).
trochu domotane som to napisal ale tu je aspon videt ako sa viem pekne vyjadrovat
chod do skoly a daj si zopar poldecakov. ver ze to bude lepsie
Chod k psychologovi , (nie je to hanba) nech zisti ci nemas soc. fobiu alebo nieco podobne.
Ozaj a kazdemu kto sa bude smiat rozmlat lebku.
ak sa ťa pýtajú, či máš jazyk, tak ho vyplaz a povedz: ďakujem za opýtanie, jazyk je v dobrom stave, odpočíva po obede/desiatej
a potom niečo normálne povedz, napr. jednu vetu......potom možno dve........atď.........poslúchni @anzu