tak zaprvé, pudy sa volajú pudy preto, lebo ich máš zakódované prakticky geneticky, takže sa im ťažko odoláva a sú z určitého pohľadu silnejšie ako tvoje vlastné rozhodnutia a myšlienky.
zadruhé pre mňa osobne je to najvyššia možná dosiahnuteľná miera intimity a blízkosti niekomu (resp. jej fyzický prejav/dôsledok), zatretie je príjemný, a zaštvrté má relaxačné účinky, uvoľňuje, ukľudňuje, spôsobuje radosť, atď atď. keď niekedy skúsiš, tak možno uvidíš
@helliumka ja som si stále myslel, že ľudia sú tu kvôli tomu, že sa dvaja majú radi a nie že sa "len" vyspia
@midnight nesúhlasím s časťou o tom, že sú silnejšie ako rozhodnutia.. lebo ľudská vôľa dokáže prekonať pud.. čím sa napríklad líšime od zvierat..
za druhé (to je môj názor) sa s človekom oveľa viac zblížiš, ak si sadnete po psychickej stránke, osobnostnej, eventuálne sa dokážete zveriť a spoľahnúť jeden na druhého, než na základe fyzickosti.. (ale áno, po fyzickej stránke je to to najviac-hoci.. len bez tej druhej je to dosť prázdne)
sexualna potreba je normalna bilogicka potreba zdraveho dospeleho jednica, cize ked potrebujes, jest, pit, chodit na WCko, potrebujes aj sex, nie je az "taky" dolezity, viem bez sexu vydrzat, su dolezitejsie veci, ale preco si ho mam odopierat?......moj otec am na to slova: !sex je korenim zivota"....tak preco si ten zivot trosku, v pravej miere neokorenit?
@moralizator hej, hej , HÉJ!!! pozor! brzdi "kamarátko! ...keby dotyčnú osobu neľúbim, tak by som s ňou v živote nespala!!! ...milujem sex, ale vždy len s milovanou osobou!... bez citu by som to nedokázala... na to sú skôr chlapi (česť výnimkám), bo väčšina z nich sú ako stroje...nič v zlom, ale ja to dosť odsudzujem.
@moralizator prečo by som s ním nemala byť?! ...KDE som napísala, že by som bez sexu nevydržala a že by som opustila niekoho, koho milujem, len preto, že s ním nebude možný sex?!? ...nevšimla som si, že som to tu niekde písala... ale neva... povyprávaj si teda ...
@mayben v tom pripade sa nauc rozumiet pisanemu textu, ja sa pytam preco je sex dolezity, nie preco ho ludia maju radi.
Ak by si s nim zila aj bez sexu, tak potom pre teba sex dolezity nie je a urazal som ta zbytocne, ale to len preto ze si blba a nevies pochopit co niekto pise.
@moralizator ...hm..vysvetli mi, prečo ma aj naďalej urážaš? ...ja by som si takéto k tebe nikdy nedovolila, už len preto, že ťa absolútne nepoznám... blbá nie som a viem, čo máš na mysli... lenže každý sme nejaký... je to každého osobná vec... a sex (radšej to však nazývam milovanie) je aj pre mňa dôležitý..ale nie viac ako láska, tá je u mňa na prvom mieste!!! ....to som sa ti snažila vysvetliť ja.....to, že by som vydržala bez toho je pravda, ale neznamená to, že to pre mňa nie je dôležité...ale keby sa to jednoducho nedá, tak sa nedá a nič s tým nenarobím.......
@pinci Mam proste bohatych fotrovcov a financne som zaisteny od narodenia, nemal som co robit, tak som sa ozenil a zabijam cas vychovou deti mas s tym problem ?
@moralizator ...ok, to je v poriadku, určite som za to strašne zlá osoba a mala by som ísť do pekla :/ ....... a nenapadlo ťa niekedy, že niektorí ľudia sú naozaj chorý? a preto sú zavíslí na sexe... ...poznám osobu, ktorá to má naozaj ako chorobu... nemôže za to. skutočne.
však @vive má pravdu. Táto diskusia nevznikla aby sa diskutovalo ale aby si sa hádal. Hádaš sa či človek povie že je sex dôležitý alebo nie. Ty musíš mať dobre komplexy... Mal by si od tých tvojich zazobaných rodičov ešte na psychiatra vydrankať
Prave vcera sa mi podarilo po dlhej dobe zasulozit.. A cely den premyslam nad tym ako mi to je jedno.. Keby sa to nestalo, vobec by ma to nemrzelo.. Nieje pre mna dolezity..
@johnysheek nemozem suhlasit. sice je to nazor ale obavam sa, ze nie tvoj ale nazor niekoho, kto sa rozhodol, ze krestanstvo bude brat sex ako nieco, co je zle a hriesne, kym si dvaja pred chlapikom v ruchu nepovedia ano.
pred tym okamihom je to smrtelny hriech a po nom uz nie? pride mi to smiesne...
pretoze mozno je to aj pud, chtic... ale nie je to nic neprirodzene. a to najma ak su to dvaja ludia, ktori sa maju naozaj radi (ci docasne alebo naveky).
pytala som sa dvoch knazov na sex pred svadbou. obaja mi povedali v podstate to iste co ty len este obsirnejsie. a poviem ti, len ma to utvrdilo v tom, ze to proste tvrdite lebo vam to tak tlacili do hlav. a nie preto, lebo to tak citite a mate citit.
dokonca jeden mi povedal ze sa po tom budem citit prazdna, vyuzita a ked sa rozideme tak to budem lutovat. ako to moze vediet? ako sakra moze niekto iny vediet ako sa ja citim, co pri tom prezivam a preco by som mala vobec lutovat nieco, co spravim z lasky???
keby krestanstvo sex podporovalo, aj vy by ste mali na tuto vec presne ten pohlad.
niekedy by si sa nad tym mohol zamysliet.
proste podla mna je to to najkrajsie a najintimnejsie co zamilovani mozu sebe navzajom ponuknut. lebo ponukaju a prijimaju navzajom seba. co viac sa len da.
ked to nazyvas len fyzicnom tak mi je to dost luto ze to beries len v tejto hladine. lebo je v tom omnoho viac omnoho hlbsich pocitov a citov.
(samozrejme nehovorila som teraz o tych, ktorym je jedno kde s kym a kolkokrat. hlavne nech si uziju.)
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
65 komentov
tak zaprvé, pudy sa volajú pudy preto, lebo ich máš zakódované prakticky geneticky, takže sa im ťažko odoláva a sú z určitého pohľadu silnejšie ako tvoje vlastné rozhodnutia a myšlienky.
zadruhé pre mňa osobne je to najvyššia možná dosiahnuteľná miera intimity a blízkosti niekomu (resp. jej fyzický prejav/dôsledok), zatretie je príjemný, a zaštvrté má relaxačné účinky, uvoľňuje, ukľudňuje, spôsobuje radosť, atď atď. keď niekedy skúsiš, tak možno uvidíš
a je to primárna potreba len tak mimochodom.
@midnight nesúhlasím s časťou o tom, že sú silnejšie ako rozhodnutia.. lebo ľudská vôľa dokáže prekonať pud.. čím sa napríklad líšime od zvierat..
za druhé (to je môj názor) sa s človekom oveľa viac zblížiš, ak si sadnete po psychickej stránke, osobnostnej, eventuálne sa dokážete zveriť a spoľahnúť jeden na druhého, než na základe fyzickosti.. (ale áno, po fyzickej stránke je to to najviac-hoci.. len bez tej druhej je to dosť prázdne)
Vsetci ste tu chori trtkaci bez vyssich moralnych hodnot a je mi z vas na grc !
Ak by si s nim zila aj bez sexu, tak potom pre teba sex dolezity nie je a urazal som ta zbytocne, ale to len preto ze si blba a nevies pochopit co niekto pise.
a ako vidím, všetci sa chytili
pravdepodobne ti zena nechce dat a ty nam tu vsetkym zavidis, inak si to neviem vysvetlit....
pred tym okamihom je to smrtelny hriech a po nom uz nie? pride mi to smiesne...
pretoze mozno je to aj pud, chtic... ale nie je to nic neprirodzene. a to najma ak su to dvaja ludia, ktori sa maju naozaj radi (ci docasne alebo naveky).
pytala som sa dvoch knazov na sex pred svadbou. obaja mi povedali v podstate to iste co ty len este obsirnejsie. a poviem ti, len ma to utvrdilo v tom, ze to proste tvrdite lebo vam to tak tlacili do hlav. a nie preto, lebo to tak citite a mate citit.
dokonca jeden mi povedal ze sa po tom budem citit prazdna, vyuzita a ked sa rozideme tak to budem lutovat. ako to moze vediet? ako sakra moze niekto iny vediet ako sa ja citim, co pri tom prezivam a preco by som mala vobec lutovat nieco, co spravim z lasky???
keby krestanstvo sex podporovalo, aj vy by ste mali na tuto vec presne ten pohlad.
niekedy by si sa nad tym mohol zamysliet.
proste podla mna je to to najkrajsie a najintimnejsie co zamilovani mozu sebe navzajom ponuknut. lebo ponukaju a prijimaju navzajom seba. co viac sa len da.
ked to nazyvas len fyzicnom tak mi je to dost luto ze to beries len v tejto hladine. lebo je v tom omnoho viac omnoho hlbsich pocitov a citov.
(samozrejme nehovorila som teraz o tych, ktorym je jedno kde s kym a kolkokrat. hlavne nech si uziju.)