Aké sú podľa vás hlavné dôvody prečo žiaci/študenti nevedia matematiku? Niekoľko dôvodov (z môjho pohľadu) nájdete v mojom blogu, ale rád by som vedel aj vaše názory
Neviem...tiež som sa nad tým zamýšľala...Síce je pravda že keď sa so spolužiakom učím tak sa skôr smejeme a podobne,ale aj tak ma málo kedy pochopí... Jednoducho mu to nevysvetlí nikto,ani na doučovaní nepochopí..
Pretože väčšina ľudí ju nepotrebuje vedieť, teda nepotrebuje vedieť viac ako sčítavať, odčítavať, násobiť, deliť, rátať percentá a zlomky. Proste učia sa zbytočnosti, ktoré v živote človek nebude potrebovať. Iné je to ľudí zameraných na určité odvetvie, kde samozrejme potrebuje človek vedieť rátať aj zložité veci, ale aj to len určitého typu a všetko ostatné mu je naprd. Ale takto je to zo všetkým nie len za matematikou. Učia sa totálne hlúposti a nepotrebné veci na úkor dôležitejších vecí, ktoré by mohli aj z obyčajného človeka spraviť odborníka.
@rischo nie reklama na blog, skôr by som chcel vedieť nejaké ďalšie dôvody, ktoré som si zatiaľ možno neuvedomil a mohol by som o nich napísať... ale samozrejme ma to aj osobne zaujíma
a ďakujem za názory všetkým ktorí nejaké napísali alebo ešte napíšu
1) za mojich cias bolo bezne, ze student co mal za sebou povinnu skolsku dochadzku za tych 10 rokov vystriedal kludne aj 6-7 ucitelov matiky a teda kazdy ho ucil inak..
2) ucitel nevie ucit matematiku tak aby to ziaci pochopili, ale uci ju tak, aby mal oducene hodiny...
@tomtoylc samozrejme aj to je problem.. my sme na strednej mali do tyzdna viac telesnej ako matiky.. nech sa na mna nikto nehneva, ale bola to ta najvacsia picovina aku mohli spravit..
matiku som sice nemal rad a stale ju moc neoblubujem, ale to len preto, ze za 10 rokov som mal 10 roznych ucitelov matiky a teda globalne z nej viem hovno.. jedine co ovladam su specificke veci s ktorymi sa stretavam pri programovani..
Lebo nebudem to potrebovať!Nevidím zmysel v tom,ako mi pomôžu logaritmy v cestovnom ruchu,ako budem používať vzorce a všetky tie hovadiny,čo ten porazený predmet obsahuje!
@tommyhot ...ja som na tom v podstate podobne mám 2 matiky za týždeň a to ešte tiež koľko razy odpadne jedna s nich.... teraz som chodil pred maturitou na doučko po škole tak som sa trošku čo to doučil
@agatha13 matika nie je o tom aby si vedela pocitat, ale o tom aby si vedela rozmyslat..
@tomtoylc je to bieda no.. ja osobne by som aj hodiny slovenciny vyhodil na ukor matematiky, lebo tam si aspon cibris mozog.. ale co mas z diktatov a z toho, ze nejaky X, napisal pred 500 rokmi knihu Y..
ja osobne som skor za prirodne vedy a logiku ako za socialne vedy a nejake socialne citenie... alebo aspon za vyvazeny rozvrh a nie za uprdenostnovanie kravin..
podla mna kazdemu ide nieco ine, niekomu sa lahko ucia jazyky, niekomu humanitne predmety a niekomu matika ale mne matika fakt nikdy nesla este ked bola geometria to sa dalo tam nieco narysovat ale ked vidim rovnicu tak neviem co s nou a ako
neviem prečo ju neviem ani ja ...ale keďže študujem dejepis a zemepis tak mi je celkom na prd ...aj ke´d ten zemepis no no ...zaso trochu čo mi tam treba to zvladam ....ale tak jak už vyššie dakto písal , tak ako je to so všetkým ...ľudia ktorí ju potrebujú vo svojej profesií nech sa jej venujú ...nám ostatným je naprd , kedže peniažky si vie spočítať snáď každý ..alebo vypočítať v obchode že koľko bude stať 15 dkg šunky keď kg stojí 4 € ....asi tak ....naš školský systém je zlý zlý a ešte raz zlý ...možno 80 % učiva je zbytočných ....... aha napr keď som sa spýtal spolužiačky prečo je dobre vedieť že byzancia sa rozpadla v roku 1453 po obsadení Konštantinopolu turkami tak mi odpovedala že preto lebo to je všeobecna inteligencia .... no podľa mňa je tato info pre ludi ktorí nie su v odbore dobrá akurát tak na 2 veci .... hauk to je všetko
Moja učiteľka matematiky je najlepšia ne svete veľmi dobre vysvetluje, takže mám veľké šťastie.. na základke ma to ani nebavilo a aj som mala 4ky Trs som na takú dvojku alebo trojku..
Ja matiku neviem absolutne.... Chodim na gympel a polka mojej triedy tam z matiky prepada... proste všetky triedy maju v pohode znamky z matiky, len Dééčkari sú vymletí... mame tak strašne blbeho profaka, ktorý učí len matematicke triedy... a ked mu povieme že nechapeme pozrie sa na nas a povie že: Tak tu nemate čo robiť...
Nič nam nevysvetlii a preto to ani nechapem... nazorne priklady dava lahke, ale ptm previerka je ťažka poriadne...
Možno keby som šla do matematickej triedy mam lepšie znamky než v normalnej
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
38 komentov
a ďakujem za názory všetkým ktorí nejaké napísali alebo ešte napíšu
1) za mojich cias bolo bezne, ze student co mal za sebou povinnu skolsku dochadzku za tych 10 rokov vystriedal kludne aj 6-7 ucitelov matiky a teda kazdy ho ucil inak..
2) ucitel nevie ucit matematiku tak aby to ziaci pochopili, ale uci ju tak, aby mal oducene hodiny...
matiku som sice nemal rad a stale ju moc neoblubujem, ale to len preto, ze za 10 rokov som mal 10 roznych ucitelov matiky a teda globalne z nej viem hovno.. jedine co ovladam su specificke veci s ktorymi sa stretavam pri programovani..
ale v škole je to v pohode,prechádzam s 2kami
@tomtoylc je to bieda no.. ja osobne by som aj hodiny slovenciny vyhodil na ukor matematiky, lebo tam si aspon cibris mozog.. ale co mas z diktatov a z toho, ze nejaky X, napisal pred 500 rokmi knihu Y..
ja osobne som skor za prirodne vedy a logiku ako za socialne vedy a nejake socialne citenie... alebo aspon za vyvazeny rozvrh a nie za uprdenostnovanie kravin..
ale ja nepotrebujem na rozmyslanie matiku....
nepocitujem potrebu ju mat v zivote,nie je mojim cielom sa jej venovat,zaujima ma nieco uplne ine.
matika je bohuzial pre mna zbytocna
A prečo ja som úplné drevo na šport?
Nie každý má na to rozum...
a proste ľudia sú leniví, zbrklí, majú málo vyvinuté logické myslenie A ani nie sú MOTIVOVANÍ
a tak aj tí s bunkami na matiku skončia nedoučení
no chytaj ma za slovicka...ide proste o to,ze sa tomu nechcem venovat,nechcem s nou nic mat v tom zmysle,ze nechcem ju studovat...
Nič nam nevysvetlii a preto to ani nechapem... nazorne priklady dava lahke, ale ptm previerka je ťažka poriadne...
Možno keby som šla do matematickej triedy mam lepšie znamky než v normalnej