"Prečo mládež siaha po alkohole, cigaretách a iných drogách?" Moja odpoveď je, že chcú zaujať alebo majú problémy. Rád by som sa však dozvedel aj iné dôvody..
Podľa mňa môže byť často dôvodom aj výchova drbnutých rodičov , ktorí svojím deckám nedovolia ani ochutnať radlera..no a potom jak sa hovorí..zakázané ovocie chutí najlepšie :ehm:
Myslím že je to skôr vecou situácie že si dajú prvé pivko a tak. Kamaráti ich nútia a potom si povedia: "No čo, každý si môže dať tak prečo nie ja?" A potom to takto pokračuje až sa dostanú do závislosti.
Ale aj tak je to oveľa zložitejšie a trvalo by minimálne celú esej vysvetliť ako a čo.
a ožereme sa jak socky aj z posledných a spievame a fotíme sa a robíme stokujeme po meste a potom sa v pondelok vychvaľujeme v škole a myslíme si že sme kúl
marihuana je zdravá, takže niektorí (0,1%) ju užívajú pre seba. často si ju mýlia ľudia s drogami (99,9% vrátane SR) a preto je nelegálna (a tým priťahuje pozornosť adolescentných hlavičiek).
k cigaretám len toľko, že kedysi bolo v móde fajčiť cigarety (babka o tom svoje vie) a potom sa z toho stal návyk až doteraz.
alkohol v nerozumnom množstve je pre hlupákov, nuž ale problém s ním tu je najdlhšie.
@6 , drogy to asi v tých vyšších kadegóriách podľa mňa už, asi nezvládajú nátlak, čo sa na nich kladie lebo boli vychovaní, že všetko im dávali do ruky, no a čo sa chlastu týka, tak to buď dôvod čo som napísal alebo proste keď je nejaké 13 ročné decko v nejakej partii kde sa pije, tak pije aj ono, a nemyslím si, že všetci fajčia z frajeriny
Toľko dôvodov, koľko je jedincov, toľko účelov, koľko je drôg. Prečo ludia pijú? To je tiež drogovanie. Prečo fajčia? Drogy sú také staré, ako ľudstvo samotné. Prečo ľudia bojujú o teritórium? Prečo si zvyknú stavať domy? Prečo ostávajú v partnerstvách?
@9 + (a neplatí len pre mládež) ,,Problém je však v tom, že ľudia majú schopnosť vyberať si presne tie veci, ktoré im najviac škodia." - Albus Dumbledore (HP a Kameň mudrcov)
z jednoduchéhpo dôvodu, maju na to a vedia ako ocigániť rodičou, aby sa dostali k peniazom...
alebo tí pokročilí už kradnú, prepádaju ľudí a biju dôchodzov pre 2 éčka
ja fajčím pravideľne,raz-dva krát sa opijem z absinthu za tri mesiace,štvrťročne...a niekey sa spália nejaké jointy ,alebo zakúri vodná fajka z indie.V podstate už od trinástich rokov,vtedy som začal z hašišom.
1. vela ludi sa bez alkoholu nevie riadne zabavit/maju rodinne problemy, popripade rodicia piju/chcu drzat krok s ostanymi
2. cigaretku vyskusa skoro kazdy, lebo aj kamarat skusil...potom este jednu, druhu, tretiu a uz bez dalsej nevydrzi
myslím si že je tam ako aj v pubertálnom období chcenie - vyskúšať všetko nové, iné, zakázane, určitá rebélia príznačná pre to obdobie, tak dôvody ako chcenie "zapadnúť" do partie, "pochváliť sa", okusiť zakázane ovocie....často krát su taký jedinci x krát nepriamo nanútený okúsiť to - "veď daj si aj my to mame za sebou - inak nie si s nami" a pod... práve to býva často krát prvopočiatok pre neskoršiu závislosť... potom tam možu byt problémy jedinca a jeho riešenie skrz tieto latky ktoré priamo vplývajú na jeho náladu, čiže forma a spôsob odpútania sa od reality a takýmto spôsobom "riešenie" problémov, navodenie si lepšej nálady a pod.
Jednoducho sa nevedia vyrovnať,odborne,s existenciálnym vákuom,nemajú vyšší zmysel života a tak hľadajú a mátajú,ale drvivá väčšina užíva drogy len ako rozptýlenie-zábava alebo psychická závislosť,ked nie fyzická,s chlastom
@sisel preco umely ? to stastie je skutocne a zaroven ine. ved ked sa mi to paci a robi mi to dobru naladu, tak preco by som to mal robit len ked mam naladu zlu ? O_o
to je ako tvrdit, ze skutocne smutny, nestastny clovek si nepotrebuje pustat smutne pesnicky ( v takej ascociacii paralelnej som to pouzil )
@topanocka to odkial mas tieto data ? to su take spekulacie, preco by ti, co droguju nemohli byt nedokonaleho vzhladu, bez vedomosti a s podpriemernym kvocientom ? X__X
to si aj ja vsimam, som odpozoroval ze napriklad taky n0win0u si zvykne cigarety polozit na stol a fakt po nich potom dost casto siaha, akurat si nemyslim ze chce zaujat, skor chce fajcit
podla mna ludia siahaju po takych veciach, lebo nemaju nic lepsie na praci. rano vstat, ist do skoly, poobede domov, vecer spat... chcu jednoducho vypadnut z toho kolobehu nudy a stereotypu, chcu nieco zazit a zial vacsinou su dorgy tym najjednoduchsim a najlacnejsim sposobom ako zazit nieco "ine". ludia potrebuju nieco, na co sa mozu tesit.
lebo si chcem zmenit stav vedomia. nie preto, ze by som sa v beznom stave mala zle, aj ked aj to sa stava, ale proste pre nove zazitky a myslienky. akurat preco fajcim alebo aspon preco fajcim tolko celkom neviem, ale viem ze min. prve 3 roky co som fajcila som zavisla nebola. a vlastne tiez pre pozitok.
cize drogy beriem pre pozitky a zazitky. zriedka z nestastia.
drogy nebere len "mládež" .. neviem čo si predstavuješ pod slovom mládeš ale nad 18 rokov už nihoko neposudzujem ako "mládež"
dôvody:
- zvedavosť (chcú to vyskúšať) ... a koho to niekedy aspon trochu nelákalo ? navodiť si trip alebo zakúsiť stav zmeneného vedomia
- sú v zlej spoločnosti a dostanú sa k nim aj keď po tom netúžia
- ako si povedal, majú problémy - chcú zabudnúť / vyrovnať sa so stresom
- chcú zapadnúť, chcú aby ich ostatní rešpektovali , hlavne plaí o alkohole a cigaretách
napr. ja fajčím a nemôžem prestať.. a dostal som sa k tomu tak že všetci moji spolubývajúci pred pár rokmi fajčili a ponúkali mi cigy.. a vybudoval som si návyk riešiť problémy tak že si najprv zapálim a až potom začnem rozmýšlať
ježiši... tak nad pár komentármi som sa musel pozastaviť..
@Assasins takže ja mám prepínaky?? Nevyzerám zdravo?? @Zajkousko som zlodej, podvodník? @Pyromaniak áno môj život je dojebaný píše chalan čo poriadne ani nezačal žiť @Debilko25 mám kopec problémov, napríklad teraz sa mi chce srať a nechce sa mi na záchod a som strašne zaujímaví
vážený čo ty robíš, kde na to berieš peniaze a ako je to s tvojím zdravým mi je z vysoka leider jedno, musím však podotknúť, že si veľký frajer, že si to môžeš dovoliť, len tak ďalej... :ehm:
lebo ked droguješ nikoho nevnímaš a maš všetkych v piči a je to tak lepšie a ked piješ že si tak najebaný ani nevieš čo robis a je to lepšie ako kebyže si triezvy a nedroguješ a len sa trapiš
lebo sú to degeši...chcú sa predvádzať, zaujať...alebo pridať sa k nejakej skupine...dnes je málo mladých ktorý nepijú nefajčia, nedrogujú...ale tak čo už nech si každý doj*be život ako chce...
len tak mimochodom ja nepijem, nefajčím, nedrogujem :happy:
Že mládež si rieši problémy drogovaním ? Zasmial som sa. To je len obyčajná výhovorka, všetko to je len o tom, že to chcú vyskúšať, alebo chcú byť tam kde ich "kamaráti", chcú možno niekam patriť, asi majú komplexy. Ale normálny človek si kôli kamarátom neje*ne do kábla. Najviac ma dojímajú zábery z dokumentárnych filmov o drogách kde chúďatká deti začali fetovať, kôli tomu že majú ťažký život. Ja si myslím že je to totálna kravina, pretože to je len ich domienka, že im ten toulen pomáha - popravde sú iba závislí a hrajú na city...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
82 komentov
Ale aj tak je to oveľa zložitejšie a trvalo by minimálne celú esej vysvetliť ako a čo.
k cigaretám len toľko, že kedysi bolo v móde fajčiť cigarety (babka o tom svoje vie) a potom sa z toho stal návyk až doteraz.
alkohol v nerozumnom množstve je pre hlupákov, nuž ale problém s ním tu je najdlhšie.
Ale nie je to univerzálna odpoveď pre všetkých, len jedna z možných.
Je to v ľudskej náture.
alebo tí pokročilí už kradnú, prepádaju ľudí a biju dôchodzov pre 2 éčka
2. cigaretku vyskusa skoro kazdy, lebo aj kamarat skusil...potom este jednu, druhu, tretiu a uz bez dalsej nevydrzi
čo chceš povedať, že to nie je pravda
heh, to existuju aj slušní feťáci a korheli
to sú veci
to je ako tvrdit, ze skutocne smutny, nestastny clovek si nepotrebuje pustat smutne pesnicky ( v takej ascociacii paralelnej som to pouzil )
@sisel ^__^
lebo si chcem zmenit stav vedomia. nie preto, ze by som sa v beznom stave mala zle, aj ked aj to sa stava, ale proste pre nove zazitky a myslienky. akurat preco fajcim alebo aspon preco fajcim tolko celkom neviem, ale viem ze min. prve 3 roky co som fajcila som zavisla nebola. a vlastne tiez pre pozitok.
cize drogy beriem pre pozitky a zazitky. zriedka z nestastia.
dôvody:
- zvedavosť (chcú to vyskúšať) ... a koho to niekedy aspon trochu nelákalo ? navodiť si trip alebo zakúsiť stav zmeneného vedomia
- sú v zlej spoločnosti a dostanú sa k nim aj keď po tom netúžia
- ako si povedal, majú problémy - chcú zabudnúť / vyrovnať sa so stresom
- chcú zapadnúť, chcú aby ich ostatní rešpektovali , hlavne plaí o alkohole a cigaretách
napr. ja fajčím a nemôžem prestať.. a dostal som sa k tomu tak že všetci moji spolubývajúci pred pár rokmi fajčili a ponúkali mi cigy.. a vybudoval som si návyk riešiť problémy tak že si najprv zapálim a až potom začnem rozmýšlať
@Assasins takže ja mám prepínaky?? Nevyzerám zdravo??
@Zajkousko som zlodej, podvodník?
@Pyromaniak áno môj život je dojebaný píše chalan čo poriadne ani nezačal žiť
@Debilko25 mám kopec problémov, napríklad teraz sa mi chce srať a nechce sa mi na záchod a som strašne zaujímaví
vážený čo ty robíš, kde na to berieš peniaze a ako je to s tvojím zdravým mi je z vysoka leider jedno, musím však podotknúť, že si veľký frajer, že si to môžeš dovoliť, len tak ďalej... :ehm:
P.S. neprajem ti vidieť to čo som videl ja (bodka)
marilize legajuana!!
» lnk.sk/bBS...
len tak mimochodom ja nepijem, nefajčím, nedrogujem :happy: