nie to som nepovedala, aj človek so zlou slovnou zásobou a zlými vyjadrovacími schopnosťami môže byť mega premakaný v prírodných vedách matika, fyzika atď.....
Akože nepoužívam skoro vôbec, ale tiež som si všimla, že často používam slovíčko proste- a to som už bola na tom aj tak zle, že v 3 vetách som ho povedala asi 5krát- a to fakt nepreháňam.
ja sa celkovo zamýšľam nad tým ako nevyužívame reč, len na dorozumievanie sa, ale giga veľa na upevňovanie vzťahov a sociálneho postavenia...veď keď sa dvaja ľudia stretnú hneď sa začnú rozprávať a málokedy naozaj životu nevyhnutné informácie...iba také drísty a keď už neni čo povedať, tak nastane trápny moment...prečo sa radšej nemaznáme spolu a nehrabeme sa vzájomne vo vlasoch a takéto srandy? No čo som to vlastne chcel už ani neviem
neviem, ale "že" používam aj ja dosť často a okrem toho ešte "nie" dáko vo vete.. ale neviem prečo, ja si to ani neuvedomujem, len keď to už je moc, tak ma zväčša kamaráti alebo rodina upozorní, ale prečo, i dont know
a keď som prvý raz odpovedala z maturitnej témy z Nosky, tak ma po trištvrtine času, čo som hovorila, profka prerušila a hovorí: "A.F, vy ste 32 krát povedali vlastne. Toto vám na maturite neprejde," a ja skoro slzy v očiach (rolf)
a že .. to som sa aj cvičila, že ho budem čo najmenej používať, ale dosť často hovorím veľmi dlhé vety a musím to tam vsunúť, lebo bez toho tá veta nedáva zmysel
tak lebo sa najskor nevedia asi vyjadrit ... a v rýchlosti tak to nahrádza mnoho slov ... ale je to lepšie ako koktať a habkať ... neriešim poznám aj horšie takéto že skratky ... ja zas používam dosť často slovko proste
odborne sa to nazýva vsuvka,alebo parentéza,ked cloveku hned nenapadne ,čo má povedať a veľmi rýchlo to chce povedať ..a nevidímn na tom nič zlé,myslím,že každý človek má nejaké "pomocné výrazy " pri komunikácii ,ktoré používa,nie je to nič hrozné -....lepšie ako byť vulgárny ,podľa mna a za každým slovom hrešiť
akoze,proste,vlastne- pouzivam dost casto ale vobec si nemyslim ze by to bolo tym ze sa neviem vyjadrit inak, alebo ze mam malu slovnu zasobu. Skor si myslim ze je to tym ze chcem rychlo vyjadrit vela myslienok a tieto slova mi sluzia ako rychle prepojovatka jednotlivych viet a myslienok...viem to aj podla toho lebo v pisanom styku tieto slova nepouzivam skoro vobec.
myslím, že na tom nieje nič až také hrozné, ja to nepoužívam, možno raz za čas, ale iste nie naschvál žeby som tým chcela byť zaujímavá ale ľudia čo to používajú často čiže naschvál tak to je určite trapné
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
82 komentov
a @1 tebe to dobre jebe prečo by to mali používať práve také?!
nie to som nepovedala, aj človek so zlou slovnou zásobou a zlými vyjadrovacími schopnosťami môže byť mega premakaný v prírodných vedách matika, fyzika atď.....
horšie je "oné"
One Direction majú nový album! Volá sa ŽE Take Me Home...
"Kedy budeš mať tú operáciu?" "ŽE zajtra"
Nechápem... snažia sa byť kúl alebo čo?
...vyjadrovať. to je jakože totok celé.
no vidíš, aj tu som ho použila
nie, moj komentar nemal s ironiou absolutne nic spolocne teraz
nemam dojem, ze by som ta urazala teraz ale sak.. whatever
Horšie je keď niekto zabije "onéé".....
Fakt.
a keď som prvý raz odpovedala z maturitnej témy z Nosky, tak ma po trištvrtine času, čo som hovorila, profka prerušila a hovorí: "A.F, vy ste 32 krát povedali vlastne. Toto vám na maturite neprejde," a ja skoro slzy v očiach (rolf)
co ja viem kazdy nieco pouziva nejak to nevnimam
a že .. to som sa aj cvičila, že ho budem čo najmenej používať, ale dosť často hovorím veľmi dlhé vety a musím to tam vsunúť, lebo bez toho tá veta nedáva zmysel
"Noo žeee... Akože išli sme tam... A on povedal že... Že... (blabla)"
odborne sa to nazýva vsuvka,alebo parentéza,ked cloveku hned nenapadne ,čo má povedať a veľmi rýchlo to chce povedať ..a nevidímn na tom nič zlé,myslím,že každý človek má nejaké "pomocné výrazy " pri komunikácii ,ktoré používa,nie je to nič hrozné -....lepšie ako byť vulgárny ,podľa mna a za každým slovom hrešiť
" že" ale nepoužívam tak ako je v príklade hore napísané, ale tak inak