V zahraničí, len málokedy vidím človeka, ktorý nemá prilbu na Slovensku je to opačne. Myslím si, že 20-30 eur nieje zas až tak veľa. Preto sa pýtam prečo nenosíte prilbu na svah?
ja vždy nosim hoci som uz skusenejsi ale človek nikdy nevie co sa moze stat, u nas nato nieje zakon tak nech ludia zvažia, vždy lepsie 30 eur ako otras mozgu
@ericca to je popici dovod fakt stala som na boarde raz (prvy a posledny) na somarskej luke pri prvom pade som jebla rovno na hlavu tak ze sa mi ostala tocit a ostala som sediet v snehu pri druhom na chrbat tak ze mi vyrazilo dych
ale jasne tebe ju netreba len tak dalej
kebyze nepoznam ludi co viezli do nemocnice a ludi co ZOMRELI lebo si udreli hlavu tak nepoviem
ale ved tvoja vec kludne dalej machruj a tvar sa ze ju nepotrebujes
@aguri500 nejde o to ze si profik a borec , aj ja sa viem dobre lyzovat ale nosim prilbu , lebo ked to do teba napali nejaky kokot tak si skoncil .. a ked do teba este nikto nenarazil to neznamena ze sa ti to nemoze stat .. staci raz
nosila som, kým to bolo povinné - v zahraničí do 16 rokov, teraz už nie, zavadzalo mi to aj predtým, zavadzalo by mi to aj teraz. blbiny nerobím, na Slovensku nejazdím a v zahraničí výhradne vedľa trate po fajnom čerstvom prašane ale nevravím, že sa k nej už nikdy nedostanem, možno sa stane niečo, čo ma donúti nosiť ju aj v bufete na čaji..
Najhlúpejší argument, čo som v poslednej dobe počul. Vždy ťa môže niekto nabrať a potom "better be safe than sorry". Prilbu nosím, odkedy som v jasnej na večernom takmer uhnal otras mozgu. Síce v tom vyzerám ako majka z gurunu, ale dosku nejazdím kvôli štýlu.
Ale pravda, keď aj človek stretne na svahu niekoho v prilbe, tak je to väčšinou zahraničný turista.
Nosím... hoci spadnem možno raz za sezónu (ale to už poriadne a ideálne na hlavu). Ale jazdím rýchlo a nestalo sa mi raz aby ma niekto zrazil. Helma mi zachránila život/resp iba rozbitie hlavy už dva krát
Už dlho som nelyžoval (4 roky možno aj viac) ale prilbu som nenosil. Nejazdil som ani na takých svahoch, kde by bolo veľa ľudí a vtedy to nebolo ani v takej móde : )
@nietimekki chranit len hlavu nestaci cize pride mi to zbytocne...prilba ti pri zlomenych vazoch nepomoze...
@impulse mozno je ja sa nehadam ale prilbu nepovazujem za podstatnu...
@matus123 ja netvrdim ze sa to nemoze stat ale v pohode sa tomu da predist staci ak sledujes situaciu okolo seba... dementa mozes stretnut aj na ceste a mas prilbu ked sedis v aute???
@najivna ..Netvrdím, že nepotrebujem. Tiež som zažila pár pádov, čo neboli len tak. Aj napriek tomu, že zatiaľ jazdím naozaj len po takmer rovnej somárskej lúčke...Ale neviem.. takisto málokedy vidím niekoho s prilbou, a tam dole kde som ja, tuším ani nikoho... A ani tú prilbu nemám.. Ale chcem sa v lyžovaní zlepšovať, tak to časom možno napravím a rodičom poviem nech mi kúpia ..
@greenbunny palice nepotrebujes k lyzovaniu. ja lyzujem bez palic a bez okuliarov. nikdy mi to nerobilo problem, palice mi zavadzaju. potrrebujem citit v ruke sneh, ked zatacam.
a k otazke, prilbu som kedysi neznasala. ale vzhladom na to, ze ja jazdim dost rychlo a nebezpecne a ze nemam oci vzadu na hlave, cize nemozem vidiet, kedy do mna ake pako zozadu vrazi, radsej si ju davam.
inac, uplne najlepsie su tie male deti, ktore dokazu cloveku vbehnut tak so cesty, ze musim robit kaskaderske kusky, aby som do nich nevrazila v plnej rychlosti a neprizabila ich. alebo rovno nezabila.
prilby by mali byt povinne. ak si niekto chce hazardovat so svojim zivotom, nie, nie je to iba jeho vec, ako si mysli.
okrem toho, je jedno, ci na svahu niekto je, alebo nie je, ci ide clovek rychlo, pomaly, ci vie alebo nevie lyzovat. niekedy je svah primrznuty a pod centimetrom napraseneho je cisty lad. ked sa cloveku smykle lyza a hlavou narazi priamo na lad, tak dosrandoval.
lebo je drahá. kupujem si len to co potrebujem. pri páde na sneh ju ani velmi nepotrebujes. skvor pri zrážke s niekym alebo niečim. takze sa nad tym zamyslim dalsiu sezonu.
nenosila, spadla som a týžden som neohla krk, .utekala som kúpit prilbu... potom po čase som ju zase nenosila a jedného pekného dna ma osvietilo, zobrala som si ju, a nemať ju vtedy na hlave tak tu teraz niesom - prilba prasknuta, otras mozgu, stavce v riti, viazanie polámané.... atd atd.. odvtedy nosím furt , človek nikdy nevie
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
60 komentov
myslím, že to stačí.. a prilbu nosím (ináč, to je čo za otázka, že "prečo NENOSÍTE prilbu )
ale jasne tebe ju netreba len tak dalej
kebyze nepoznam ludi co viezli do nemocnice a ludi co ZOMRELI lebo si udreli hlavu tak nepoviem
ale ved tvoja vec kludne dalej machruj a tvar sa ze ju nepotrebujes
Najhlúpejší argument, čo som v poslednej dobe počul. Vždy ťa môže niekto nabrať a potom "better be safe than sorry". Prilbu nosím, odkedy som v jasnej na večernom takmer uhnal otras mozgu. Síce v tom vyzerám ako majka z gurunu, ale dosku nejazdím kvôli štýlu.
Ale pravda, keď aj človek stretne na svahu niekoho v prilbe, tak je to väčšinou zahraničný turista.
@impulse mozno je ja sa nehadam ale prilbu nepovazujem za podstatnu...
@matus123 ja netvrdim ze sa to nemoze stat ale v pohode sa tomu da predist staci ak sledujes situaciu okolo seba... dementa mozes stretnut aj na ceste a mas prilbu ked sedis v aute???
au
kebyze som jedina z celeho svahu co ma prilbu tak co akoze? minuly tyzden zomrel znamy lebo spadol na hlavu -.-
cize to ze nikto ju nema je skutocne padny dovod
ja skôr nechápem ľudí čo lyžujú bez palíc alebo okuliarov to sú majstri...
bolo by to trovha trápne
a k otazke, prilbu som kedysi neznasala. ale vzhladom na to, ze ja jazdim dost rychlo a nebezpecne a ze nemam oci vzadu na hlave, cize nemozem vidiet, kedy do mna ake pako zozadu vrazi, radsej si ju davam.
inac, uplne najlepsie su tie male deti, ktore dokazu cloveku vbehnut tak so cesty, ze musim robit kaskaderske kusky, aby som do nich nevrazila v plnej rychlosti a neprizabila ich. alebo rovno nezabila.
prilby by mali byt povinne. ak si niekto chce hazardovat so svojim zivotom, nie, nie je to iba jeho vec, ako si mysli.