Možno tým chcú apelovať na ludí,aby jazdili zodpovedne a zbytočne neriskovali,ked majú v aute deti. Niežeby bolo v pohode riskovať, ked tam deti nemajú, ale vtedy má človek v rukách len svoj život, a je iné, ked má v rukách aj životy svojich detí. A mal by myslieť aj nato,že aj ked je v aute sám,v iných autách môžu byť ludia,čo tam majú deti.
Vies, mozno preto, aby si kokoti uvedomili, ze nemaju jazdit ako kokoti, lebo mozu kludne napalit do niekoho, kde moze byt decko a deti su asi trosku viac zranitelne ako dospeli ludia + je to novy potomok, ktory chudak este neokusil tento nadherny zivot v tomto popici svete.
Ja to myslím tak, že prečo všeobecne na deťoch tak hrozne záleží. Lebo aj na príklad keď umrie dieťa, je to pre človeka dojemnejšie než keď zomrie dospelý. A zaujíma ma prečo to tak je. Prečo skrátka na deťoch záleží akoby viac než na dospelých.
podla mna tym, ze este nic nestihli zazit, mali toho kopec pred sebou (viac ako dospeli) a maloktore dieta v zivote spachalo nieco fakt zle, su to take ciste dusicky
@pandoras nie, pozor, na ŽENY a DETI.
a prečo?
lebo evolučná psychológia. máme to v inštinktoch.
lebo živočíšny druh ktorý nemá v inštinktoch brať viac ohľad na detiprodukujúce jedince/pohlavie a deti samotné, neprežije, lebo nemá tendencie chrániť nasledujúce generácie na úkor tej vlastnej.
a samozrejme že ak sa nestaráš o svoju budúcnosť aj na úkor svojej prítomnosti, tak nemáš budúcnosť.
@midnight zeny, deti a stari ludia.. vzdy boli tendencie chranit najslabsich a najzranitelnejsich... aj ked si myslim, ze zeny su dost podcenovane.. vela zien vydrzi to co muzi a este viac.. tam sa asi prihliada na reproduciu..
@patrixo och ty si tak krásne bezbranne naivný s tými svojimi odpoveďami. nulová awareness o fungovaní sveta, a miesto nej čistý teoretický irelevantný idealizmus
@midnight ňuňuňu som naivný chlapček tak mi vysvetli ako funguje svet, budem čítať, riadok po riadku so zatajeným dychom a vytreštenými naivnými očkami
@patrixo blbosť vždy, a blbosť najslabších a najzraniteľnejších. v klasickej inuitskej kultúre je štandardným zvykom že keď starý človek cíti že už sa nedokáže zabezpečiť a tak by začal byť príťažou pre zvyšok kmeňa, tak odíde z dediny/tábora niekam do pustiny osamote zmrznúť. a zachovať sa inak sa považuje za neslušné a neohľaduplné. rešpekt k s starým vychádza zas z toho že často majú poznatky ktoré sú dôležité na prežitie a ktoré nikto iný v kmeni nemusí mať.
rešpekt k ženám a deťom potom viď @8
každopádne všetko sa to zbieha v jednom spoločnom bode: evolučná psychológia. že je to inštinkt. lebo keby to inštinkt nebol, tak by sme ako druh neprežili. finito. tie rozprávočky ktoré okolo toho ľudia splietajú ohľadom morálky a neviemčoho sú síce krásne, ale zbytočné a hlúpe. podobné inštinkty totiž majú aj zvieratá ktoré nemajú kapacity tieto veci akokoľvek racionalizovať. proste je to inštinkt, tým pádom vytvorené evolúciou, tým pádom viď @8
@midnight ja hovorim o modernej a vyspelej spoločnosti, kde sa zachovanie rodu az tak neberie vazne, kedze mame zachranne systemy, zdravotnu starostlivost a podobne.. ten moj vyrok sa nevztahoval na nekonecnu vseobecnu platnost..
@patrixo keby sme sa starali prirodzene o prežitie najslabších a najzraniteľnejších aj na úkor/za cenu smrti silných a schopných, tak už tu ako živočíšny druh nie sme, lebo najslabší a najzraniteľnejší by zomreli, lebo bez tých silných a schopných (čo predtým zomreli aby ich ohránili) by neprežili.
čisto chladná prax. viem že sa to ťažko trávi, ale tak to je. nejde o ochranu slabých, ide o ochranu tých čo sú podstatní pre prežitie a propagáciu živočíšneho druhu. čiže logicky ženy a deti.
ťaháte morálku a filozofiu do vecí ktoré sa vyvinuli keď ešte tie slová ani neexistovali, lebo vtedy ešte neexistovali žiadne slová. snažíte sa pripisovať morálku a filozofiu čistému biologickému inštinktu, lebo inak vám to pripadá hrozne "hnusné" a "kruté".
@patrixo klasifikujem ťa čisto na základe tvojej odpovede tu, lebo tá odpoveď do tej kategórie kam som ju a teba zaklasifikoval, očividne a jednoznačne patrí. to je celé. to že som celého teba zaradil tam kam patrí tvoja odpoveď, to už bolo len pre komický efekt.
@midnight otazka nema nekonecnu vseobecnu platnost, lebo sa vztahuje na autonehodu. v kritickych evolucnych obdobiach sme nemali autonehody.. aspon som si nie toho vedomy..
ako mozes zaradovat cloveka niekam podla jeho odpovede? nikto nema patent na rozum, to znamena ze je automaticky hlupy?
@patrixo otázka začína slovom "NAPRÍKLAD".
vieš čo to slovo v takomto kontexte znamená? očividne nie.
@hoperpohroma
lol. myslel som si že si dosť inteligentná na to aby si medzi 7mimi (@8 ) vetami vedela "vyloviť" tých 5 ktoré obsahujú pointu.
ospravedlňujem sa za svoj omyl.
@patrixo patrixo ty si strasny slnieckar z teba musi mat tvoja priatelka / manzelka / milenka alebo co to mas radost. Urcite ju posluchas na slovo a myslis si ze je stelesnenim ziveho boha, 3x denne sa k nej modlis a 2x denne je lizes nohy. Keby ze som zena chcem chlapa ktoreho mozem takto ovladat vyuzivat...
"vzdy boli tendencie chranit najslabsich a najzranitelnejsich..."
Ale toto cele ide proti prirode! chranime slabych a neschopnych platime dane z ktorych ziju rozne socialne pripady... Spolocnost degeneruje. v prirode preziju len silni a zdravi jedinci o tom je cely prirodzeny vyber.
@midnight prečo porovnávaš ľudské bytosti s hnilými jablkami? a prečo odpovedáš otázkami? prečo neargumentuješ? Prečo ak si niekto niečo myslí, viď tie baby, čo je v rozpore s tvojim názorom, prečo ich označuješ za hlúpe? Myslíš, že si viac ako ostatní? V tom prípade máš sakra problém so svojou osobnosťou, lebo psychicky vyrovnaný jedinec na niečo také ako porovnávanie sa s niekym, alebo klasifikacia ludi na hlupych a podobne ani nepomyslí. Dám ti najlepšiu radu akú si možno v živote dostal: Daj si svoje sebavedomie dokopy, lebo takáto masturbácia vlastného ega ta bude tazit viac a viac a neposunies sa dopredu, nevybudujes si takymto sposobom zdravé sebavedomie, ked budes urazat inych, nikdy nebudes stastny, ked sa budes vyvysovat, vzdy to bude prehlbovat v tebe len negativne pocity a nikdy to neprinesie nic pozitivne. Jednoducho sa musis prebrodit vlastnym bahnom, dat sa dokopy a najst stastie a vyrovnanost.. v opacnom pripade budes bludit dookola v bludnom kruhu ty budes vysielat negativne veci na ludi okolo seba a oni ti to len budu vracat.. prvy krok je na tebe... vela stastia
@xxar3s ano som militantny slnieckar ale k veci.. neskor v prispevku som sa vyjadril ze som mal na mysli modernu spolocnost.. to slovo "vzdy" je tam zavadzajuce... myslim, ze tymto je to vysvetlene.
@patrixo
"prečo porovnávaš ľudské bytosti s hnilými jablkami?"
názory, ty simpleton, nie ľudí.
"Prečo ak si niekto niečo myslí, viď tie baby, čo je v rozpore s tvojim názorom, prečo ich označuješ za hlúpe?"
čiže ak si niekto bude myslieť, v rozpore s mojim názorom, že gravitácia neexistuje, a na základe toho bude ľuďom odpovedať že je v pohode spadnúť z hocijakej výšky, tak ho mám za to pochváliť? alebo mu povedať "rešpektujem tvoj názor"?
"prečo neargumentuješ?"
...lebo moje komenty doteraz boli čokoľvek iné ako plne logické, a triviálne priamočiare argumenty, že -.- . ešte aj s poskytnutím mena celej vednej oblasti ktorá sa týmto zaoberá a to čo som povedal potvrdzuje, že... -.-
(hint: evolučná psychológia)
"Myslíš, že si viac ako ostatní?"
veľmi veľa energie stojí nemyslieť si to, zoči-voči pičovinám ako napríklad v tejto diskusii. (všimni slovo NAPRÍKLAD. už si si našiel čo to slovo znamená?). tak už to obvykle ani neriešim. proste keď mám pravdu tak ju mám. ak sa mýlim, tak by mi ten čo si to všimne mal byť schopný dokázať že sa mýlim, bez toho aby sa musel uchyľovať k takýmto nacityhrajúcim taktikám ako ty.
"lebo psychicky vyrovnaný jedinec"
o tom či som psychicky vyrovnaný alebo nie sa nebavíme. a ani by sme sa nebavili, lebo nie som, koniec diskusie. na to či mám pravdu alebo nie to absolútne nemá vplyv.
"nevybudujes si takymto sposobom zdravé sebavedomie"
zato tvoje sebavedomie je rozhodne zdravé, keď stačí na to aby si odignoroval očividnú priamočiaru pravdu ktorú ti niekto triviálne a priamočiaro vysvelil, jasne.
blablablablabla.
si strata času, prinajmenšom teraz v tejto diskusii. ak ňou chceš prestať byť, začni diskutovať s pointami a argumentami aspoň na takej úrovni ako ja, ideálne ešte na lepšej. ak nie, tak prestaň otravovať. koniec "diskusie", keďže ani toto slovo netušíš čo znamená.
@pandoras chcel odpoveď na otázku @pandoras -ovi som ( v @8 ) poskytol jedinú objektívne správnu a už overenú a celou vednou oblasťou podporenú odpoveď na jeho otázku. to že väčšina ľudí nie je schopná ju stráviť, lebo znie škaredo a necitlivo, je váš problém. koniec straty času s vami.
@patrixo nie. to sa dá použiť pri otázkach typu "aký hudobný žáner je PODĽA VÁS najlepší?" čiže otázky pýtajúce si subjektívny názor, nie objektívnu vedomosť.
toto je otázka pýtajúca si objektívnu vedomosť (aj keď o tom možno sama nevie lebo možno sama nevie že o tom objektívna vedomosť existuje. ale existuje). ja som tú objektívne správnu vedomosť poskytol. nikto iný z vás nie, a už duplom nie ty.
čiže let's agree že si nevieš priznať keď sa mýliš a nevieš sa opraviť, a nie si schopný prijať objektívne správnu informáciu keď je ti ukázané že, a prečo, je objektívne správna.
@midnight ale ja som ju priznal, a doplnil, ze moj prispevok nemal vseobecnu platnost ze sa vztahuje na modernu spolocnost... zaklady modernej spolocnosti su aj solidarita, humannost a podobne.. ja nechapem co este riesis, ved podla mna je vsetko jasne ako co chces odo mna este hlboku poklonu nad tvojou vsemohucou pravdou, alebo co? ak hej tak mas ju mat ja ti pravdu neberem
@patrixo úprimne toto som nečakal. neviem kedy som naposledy zažil že človek čo sa mýlil bol schopný aspoň čiastočne uznať že sa mýli.
získal si za to o mňa nepatrný kúsok rešpektu naspäť. maj sa.
@patrixo otazka je co je to moderna spolocnost. Dnesna spolocnost je omnoho viac patriarchalna ako bola spolocnost 20 - 30 rokov dozadu. Aj zeny si uvedomuju kto je pan tvorstva. Preto podvedome hladaju bohateho partnera, ktory ich dokaze zabezpecit a ony ho zato mozu obstasnit a porodit mu potomkov, jednoducho si uvedomuju kde je ich miesto a tak to ma byt.
Ja len vychadzam z toho co pises, a podla mna tomu ani sam neveris. Inak by si musel byt strasne pod papucou.
Odpoved je jednoduchá. Lebo deti sú chránené osoby. Majú veľké výhody vo veľa veciach čo sa týka ŠTÁTU A PRÁVA. @xxar3s ženy podvedome hľadajú bohatého partnera ? ... prečo potom v mojom okoli majú šťastný vzťah s fakt peknými babsmi hlavne ľudia čo robia v Kauflande, hasičov, elektrikára, síce neviem koľko majú € ale podľa toho čo vidím predpokladám že .... len boh vie čo ženy podvedome hľadajú ...
@Xy12345 sme na slovensku ked neni z coho vyberat musia sa uskromnit ako ja nehovorim ze kazda zena je zlatokopka... ale to aky si bohaty dost zavazi uz len ked si das oblek tak ta zeny vnimaju inak a furt sa za tebou otacaju lebo ta podvedome beru ako bohateho.
Lebo nejaké obete nikoho nezaujímajú, treba byť trocha emotívny. Pokiaľ neuvádzajú ich mená zo zjavných dôvodov, pozostalí si to neprajú, tak aspoň uvedú nejakú informáciu, ktorá záujme diváka.
inak ja to tiez nechapem... pritom podla mna je o dost smutnejsie ked zomrie dospely clovek, co ma partnera, deti a rodinu ako napriklad take 5 rocne dieta... lahsie sa ten svet zaobide bez toho dietata ako bez dospeleho
samozrejme oboje su tragedie... ale aj tak
To bola taka ta otazka, ze koho vytiahnes odniekiaľ kde hori, ci manzela alebo dieta...ja som sa vzdy priklanala k manzelovi, ale teda uz si asi nie som tak ista...
je v tom viac emócii keď sa povie, že umreli deti. Každému má prísť ľúto že si neužili tú najkrajšiu časť života. Dospelý si viac prežil, takže už má odžité čosi a keď zomrie tak to akože až tak nevadí už...
@patrixo pičovina jak mraky, vždy boli tendencie najslabších vyhodiť z kolektívu aby ho nebrzdili, to že sa dnes chránia je výsledok dnešnej ideológie tolerantnosti, ktorá má ale s prírodou pramálo spoločné a napríklad v takej 2. svetovej sa ukázalo ako nám záleží na slabších - stačí sa pozrieť na výpovede vojakov.
Prípadne iný príklad - čo bol teroristický útok vo Francúzsku tak jeden svedok povedal:
Všetci sa chceli zamknúť na WC, kto bol prvý ten tam ostal, nikto nehladel či je tam žena alebo dieťa, každý sa chcel zachrániť.
@patrixo nie, to bol príklad poukazujúci na to ako to v prírode chodí.
Dokonca si myslím že si to pochopila aj sama len sa nedokážeš stotožniť s faktom že slabý kus býva ľuďmi vyčlenovaný.
Jedna umelkyňa robila experimemt (nejaký Rhytm) kde dokázala že pokiaľ sa človek nedokáže brániť a ostatní nemajú strach z autority (že im za to nič nehrozí) tak ľudia majú tendenciu ubližovať tomúto jedincovi ktorí sa nedokáže ubrániť.
Je to smutné ale ak si nepriznáme pravdu nič sa nevyrieši.
@patrixo a nemám pravdu? Kto rodí chlapi? chlap tvorí hodnoty žena tvorí tiež hodnoty ale s varechou v ruke. Keby nebolo žien kto by sa o nás staral? Veď by ľudstvo vyhynulo. Slnieckari by najradšej urobili z celého ľudstva bezpohlavne transky.
@patrixo budem asi znieť trochu sci-fi ale ak ľudia pochopia akí sú jebnutí tak sa možno raz v ďaaalekej budúcnosti upravia ľudské gény tak aby tieto zvieracie pudy nemali.
Lenže ak sa budeme tváriť že ich nemáme a že práve naopak sme stelesnení spasitelia čo pomáhajú slabším, tak sa nič neupraví lebo sa z nášho pohladu nemá čo.
@patrixo doktor? tak to si potom o level vyššie ako ja a máš môj rešpekt. Som myslel že si fotograf lebo mám kontakty na pekne dievcence (teraz ich mám vyse 1800 ale rátam že tak do 1000 z nich je použiteľných) a plánujem robiť castingy a tak a tam by sa hodil niekto čo sa venuje foteniu.
@xxar3s to ze je doktor hned neznamena ze je vyssi level, takze je hlupost mat pre titul co nic neznamena respekt, keby mal za sebou 100 operacii a 1 neuspesnu alebo 5000 pacientov a povedzme 5% s chronickymi chorobami , tak to ani to je hodne respektu. stretol som uz kopu tupych hlav v plastoch takze viem presne o com hovorim, skoro cela moja rodina su doktori a zubari.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
67 komentov
a prečo?
lebo evolučná psychológia. máme to v inštinktoch.
lebo živočíšny druh ktorý nemá v inštinktoch brať viac ohľad na detiprodukujúce jedince/pohlavie a deti samotné, neprežije, lebo nemá tendencie chrániť nasledujúce generácie na úkor tej vlastnej.
a samozrejme že ak sa nestaráš o svoju budúcnosť aj na úkor svojej prítomnosti, tak nemáš budúcnosť.
rešpekt k ženám a deťom potom viď @8
každopádne všetko sa to zbieha v jednom spoločnom bode: evolučná psychológia. že je to inštinkt. lebo keby to inštinkt nebol, tak by sme ako druh neprežili. finito. tie rozprávočky ktoré okolo toho ľudia splietajú ohľadom morálky a neviemčoho sú síce krásne, ale zbytočné a hlúpe. podobné inštinkty totiž majú aj zvieratá ktoré nemajú kapacity tieto veci akokoľvek racionalizovať. proste je to inštinkt, tým pádom vytvorené evolúciou, tým pádom viď @8
čisto chladná prax. viem že sa to ťažko trávi, ale tak to je. nejde o ochranu slabých, ide o ochranu tých čo sú podstatní pre prežitie a propagáciu živočíšneho druhu. čiže logicky ženy a deti.
viď @8
ťaháte morálku a filozofiu do vecí ktoré sa vyvinuli keď ešte tie slová ani neexistovali, lebo vtedy ešte neexistovali žiadne slová. snažíte sa pripisovať morálku a filozofiu čistému biologickému inštinktu, lebo inak vám to pripadá hrozne "hnusné" a "kruté".
" ten moj vyrok nemal mat nekonecnu vseobecnu platnost.."
v tom prípade je irelevantný čiže nesprávny, lebo otázka má nekonečnú všeobecnú platnosť.
ako mozes zaradovat cloveka niekam podla jeho odpovede? nikto nema patent na rozum, to znamena ze je automaticky hlupy?
vieš čo to slovo v takomto kontexte znamená? očividne nie.
@hoperpohroma
lol. myslel som si že si dosť inteligentná na to aby si medzi 7mimi (@8 ) vetami vedela "vyloviť" tých 5 ktoré obsahujú pointu.
ospravedlňujem sa za svoj omyl.
"vzdy boli tendencie chranit najslabsich a najzranitelnejsich..."
Ale toto cele ide proti prirode! chranime slabych a neschopnych platime dane z ktorych ziju rozne socialne pripady... Spolocnost degeneruje. v prirode preziju len silni a zdravi jedinci o tom je cely prirodzeny vyber.
a teraz otazka na teba. prečo ma klasifikuješ?
"prečo porovnávaš ľudské bytosti s hnilými jablkami?"
názory, ty simpleton, nie ľudí.
"Prečo ak si niekto niečo myslí, viď tie baby, čo je v rozpore s tvojim názorom, prečo ich označuješ za hlúpe?"
čiže ak si niekto bude myslieť, v rozpore s mojim názorom, že gravitácia neexistuje, a na základe toho bude ľuďom odpovedať že je v pohode spadnúť z hocijakej výšky, tak ho mám za to pochváliť? alebo mu povedať "rešpektujem tvoj názor"?
"prečo neargumentuješ?"
...lebo moje komenty doteraz boli čokoľvek iné ako plne logické, a triviálne priamočiare argumenty, že -.- . ešte aj s poskytnutím mena celej vednej oblasti ktorá sa týmto zaoberá a to čo som povedal potvrdzuje, že... -.-
(hint: evolučná psychológia)
"Myslíš, že si viac ako ostatní?"
veľmi veľa energie stojí nemyslieť si to, zoči-voči pičovinám ako napríklad v tejto diskusii. (všimni slovo NAPRÍKLAD. už si si našiel čo to slovo znamená?). tak už to obvykle ani neriešim. proste keď mám pravdu tak ju mám. ak sa mýlim, tak by mi ten čo si to všimne mal byť schopný dokázať že sa mýlim, bez toho aby sa musel uchyľovať k takýmto nacityhrajúcim taktikám ako ty.
"lebo psychicky vyrovnaný jedinec"
o tom či som psychicky vyrovnaný alebo nie sa nebavíme. a ani by sme sa nebavili, lebo nie som, koniec diskusie. na to či mám pravdu alebo nie to absolútne nemá vplyv.
"nevybudujes si takymto sposobom zdravé sebavedomie"
zato tvoje sebavedomie je rozhodne zdravé, keď stačí na to aby si odignoroval očividnú priamočiaru pravdu ktorú ti niekto triviálne a priamočiaro vysvelil, jasne.
blablablablabla.
si strata času, prinajmenšom teraz v tejto diskusii. ak ňou chceš prestať byť, začni diskutovať s pointami a argumentami aspoň na takej úrovni ako ja, ideálne ešte na lepšej. ak nie, tak prestaň otravovať. koniec "diskusie", keďže ani toto slovo netušíš čo znamená.
@pandoras chcel odpoveď na otázku
@pandoras -ovi som ( v @8 ) poskytol jedinú objektívne správnu a už overenú a celou vednou oblasťou podporenú odpoveď na jeho otázku. to že väčšina ľudí nie je schopná ju stráviť, lebo znie škaredo a necitlivo, je váš problém. koniec straty času s vami.
toto je otázka pýtajúca si objektívnu vedomosť (aj keď o tom možno sama nevie lebo možno sama nevie že o tom objektívna vedomosť existuje. ale existuje). ja som tú objektívne správnu vedomosť poskytol. nikto iný z vás nie, a už duplom nie ty.
čiže let's agree že si nevieš priznať keď sa mýliš a nevieš sa opraviť, a nie si schopný prijať objektívne správnu informáciu keď je ti ukázané že, a prečo, je objektívne správna.
koniec.
získal si za to o mňa nepatrný kúsok rešpektu naspäť. maj sa.
Ja len vychadzam z toho co pises, a podla mna tomu ani sam neveris. Inak by si musel byt strasne pod papucou.
@xxar3s ženy podvedome hľadajú bohatého partnera ? ... prečo potom v mojom okoli majú šťastný vzťah s fakt peknými babsmi hlavne ľudia čo robia v Kauflande, hasičov, elektrikára, síce neviem koľko majú € ale podľa toho čo vidím predpokladám že .... len boh vie čo ženy podvedome hľadajú ...
samozrejme oboje su tragedie... ale aj tak
Prípadne iný príklad - čo bol teroristický útok vo Francúzsku tak jeden svedok povedal:
Všetci sa chceli zamknúť na WC, kto bol prvý ten tam ostal, nikto nehladel či je tam žena alebo dieťa, každý sa chcel zachrániť.
Dokonca si myslím že si to pochopila aj sama len sa nedokážeš stotožniť s faktom že slabý kus býva ľuďmi vyčlenovaný.
Jedna umelkyňa robila experimemt (nejaký Rhytm) kde dokázala že pokiaľ sa človek nedokáže brániť a ostatní nemajú strach z autority (že im za to nič nehrozí) tak ľudia majú tendenciu ubližovať tomúto jedincovi ktorí sa nedokáže ubrániť.
Je to smutné ale ak si nepriznáme pravdu nič sa nevyrieši.
Ty si inak fotograf že?
Lenže ak sa budeme tváriť že ich nemáme a že práve naopak sme stelesnení spasitelia čo pomáhajú slabším, tak sa nič neupraví lebo sa z nášho pohladu nemá čo.