To myslíš vážne ? Uvedomuješ si aká je to stupídna otázka ?
Tak jasné, zakážme takej brazílii kde polka ľudí nemá prácu aby prišli o jednu s pre nich nevyhnutných ekonomických činností... určite ľudia, ktorý by tak hladovali to pochopili, viem, že ty to vidíš inak PRETOŽE BY ŤA TO NEGATÍVNE NEOVPLYVNILO ale chcieť to od nich je demencia. Keby iné krajiny pomohli krajinám ekonomicky závislým na ťažbe dreva v tej oblasti so zalesňovaním to by bolo riešenie to čo ty píšeš je len blbosť v štýle "keď chceš pomôcť planéte Zemi, tak spáchaj samovraždu."
@3mm peniaze idú na pičoviny a pre ľudí nič nezostane, potom sa rúbu lesy, vďaka ktorým žijeme... ale máš pravdu, je to taký začarovaný kruh, keď niečo zajebáva jeden, zvezú sa všetci. potom robia hlúposti.
@camilla v skutočnosti to pľúca Zeme nie sú to akoby si ty mala pľúca veľké ako pruško prsta... oni síce dáky kyslík vyrobia ale dosť ho aj spotrebujú a to sa už menej spomína, pralesy hlavne držia vlhkosť a tak udržujú stálejšiu klímu + sú domovom pre nespočetné množstvo živočíchov
skutočnými pľúcami Zeme sú morské riasy(myslím) a planktón takže znečisťovanie morí by nás malo trápiť viac
ale inak súhlasím, ľudia svojou chamativosťou prekračujú všetky medze a zabudli že oni nie sú pánmi prírody ale jej súčasťou, čiže by sa tak k nej mali aj správať
@3mm - oh, vďaka že som zasa nemusel byť ten zlý, už som rozmýšľal ako jej nie úplne svinsky napíšem že toto je otázka ktorú by som čakal tak od tretiaka-štvrtáka na základke...
v podstate uz moj nazor bol povedany v niekolkych prispevkoch ale co chcem dodat je, ze dost velky problem je aj to, ze viac ako 50% liekov ziskavame z dazdovych pralesov(hub, rastlin...) a spolu s pralesmi miznu aj huby a rastliny...ak to takto bude dalej pokracovat, lieky budu stale drahsie a drahsie az raz mozno bude nieco take ze lieky dostanu len prachaci....samozrejme sa uz daju vyrabat aj synteticky ale pre liecenie novych chorob je stale dolezite udrzat tie pralesy, pretoze z tade tie nove lieky budeme vediet ziskat...nieje to taky dovod ako predomnou povedane ale treba mysliet aj na toto...
je jednoduchšie porušovať pravidlá a zarobiť si prachy ako dodržovať pravidlá a to čo je správne a nežiť aspoň trochu pohodlne..... ja si myslím že tí ľudia to aj musia robiť aby prežili.. čo by si robila ty keby tvoja rodina bola závislá na ťažbe dreva? tvoje deti by nemali čo jesť keby si sa rozhodla chrániť pralesy.... ale zas nechápem tých ľudí ktorí by mohli zarábať na inom biznise ako ťažiť drevo a ničiť prírodu. No ty sa podľa mňa nepozeráš na veci z rôznych aspektov a preto sa ti to všetko zdá pre prírodu až taká tragédia... nechcem ťa uraziť určite to tak neber len som ti povedala svoj názor.. a myslím si tiež že to čo niekto napísal že by to čakal od 9 ročného decka je trochu aj pravda ale pravda je tiež že zamýšľať sa nad vecami ktoré sú jednoducho povedané je to najťažšie čo môže byť...... to je totiž tak že keď niekto povie že keď sa bude vyrubovať dažďový prales ľudia nebudú mať o 50 rokov čo dýchať a druhí im na to povedia ale my nebudeme mať teraz čo jesť, je dosť diskutabilné povedať čo je horšie. podľa mňa by mali bohatšie štáty vzdelávať ľudí aby si mohli zarobiť na život aj inak ako rúbaním dreva, len to je vždy ľahšie napísať ako uskutočniť
Táto vec má dve stránky ....Všetky činnosti ktoré sú proti prírode sú vlastne pre ľudí. Ani mne sa nepáči že je na svete čoraz menej zelene , čoraz viac fabrík ..spejeme k záhube áno, viem. Ale nepáči sa mi ani to, že ľudia sú nezamestnaní , že nemajú čo jesť (nejdem sem pliesť nespravodlivosť rozdelenia peňazí).Aj tieto stromy niekto rúbať musí , aj v tých fabrikách niekto pracovať musí = práca, peniaze, jedlo .Tým si ale určite nezastávam ľudí a ich zvrátené činy voči tejto planéte , je to choré ano, ale občas sa treba zamyslieť aj nad druhou stránkou veci
Jeden z mnohych dovodov bezhlaveho drancovania dazdovych pralesov je primitivizmus narodov, kde sa pralesy nachadzaju. V tych krajinach je v kazdom sektore nehorazny bordel a korupcia. Myslim, ze keby boli pralesy na uzemi EU, tak ako tak by boli zachranene...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
27 komentov
takže takto.. je im to jedno.
I keď sa tvária, že im to jedno nie je.
Určitým ľuďom to vyhovuje.
O 20 rokov bude na našej planéte minimum lesov, pralesov. Lebo ľuďom sú dôležitejšie peniaze ako to, v akom prostredí rastú ich deti.
Tak jasné, zakážme takej brazílii kde polka ľudí nemá prácu aby prišli o jednu s pre nich nevyhnutných ekonomických činností... určite ľudia, ktorý by tak hladovali to pochopili, viem, že ty to vidíš inak PRETOŽE BY ŤA TO NEGATÍVNE NEOVPLYVNILO ale chcieť to od nich je demencia. Keby iné krajiny pomohli krajinám ekonomicky závislým na ťažbe dreva v tej oblasti so zalesňovaním to by bolo riešenie to čo ty píšeš je len blbosť v štýle "keď chceš pomôcť planéte Zemi, tak spáchaj samovraždu."
skutočnými pľúcami Zeme sú morské riasy(myslím) a planktón takže znečisťovanie morí by nás malo trápiť viac
ale inak súhlasím, ľudia svojou chamativosťou prekračujú všetky medze a zabudli že oni nie sú pánmi prírody ale jej súčasťou, čiže by sa tak k nej mali aj správať
Prečo znečisťujeme vzduch, ktorý dýchame?
Prečo znečisťujeme vodu, ktorú pijeme?
Prečo jeme veci, ktoré nášmu telu škodia?
Prečo konzumujeme mäso, mlieko a vajíčka, keď kvôli tomu zvieratá trpia?
Prečo...?