Teda aká je vaša motivácia na učenie sa viacerých jazykov? Kde si myslíte, že potom tieto znalosti využijete? A ak sa teda neučíte alebo viete len anglicky, z akého dôvodu sa neučíte ďalšie? Pretože si myslím, že jazyky sú dosť dôležité aj keď aj dôvod ab
nuž, učím sa momentálne 4 cudzie a robím to preto, lebo ma to hlavne bavi, ale tiez preto, ze citim, ze je to potrebny nastroj, aj ked som v inych krajinach je fajn ked sa viem jednoducho dorozumievat plus prekladam a chcem expandovat do inych jazykovych kombinacii plus aj kvoli literature, taka poezia napriklad podla mna straca na hodnote prekladom do ineho jazyka tak sa snazim citat veci v originaloch tak isto filmy, serialy... a tiez si myslim, ze to velmi suvisi s historiou ako takou aj s historiou tej ktorej krajiny...
myslím si že to využijem lebo nemienim ostať na sr (a ani v čr ale radšej tam) a chcem ich vedieť aj preto lebo som všeobecne ukecaný človek a budem môcť vaic rozprávať a navyše zasa aj rada počúvam a napr. počúvať pekného švéda a navyše mu aj rozumieť... no hotové bingo!
a a je to sranda (pri nemčine menšia keď sa učím ruštinu tak sa smejem každú chvílu
lebo ma to bavi a urcite to aj vyuzijem, aj ked ratam s tym ze nie vsetky ktore sa planujem naucit budem aj pravidelne vyuzivat no bavi ma to, a je to fajn aj pri hladani brigadky, clovek ma viac moznosti ako robit za pokladnou/v obchode/fastfoode
Študujem ich na vysokej škole, neviem...mal som talent na nemčinu aj anglinu. Vydal som sa touto cestou, stačilo, že som robil 2 mesiace v Nemecku a zarobil som toľko, čo tu by som mohol len snívať... Jazyky vám otvárajú rôzne brány, pokiaľ ste šikovní. Ja s nemčinou a hlavne anglinou prakticky žijem, po umení ma bavia jazyky najviac...tých motivácií je veľmi veľa v mojom prípade...nebudem menovať
máme to povinne v škole anglinu a španinu. Ale mňa to riadne baví sme v triede asi 3 alebo 4, ktoré sa učia a neviem, či nie som jediná, ktrorú to aj baví :/ už sa mi aj čudujú, ale mne sa to strašne ľahko učí
drvivá väčšina ľudí nepotrebuje vedieť iný jazyk okrem nemčiny. ja sa ale učím aj nemčinu a japončinu, po prvé z oboch jazykov som už niečo vedel, po druhé, oba ma bavia a po tretie, je dosť pravdepodobné, že sa bud odsťahujem do nemecky hovoriacej krajiny, alebo že to využijem v práci.
@asceticjunkie nepotrebuje veď môžeš robiť aj predavača... akože nehovorím, že sa nedá nájsť aj dobrá práca len s anglinou, ale čo si teraz všímam tak dosť je žiadaná hlavne nemčina (s kombináciou angličtiny samozrejme)
neucim uz, lebo nato nemam absolutne cas ani chut, viem anglicky a rusky, nemecky mozno este nejaky zaklad by som spomenul ( tam skor verim, ze ak bude trebat, tak sa ho rychlo naucim ) + viem nieco z latiny no. A mozno by som sa chcel niekedy ucit po korejsky.
nuž prečo, bavia ma, je to skvelý pocit, ked rozumiete niečomu, čomu ostatní nerozumejú, a navyše bez angliny si človek prácu, najmä dobre platenú prácu pomaly nenájde, no a nemčina? Viedeň je za rohom
Ja sa teraz učím španielčinu, nemčinu a mám v pláne sa vrátiť sa k nemčine
(bohužiaľ) mňa to nebaví a ani mi to nejde, ledva viem angličtinu (resp. aj neviem), nejde mi to a ešte napiču učiteľka, bojím sa že o rok ani nezmaturujem, nemčinu sa učím sedem rokov a hovno viem, začala som i so španielčinou ale aj skončila, márne, ešte aj v slovenčine som nekomunikatívna, napiču to je.. ja radšej matiku
Anglinu sa učím, lebo mi v nej bude pokračovať štúdium, baví ma a páči sa mi. Ruština ma až tak nebaví, ale asi si dám v Anglicku hodiny lebo dnes bez jazyka ani na krok. Minimálne tú angličtinu by mal ovládať každý.
Lebo ma to baví (aj keď tomu nevenujem toľko času čo by som chcela), chcela by som v budúcnosti čo to precestovať a s angličtinou si všade nevystačím, a okrem toho aby som porozumela veciam o ktoré sa zaujímam a nie sú preložené do slovenčiny ... učím sa španinu, ang, a od budúceho roka snáď začnem s ruštinou, ale iba ako samouk lebo mi samozrejme neotvorili kurz ani ruštinu ani francúzštinu
@asceticjunkie ano máš pravdu. sledujem zamestnania kde sa väčšinou uplatní človek s VŠ a aj to nie moc technické smery. A práce ako robia učňovkári ma fakt nezaujímajú
lebo musím...a bola by hanba, aby som sa nevedela dorozumieť, alebo sa vedela iba jedným jazykom a zasa na druhú stranu, keď si pokecám s nejakým cudzincom, tak mám z toho celkom radosť.
lebo je to úžasný pocit prečítať si knihu v cudzom jazyku a rozumeť jej a okrem angličtiny a nemčiny by som chcela ešte vedieť španielsky alebo taliansky
nieco som urcite zdedila - myslim taky ten cit na jazyky - po mamine. tak ako ona, nikdy som nemala problem so slovencinou, dodnes spominam ako som pocula spoluziacku na gympli pri diktate recitovat si vzory, aby vedela ake i/y napisat. ja vzdy pozriem a vidim. ci uz slohy, diktaty, gramatika, recitacie - vsetko mi vzdy islo na vybornu.
anglictina je nadherny jazyk a mamina ma k nej odmala viedla, uci ju ako vedlajsi predmet na SS popri svojej vystudovanej ekonomii. ma certifikaty, statnicu, pedagogicke minimum. a vo mne sa ta anglina nejako zazrala a mam k nej este omnoho blizsi vztah ako k rodnej reci. pride mi prirodzenejsia, krajsia, lubozvucnejsia. napriklad, odkedy som na VS, tak u mna by ste ine knihy ako skripta nenasli - jednoducho ma to nebavilo a nebola som schopna ich docitat. a hla - odkedy som si zacala poziciavat knihy v angline, zrazu to ide jedna radost. proste omnoho castejsie sa mi moje myslienky daju vyjadrit v anglictine. a tak ju denne nasavam kde len mozem - videa, filmy, serialy, knihy - vsetko v angline.
nemcinu som sa ucila 8 rokov, nikdy mi neprirastla k srdcu ale je dobre ze zaklady tam niekde mam. a kedze je to obrovska skoda zahodit - nastupujem na jazykovy kurz. a mojim cielom je opat vediet plynule nou hovorit.
rada by som sa ucila rustinu.
a okrem toho ze ma to bavi, je to obrovska vyhoda pri hladani si zamestnania.
Nechcem vôbec vedieť 4 jazyky. Vôbec na to nemám vlohy, osobne som radšej zástancom, vedieť jeden jazyk poriadne (okrem slovenčiny) ako 4 základne.
Učím sa nemčinu, lebo aj ma to baví, ale aj to potrebujem, lebo chcem pracovať v zahraničí. Veľa krát som lenivý, ale každý deň si nájdem aspoň chvíľu aby som sa aspoň trochu tomu povenoval. Okrem toho viem základy po anglicky.
Španielčina a ostatné jazyky nepovažujem za dôležité, pretože z angličtinou sa dorozumie prakticky všade.
tak napriklad s AJ sa stretavam pomaly kazdodenne, texty, ucenie, penfriends dost dôlezite vediet jazyk, ak sa budem chcieť aj uplatnit niekedy v buducnosti, chcel by som vediet aj nemcinu lepsie ale to ma vôbec nechytá akosi
ja nepotrebujem motiváciu na učenie jazykov, mne to ide samo od seba a nesmierne mi to vyhovuje aj keď sa niečo učím, neberem to ako učenie, skôr ako nejaké odreagovanie teda myslím jazyky
lebo je to zabava ucit sa nove slovicka ( lahko sa pamataju a v porovnani s hociakou prirodnou vedou brnkacka. raz sa naucim a viem to prakticky navzdy narozdiel od vzorcov, ktore po pisomke idu mimo mna. ) a hovorit to iste tak, ze to znie inak (iny jazyk jednoducho)...ten pocit, ze vam moze rozumiet viac ludi, ine kultury je uzasny. je to cele uzasne, vediet cudzi jazyk. mam to rada a bavi ma to jednoducho a robila by som to, aj keby mi to nemalo pomoct v ziadnej praci. mam na to hlavu.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
57 komentov
a a je to sranda (pri nemčine menšia keď sa učím ruštinu tak sa smejem každú chvílu
U mňa sú to jazyky ruština, angličtina a japončina
asi to nemá hlavu a pätu, ale... No a čo?
priklad: v Anglicku vyzaduju od cudzincov aby hovorili anglicky
tak ja vyzadujem od cudzincov na Slovensku aby hovorili slovensky nebudem sa nikomu prisposobovat
Ja sa teraz učím španielčinu, nemčinu a mám v pláne sa vrátiť sa k nemčine
lenže je velmi pravdepodobné, že ty si pozeráš len úzke spektrum vecí
anglictina je nadherny jazyk a mamina ma k nej odmala viedla, uci ju ako vedlajsi predmet na SS popri svojej vystudovanej ekonomii. ma certifikaty, statnicu, pedagogicke minimum. a vo mne sa ta anglina nejako zazrala a mam k nej este omnoho blizsi vztah ako k rodnej reci. pride mi prirodzenejsia, krajsia, lubozvucnejsia. napriklad, odkedy som na VS, tak u mna by ste ine knihy ako skripta nenasli - jednoducho ma to nebavilo a nebola som schopna ich docitat. a hla - odkedy som si zacala poziciavat knihy v angline, zrazu to ide jedna radost. proste omnoho castejsie sa mi moje myslienky daju vyjadrit v anglictine. a tak ju denne nasavam kde len mozem - videa, filmy, serialy, knihy - vsetko v angline.
nemcinu som sa ucila 8 rokov, nikdy mi neprirastla k srdcu ale je dobre ze zaklady tam niekde mam. a kedze je to obrovska skoda zahodit - nastupujem na jazykovy kurz. a mojim cielom je opat vediet plynule nou hovorit.
rada by som sa ucila rustinu.
a okrem toho ze ma to bavi, je to obrovska vyhoda pri hladani si zamestnania.
Učím sa nemčinu, lebo aj ma to baví, ale aj to potrebujem, lebo chcem pracovať v zahraničí. Veľa krát som lenivý, ale každý deň si nájdem aspoň chvíľu aby som sa aspoň trochu tomu povenoval. Okrem toho viem základy po anglicky.
Španielčina a ostatné jazyky nepovažujem za dôležité, pretože z angličtinou sa dorozumie prakticky všade.