Prečo slováci odsudzujú homosexuálov a všetko čo je iné?
Mám otázku prečo ľudia na Slovensku odsudzujú homosexuálov?
Resp. prečo slováci odsudzujú všetko čo je iné(česť výnimkám). Som hetero ale nechápem čo im tak vadí. Akonáhle sa človek zastane aj na internete homosexuálov tak je hneď chorý idiot...?
...
...Ak človek napíše svoj názor ktorí sa od väčšiny líši je hneď hlúpi. Aký máte na toto názor? Toto odsudzovanie, osočovanie atď.
Nechcem vyvolať žiadnu hádku ani sa s nikým hádať je to len otázka a zaujíma ma váš názor.
som gay, ale odsudzujem tie primitívne pochody, manželstvá a osvojovanie detí - gender politika...
je to hnus nad hnus...
ktorí ventilátor ide ruka v ruke s týmito "ideami" je u mňa pridrbaný hajzel...
Nemyslim si zeby ich nejak odsudzovali a to co vidis v mediach, v diskusiach a na nezmyselnych pochodoch ci uz z tej ci z tej strany je len taky osial co ti zblbne hlavu a potom si myslis ze je take cele Slovensko
Tak ja poznám rôznych ľudí s rôznymi názormi, sú ľudia čo s nimi ako s ľudmi nemajú osobne žiaden problém, len proste nesúhlasia s LGBT agendou, sú aj takí ktorí majú vyhrotenejšíe názory. Súhlasím, že generalizovať a nenávidieť by sa nemala žiadna skupina ľudí, či už sú to gayovia, romovia, ale i slováci alebo kresťania.
Uprimne netusim, ako ludom moze vadit, ze niekto je homosexual a uz tym duplom nepochopim, ako na tomto potrebuje zakladat svoju agendu a povysovat to na nejaky statny problem, fakt je to strasne primitivne a smutne
ja si myslím, že ľudia sa všeobecne málo rozprávajú. namiesto toho, aby si druhého vypočuli, majú potrebu neustále diskutovať a challengovať. všeobecne diskusia nie je zlá, je potrebná, ale rovnako je potrebné aj to, aby sme sa spolu rozprávali tak, že sa naozaj budeme počúvať a nenútiť druhého racionálne odargumentovať svoju skúsenosť, existenciu a pocity.
pretože len počúvaním môžeme spoznať druhých a ich cestu životom.
a tým, že to nepoznáme, tak to odsudzujeme, bojíme sa neznámeho a chceme ostať v našej jednoduchej bubline, ktorá je príjemne familiárna..
@riddler takže odmietanie tejto "agendy" je niečo v zmysle "nemám problém s tým, že existuješ, kým ťa nevidím a nehovoríš nahlas o tom, že existuješ inak ako ja a nedožaduješ sa rovnakých podmienok na život ako ja"?
@grietusha Odmietanie tej agendy je o tom, že s nimi ako ľudmi žijúcimi v tejto spločnosti nemajú problém, len majú problém s ich neexistujúcimi, na základe Overtonovho okna vymyslenými ,,právami". Ale toto je téma, na ktorej sa proste konzervatívci a liberáli nikdy nepochopia a môžu sa akurát tak rozhádať, a autor diskusie nechce vyvolať flejm, tak ho budem rešpektovať
@riddler ja sa fakt neklasifikujem ako liberál, ale ako humanitne uvažujúci človek. Overton pojmom ako "vymyslené práva" neoperoval, len tak mimochodom. ale ok, chápem, nemusíme to viac rozoberať. mne len pojem ako LGBT agenda príde strašne smiešny.
PRetože sú zaostalí. Majú svoj vek. Žili v diktatúre, kde boli len príkazy a zákazy. Nechcú nič zmeniť.
Tam nie je objektívne zmýšľanie, len blok v ich hlave. A to môžme relevantne nazývať hlúposťou, či expresívnejšie poďla situácie, pretože každý si o sebe rozhoduje. To je sloboda.
Nemá ti čo kto prikazovať kto sa ti môže a nemôže páčiť alebo s kým môžeš a nemôžeš žiť. Keď budem žiť s orangutanom tak nech. Nejakého sedláka z Hornej dolnej to nemá čo trápiť. Ale jeho to trápi lebo je obmedzený idiot a rád sa stará do životov iných a ničí im ich. Vedome či nevedome.
1. sme kresťanská krajina a cirkev ľuďom vymýva mozgy
2. tým pádom je to tu čosi neznáme a ľudia majú problém si naštudovať ako to s vecami fakt funguje, radi zjednodušujú
3. výchova, ktorú ešte naši starí rodičia mali sa odráža sčasti ešte aj na nás
Toto nefunguje len v otázke homosexuality, ale aj v iných napr. ak chceš podnikať, alebo niečo handmade vyrábať doma, alebo chceš žiť inak, napr. nemáš auto alebo bývaš celý život v podnájme. Odsúdia ťa, lebo nejdeš v šíku, nie si priemerný, vybočuješ, si anomália na Slovensku, hlavne teda dediny a malé mestá. Osobne nemám s nikým problém, nech si žije každý podľa seba. Nemusím sa s tým človekom baviť, ale nebudem mu ničiť život zosmiešňovaním alebo spochybňovaním. Každý človek vychádza z iných podmienok. Moralizovanie je len nedostatok empatie k ľuďom, ktorí nezažili ten "ideál slovenského života".
@annyejnji vobec neni pravda ze by to malo suvis s krestanstvom. Ked som bol maly chodil som kazdu nedelu do kostola a nepamatam si ze by niektory farar mal kazen o homosexualite alebo to nejako extra rozoberal. Naopak cirkev uci ze mame odpustat a ze ked niekto zije v hriechu tak aj to je bozie dieta. Nikdy som nepocul ze by nejaky farar hlasal nenavist k homosexualom
Mozno sa najde par exotov ako Kuffa ktori to riesia a robia si tak promo, ale to su extremne pripady kuffu ja za krestana nepovazuje. A media samozrejme tieto extremne priupady vytahuju. Beznym krestanom je srdecne jedno ci je clovek homosexual. A aj medzi ateistami sa najde vela (ak nie viac) homofobov ako medzi krestanmi. Samozrejme v minulosti to krestania riesili a homosexualne vztahy boli zaradene medzi hriech, krestanstvo totiz vychadza zo Zidovstva a medzi Zidmi boli homozvazky prisne zakazane.
Okrem toho hadzat vsetkych krestanov do jedneho vreca je nezmysel kedze kazda odnoz krestanstva ma k tejto otazke iny postoj.
@xxar3s osobne poznam prinajmenšom 150 krestanov, ktorym to jedno nie je, zalezi ocividne od cirkvi a stupňa viery, každopadne v Biblii su verše ako:
"Preto ich Boh vydal nehanebným náruživostiam. Ich ženy zamenili prirodzený styk za protiprirodzený. A podobne aj muži zanechali prirodzený styk so ženou a zahoreli žiadostivosťou jeden k druhému: muži s mužmi páchali nehanebnosť. Tak si sami na sebe odniesli zaslúženú odplatu za svoje poblúdenie."
"lebo či neviete, že nespravodliví nebudú dedičmi kráľovstva Božieho? Nemýľte sa! Ani smilníci, ani modloslužobníci, ani cudzoložníci, ani muži súložiaci s mužmi"
ano, dnes je vela krestanov, ktori su krestania na papieri alebo idu v nedelu do kostola a takychto pribuda a je ich uz nadpolovicne vela, ale tvrdit, ze toto nema nic s krestanstvom kvoli tomu je somarina, nejde o pana farara, ale o mentalitu naroda, ktora je krestanstvom poznacena a stale sa mnoho ludi odkazuje na argumenty okolo boha a hriechu
Myslím si, že to odsudzovanie prichádza odtiaľ odkiaľ sme, kto nás vychovať, všetko ide od detstva
ako ako sa naši najbližší postavia a správajú k týmto aj iným akože tabu veciam. Niektorý ľudia žijú v strachu ak by nesúhlasili s druhými, že sa obrátia od nich. Vždy sme boli kresťanská krajina, niektorí veria v Boha ale ne odsudzujú to a niektorí sú ako ovečky. Problém je asi v tom, že sa malo rozprávame a všetko sa dá vyriešiť v kľude bez kriku, násilia. Stačí počúvať, vyjadriť si svoj názor a neodsúdiť toho človeka ak má iný pohľad na vec ako my a žiť v klude. Každý si žime svoje životy ako chceme a rozhodujme sa podľa srdca a rozumu. Nie čo nám povedia. Vy ste strojcovia svojho šťastia, osudu...
@annyejnji ano v biblii najdes hocico je to zbierka starovekej orientalnej literatury vstekeho druhu. najstarsie casti maju povod este niekde medzi Sumermi a Babyloncanmi nieco aj z malej azie ale drviva vacsina je od zidov - je to kniha poviedok a legiend neiktore casti opisovali aj skutocne udalosti (podfobne ako ilias a odysea opisovala Trojsku Vojnu). ked budem mat cas tak ti v Biblii najdem aj obhajobu polygamie, promiskuity, zmienky o reinkarnacii (dokonca aj od Jezisa), alebo rozne eroticke poviedky napr.:
"Jak krásná, jak líbezná jsi, lásko, při hrách milostných! Postavou se podobáš palmě a svými prsy hroznům datlí. Řekl jsem: „Vystoupím na palmu, abych se zmocnil plodů.“ Tvé prsy ať jsou hrozny révovými, dech tvého chřípí ať jablky voní, patro tvých úst ať je jako nejlepší víno. Jedině pro mého milého stéká, plyne i ve spánku ze rtů."
Rozne odnoze krestanstva maju rozne vyklady Biblie a rozne nazory na to co je pre nich relevantne. Napriklad Mormoni hlasaju mnohozenstvo alebo v kanade je jedna cirkev ktora to rozdavanie lasky berie doslovne. Samozrejme poviedky zo stareho zakona su v mnohom poucne ale pre krestanov je smerodatny novy zakon.
"ano, dnes je vela krestanov, ktori su krestania na papieri alebo idu v nedelu do kostola a takychto pribuda a je ich uz nadpolovicne vela, ale tvrdit, ze toto nema nic s krestanstvom kvoli tomu je somarina, nejde o pana farara, ale o mentalitu naroda, ktora je krestanstvom poznacena a stale sa mnoho ludi odkazuje na argumenty okolo boha a hriechu"
Rovnako je vela nekrestanov ktori veria v posmrtny zivot alebo na nadprirozdene javy.
Rovnako je vela ludi ktori nie su krestania a napriek tomu pocituju nevrazivost k homosexualom. Taky hitler nenavidel homosexualov rovnako ako krestanov.
Ak sa taky Kotleba hlasi ku krestanstvu a zaroven hlasa nenavist k romom, zidom, arabom, alebo homosexualom tak to potom nie je krestan. Pravy krestan musi prejavovat lasku ku vsetkym... a nemal by nenavidiet nikoho. Podla jezisa mame milovat aj svojich nepriatelov a ked da niekto krestanovi facku na prave lice ma mu nastavit aj lave.
Z rovnakého dôvodu, prečo fašisti nenávidia židov, prečo niekto nemá rád černochov, imigrantov etc. Jednoduchí ľudia vždy potrebujú ústrednú skupinu iných ľudí ktorí môžu za ich problémy a ktorých nepoznajú.
Myslím že takí ľudia majú jedinú asociaciu s homosexualitou dúhový pride a berú to ako niečo vzdialené a úchylné a sú v domnienke, že v ich okolí nikto takí nie je a že tí ľudia nevedú "normálni" život. Stretol som sa s tým v okolí často. Keď sa o mne dozvedeli ľudia o mojej orientácii tak boli úplne prekvapení že nepôsobím "žensky", nie som nalíčený etc.
Už som o tom napísal blog. Myslím si tiež že keby sa ľudia nebáli prejaviť, mnohí by zistili aké časté to v spoločnosti je, že to nie je len v telke ale tí ľudia vedú normálni slušní život. Tá neznámosť je dobrým podkladom pre nenávisť v akomkoľvek prípade
@xxar3s reagujem na prvy koment asi tvoj... ved prave preto ze nemal o tom kazen. Ti ludia to nechapu nerozumeju tomu, vnimaju to ako ze sa niekto vymyka standardu naucenemu, tak to treba zakazat, resp mu prikazat ze nesmie, musi dodrzovat to co ostatni, musi byt ako ostatni.
Hej hlavne, že v Unique si to davali na fešákov a mali tam samých fandov, ale stále ich niekto odsudzuje..
Ja to mam pas, ak ma to začne obmedzovať zacnem im picovat ako na všetko..
Inak takýmto stylom budu aj satanisti mať super fanklub a ľudia sa tu budu klatit do rici s klacikmi a rohami čo si dali na hlavu.. šak pohodka len nech sa ma to nedotkne..
@wistingher nemam ziadnu relevantnu statistiku ale z toho co pozorujem svoje okolie tak krestania aj ateisti maju na vlas rovnake postoje k homosexualom. Aj medzi krestanmi aj medzi ateistami sa najde par homofobov, ktori k nim prejavuju nenavist. Casto ju neakceprtuju prave preto z sami su skryti homosexuali alebo bisexuali a svojou averziou k homosexualom sa to snazia zakryt. Ale drviva vacsina ludi taketo veci vobec neriesi a ci clovek chodi do kostola, alebo nie v tom nezohrava ziadnu rolu.
Este v polovici 20storocia demokraticke krajiny homosexualitu ostro kriminalizovali. Napriklad takeho Alana Turinga to dohnalo az k samovrazde cirkev v 50tych rokoch 20teho storocia nikoho za homosexualitu neprenasledovala ani nekriminalizovala no napriek tomu sa ostarkizacia homosexuality vycita cirkvi a nie svetskej moci.
Ako povedala Nicholsonova, nezalezi, ako clovek vyzera ci akej je orientacie, dolezite je aky je vo vnutri a ako kona. Je zvlastne, ze niekto pocuva zlodejov schovavajucich sa za elegantne obleky, ze aki su homosexuali zvrateni, pritom tych ludi nemali sancu spoznat. Miesto toho si honia na Putinovi a spominaju na socik.
Máme to podľa mňa v povahe, valná väčšina, starší či mladší... len neviem, kde sa to v nás berie. Včera mi odjebalo ofinku do vedľajšieho okresu, keď mi moja babka s dedkom povedali, aby som nikomu nehovorila, že moja dcéra je polociganka. ,,Lebo vieš, aki sú ľudia." Doteraz to predýchavam.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
32 komentov
Nechcem vyvolať žiadnu hádku ani sa s nikým hádať je to len otázka a zaujíma ma váš názor.
je to hnus nad hnus...
ktorí ventilátor ide ruka v ruke s týmito "ideami" je u mňa pridrbaný hajzel...
pretože len počúvaním môžeme spoznať druhých a ich cestu životom.
a tým, že to nepoznáme, tak to odsudzujeme, bojíme sa neznámeho a chceme ostať v našej jednoduchej bubline, ktorá je príjemne familiárna..
Tam nie je objektívne zmýšľanie, len blok v ich hlave. A to môžme relevantne nazývať hlúposťou, či expresívnejšie poďla situácie, pretože každý si o sebe rozhoduje. To je sloboda.
Nemá ti čo kto prikazovať kto sa ti môže a nemôže páčiť alebo s kým môžeš a nemôžeš žiť. Keď budem žiť s orangutanom tak nech. Nejakého sedláka z Hornej dolnej to nemá čo trápiť. Ale jeho to trápi lebo je obmedzený idiot a rád sa stará do životov iných a ničí im ich. Vedome či nevedome.
2. tým pádom je to tu čosi neznáme a ľudia majú problém si naštudovať ako to s vecami fakt funguje, radi zjednodušujú
3. výchova, ktorú ešte naši starí rodičia mali sa odráža sčasti ešte aj na nás
Mozno sa najde par exotov ako Kuffa ktori to riesia a robia si tak promo, ale to su extremne pripady kuffu ja za krestana nepovazuje. A media samozrejme tieto extremne priupady vytahuju. Beznym krestanom je srdecne jedno ci je clovek homosexual. A aj medzi ateistami sa najde vela (ak nie viac) homofobov ako medzi krestanmi. Samozrejme v minulosti to krestania riesili a homosexualne vztahy boli zaradene medzi hriech, krestanstvo totiz vychadza zo Zidovstva a medzi Zidmi boli homozvazky prisne zakazane.
Okrem toho hadzat vsetkych krestanov do jedneho vreca je nezmysel kedze kazda odnoz krestanstva ma k tejto otazke iny postoj.
"Preto ich Boh vydal nehanebným náruživostiam. Ich ženy zamenili prirodzený styk za protiprirodzený. A podobne aj muži zanechali prirodzený styk so ženou a zahoreli žiadostivosťou jeden k druhému: muži s mužmi páchali nehanebnosť. Tak si sami na sebe odniesli zaslúženú odplatu za svoje poblúdenie."
"lebo či neviete, že nespravodliví nebudú dedičmi kráľovstva Božieho? Nemýľte sa! Ani smilníci, ani modloslužobníci, ani cudzoložníci, ani muži súložiaci s mužmi"
ano, dnes je vela krestanov, ktori su krestania na papieri alebo idu v nedelu do kostola a takychto pribuda a je ich uz nadpolovicne vela, ale tvrdit, ze toto nema nic s krestanstvom kvoli tomu je somarina, nejde o pana farara, ale o mentalitu naroda, ktora je krestanstvom poznacena a stale sa mnoho ludi odkazuje na argumenty okolo boha a hriechu
ako ako sa naši najbližší postavia a správajú k týmto aj iným akože tabu veciam. Niektorý ľudia žijú v strachu ak by nesúhlasili s druhými, že sa obrátia od nich. Vždy sme boli kresťanská krajina, niektorí veria v Boha ale ne odsudzujú to a niektorí sú ako ovečky. Problém je asi v tom, že sa malo rozprávame a všetko sa dá vyriešiť v kľude bez kriku, násilia. Stačí počúvať, vyjadriť si svoj názor a neodsúdiť toho človeka ak má iný pohľad na vec ako my a žiť v klude. Každý si žime svoje životy ako chceme a rozhodujme sa podľa srdca a rozumu. Nie čo nám povedia. Vy ste strojcovia svojho šťastia, osudu...
"Jak krásná, jak líbezná jsi, lásko, při hrách milostných! Postavou se podobáš palmě a svými prsy hroznům datlí. Řekl jsem: „Vystoupím na palmu, abych se zmocnil plodů.“ Tvé prsy ať jsou hrozny révovými, dech tvého chřípí ať jablky voní, patro tvých úst ať je jako nejlepší víno. Jedině pro mého milého stéká, plyne i ve spánku ze rtů."
» bible.patroni.cz/index.php?id=17...
Rozne odnoze krestanstva maju rozne vyklady Biblie a rozne nazory na to co je pre nich relevantne. Napriklad Mormoni hlasaju mnohozenstvo alebo v kanade je jedna cirkev ktora to rozdavanie lasky berie doslovne. Samozrejme poviedky zo stareho zakona su v mnohom poucne ale pre krestanov je smerodatny novy zakon.
"ano, dnes je vela krestanov, ktori su krestania na papieri alebo idu v nedelu do kostola a takychto pribuda a je ich uz nadpolovicne vela, ale tvrdit, ze toto nema nic s krestanstvom kvoli tomu je somarina, nejde o pana farara, ale o mentalitu naroda, ktora je krestanstvom poznacena a stale sa mnoho ludi odkazuje na argumenty okolo boha a hriechu"
Rovnako je vela nekrestanov ktori veria v posmrtny zivot alebo na nadprirozdene javy.
Rovnako je vela ludi ktori nie su krestania a napriek tomu pocituju nevrazivost k homosexualom. Taky hitler nenavidel homosexualov rovnako ako krestanov.
Ak sa taky Kotleba hlasi ku krestanstvu a zaroven hlasa nenavist k romom, zidom, arabom, alebo homosexualom tak to potom nie je krestan. Pravy krestan musi prejavovat lasku ku vsetkym... a nemal by nenavidiet nikoho. Podla jezisa mame milovat aj svojich nepriatelov a ked da niekto krestanovi facku na prave lice ma mu nastavit aj lave.
» www.dailymail.co.uk/news/article-74...
» www.telegraph.co.uk/news/2017/07/08...
» summit.news/2019/07/31/mari...
Myslím že takí ľudia majú jedinú asociaciu s homosexualitou dúhový pride a berú to ako niečo vzdialené a úchylné a sú v domnienke, že v ich okolí nikto takí nie je a že tí ľudia nevedú "normálni" život. Stretol som sa s tým v okolí často. Keď sa o mne dozvedeli ľudia o mojej orientácii tak boli úplne prekvapení že nepôsobím "žensky", nie som nalíčený etc.
Už som o tom napísal blog. Myslím si tiež že keby sa ľudia nebáli prejaviť, mnohí by zistili aké časté to v spoločnosti je, že to nie je len v telke ale tí ľudia vedú normálni slušní život. Tá neznámosť je dobrým podkladom pre nenávisť v akomkoľvek prípade
mnohi ludia chcu svoje pohlady na svet/sposob zivota etc vnutit aj ostatnym. mozno to ma(lo) nejaku evolucnu vyhodu? zjednodusenie alebo nieco? idk
kazdopadne hej je to onicom
Ja to mam pas, ak ma to začne obmedzovať zacnem im picovat ako na všetko..
Inak takýmto stylom budu aj satanisti mať super fanklub a ľudia sa tu budu klatit do rici s klacikmi a rohami čo si dali na hlavu.. šak pohodka len nech sa ma to nedotkne..
Este v polovici 20storocia demokraticke krajiny homosexualitu ostro kriminalizovali. Napriklad takeho Alana Turinga to dohnalo az k samovrazde cirkev v 50tych rokoch 20teho storocia nikoho za homosexualitu neprenasledovala ani nekriminalizovala no napriek tomu sa ostarkizacia homosexuality vycita cirkvi a nie svetskej moci.