Je to normálne že v tomto veku sa zaujímam o to ako mohol vlastne vzniknuť život a celý vesmír a prečo sme vlastne tu ? (či ste to zaživali aj vy, respektive zažívaťe) Lebo v poslednom období nad tým fylozofujem, viem že odpoveď nikdy nenájdem ale otázok
prečo by to nemalo byť normálne? každý v určitom veku dospeje do fázy, keď sa začne zamýšľať nad podobnými vecami - u niektorých tá fáza príde skôr a u niektorých neskôr
na tvoju otázku, či sa nad tým zamýšľajú aj ostatní, odpovedám za seba : áno, ale nezaoberala som sa tým nejak detailne, len mi to tak prefrčalo mysľou, chvíľu som sa nad tým pozastavila, povedala som si, že nemá zmysel sa zamýšľať nad tým, čo aj tak nezmením ani nijako inak neovplyvním a tým to pre mňa haslo
ale teba to môže držať dlho, záleží na tom či rád filozofuješ a zamýšľaš sa nad podobnými vecami
aspoň nefňukáš ako si sám, ako ťa žiadna nechce, aký si škaredý, neschopný a pod...takže nad otázkami života a vesmíru si v pohode filozofuj i ďalej (y) je to normálne, že človek sa niekedy dostane i k týmto veciam...niekto sa nimi zapodieva viac, niekto menej...ktovie, možno nakoniec vymyslíš niečo svetoborné, prečo budú o tebe v knihách písať
aj ja som sa nad tým asi zamýšľala veľa veľa.
a myslela som si niekedy, že všetko musí mať nejaký hlbší zmysel. teraz som ale názoru, že sú náhody, že veci sa dejú "len tak" a jediný ich zmysel je ten, že ovplyvnia nejakým spôsobom budúcnosť :ehm:
proste nič hlboké v ničom nehľadám, som tu, voľakedy som tu nebola a dakedy tu zas nebudem. či je niečo pred a po živote ma nezaujíma, tak ako si nepamätám svet pred narodením, nebudem vedieť ani o tom po smrti. :letim:
pravdepodobne nikdy to nebudeme vediet, pretoze nie je ziadna vyssia autorita ( s vynimkou boha, ak existuje), ktora by nam to potvrdila....akurat mozeme teoretizovat do intelektualnych orgazmov
je to úplne normálne, ja som s tým začal veľmi veľmi skoro možno v piatej triede ... dovtedy som si vždy samozrejme kládol otázky len vtedy sa to nejako začalo kopiť a začal som si viac všímať a zaujímať sa ... puberta a obdobie po je výrazným predelom v živote človeka kedy sa snaží niekam včleniť a zistiť kto je a podobné veci
@10 prečo ? tak silne slová a pritom sa chalan len zaujíma... ..
podľa mňa sme tu preto, aby sme niečo po sebe zanechali, nejaku pamiatku, dedičstvo, niečo, čo sa bude tradovať.. aby sme do sveta priniesli kus energie, či už dobrej či zlej... pomáhali si navzájom, ľúbili sa, spoznávali sa a tak
@vladoko to čo si napísal mi pripomenulo jeden krásny citátik ( vraj od aboriginov): My všetci sme návštevníkmi tohto miesta a času. Len prechádzame. Dôvod, prečo sme tu je pozorovať, učiť sa, rásť, milovať....a potom sa vrátime domov..."
keby mal záujem niekto vyrývať, tak dopredu upozorňujem, že mi je plne jasné, že každý si vysvetľuje vznik a zmysel tohto života inak a každý verí niečomu inému...ale aj tak je to pekne napísané
ja rada filozofujem takže ma podobné témy zaujímajú a vždy sa snažím prísť k jednotnej teórií, ktorá je pravdivá lebo aspoň uspokojivá
myslím že to robí každý aj ten najpriamejší človek a je to prirodzené a vlastne nás to robí ľuďmi lebo zvieratá (nerátajúc niektoré slabé výnimky) nemajú túto schopnosť
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov
na tvoju otázku, či sa nad tým zamýšľajú aj ostatní, odpovedám za seba : áno, ale nezaoberala som sa tým nejak detailne, len mi to tak prefrčalo mysľou, chvíľu som sa nad tým pozastavila, povedala som si, že nemá zmysel sa zamýšľať nad tým, čo aj tak nezmením ani nijako inak neovplyvním a tým to pre mňa haslo
ale teba to môže držať dlho, záleží na tom či rád filozofuješ a zamýšľaš sa nad podobnými vecami
a myslela som si niekedy, že všetko musí mať nejaký hlbší zmysel. teraz som ale názoru, že sú náhody, že veci sa dejú "len tak" a jediný ich zmysel je ten, že ovplyvnia nejakým spôsobom budúcnosť :ehm:
proste nič hlboké v ničom nehľadám, som tu, voľakedy som tu nebola a dakedy tu zas nebudem. či je niečo pred a po živote ma nezaujíma, tak ako si nepamätám svet pred narodením, nebudem vedieť ani o tom po smrti. :letim:
podľa mňa sme tu preto, aby sme niečo po sebe zanechali, nejaku pamiatku, dedičstvo, niečo, čo sa bude tradovať.. aby sme do sveta priniesli kus energie, či už dobrej či zlej... pomáhali si navzájom, ľúbili sa, spoznávali sa a tak
keby mal záujem niekto vyrývať, tak dopredu upozorňujem, že mi je plne jasné, že každý si vysvetľuje vznik a zmysel tohto života inak a každý verí niečomu inému...ale aj tak je to pekne napísané
myslím že to robí každý aj ten najpriamejší človek a je to prirodzené a vlastne nás to robí ľuďmi lebo zvieratá (nerátajúc niektoré slabé výnimky) nemajú túto schopnosť