ja som na to pisala clanok do sutaze =D oskenujem? =DDD opis najkrajsie miesto, ktore poznas a ako sa citis ked si tam a preco prave ked si tam =D btw suhlasim dost charna tema na zamyslanie ked ti kazdy den napadne dalsich 10 dovodov preco tu nie ji rada =D
a k veci: skús sa zamyslieť nad tým, prečo máš rada Slovensko, čo je u nás najkrajšie, a potom rozpitvi Slovákov ako náturu. aké majú dobré vlastnosti, aké zlé, čo je pre nich typické.. a svoj názor na to si hádam dokážeš vytvoriť sama.
Nebudem sa tu bit do prs (al a jano slota ktory nevie ani hymnu) aky som ja velky Slovak, lebo to nic neriesi a je to iba prazdne nicim nepodlozene gesto.
Mam rad nase male Slovensko, od vychodu na zapad. Mame krasnu krajinu a fakt nam mozu viacere krajiny zavidiet. Avsak menej hrdy som na system, ludi a to, ako sa z nasej krajiny stava zadlzeny stat :/
som hrda na to ze som slovenka lebo napriek vsetkym politickym, ekonomickym a kulturnym zvlastnostiam nasho statu a najma napriek tomu, ze 80% mladeze nema v sebe stipku hrdosti sa mi tu zije dobre, vediem spokojny zivot a myslim ze slovensko je krasne.
Na toto sa toho dá napísať veľmi veľa. Napr. niečo o našej krásnej krajine, o jej histórii, o tom, ako sa tu cítiš, atď... Môžeš napr. porovnať Slovensko s inými krajinami, proste hocičo...
„No, hrdí môžete byť predsa na mnoho vecí … napríklad na naše tatranské veľhory … teda, pokiaľ tam zrovna nebeží turnaj v konskom póle … ďalej môžete byť hrdí na naše hlavné mesto … teda, pokiaľ ste ešte nenavštívili Viedeň …… hrdí môžete byť aj na naše krátke dejiny … teda na tých pár svetlých okamihov … alebo môžete byť hrdí tak celkovo na Slovákov … teda nie úplne na tú mlčiacu väčšinu, ktorá dostala k moci dnešnú politickú elitu … a snáď nie ani na tých vlastencov, ktorí nadávajú na Maďarov a žijú olympijským heslom „nie je dôležité vyhrať, ale byť lepší ako Česi“ … ale môžeme byť hrdí na naše výnimočné osobnosti, ktoré nám robia radosť i v zahraničí … a hlásia sa k nám aj bez toho, aby im to nariadili poslanci .. na ľudí ako Nasťa Kuzminová a nemnoho ďalších …"
napísala by som, že preto, lebo sa nemusím (ako zahraniční) vzrušovať nad kolibami, krpcami, kopanicami, Vlkolíncom, kostolmi postavenými bez jediného klinca, krojmi + tancami a spevom typu JUUUUCH!!!
@johnysheek Čierne okuliare som nikdy nenosil, snažím sa naozaj veľmi všímať si pozitíva a pekné veci tejto republiky, no ver, že aj keď to veľmi chcem tak sa mi to nedarí...
@johnysheek Pozri sa, z toho čo si všímam na vlastnej koži v mojom meste sa mi páči jedine rozostavané Bussiness Centrum, ktoré bude fakt pekné.
Nič iné sa mi tu naozaj nepáči, ako samozrejme, Košice milujem, majú pre mňa jedinečnú atmosféru, poznám ich ako svoju dlaň, ale keď sa vžijem do kože turistu a obzriem sa okolo seba tak je to naozaj veľmi, veľmi zlé.
nenavidim taketo temy..a co ked niekto nie je hrdy na to ze je slovak ?? (a btw nie kazdy na to musi byt hrdy, tak nemudrujte,tym nechcem povedat ze ja nie som hrdy)
@pershing363 jedna z krajin s najvacsim statnym dlhom je ovsem USA, ale to samozrejme nikto s chronicky picujucich tiezslovakov nevie...
@m@trixx zaujimave clanky citas, skoda ze ich vypovedna hodnota je nulova, asi ich pise skutocna kapacita...
@hetfield chod sa pozriet kamsi do afriky, azie...tam uvidis este inaksie parodie a budes rad, ze si kde si a ze si zijes pomerne dobre...
..mali by prestat pustat tie americke kriminalky...potom si kazdy mysli, ze ako sa v tom zahranici ma kazdy dobre..nehovorim, ze tu je vsetko idealne...ale nie je vsetko cierne..
@pershing363 myslim, ze pochopil..kazdopadne ja som tvoj prispevok nevnimal nejak negativne...ty si poukazal aj na objektivne problemy a pritom si nepicoval bez stipky logiky...len som chcel poukazat na to, ze statny dlh nieje ziadna tragedia a moze vzinknut aj pri efektivnom hospodareni..niekde skratka zdroje niesu...skratka...lahsie by sa zilo krajine keby mala nerastne surovity..nejake drahe kovy, ropa...no smola...este aj to malo bohatstva co je sa neda vytazit lebo sa najdu nejaki debili s perom a papierom co idu podpisovat peticie proti tazbe...takto sa tazko hospodari..to potom dlh byt musi...ale uznavam, ze dlh vznika aj kvoli nerozumnemu hospodareniu v istych oblastiach...
@hetfield ako sa to vezme, oproti Egyptu, JAR je napriklad moldavsko dost chudobny stat...mimochodom ty z cim porovnavas ked ti je tu tak zle?? predpokladam, ze tiez s neporovnatelnym...
@swen davas smiesne a nelogicke prirovnania ...ja len nedokazem pochopit...ked je tu tak strasne, preco tu este ste..
@belzeboss mal som na mysli skor rovnikovu afriku ale ked uz spominas egypt tak myslim ze priemerny slovak je bohac oproti priemernemu egyptanovi a v JAR bol blahobyt za cias apartheidu teraz uz dost stagnuje a je tam najvacsia kriminalita na svete a asi 10-15% populacie je HIV pozitivnych,vysledok 15 rokov vlady ciernych "odbornikov"
ja netvrdim ze tu trpim hladom ale napadaju ma minimalne 3 krajiny kde by som zil ovela radsej ako tu
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
47 komentov
(to bolo prvé, čo ma napadlo
Mam rad nase male Slovensko, od vychodu na zapad. Mame krasnu krajinu a fakt nam mozu viacere krajiny zavidiet. Avsak menej hrdy som na system, ludi a to, ako sa z nasej krajiny stava zadlzeny stat :/
V jednom clanku som cital toto:
„No, hrdí môžete byť predsa na mnoho vecí … napríklad na naše tatranské veľhory … teda, pokiaľ tam zrovna nebeží turnaj v konskom póle … ďalej môžete byť hrdí na naše hlavné mesto … teda, pokiaľ ste ešte nenavštívili Viedeň …… hrdí môžete byť aj na naše krátke dejiny … teda na tých pár svetlých okamihov … alebo môžete byť hrdí tak celkovo na Slovákov … teda nie úplne na tú mlčiacu väčšinu, ktorá dostala k moci dnešnú politickú elitu … a snáď nie ani na tých vlastencov, ktorí nadávajú na Maďarov a žijú olympijským heslom „nie je dôležité vyhrať, ale byť lepší ako Česi“ … ale môžeme byť hrdí na naše výnimočné osobnosti, ktoré nám robia radosť i v zahraničí … a hlásia sa k nám aj bez toho, aby im to nariadili poslanci .. na ľudí ako Nasťa Kuzminová a nemnoho ďalších …"
» blog.etrend.sk/vladimir-snidl/...
neviete na čo byť hrdí? neviete prečo byť hrdý?
áno poukazujte na chyby, lebo inde je všetko dokonalé
čo tak dať si dole čierne okuliare a rozhliadnuť sa.. kto všetko je okolo vás..
že pomoc hoc už nie tak často ale príde skôr tu než v zahraničí ak sa niečo stane..
a t ď
sme Slováci.. tak kto nevie, nech nesedí nad touto diskusiou. nech sa pozrie do google, nech vyjde von a konečne si začne vľšímať to pekné!!
fakt si myslis ze je problem v krajine? nie v pozerani na nu.. nie v tom ze skor nez nieco pekne si vsimnes nieco skarede?
a ono.. nevravim ze ty, ale mnohi proste tie chyby doslova hladaju a i tam kde nie su..
ale pojdu do zahranicia a to bude vyzerat ako bezchyby... fakt je chyba v krajine, podla mna v ludoch..
Nič iné sa mi tu naozaj nepáči, ako samozrejme, Košice milujem, majú pre mňa jedinečnú atmosféru, poznám ich ako svoju dlaň, ale keď sa vžijem do kože turistu a obzriem sa okolo seba tak je to naozaj veľmi, veľmi zlé.
@m @trixx zaujimave clanky citas, skoda ze ich vypovedna hodnota je nulova, asi ich pise skutocna kapacita...
@hetfield chod sa pozriet kamsi do afriky, azie...tam uvidis este inaksie parodie a budes rad, ze si kde si a ze si zijes pomerne dobre...
..mali by prestat pustat tie americke kriminalky...potom si kazdy mysli, ze ako sa v tom zahranici ma kazdy dobre..nehovorim, ze tu je vsetko idealne...ale nie je vsetko cierne..
@swen davas smiesne a nelogicke prirovnania ...ja len nedokazem pochopit...ked je tu tak strasne, preco tu este ste..
ja netvrdim ze tu trpim hladom ale napadaju ma minimalne 3 krajiny kde by som zil ovela radsej ako tu
kde pisem ze "ake je to tu strasne"?? inac...k tomu "ake je to tu strasne" prispievas svojim dielom aj ty. skus sa zamysliet preco a ako....