Je to prirodzený psychologický proces, ktorého štartérom je opäť prirodzená psychologická bariéra ovládajúca obranu človeka voči vonkajším podnetom a prípadným reakciám, ktoré by mohli značne podlomiť stabilitu osobnosti človeka. Jednoducho povedané je to strach pred zrazením ega, resp. vyznenie trápnosti, neznalosti, nedokonalosti.
Známy je nám aj termin "bez hanby" často používaný v negatívnej rovine. Po psychologickej stránke, ako aj dokázali rôzne štúdiá, však prirodzene človek bez hanby neexistuje.
@vaper vies ako? Naschval sa vystavujem takym situaciam, ze musim prekonat ten svoj odstup a byt komunikativna.. a ked sa mi to podari, tak sa pekne pochvalim a mam zo seba dobry pocit, ze som sa nejak krocikom posunula vpred
@quatrefoil ... Transforming the Mind .... 2. kapitola (background psychology) .. su tam fakt dobre rozpisane esencie ludskej psychiky a spravania. o zvysku knihy sa vyjadrit neviem /este som necital/.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
29 komentov
a aj ja som hanblivá.. teda, nie pred všetkými
ja som tiež,aj keď občas sa prekonám.. a hej,bojím sa odmietnutia,výsmechu,toho,že na mňa bude človek kukať ako puk,že si som normálna alebo čo a pod.
ale sú chvíle,ked je mi toto všetko jedno.
Známy je nám aj termin "bez hanby" často používaný v negatívnej rovine. Po psychologickej stránke, ako aj dokázali rôzne štúdiá, však prirodzene človek bez hanby neexistuje.
a inak @4
poslem ti to do spravy