Mna najviac stve ze mama sa zmenila i ked ´mi hovori ze to som sa zmenila ja...ze som coraz protivnjesia a drzejsia...hm ale co ked som akurat v takomto veku???Ved ani ja sama si neuvedomujem ako sa spravam jednoducho vybuchnem a potom uz je neskoro...a r
tak to ti nezavidim... nemas to zrovna ruzove... ale ono ludia v puberte sa menia... tvoje spravanie... odvrkovanie a tak je prirodzene... keby to tak nebolo.. tak by s teba vyrastla nejaka nesamostatne hlupana bez vlastneho nazoru...neschopna sa vobec nijak prejavit.... ale spravanie tvojich rodicov ma prekvapuje... keby sa to stalo len par krat .. tak to chapem... kazdy raz vybuchne...ale s tvojho prispevku som to pochopila tak ze to je permanentne...a este k tomu ten tvoj nevlastni otec.... no neviem .. chyba je skorej v nich .. povedala by som .... lebo povedat svojmu dietatu ze radsej by bola keby ta nemala... tak to je fakt dost blbe... ale noo skus si to nejak nevsimat ... najst si nejake zaujmy... novych kamosov... cas travit niekde mimo domu... nejaky sport alebo nieco take .... ked mas nieco na srdci tak emocie uvolni pri rozhovore s kamoskou... alebo skus nejaku blog tuna na birdz...... a ked rodicia budu mat nejake dotazy.... viem ze je to dost tazke... ale skus si radsej nazor nechat sama pre seba.... popieras tym vlastne svoj nazor... ale zrejme to bude tak lepsie ... a ked budes mat 18 tak sa tes... ak tak skus sa dostat na vysku... alebo si najdi nejaky job...a mozes sa osamostatnit... to bude potom pohodicka
Myslim si ze je to velmi vazne. Mas 14 a taketo situacie nevplyvaju dobre na vyvijajucu sa psychiku mladeho cloveka. Ked tvojej mati nepomoze ani to ze sa o tom s nou porozpravas, tak najlepsie ked budes hladat pomoc u psychologov. Ale poriadne si to premysli, lebo podla mna ak by psycholog skonstatoval, ze to na teba nevplyva dobre, kludne ta mozu dat do socialnej starostlivosti.. Ale to som si neni celkom isty, ale je to logicke..
no fakt skus tu linku ... tommy ma pravdu... su tam psychologovia... odbornici na danu oblast... no a do tej socialnej starostlivosti... alebo lepsie povedane decak.... no neviem... po prvom telefonate urcite nie.... aspon to skus.... okrem ineho ked sa aspon vyrozpravas neviem ako tebe ale mne to pomoze..... No ale v kazdom pripade tvoja mama ma asi problem sama zo sebou... teda pokial sa take vystupy a hlasky opakuju castejsie (ci to bolo len raz)... ale tazko posudzovat .... ked pises ze nevlastny otec?... tak uz s nim zijete dlho ? ... rozvod? umrtie?....zrejme ma aj mama nejake problemy .....
a ak by ani ta linka nepomohla... tak to fakt nevim... skus sa skorej sustredit na seba... tych kamosov si nejakych spominala... najdi si nejake zaujmy.... ale co sa tyka kamosov tak zasa daj bacha aby ta nejak nezatiahli na nejake zle chodnicky... kamarat sa s hocikym... ale vzdy sa drz svojho nazoru... a nedaj sa ovplyvnovat... :o)
hm...ono sa tie slova(alebo hlasky)opakuju len pri da sa povedat ze napetych situaciach...ale su aj take chvile ked som rada ze ich mam...ze mi nezakazuju AZ tak casto chodit von...oni su proste naladovy...raz su super..a raz...by som sa proste odstahovala....ale maximalne ma dokazu nastvat ked mi povedia mas len 14...ty tomu nerozumies...ako keby som bola male 4rocne decko bez vlastneho nazoru
S.i.m.a. ale v tom ze mas len 14 maju pravdu, lebo je to tak.. Oni maju urcite viac skusenosti nez ty a vedia lepsie co je pre teba dobre.. To ze mas nazor je pekne, ale presadit si ho za kazdu cenu v tvojom veku nema vyznam.. Aj my sme mali 14 a tiez sme boli taki, ze sme vsetko vedeli, vsade sme boli. Dospeli sme a teraz vieme ze nevieme dokopy nic..
hnm....lenze ten nazor si chcem presadit v uplne primitivne lahkych veciach..z napr k hentomu si kupim toto tricko..a ona ze tomu nerozuimiem???uplne od veci..alebo ked si vybrema veci do izby...ona to vsetko zariaduje vybera,,a ked chcem povedat ze to tam nechcem tak povie "ty tomu nerozumies"
Lilith111.... aj ja si myslim.... inak... raz ked bola moja mama taka naladova aj som jej povedala, ze by si mala zasexovat... ale aku mi vtedy natiahla.... potom sme sa na tom len smiali =D
S.i.m.a => no nemas to doma ruzove. Aj ja som si takym niecim presla. Tiez mi mati zvykla hovorit, ze ma neznasa. Vzdy som jej povedala, ze tak si si ma nemala nechat. A vraj keby vedela aka budem tak by si ma ani nenechala.... hmmm kedze som od prirody papulnata tak som jej odvrkla...skoda, ze si to neurobila. Bolo by nam obom lepsie. Potom vzdy nasledovala facka a jej odchod z izby. Moje slova ju asi schladili a uvedomila si co povedala.
Raz sa situacia dokonca natolko vyhrotila, ze mi povedala, ze ma nenavidi... s kludom som jej povedala, ze pochybujem ze viac ako ja ju.
Si na tom podobne ako ja... tiez som mala pestre detstvo... bitky, nadavky, vyhrazky, dokonca ma raz aj z domu vyhodila. Ale prezila som..... teraz je to uz ako tak o.k... asi preto ze byvam 2000 km od domu... xi xi xi...
Stale nesuhlasim s jej "vychovnymi" metodami, pretoze su moc drsne ale tak co uz. Rodicov si nevyberies. Ja som tazke situacie riesila citanim knih. Zavrela som sa do izby. Pustila si Nickelback a citala... pomahalo mi to utekat z reality, usporiadat si veci v hlave. Alebo som si zobrala knihu a sla na luku....
Neboj nejako to prezijes. Ver mi, su deti ktore su na tom ovela horsie ako ty... to bola tiez jedna z myslienok, ktore mi pomahaly prekonat tazke situacie...
S.i.m.a. 14 rokov je vek, ked sa zvacsa stava z dievcata zena, je to vek, ked vstvas do tohto sveta azacinas sa presadzovat. Stavas sa osobnostou a tato zmena sa netyka len teba, ale aj tvojho okolia. Tvoja mama tazko prijma to, ze uz niesi jej male dievcatko a ze jej vzdorujes. Neboj, toto obdobie je docasne a tvoja mama si to musi skor, ci neskor uvedomit. Jedine, co ti mozem poradit (lahko sa mi pise) je, ze si sadnete a dohodnete si nejake pravidla...
Mama musi poxopit, ze dospievas a ze tuto zmenu nemozno ignorovat a prehliadat...
Takze je to aj na tebe (vztah dvox je na dvox) ako si s mamou najdete spolocnu cestu...
no ty voole mat taku matku nakopem ju do prdele... hmm keby mne taketo veci rozprava nevaham beriem si veci a padam hoc kde bolo by mi jedno kde by som spala.. ale s nou pod jednou strechou asi urcite nee.... no a to že keby mohla vratit cas.... noo neskoro to vravi mala si davat pozor vtedy!!!..podla mna ked si snou už aj rec hodila.. mala by si odist... ku napr. starým rodicom ty by ta mohli pochopit....
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
21 komentov
....
neboj, ja na ňu dám pozor
len škoda, že jej nemôžem viac pomôcť
Raz sa situacia dokonca natolko vyhrotila, ze mi povedala, ze ma nenavidi... s kludom som jej povedala, ze pochybujem ze viac ako ja ju.
Si na tom podobne ako ja... tiez som mala pestre detstvo... bitky, nadavky, vyhrazky, dokonca ma raz aj z domu vyhodila. Ale prezila som..... teraz je to uz ako tak o.k... asi preto ze byvam 2000 km od domu... xi xi xi...
Stale nesuhlasim s jej "vychovnymi" metodami, pretoze su moc drsne ale tak co uz. Rodicov si nevyberies. Ja som tazke situacie riesila citanim knih. Zavrela som sa do izby. Pustila si Nickelback a citala... pomahalo mi to utekat z reality, usporiadat si veci v hlave. Alebo som si zobrala knihu a sla na luku....
Neboj nejako to prezijes. Ver mi, su deti ktore su na tom ovela horsie ako ty... to bola tiez jedna z myslienok, ktore mi pomahaly prekonat tazke situacie...
Takze good luck...
Mama musi poxopit, ze dospievas a ze tuto zmenu nemozno ignorovat a prehliadat...
Takze je to aj na tebe (vztah dvox je na dvox) ako si s mamou najdete spolocnu cestu...
Drzim Ti palce....
q
q
q
q
q
q
q
q
q