Môžete mi rposím vysvetliť prečo je to dôkležite pre Slovensko. mne ako politickému laikovi to príde ako úplne podstatné aby slovák riešil Trump vs. Clinton. Však je to ich štát. Ako sa nás to týka? Vážne ma zaujíma odpoveď. Doteraz ma za to ľudia urážali
hmm, preco by nas malo zaujimat, ci krajinu, ktora vlastni 8000 jadrovych hlavic, tvori vyznamnu cast svetovej ekonomiky a v neposlednom rade chrani europu pred potencialnou agresiou ruska, nebude mat pod palcom sebecky, agresivny sociopat? nuz, ako to uchopit...
Nie sú dôležité - z istého hľadiska je to celé len jedna veľká stand-up komédia.
Vlastne, jedna malá epizóda jednej veľkej stand-up komédie zvanej statizmus/etatizmus.
Žiaľ, pre minority a pre všetky vnímavé bytosti, proti ktorým kandidáti broja, využívajúc stratégie strachu, aby zapôsobili na masy, to znamená hlavne násilie a utrpenie.
@miaja Súhlasím. Každopádne najväčším debaklom by nebolo zvolenie Trumpa, ale imho práve to, že sa ľudia nazdávajú, že musia voliť, pretože inak budú zbytočné spoločenské revolúcie minulosti, vďaka ktorým dnes máme právo niekoho zvoliť za svojho zástupcu.
Toto je podľa mňa skvelý príklad ako "klamu utopených nákladov", tak aj istej všeobecnej letargie zoči-voči bezpráviu, a neschopnosti urobiť si komplexný obraz o možnostiach, ktoré ako obyvatelia tejto planéty máme, a podľa toho sa vyvíjať ďalej.
Treba si pamätať, že politika slúži hlavne na rozdeľovanie ľudí. "Divide and conquer" - rozdeľuj a panuj. Neslúži na to, aby sa niečo zmenilo k lepšiemu. Je to len kultúrny konštrukt, ktorý ale má veľmi reálne dôsledky presne preto, že to v mysliach ľudí vyzerá reálne.
V stručnosti, Trump aj Clinton sú obaja veľmi problematickí (z toho, čo som počul - Trump rozpútava predovšetkým medzietnické a vnútrozemské vášne, a Clinton(ová) sa zas netajila tým, že má v dobe svojho eventuálneho prezidentstva v úmysle napadnúť a zrovnať so zemou Irán, pokiaľ budú pokračovať spory medzi ním a Izraelom).
Ani jeden z nich nie je voľba reprezentatívnej osoby, ktorá by nejak prospela svetovému mieru a vzájomnej tolerancii a rešpektu - pretože ani jeden z nich tieto kvality nemá. Ako som už niekde zmienil, videl som medzi kandidátmi aj na pohľad fajn ľudí, neboli "underqualified" ako Trump, avšak ani " overqualified" vojnové štváčky ako Clinton - a ich program sa zakladal práve na základnom rešpekte k všetkým vnímavým bytostiam, rešpekte k životnému prostrediu a planéte.
Tými kandidátmi boli Clifton Roberts a Jill Stein. Určite odporúčam sa na ich "tvorbu" pozrieť, bez ohľadu na to, či (ne)schvaľujete aparát a koncept volieb samotný - a bez ohľadu na to, či je pred, alebo po voľbách.
Taktiež odporúčam prečítať články Chris Hedges a ostatných novinárov na Truthdig.com, sú častokrát veľmi kritickým, osviežujúcim čítaním v tom mori agitačného balastu.
@chicagoan nie som v USA, ale je ze tu nejaký zaprdeny slovak píše "update z USA" je mi na smiech asi to až tak zle nebude keď si ho demokraticky zvolili
@notme Ani by som nepovedal, že ide o agresiu Ruska. Ale samozrejme, že Rusi majú geopolitické záujmy rovnako ako Američania - a keďže EU neni zrovna úplne pevné zoskupenie, a rozhodne nedisponuje takým vojenským potenciálom ako USA či Rusko, a zároveň je viac na strane USA - tak si vlastne USA drží "len to svoje". Akoby studená vojna a bi-polárny svet boli stále reálne. Samozrejme, žeby Rusko malo reálny záujem mať aspoň nejaký vplyv na Európu. Veľký problém je samozrejme v tom, že tieto dve mocné krajiny majú takmer totožné videnie politiky - teda vidia politiku ako sféru sily - mocenskú sféru. Takže môžeme byť buď úplne v piči s USA alebo v ešte väčšej s Ruskom.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
20 komentov
@hnisavica
Vsetko co je na internete a v TV je pravda?
Vlastne, jedna malá epizóda jednej veľkej stand-up komédie zvanej statizmus/etatizmus.
Žiaľ, pre minority a pre všetky vnímavé bytosti, proti ktorým kandidáti broja, využívajúc stratégie strachu, aby zapôsobili na masy, to znamená hlavne násilie a utrpenie.
Toto je podľa mňa skvelý príklad ako "klamu utopených nákladov", tak aj istej všeobecnej letargie zoči-voči bezpráviu, a neschopnosti urobiť si komplexný obraz o možnostiach, ktoré ako obyvatelia tejto planéty máme, a podľa toho sa vyvíjať ďalej.
Treba si pamätať, že politika slúži hlavne na rozdeľovanie ľudí. "Divide and conquer" - rozdeľuj a panuj. Neslúži na to, aby sa niečo zmenilo k lepšiemu. Je to len kultúrny konštrukt, ktorý ale má veľmi reálne dôsledky presne preto, že to v mysliach ľudí vyzerá reálne.
V stručnosti, Trump aj Clinton sú obaja veľmi problematickí (z toho, čo som počul - Trump rozpútava predovšetkým medzietnické a vnútrozemské vášne, a Clinton(ová) sa zas netajila tým, že má v dobe svojho eventuálneho prezidentstva v úmysle napadnúť a zrovnať so zemou Irán, pokiaľ budú pokračovať spory medzi ním a Izraelom).
Ani jeden z nich nie je voľba reprezentatívnej osoby, ktorá by nejak prospela svetovému mieru a vzájomnej tolerancii a rešpektu - pretože ani jeden z nich tieto kvality nemá. Ako som už niekde zmienil, videl som medzi kandidátmi aj na pohľad fajn ľudí, neboli "underqualified" ako Trump, avšak ani " overqualified" vojnové štváčky ako Clinton - a ich program sa zakladal práve na základnom rešpekte k všetkým vnímavým bytostiam, rešpekte k životnému prostrediu a planéte.
Tými kandidátmi boli Clifton Roberts a Jill Stein. Určite odporúčam sa na ich "tvorbu" pozrieť, bez ohľadu na to, či (ne)schvaľujete aparát a koncept volieb samotný - a bez ohľadu na to, či je pred, alebo po voľbách.
Taktiež odporúčam prečítať články Chris Hedges a ostatných novinárov na Truthdig.com, sú častokrát veľmi kritickým, osviežujúcim čítaním v tom mori agitačného balastu.
Takze je to vlastne hierargicky najvrcholovejsi stat.