Ahojte, pri komunikácii s niektorými ľuďmi sa mi stáva takáto vec. Snažím sa človeku niečo vysvetliť a popri vysvetľovaní spomeniem nejakú nepodstatnú informáciu, ktorá v podstate ani nesúvisí s tým, čo vysvetľujem. Napríklad rozprávam o ľuďoch, s ktorými
podľa mňa je to taká ľahko zapamätateľná vec, čo človeku hneď zarezonuje, hlavne preto, že je to spomenuté len tak odveci takouto informáciou prerušíš prúd myšlienok a ten človek tomu prikladá väčší význam, než si v skutočnosti mienila
ja nemám modré topánky
ktovie čím to je, možno je to tým že konverzácia daného človeka nezaujímala a jediné, čo ho zaujalo boli topánky
alebo si presne to zapamätal, ved napríklad aj pri pozeraní Harryho Pottera nevieš celý príbeh ale vieš o jazve
Mozno ti dlho trva kym sa dostanes k pointe a je to to co ako posledne zachytia ked mi dakto dlho daco keca a spomenie napriklad modre topanky uz rozmyslam nad topankami a ujde mi cela pointa
a proste to človeku automaticky zarezonuje v hlave ako niečo na čo môže reagovať a sa zapojiť do rozhovoru tak si nachystá tú odpoveď v hlave a sa chystá už jak to povie asi
@hellium mne je čudné aj to, že ten človek z celého vysvetľovania nezachytí nič, okrem jednej bezvýznamnej informácie, ktorej sa vysvetľovanie ani netýka.
@tomias@alex458 to som si najprv tiež myslela, ale prečo potom vyhľadávajú moju spoločnosť?
@burble to mi už pripadá tak, akoby ten človek nedokázal viesť konverzáciu, lebo umenie konverzácie je predsa v tom, že počúvam a následne dokážem povedať niečo k veci, aj keď ma tá téma nezaujíma. je to ako čítanie s porozumením.
@sushivo je divné, keď človeka nezaujíma odpoveď na niečo, čo sa spýta.
@tomias je to skôr tak, že tá druhá strana sa zasekne na tej nepodstatnej informácii a celý večer sa okolo toho točí. mňa skrátka zaujíma, čo spôsobí ten "zásek" a ako tomu predísť.
Hovor k veci. Tp mas ako tu na birdzi, niekto zalozi forum, napisr k tomu litaniu a kazdy okomentuje to, ze tam spomenul nieco, co absolitne nepodstatne k teme..preco? Lebo ho/ju nezaujima dana tema .
@tomias niekedy ani hovoriť k veci nepomáha, lebo človek ešte aj v jednej jednoduchej vete hľadá nejaké znamenia. a to čo píšeš o Birdz mi tiež celkom nedáva logiku v tom, že ak ma niečo nezaujíma, tak sa nebudem unúvať to komentovať. proste prečo sa ľudia vyjadrujú k niečomu, čo ich nezaujíma? nie je jednoduchšie preskočiť to a venovať ten čas niečomu užitočnejšiemu?
zrejme ich na celej tej historke zaujme len jeden detail...zrejme sú témy,na ktoré si budeš musieť nájsť inú spoločnosť,tá aktuálna sa nato akosi nechytá
@riddler problém je, keď sa to stáva aj v bežnej dennej komunikácii a nie len pri rozprávaní nejakých historiek. potom ten človek o sebe vytvára dojem, že nie je schopný porozumieť povedanému a čuduje sa, keď sa mu ostatní vyhýbajú.
najlahsie je ukazat prstom na inych...aky su slabomyselny a nesustredeny mozno to ako sa snazis vysvetlit veci dava zmysel iba tebe
to ta nenapadlo ?
mozno to vysvetlujes ako moja mama...kym sa dozviem kde je otec tak sa dozviem co bude zajtra na obed, co povedali mali vnuci, kam sa chystaju na vylet a niekedy sa ani nedozviem odpoved na otazku a ja tak moju mamu lubim
len niekedy ju proste prestanem pocuvat a ked nahodou nieco tak spomeniem hned prvu vec co som si zapamatal z toho co hovorila no pritom vobec netusim co mi chcela povedat...
tvojelepsienoveja mozno potrebuje este vylepsit pri najmensom skusit sa pozriet aj na seba nie len nato aky su ostatni retardi....
lebo rozprávaš asi dlho a nezaujímavo a ostatných to nezaujíma....a človek ta ani nepočúval,možno mal myšlienky totálne inde a kedze sa chcel vyjadrit k tomu aby len neprikyvoval a nemala si pocit,že ta nepočúva,tak povie hentaku pičovinu
@ferotferot nie som jediná, ktorá si všimla tento fenomén u tých konkrétnych ľudí, preto ma to zaujíma. všetci zainteresovaní chápu a sú schopní odpovedať k veci, len jedna osoba sa stále zamotáva.
bolo by to iné keby nikto nerozumel, ale keď rozumejú všetci a jeden nie, tak problém bude asi inde a ja sa snažím vypátrať kde.
zabudla som ešte podotknúť, že modré topánky bol len úplne fiktívny príklad.
@jurito to by dávalo logiku, lenže toto sa stáva u tých osôb pravidelne, pri hoc akej téme, takmer pri každej konverzácii. nech rozpráva hocikto hocičo, tak tí ľudia to spravia stále. potom to vyzerá, že nikdy nevnímajú nič, čo sa okolo nich hovorí a deje. podľa mňa nemôžu byť až tak veľmi duchom neprítomní.
@mojenovelepsieja tak potom su sprostí a nechápu čo im chcú ludia vlastne povedat....treba im to povedat po lopate ako debilom,lebo debili naozaj sú .... povedz im "včera som sa dobre vysrala" a nie "Včera ked som sa najedla,tak ma neskôr chytilo nutkanie navšítivt sociálne zariadenie,ktoré som inak musela navštívit v obchodnom dome,lebo som nestíhala,no ale dobre som tu potrebu vykonala,taká spokojnost ma zaliala"
hovorí sa tomu nesústredenosť a príčiny môžu byť rôzne, či už vnútorné problémy udržiavať pozornosť iba na jednom bode až po problém nezáživnej konverzácie z ktorej chce dotyčným takto uniknúť
ja to robim lebo dakedy ma absolutne nezaujima co ten druhy hovori a som rada ze som vnimala aspon nieco pripadne tusim kam to bude smerovat tak zakecavam
@mojenovelepsieja
ako pozerám na tvoj netypicky ukecaný a zároveň konzistentný text tak tipujem že je to nedostatkom ich kapacity sledovať tvoje pochody a ich pointu.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
41 komentov
A ešte sa mi to asi nestalo
ktovie čím to je, možno je to tým že konverzácia daného človeka nezaujímala a jediné, čo ho zaujalo boli topánky
alebo si presne to zapamätal, ved napríklad aj pri pozeraní Harryho Pottera nevieš celý príbeh ale vieš o jazve
a proste to človeku automaticky zarezonuje v hlave ako niečo na čo môže reagovať a sa zapojiť do rozhovoru tak si nachystá tú odpoveď v hlave a sa chystá už jak to povie asi
@tomias @alex458 to som si najprv tiež myslela, ale prečo potom vyhľadávajú moju spoločnosť?
@sushivo je divné, keď človeka nezaujíma odpoveď na niečo, čo sa spýta.
najlahsie je ukazat prstom na inych...aky su slabomyselny a nesustredeny mozno to ako sa snazis vysvetlit veci dava zmysel iba tebe
to ta nenapadlo ?
mozno to vysvetlujes ako moja mama...kym sa dozviem kde je otec tak sa dozviem co bude zajtra na obed, co povedali mali vnuci, kam sa chystaju na vylet a niekedy sa ani nedozviem odpoved na otazku a ja tak moju mamu lubim
len niekedy ju proste prestanem pocuvat a ked nahodou nieco tak spomeniem hned prvu vec co som si zapamatal z toho co hovorila no pritom vobec netusim co mi chcela povedat...
tvojelepsienoveja mozno potrebuje este vylepsit pri najmensom skusit sa pozriet aj na seba nie len nato aky su ostatni retardi....
a tie modre topanky sa mi aj tak vobec nepacia
bolo by to iné keby nikto nerozumel, ale keď rozumejú všetci a jeden nie, tak problém bude asi inde a ja sa snažím vypátrať kde.
zabudla som ešte podotknúť, že modré topánky bol len úplne fiktívny príklad.
no dobre...mozes to brat aj tak ze niektori ludia su inak obdareni vidia veci inak alebo to bude nejaky imbecil
ano aj ked to bol uplne fiktiny priklad vobec sa mi nepacia
@jurito toto bolo super
@melancholik a keď sa to u tých ľudí deje pravidelne, pri každej téme a v každej situácii? dá sa s tým niečo robiť?
vlastne aj ja teraz jak som to docital tak jedine co si pamatam su tie modre topanky
je to dost individualne ale myslim ze taky telegram by mohol zabrat
ako pozerám na tvoj netypicky ukecaný a zároveň konzistentný text tak tipujem že je to nedostatkom ich kapacity sledovať tvoje pochody a ich pointu.