Čim to je? Závidia dobrú ekonomiku a životnú úroveň? Alebo sú ešte ovplyvnení komunistickou propagandou? Alebo im len proste vadí že sa o Amerike stále hovorí?
Proste, Amíci sú všade v médiách zobrazovaní takmer ako božstvo, umrie mravec u Amíkov, hneď je to v správach celý týždeň, umrie milión detí v Afrike, možno to spomenú.
Všade tlačia americké sviatky a americké filmy, všetko sa poangličťuje...
pre to isté prečo nemaju radi rytmusa a biebera už len s princípu že to nemá rado xy luďi tak sa k nim pridá ďalších xy haterov čo nechce vytŕčať z davu
alebo proste nemajú radi tú mentalitu? keď už zakladáš fórum, skús nepokladať otázky tak hrozne zaujato. asi akože "ktorý jazyk máte najneradšej a prečo práve nemčinu?"
@dee99 aha tak preto nemám rada tých dvoch? takže to nie je rpeto, že neinklinujem k ich tvorbe a nestotožňujem sa s ich názormi ale preto, že som sa nechala strhnúť davom dovoríš? dobré vedieť.
@tomias a sú tie vojny naozaj také zlé? ve´d vždy tam kde američania zvíťazili (či už politicky alebo vojensky) je hojnosť (nemecko, Kuvajt, Južná Kórea) a tam kde prehrali je chudoba (Vietnam, Severná Kórea...)
@vanchovi amerika môže za zlo hej? kto oslobodil západnú európu od fašizmu? kto oslobodil východnú európu od komunizmu? Kto robí mierové misie na blízkom východe?
Si uplne mimo, ty co neznasaju ameriku, ju nenavida lebo maju dovod, nie zo zavisti.
1,Sposobili celosvetovu financnu/hospodarsku krizu, konkretne americky bankari, ktory boli pazravy a chceli viac penazi.
2, Myslia si ze oni su stelesninm demokracie a kážu ju po celom svete ako bibliu, a pritom oni sami tam maju iba dve politicke strany (demoktartov a republikanov).
3, Vojna v Iraku vs. 11 september 2001. Cely svet ich ma za to, ze cela vojna bola vyvolana umelo, kvoli rope ktora krvou celeho americkeho hospodarstva. Ak nie je ropa, nie je energia a kde nie je energia nemoze sa nic vyrabat a tym padom predavat. Americka vlada to vie, ze su od nej zavisli.
4, Zdravotnictvo - hamburger ktory je maximalne nezdravi stoji menej nez 1kg cerstvych paradajok. Co si kupis, hotovy hamburger alebo iba paradajky ktore su sice, zdrave ale same ich jest nebudes. A preco to je tak, lebo tak obravske nadnarodne korporacie ako je macdonald su dotovane statom a preto to mozu predavat tak lacno. A preco ich stat dotuje, pretoze si mozu dovolit kupovat politikov, ktory tvoria zakony a prisposobuju ich samotnym korporaciam, samozrejme kvoli penaiazom, aby mali stale vacsie obraty....atd.
@cimo19 1. ale stále keby nebolo ich tak sa máme stokrát horšie, lebo by od nás nikto nekupoval
2. v podstate aj stelesnenim demokracie su, lebo demokracia tam je a funguje uz vyse 200 rokov, a šíria ju do sveta. a to že tam majú len 2 strany (v parlamente) s tým nemá nič spoločné, vlastne je to aj dobré, lebo sa neháda medzi sebou 10 strán ako na slovensku
3. ano, bolo to kvôli rope. problem solved. keby to nespravili, benzín je 10x drahší.
4. zdravotníctvo v USA je na veľmi vysokej úrovni, možno najlepšie na svete. Priemerná dĺžka života je tam omnoho vyššia ako na slovensku, a to aj napriek tomu že tam ľudia nezdravo žijú, stále sú na tom omnoho lepšie ako my. to o ničom svedčí
@tomias Nemecko - druhá svetová. Severná Kórea - jeden z najchudobnejších štátov - je tam komunizmus. Južná Kórea - presadili tam kapitalizmus a je o jedna z najvyspelejších ázijských krajín. A ak hovoríme o krajnách ako je Vietnam, Afganistan alebo Irak, tak tam chudoba je. Ak neveríš choď sa tam pozrieť.
zraneny americky basketbalista radsej bude 2 mesiace sa zotavovat,liecit,chodit na rehbky,operacie tu ako keby mal ist USA.. tu sa o neho postaraju lebo robi dobre meno klubu narozdiel,ze. pride tam a je len neger..
@16 Tiež neviem, bol som už v USA velmi často a nechápem kto hovorí o USA, že sú na piču? A vlastne to nie že je Slovák, môže to byť hocikto ale kokot na 100% ak má niečo proti USA. 8)
Preboha @flysser odstahuj sa ty lem pekne do tych tvojich milovanych USA a daj nam tuna na SR pokoj,bo ked citam tvoje prispevky a nielen v tomto fore je mi do placu z teba
@salkoo aj by som chcel, nejakí moji známi tam už boli a popisovali to skoro ako ráj na zemi, ale bohvie či sa mi to podarí :/ ale ak v to budem veriť tak sa to stane
@salkoo vďaka pripomína mi to situáciu, keď mi spolužiaci ktorí ma nenávideli gratulovali že ma prijali na gymnázium, čo znamenalo že som odišiel z tej školy
@roman103 nemal som na mysli že všetci, ale veľa ľudí je takých
@interrupcio keď nemajú dobrú ekonomiku prečo tam priemerný človek žije tak ako snob na slovensku? prečo majú dobrú infraštruktúru, zdravotníctvo, školstvo... prečo je všetko v angličtine?
@tomias podla toho kde. v takýchto krajnách je typická dvojtvárnosť - nádherné budovy, pamiatky, ulice v centre mesta... no keď prídeš do nejakého ghetta alebo na vidieku do osady... iný svet...
@flysser myslim ze @11 ti to vysvetlil dostatocne..
nejde tu o samotnu ameriku, urcite aj tam ziju dobri ludia, nahodou tam mam aj jedneho kamosa a zije tam aj cast mojej rodiny, ale celkovo americka politika je cela zla, skus trochu sledovat nezavisle media a dojde ti o com to cele je..ale z teba by obama mal radost ako mu to vsetko pekne zeries
že prečo?! lebo robia peklo po svete preto.. je to hnusný sprostý arogantný národ (teda aby som bol presný americký národ vlastne ani neexistuje sú to všetko iba prisťahovalci okrem indiánov )ktorý žije s iných národov preto sú taký bohatý... a čo sa týka ekonomiky tak oni nemajú problém si natlačiť peniažky
1,To ze sa mame teraz akoze dobre, je iba nafuknuta bublina, ktora sa iba zvacsuje a raz praskne a potom pride este vacsia kriza. Samotny amici si musia pozicivat peniaze aby prezili, lebo ich HDP nepokryje ani zdaleka ich potreby. Amici maju najvyssiu sekeru od druhej svetovej v podobe 16 000 000 000 000 dolarov a niekto to bude musiet zaplatit.
2, To ze su tam dve strany je uplne zle, co nechapes, ze oni to tam maju pekne podelene a maju to v podstate dohodnute? Keby sa zacala formovat nejaka tretia strana, tak by im vlastne kopala do piesocku a to by sa im urcite nepacilo.
3, To ze je benzin lacny je fajn, len si uvedom ze v tom benzine je aj krv nevinnych ludi.
4, Techniku maju urcite super, a ked mas vela penazi tak sa urcite takeho veku dozijes, ale su tu aj bezny ludia, ktory tolko penazi nemaju a potrebuju rovnaku zdravotnu starostlivost. Za kazdu prehliadku, lieky, zakrok, operaciu musis platit. Keby si si chcel dat spravit zuby v amerike tak zaplaits 10 krat viac ako tu na Slovensku.
Odpoveď na túto otázku sa skrýva vo viacerých rovinách. Vyplýva predovšetkým z 2 hlavných dôvodov: zahraničnej politike s ostrým presadzovaním svojich (petro)záujmov vo svete a v súvislosti s tým amerikanizácia v kultúrnej oblasti.
Pozrime sa však bližšie na prvý bod. Spojené štátny sa od roku 1832 riadili v zahranične politike tzv. Monroovou doktrínou. V praxi išlo o to, že v tomto období bola hlavným dejiskom politiky, kultúry, vedy a všetkého podstatného Európa. A je prirodzené, že európske krajiny s presadzovali svoje záujmy na americkom kontinente. Táto doktrína vyzývala európske štáty aby sa vyvarovali miešaniu sa do vnútorných záležitostí obzvlášť na horúcej pôde Latinskej Ameriky a do záležitostí USA. určite ste sa s tým heslom už stretli: ,,Amerika Američanom, Európa Európanom." USA sa riadili touto politikou izolacionizmu až do II. svetovej vojny (americká angažovanosť v I. svetovej vojne od r. 1916 bolo výnimkou v tejto politike). Po II. svetovej vojny sa utvorilo mocenské, niekdajšia multipolarita zahraničných vzťahov zanikla a vznikla bipolarita. Jediné 2 mocnosti, ktoré mali nielen ambíciu ale predovšetkým možnosti zaplniť toto mocenské vákuum boli USA a ZSSR. Šírenie komunizmu v súvislosti s potrebou zachovania výroby USA, ktoré boli zásobarňou Spojencov si vyžiadali zmenu zahraničnej politiky z predošlého izolacionizmu na aktívnu angažovanosť v ohniskách šírenia komunizmu. Americká účasť v Kórey, Vietname (Indočíne) a ďalších častiach bola ovplyvnená snahou zabrániť šíreniu komunizmu na jednej strane a na druhej zas studenou vojnou. Navyše pôsobenie amerických jednotiek v rôznych častiach sveta sa nevyhli škandály napr. z tých známejších vypálenie vietnamskej dediny a dalo by sa pokračovať. Po páde ZSSR zrazu USA stratili nepriateľa a stali sa jednou superveľmocou na svete s veľkým armádnym potenciálom a atómovým arzenálom. V tomto období sa tu naskytá otázka čo ďalej. USA potrebujú udržiavať status quo ich postavenia, čo viedlo k ich angažovanosti v ďalších častiach sveta. Pritom sa táto politika neštíti lživej propagandy a pod zástavou boja proti staronovej hrozbe (pretože terorizmus je sám o sebe starší než samotné USA) udržuje svoje vratké postavenie, obchod s ropou cez dolár a údajnú ekonomickú nadvládu. Ďalšou stránkou veci je amerikanizácia, ale tá z môjho pohľadu je menej podstatná.
Pohľad našej generácie do ktorej spadá väčšina užívateľov Birdzu je značne ovplyvnený 2 funkčnými obdobiami veľkého bojovníka G. W. Busha.
Tou závisťou americkej životnej úrovne si ma pobavil. V USA je 47 miliónov ľudí závislých na potravinovej pomoci. Tento obraz sa však akosi nedostane do médií a ich zdravotníctvo je tiež téma sama o sebe. Dlho to nepotrvá a USA skúpia Číňania a zdedia ju černosi.
@cimo19 ale bežný človek ktorý pracuje si to dovoliť nôže. nemajú tam totiž sociálny systém, my tomu vravíme nevýhoda, oni tomu vravia sloboda. nechápem čo je na tých dvoch stranách zlé. to si akože myslíš že čím viac strán tým lepšie? dafak? ano, su zadlzeni, ale stale je to najvacsi ekonomicky trh, 10x vacsi ako 2. najvacsi (to je tuším čína alebo EU) takže stále sa tam majú dobre, a tie nezmysli že krachujú majú len strašiť ľudí, oni sú od reálneho krachu velmi ďaleko. no hej, niektorí nevinní na to doplatili, ale za to môžu teroristické skupiny že robia vojny
@paracelsus to s tou životnou úrovňou - to je to isté ako keby si povedl že všetci na slovensku žijú ako cigáni áno, sú tu cigáni, a je ich veľa, ale normálni ľudia nežijú ako oni
kamo mas velmi povrchne vedomosti .. nic v zlom ... necitala som celu diskusiu len kusok zo zaciatku ... nemysli si, ze americania v 2.sv vojne sli do toho, aby niekomu pomohli .. vdaka 2.sv vojne sa stali najvacsou mocnostou lebo z nej neskutocne vytazili .. ich mena zjednodusene porazila britsku... a co sa tyka tych vojen, kde strkaju nos ... nvm, ci si pocul nieco o vonjovych reparaciach .. tak vdaka tomu tazia a zameriavaju sa hlavne na krajiny, kde je ropa ..no preco asi? ... sice tie krajiny nemaju rpachy, aby ich vyplacali financne a tak oni investuju do ropnych poli a maju v ich biznise znacne podiely a aj vdaka tomu su top na svete ... a co sa tyka ich ekonomiky .. omg .. tlacia si peniaze ako chcu a ta ich FED je sukromna firmicka .. a to je dobre? to je cisty biznis pretoze kazdy dolar, ktory este nie je v obehu je len vytlaceny je uz ciastocne zadlzny ..
1,Ano maju slobodu v tom ze ci chces byt poisteny alebo nie. Ale ak sa ti nieco stane, dajme tomu prides prst a pobezis do nemocnice aby ti ho prisili, tak ti povedia ze to neurobia lebo nemas positenie alebo zaplat 30 000 dolarov. co je inak cca. 2 rocna cista mzda priemerneho americana.
2, Ide o DEMOKRACIU samotnu, slobodnu volbu. To co predvadzaju amici je skor komunizmus prezleceny v handrach demokracie. Tebe sa vobec nezda cudne v tak obrovskej krajine su iba 2 mizerne strany???
3, Vraj 10x vacsi ako 2 najvacsi na svete DD Cina ma iba o 1/3 slabsiu ekonomiku, do 10 rokov ich prevalcuju ako nic.
4, A amici samozrejme musia byt pritom, to si fakt myslis ze amici investovali 2 500 000 000 000 dolarov do bojovich operacii, len kvoli tomu aby tam akoze nastolili poriadok??? Obete na zivotoch boli na vsetkych strankach, co je z hummneho hladiska dost perverzna cena za lacny benzin.
tak USA nemá v láske dosť ludí aj z iných krajín.. a ty si ovplyvnený americkou propagandou, a poriadne
USA od 2.sv.vojny neznášam, hrajú sa na velkých pánov sveta, tlačia sa všade (akože šíriť demokraciu), ale namiesto demokracie, šíria len smrť, strach, biedu...
len si pozri Blízky východ v súčastnosti... vsade kde sa trepú (trepali) američanie je len skaza a umierajú tam nevinní ludia
nech majú američania akékoľvek záujmy majú na to právo - sú svetovou veľmocou a môžu diktovať. Slovensko má dôležitosť akurát tak prdu vo vetre.
Vždy sa však musím smiať na tom ako pohrobkovia fašizmu a komunistického režimu idú niekoho obviňovať z porušovania ľudských práv a najväčší hlupáci, ktorí pozerajú farmu a volia Fica idú poukazovať na "sprostých" amíkov. V prvom rade nech sa Slováci pozrú sami na seba. Tento národ je ďaleko sprostejší ako nejakí američania.
@cimo19 niesu tam len dve strany, dve strany sú len v parlamente. a nie, nieje mi to divné. je o preto, lebo sú normálni a vedia sa dohodnúť, vela strán v parlamente je skôr typické pre post komunistické krajiny. a tie dve strany sú aj preto, že američania sa v podstate delia na dve názorové skupiny, preto dve hlavné strany
@skellington666 bieda a smrť je tam kde sú teroristi. počul si o takej krajine že Kuvajt? Oni s Američanmi spolupracujú, a žijú si teraz ako bohovia.
@antifunebracka to mi príde ako konštatovanie nejakej 15tky z pokecu, ktorej zrejme všetci závidia jej fotku kde sa fotí o zrkadlo s výpúlenou papuľou.
1 V prvom rade obhajujú zabíjanie a invázie k tomu bez nejakých závažnych oficiálnych príčin.
2 Ľudia tam sú v mnohých veciach zmagorený a celá mašinéria pracuje na tom aby boli zmagorený ešte viac.
3 Média pracujúce pre vládu miesto pre ľudí
4 Najhoršie štátne školy
5 Pokusy podrobiť si internet cez zmenu vlastnej legislatívy
6 Že sú vlastne riadený bankármi.
aby si nedal nejaký koment na oplátku, že je to tak skoro všade, nech sa páči aj vysvetlivky.
1 Irak, Sýria, po novom tlaky na Irán. Prečo netlačia na nezávislosť Tibetu, alebo nenapadnú Severnú Kóreu, ktorá za posledných desať rokov porušila dohody najmenej sto krát? Vravíš, že máme vďaka nim lacnejšíu ropu? Svet sa mal už dávno od ropy začať odprosťovať. Amerika vezme ropu z napadnutých území, ale aj keď si budeš nahovárať čo chceš, je to len kvôli ich vlastnej ekonomike.
2 Vďaka vlastnej neistote (život na pôžičku), zdanlivému pohodliu a vymývaniu hláv médiami, je z mnohých, len ľahko sfanatizovateľný dav
3 Tak na začiatok, toto sa deje v mnohých krajinách, ale keď v USA ešte mesiac pred jasnou krízou nabádajú na skupovanie nehnuteľností, to je už moc. K tomu sa stačí pozrieť klko je tam násilia a vrážd. V jednom dokumente porovnávali Kanadu s USA, keď za hlavný problém mnohý označovali, právo vlastniť zbraň, pričom v Kanade vlastní zbraň omnoho viac ľudí. Jediný rozdiel bol proste vo vysielaniach, kde Kanadské spravodajstvá hlásili všeljaké možné akcie kam sa dá zájsť zatiaľ čo v USA bolo skoro celé spravodajstvo o vraždách a násil.
4 tu snáď nemá zmysel ani niečo písať
5 pokus presadiť zákon, ktorý na základe podozrenia dovolí pozastaviť stránku...
6 Tu snáď ani niet čo dodať... Áno samozrejme, aj na Slovensku figuruje Penta, či J&T, ale je rozdiel podporiť stranu vo voľbách a že by títo ľudia chceli od nich potom štátne zákazky, ako jebnúť do vedenia federálnej banky jedného z týchto ľudí.
A najviac ma proste serie, že sa to od nich všetko pomaličky učíme ako od nejakého veľkého vzoru
úplne súhlasím s @11 a prečo?? Lebo sú ujebaný :/ prvý obyvatelia Ameriky, ktorí tam prišli boli vrahovia a zločinci s Európy.....a preto majú takú mentalitu akú majú.......myslia si že sú pupkom sveta ale nie sú
A pozri si tento film, ako to vypadá v Amerike a ich ekonomike, čo Ťa tam čaká...............
Amíci sú najväčším zlom tohto sveta (vlastne nie, až po cirkvi "svätej", tá je horšia)
@flysser zasmial som sa nad pojmom antiamerická propaganda pojem amerikanizácia Ti dačo hovorí dúfam, lebo to sa presne deje. Bojím sa čo sa ide diať, lebo EÚ naberá smer Spojených štátov európskych, čo by som v živote nechcel, aby našim úradným jazykom bola angličtina. Som Slovák a som na to hrdý a žiadny Nemčúr či Francúz mi nebude rozkazovať. Jediná propaganda ktorú tu môžem vidieť, tak to je antikomunistická, čo je podľa mňa škoda :/
@fluptak "čo by som v živote nechcel, aby našim úradným jazykom bola angličtina. Som Slovák a som na to hrdý a žiadny Nemčúr či Francúz mi nebude rozkazovať." typický slovák, čo si myslí že je pupok sveta. haló, zobuť sa, slovensko je malá krajina a vždy budeme niekoho poslúchať. len ty si to nechceš pripustiť. ale poslednou vetou si potvrdil že si komunista takže nemá zmysel sa s tebou o tom baviť
@flysser čo je zlé na tom že som komunista?? Že chcem dať moc do rúk väčšine (proletariátu), že chcem ekonomickú sebestačnosť atď.? A nikde som nepovedal že som boľševik ale komunista (po vzore Marxa a Dubčeka), Stalin je pre mňa vrah, ktorý zneužil dobrú ideológiu
@flysser Američania a dobrá ekonomika? Nedaj sa vysmiať. Je to banda parazitov a debilov čo si myslia, že všetko môžu a že im všetko prejde. Tlačia sa na miesta kde ich vôbec netreba a ja by som ich prirovnal k Hitlerovi. Tiež chcú ovládať celý svet no časom prichádzajú nato, že to nie je možné a to ich serie. Zvolili si najhorší spôsob a to, že chcú vzbudzovať rešpekt tým, že sa ich ostatní budú báť.
Pretože ľudia na Slovensku sú pribrzdení súhlasím s @64. Radšej budú upínať k Rusku ktoré najprv začalo spolu s Nemeckom druhú svetovú vojnu. Následne nás z veľkou slávou "oslobodili". Potom keď sme po 20tich rokoch komunistickej totality a otroctva pod Moskvou chceli von tak nás sprosto obsadili a obsadenou krajinou sme ostali ďalších 20 rokov.
Tvrdíte že nás utláča americká kultúra? Kurnik a kto z vás to nechce? prečo pozeráte Americké filmy? Prečo počúvate Americkú hudbu? Prečo kupujete Coca-Colu? Nie Americká "kultúra" nás neutláča toto je naša slobodná voľba v konzumnej spoločnosti. Hovorite o americkom imperializme ale zamyslite sa ktoré krajiny obsadili? Afganistan? Ktorý ovládali talibanci? Vietnam? Kde najprv Severný Vietnam napadol Južný? Líbia? kde vypukla občianska vojna? Púštna búrka? Kde Irak napadol Kuvajt? Sa pozrite ako to vyzerá v Sýrii kde im Rusi zasiahnuť nedovolia. Samozrejme máme tu aj Irak to bola podľa mňa chyba ale hovoriť o nejakom imperializme...
A ekonomika? My radšej uveríme kreslenému filmu ako by sme sa mali zamyslieť nad tým čo urobili kedy dobre že sa dnes majú lepšie ako my.
@flysser aj ja som chcela toto forum zalozit, dakujem ze si to urobil za mna
Inak suhlasim s @antifunebracka a @trtken ..amerika ma svoje klady a zapory, ako kazda krajina, len sa viac omiela lebo je to proste amerika... Nikto sa nepyta na take rusko, cinu, severnu koreu.. je to tak, slovaci su zavistlivi ludia s predsudkami...cim neobhajujem ameriku a nevravim ze to co tu spominate nie je pravda, len by bolo fajn si uvedomit ze na svete su aj ine ak to tak mam nazvat "jebnute" krajiny a nie len usa
No neviem ci by som im prave zavidel inteligenciu, znamy tam bol a vraj su hlúpy niektorý a to doslovne, a to sa tyka zakladneho vzdelania... za druhe kazdy pozna "americky sen" a sen to je preto lebo ho dosiahne nejaka cast ameriky, ti ostatni ziju v domoch za par korun co im sfukne kazde obdobie bohuzial vietor a ziju na pozickach, ktore splacaju a mimo to nemaju penazi na rozdavanie taktiez ako tu... možno ako krajina mi pride zaujimavejsia...
A zas Slovenská natura , okradnem ta dnes, zatra zas ... mentalna demencia niektorych jedincov brzdi tuto krajinu a posuva ju do doby kamennej
@bangbangboom Myslím, že viacej ľudí by tu vedelo vyčítať aj Číne, Anglicku, či Rusku. Téma je však o USA tak je asi normálne tu nespomínať iné krajiny. Keby ide o závisť, myslím, že ľudia by svoju nenávisť skôr nasmerovali na škandinávske krajiny, či Kanadu.
@karlotiskot proletariát, ktorý si tam aj zvolí svojich ľudí, ale opäť ich časť buržoázie - finanční žraloci zmanipuluje a ptm sa rozhodnutia robia v prospech (preto som za znárodnenie veľkých a strategických podnikov a zákaz veľkopodnikania, stredné a malé ponechať, ale pod kontrolou štátu)
@james144 Čo urobili?? Tuším v auguste sa hádali o tom ako vyriešiť tú sekeru 16 biliónov. Riešenie: zvýšime úroveň, na ktorú môže štátny dlh dosiahnuť :/ Prečo majú toľko prachov?? Lebo doláre sa tlačia asi tak, že tie papieriky sú na úrovni toaletného papiera.........a k tomu kreslenému filmu: pravda sa zle pozerá čo?? a ešte jedna oprava nie je severný a južný vietnam ale Kórea. A prečo je Severná Kórea chudobnejšia ako Južná?? To isté sa dialo aj medzi ZSSR a USA. ZSSR musela nakupovať zbrane a zbrojiť proti USA a tie peniaze chýbali ptm na nákup potravín a etc. A ako to, že Amíci mali aj na občianske potreby a aj na nákup zbraní proti Sovietom???? Viď terajší štátny dlh USA
@flysser Ale dobrá správa prišla s Číny (väčšinou nenávidená KOMUNISTICKÁ krajina): idú tlačiť novú menu, ktorá je krytá ZLATOM OH YEAH (za chvíľu si s dolárom budú môcť Amíci akurát tak vytrieť riť)
priemerny amik plati 400 $ v pohode mesačne za poistku, ak ju nemá tak moze u napr. takom zubarovy snivať... a skolstvo presne neviem ako tam je ale myslim si ze uz horsie ako je na Slovensku nemôže byť...
Vsade uz aj trochu pochopili ze prax / zrucnosť v danom odbore je niekedy o trochu dôlezitejsia ako teoria, na niektorych VS v zahranici netreba robiť skusky, ak chceš ist studovať môžeš ísť, urcene pravidla, istá vôla...
A tuto na slovensku len aby studenta doj** :
-poplatkami, vstavaj rano o 4, prid domov o 16., naje*** ti uloh do 22:00
@fluptak Ten toaletný papier má hodnotu takmer rovnakú ako toaletný papier euro. Ako vôbec o tom hovoríš ako o toaletom papieri keď za 50€ urobím nákup na týždeň... Musíš byť veľmi bohatý. Keď pred teba postavím hromádku bankoviek tak mi povieš že toaletného papiera máš dosť? Keď tvoji rodičia dostanú výplatu utrieš si s tým zadok? Toľko o toaletnom papieri.
A keby si nebol zaostalý tak vieš že vietnamska vojna(známa neskôr aj ako Americká) bol v prvom rade konflikt medzi severným a južným Vietnamom. Ktorý v tom čase existoval.
"A prečo je Severná Kórea chudobnejšia ako Južná?? To isté sa dialo aj medzi ZSSR a USA. ZSSR musela nakupovať zbrane a zbrojiť proti USA a tie peniaze chýbali ptm na nákup potravín a etc." Prepáč ale ty máš vygumovaný mozog. Kto ti to urobil?
@james144 práveže nie som a je jasné že si s tým nevytieram riť, len som chcel poukázať na to, že tie papieriky sú bezcenné bez krytia zlatom (aj keď za ne môžeš spraviť slušný nákup, čo je paradoxné).....o tej vojne som nemal poznatok, beriem späť ja som myslel že si sa sekol, ale sekol som sa ja, prepáč .....nikto mi nevymil mozog, skrátka sa na to snažím pozerať realisticky
amíci robili všetko preto, aby zvrhli socializmus v Rusku, lebo sa ho báli, a tak nakupovali zbrane, a logicky aj Rusko si muselo nakupovať zbrane na obranu pred nimi, ktoré im ptm chýbali na zaobstaranie pre ľudí......BTW keby sa toto nedialo, asi by ZSSR ešte existovalo, čo by asi nebolo najlepšie v takom stave ako to tam fungovalo
aby bolo všetkým jasné (lebo z tých komentov môžete mať zmiešané pocity): v živote by som nechcel, aby sa socializmus opakoval rovnako ako to bolo. Nechcem cenzúru, uzavretie hraníc alebo obmedzovanie slobody...........len skrátka sa mi zdá tento systém nespravodlivý (keď pozerám Modré z neba a sú tam prípady, že ľudia naozaj živoria z toho mála čo majú, tak je mi zle. Štát by mal vedieť zabezpečiť to, aby ste naozaj žili na dôstojnej úrovni a zároveň mohli sami ako občania riadiť tento štát
Takto ty to poviem. Žili za utlaku SSSR vieš. A nemali dost velky rozum tej jebnutej slovanskej hlave aby zdrhli cez hranice do Rakuska . Tak ten komunisticky režim im jebol na rozum a sposobil traumu . Preto neznašaju USA.
@fluptak@james144 aj tak celá studená vojna bol len jeden veľký biznis, na ktorom sa nabalili 3 najvplyvnejší ľudia sveta a normálni ľudia s tým nemohli nič robiť. slováci mali len tú smolu, že patrili do tej východnej, chudobnejšej časti.
len tak pre zaujímavosť, USA počas studenej vojny investovalo 10% svojej ekonomiky, ZSSR aby ich dohnalo muselo dávať 50% svojej, a aj tak to nestačilo, museli by dávať aspoň 70% aby sa im vyrovnali.
Pozitívne, aj negatívne. Aj ten tvoj, ak nevidíš žiadny argument v kolónke proti.
Ja si myslím, že základ tých negatívnych názorov spočíva v tom, že je Amerika dlhodobo vydávaná za vzor, napriek tomu, že v európe máme podľa mňa oveľa vhodnejšie vzory, v ktorých je oveľa menej nerovnosti medzi obyvateľmi, populizmu a napríklad aj verejného popierania vedeckých faktov a podobných vecí.
A teda tých radikálnych prípadoch aj v niečom inom, ako vidieť. Nejaká ktovie z čoho vychádzajúca idealizácia nesmierne civilizovaných krajín ako Rusko a Čína. Nostalgia za komunizmom a vládou tvrdej ruky. Čo je podľa mňa dosť nebezpečná vec.
@fluptak k tej Severnej Korei...tam nieje len chudoba...tam je tak neskutocna cenzura, ze domaci nesmu hovorit s cudzincami, ziaden internet az na par vyvolenych v hlavnom meste, ziadne mobily....jo, ale to je kvoli chybajucim peniazom ktore sli na zbrane, seem´s legit..
@tunidlo ja si uvedomujem že usa má aj negatívne stránky, ale realita je taká aká je, a síce že usa z toho nakoniec stále výjde ako lepšie. pre mňa je najdôležitejšia životná úroveň a život ktorý stojí za to. radšej budem žiť v krajine, kde sú síce ľudia väčšinou hlúpi, ale majú sa dobre a sú odmenený za tvrdú prácu, ako v krajine, kde sa ľudia silou-mocou snažia byť inteligentní ale žijú si mizerne
@timelord keďže žijú na inom kontinente tak je logické že ten náš nepoznajú až tak dobre. ty snáď vieš vymenovať všetkých 50 štátov USA? Alebo 7 teritórii Kanady? A to že o nás nevedia je asi pre to, že pre nich nie sme zaujímaví
No, pýtal si sa všeobecne, nie na konkrétne porovnanie, takže neviem, čo znamená, že USA z toho vychádza lepšie.
Určite vychádza lepšie ako východné veľmoci.
Ale my môžeme inšpiráciu hľadať aj inde ako u veľmocí. A oveľa bližšie ako USA máme krajiny, ktoré by nám mohli byť oveľa lepším vzorom.
A v USA ľudia podľa mňa nie sú väčšinou hlúpi, ale tak si cenia diverzitu a jedinečnosť, že ak sa tam nejaká hlúposť vyskytne, je dosť ťažké ju potrieť.
A nie je životná úroveň, ako životná úroveň. Ak by si žil v minulosti v USA, mal by si vysokú životnú úroveň, teda ak by si nebol otrok. A bohužiaľ trochu podobné je to aj dnes.
V USA sú podľa mňa ľudia v priemere menej spokojní so svojou životnou úrovňou, ako napríklad v bohatých európskych krajinách, lebo tam majú vyhranenejší konflikt medzi chudobnými a bohatými.
@timelord ano podme teraz zovseobecnovat vsetko... Urcite nie je pravda ze 80% amikov nevie kde je europa O____o ale jasne, chapem, stereotypov sa treba drzat...
Len tak na okraj, kolki z vas co tak strasne pindaju na ameriku maju radi film Sam doma? Preco sa vam to tak paci, ked to je cisto americky filn plny americkych veci?
@tunidlo iste že tam sú rozdieli, tie sú všade, ale zober si to tak, že v USA aj keď si upratovač, tak dostaneš viac peňazí ako slovenský upratovač.
a ďalšia vec že sa tam ľahšie dá presadiť tvrdou poctivou prácou. u nás funguje rodinkárstvo, v západnej európe dokonca "šlachčickárstvo" . V Amerike sa nikto nenarodí bohatý, nikto tam nieje šlachtic či král, všetko si musíš odpracovať sám ale odmena za to sa ti dostane. to je tá spravodlivosť. veď si zober Obamu, z bežného filipínčana sa stal prezident, a jeho brat žije v krabici. povieš si: "je to spravodlivé že má tolko peňazí a brata nechá žiť v krabici?" odpoveď áno je: lebo Obama drel, a jeho brat nie. ale nikto mu to nevyčíta, sám sa rozhodol
Dobrú ekonomiku ? Ja osobne nemám rád ameriku/američanou lebo sú to neskutočne jebnutí ľudia, kokotný národ s debilnými ideami a zvrátenými hodnotami...
ja nenavidim Ameriku z jedineho dovodu a to, co spravila a stale robi s povodnymi obyvatelmi ich uzemia, je to chore ako si podmanili bez nejakych kompromisov vsetko co im nepatrilo a s povodnym obyvatelstvom zachadzali ako sa im zachcelo a dnes ich uplne znekulturnili a zdegradovali cele ich bohatsvo, celu prirodu len aby tam vystavili ten ludsky odpad ktory zerie cely svet; nemozete len tak iekam prist a zobrat si nieco co vam nepatri, dufam ze raz ich obsadia a zlikviduju trebars aj ti mimozemstania a spravia si z nich nejakych otrokov alebo co, hlavne z tych tucnych amikov aby kus pochudli
@poppyseed USA zachádzajú zle s pôvodným obyvateľstvom? A prečo im potom postavili rezervácie? Porovnaj si to s tým čo spravili Španielski conquistadori, tí vyhladili Mayov, Aztékov, všetkých, a nedali im na výber
@poppyseed iste sa už nemajú tak ako predtým ale stále lepšie ako mayovia. a môžu sa začleniť do bežného života, pracovať v indiánskom kasíne alebo tak niečo.
@flysser jezisi, to pracu v indianskom kasine beries ako radost a sucast bezneho zivota a kompenzaciu za minulost? povedz ze to nemyslis vazne *facepalm*
....lebo je nemožné, aby jeden človiečik držal tak neskutočne veľký národ pokope.... preto sú buď veľmi sprostí, alebo neviemčo.... po b) lebo sú tam legálne zbrane a kindervajca nie ........ po c) lebo si chodia do kostola zaspievať a nie modliť sa k Bohu......as for me.
a ešte to, že majú neviem aký biliónový štátny dlh, nekryté peniaze zlatom, a o šporení sa tam ani nehovorí, kdežto ich kríza spôsobí krízu aj v Európe, a jediný, kto si bude musieť pritiahnuť opaskok je Európa.......... a ešte preto, že prvej svetovej vojne sa zachovali jak najväčší páni, prišli si, keď už bolo viac-menej rozhodnuté, dali rozhodujúci gól so svojimi vojakmi, ktorí boli plní síl, všakže....a vyšli z toho ako víťazi.....podraz.
@flysser povedz rodicom, ze si hlupy a potrebujes starostlivost a vzdelanie lebo ja by som im povedal, ze si nanichodny a nepotreboval by si nic a oni by mali pokoj, howgh
@flysser neviem prečo do toho pletieš rasizmus a Slovensko,to je trochu iná kapitola.
Každopádne chcela som tým obrázkom len vyjadriť nezmyselnosť a smiešnosť amerických zákonov. Pre mňa je americký národ jednotkou sprostosti a konzumnej spoločnosti. Zvrátené hodnoty, školský systém vychováva len masu primitívov , ktorí budú na slovo počúvať jedného idiota. O globalizácii , ktorá ide hlavne z USA ani nehovoriac. Ničí našu kultúru a tradície , všetko pôvodné sa vďaka nej vytráca. Obdivujem krajiny , v ktorých boli niektoré z amerických predajní zakázané.
@mia246 ja nič nepletiem, len som chcel vyjadriť že tie zákony sú často omnoho zmyselnejšie ako na slovensku. Pre mňa sú USA veľkým vzorom, čo sa týka životného štýlu a úrovne. A aj keď sa to nezdá umenie a kultúra sú tam na vysokej úrovni, často omnoho viac ako na slovensku
@flysser čo???? odporúčam - ja viem, že to nebolo presne tak, ako to tam uvidis, ale - preboha živého nezaškodilo by Ti aspoň raz si pozrieť nejakú Mayovku a prosím Ťa sleduj 3 veci:
1. Ako sa cowboy správali
2. Aký postoj mali k Indiánom
3. Ako žili Indiáni vtedy a dnes
Si si istý že sa majú lepšie ? ja by som povedal: NIE! :/
Len jedna poznámka: vieš, kto boli tí zlí cowboy-ovia??? To boli vrahovia a trestanci z EU, ktorí sa išli skryť pred spravodlivosť (a takí ľudia tvoria jadro obyvateľov USA)
Ja naozaj neviem, čo vám príde pri tej zmienke o ekonomike tak do popuku, USA má podľa tohto ôsmy najväčší HDP na obyvateľa, a je krajinou s najväčším HDP na obyvateľa spomedzi krajín s počtom obyvateľov nad 10 000 000.
Životná úroveň? Tretina ľudí žije v karavanoch a polovica nemá zdravotné poistenie, štát ich ojebáva a o svete vedia hovno. A tá ekonomika tiež nie je bohviečo.
Mohol by si pochopiť že všetko nie je také aké to prezentujú vo filmoch
Celkovo mam Ameriky pokrk, vsade sa prezentuje ako nieco viac, vsetko co je z Ameriky sa povazuje za najlepsie a tak dalej.
Ale stve ma ked niekto povie ze americania su tupi..pretoze zas ide o blbe zovseobecnenie proti ktoremu je kazdy ale aj tak to robi.
Nie kazdy american je pravidelny navstevnik McDonaldu a pocita na prstoch 5+5 presne tak, ako nie kazdy Arab je islamista.
A ci by sme im mali nieco zavidiet? ...zabavny priemysel. Ale treba si uvedomit aka velka je Amerika a ake Slovensko a kolko na to maju ludi a priestoru oni a kolko my.
@flysser Citam sem tam tvoje fora a vazne sa mi rozum pozastavuje.
Neverim ze to co si napisal sa ti zrodilo v hlave samo a skor sa mi zda ze to mas bud od rodiny a z okolia. Ale budis 17 rocny chalan je strasne ovplyvnitelny. To co si tu popisal bola velka ironia na tvoje myslienkove pochody v pisani suvislych viet plus obhajoba (svojho) presvedcenia.
Vždy som Ameriku vnímala ako niečo neuveriteľne úžastné všetko je tam lepšie,krajšie ale odkedy som počula názory od ľudí čo tam boli že to vôbec nieje také ako si myslíme napr. v takom Ny sa večer bojíte výsť na ulicu a čo len večer aj cez deň ľudia si ľahnú na zem a robia sa že sú chorí a zranení pritom keď k ním prídete a chcete im pomôcť ide im len o peňaženku a peniaze čo máte okradajú vás na každom kroku a sú to neuveriteľní profesionáli :/
@fluptak Prečo si myslíš že zlato má väčšiu hodnotu ako peniaze? Zlato je kus šutra podobne ako peniaze kusom papiera. Pravda je taká že postupne ako prídeme na tento svet tak nás učia že peniaze, zlato sú hodnotné. To že jedno je kus papiera a druhé kus šutra je úplne nepodstatné(iracionalita? Nie). Podstatné je že keď ideš do obchodu tak si za ten kus papiera niečo kúpiš(čo je vlastne predaj/výmena). To je to prečo to má hodnotu. Ak by sme platili zlatými peniazmi a povedali, že zlato bude referenčná hodnota. Nestalo by sa presne to čo sa deje teraz s bankami? Akurát miesto bankárov by boli majitelia zlatých baní. Ak by bane vlastnil štát? Čo štáty ktoré zlaté bane nemajú? Pozri sa na nás. My sme mali vždy centrálnu banku v rukách štátu. Neexistovala inflácia? Život a ani peniaze nie sú taká jednoduchá problematika. Pochop že v tých youtube videách, na pochybných konšpiračných a spravodajských weboch sa nikdy žiadnu pravdu nedozvieš. Realitu zjednodušujú a manipulujú s faktami bez akejkoľvek kontroly. Že zapadajú do tvojho videnia sveta sa ti síce môže páčiť ale pravda je taká že si ešte viac zmanipulovaný ak niekto kto sa o tie veci vôbec nezaujíma.
Zamysli sa nad sebou ja nie som žiaden proamerický fanatik ale miesto toho aby si sa naučil jazyky a hľadal spôsoby ako vytiahnuť od tých zazobancov z Nemecka/USA peniaze tak napíšeš: "by som v živote nechcel, aby našim úradným jazykom bola angličtina. Som Slovák a som na to hrdý a žiadny Nemčúr či Francúz mi nebude rozkazovať." Proste takto svet nefunguje. Dobre ti radím vykašli sa na komunistov a na reči o vládnucom proletariáte. Sú to samé keci, absolútny bullshit. Miesto toho uvažuj ako vytvoriť niečo čo bude mať vyššiu pridanú hodnotu ako sedenie na teplom fleku v nejakej fabrike. A potom keď budeš mať kopu peňazí a budeš vrcholovým manažérom alebo podnikateľom potom aplikuj tie socialistické keci. Neprepusť tehotnú zamestnankyňu alebo dlhoročného zamestnanca pred dôchodkom, prispej na vzdelanie nemajetným, posielaj peniaze na charitu. Zo svojho a ľudia si ťa budú vážiť. Pozri sa na to koľko peňazí dáva Bill Gates na výskum liekov proti AIDS. Koľko dáva peniaze na charitu Warret Buffett. Alebo aj na Slovensku máme pekné príklady prezidentský kandidát Andrej Kiska. To sú príklady hodne nasledovania. Nie komunisti ktorí zdevastovali celé národy. A že stavali lacné byty ktoré boli energeticky totálne nevhodné alebo budovali ťažký priemysel ktorý nám ničil životné prostredie slabá útecha.
@tunidlo HDP vraj nie je dostatočne výpovedné. Celkom pekný príklad som minule čítal že Američanom teroristi zhodili dva mrakodrapy Američania minuli 10 miliard na odstránenie trosiek a 10 miliárd na postavenie pamätníka a novej budovy. Človek by povedal že Američania prišli o dve budovy a 20mld. ale v skutočnosti ich HDP stúpol o 20 miliard Nie žeby som sa v tom vyznal a bol si istý že to tak je ale prišlo mi to celkom zábavné.
@james144 pre mňa je vzor v tomto pán Alexander Dubček (bol komunista ale všetci, ktorí ho poznali, ho považovali za "politika s ľudskou tvárou") .......určite pre mňa nie sú vzory Stalin a jemu podobný :/ to sú pre mňa špiny......a áno máš pravdu, pre mňa je v prvom rade vzorom vybudovať niečo také ako je napr. vo Švajčiarsku.......ak by sa mi toto podarilo za môjho života dosiahnuť, budem šťastný človek......najskôr treba od základou prekopať túto pseudodemokraciu a až ptm sa môžeme baviť na ekonomické otázky
@8 presne tak ... ale akoze nejsom kkt ze by som neznasal americanov celkovo ludia su jebnuty a zly vsade nie len v USA alebo na Slovensku a samozrejme sa najdu aj dobry vsade
To je pravda, že HDP funguje všelijako, ale pre účely diskusie postačí
Priemerný príjem by dopadol zhruba rovnako a o iných ekonomických ukazovateľoch neviem skoro nič a ťažšie sa hľadajú.
A HDP má tuším aj vážnejšie nedostatky, predsa len, keďže to nie je ukazovateľ o tom, čo kto získal, alebo stratil, tak ma neprekvapuje, že sa v ňom neobjaví zničené WTC. Keďže značí produkciu, tak sa na ňom prejaví aj minutie peňazí akýmkoľvek spôsobom neposúvajúcim krajinu vpred.
Mozno preto, ze vyciciavaju tento svet ako nikto iny.
Preto , ze vrazdia nevinnych ludi pre americky sposob zivota , hraju sa na svetoveho policajta , vozia si rite vo velkych autach s velkou spotrebou a nasledky pozname....
americká ekonomika? pozri si zeigeist dokument či jak sa to volá a uvidíš ich ekonomiku je to tam proste celé zle, ale máš pravdu, šíria demokraciu....NÁSILÍM
@flysser who the fuck are you and what the fuck are you talking about?
Ty nemas ponatia o komunizme ani o USA, kde to este o politike vseobecne. A to, ze o niekom sa vkuse vysiela v TV, ci pise na "spravodajskych" portaloch, ktore ani nevedia dobre okopirovat, ci prelozit spravu z reuters neznamena, ze o nom hovoria aj ludia.
Tu mas svoju uzasnu ameriku a jej zdravu ekonomiku (clanok zo septembra 2012):
@wolskeoko never všetkému čo vidíš na internete oni krachujú lebo sa im chce, nie pre to že by to nezvládali a najväčší fail je že mi tu píšeš po anglicky, keď nemáš rád USA
@flysser a co ma anglictina s USA? nebodaj sa tam zrodila? Ak sa snazis ma pobavit ty fail, tak ti to ide dobre, fakt
tak ty 17 rocny soplak (nic v zlom, chcem tym len zdoraznit to, ake vedomosti si za svoj kratky zivot asi nabral) nazyvas krachujucu ekonomiku dobrou? A myslis, ze americania chcu hyperinflaciu? Ty by si vo svoje osemnastiny nemal dostat pravo volit
@wolskeoko nejaký 9 ročný fagan čo žije v banánovej republike o tom asi tiež moc nevie. áno máš pravdu, usa nemá z angličtinou nič spoločné, vôbec sa tam nepoužíva. ty by si nemal dostat ani právo tu komentovať, lebo potíš samé 3,14čoviny. Prečo vlastne používaš internet, keď je to americký vynález a ty ich nemáš rád?
To neviem velmi zaujmava otazka ale ja proti USA nic nemam a mam tam aj rodinku. Bola som tam bolo to tam nadherne . A mienim tam ist zit. Tam aspon podla mna stoji zato ako tu na Slovensku.
@flysser to bolo obrazne napisane, ale to je zrejme pre zasneneho tazko pochopit. Tvoj sen nie je lahke uskutocnit, ale ako vidis, verit mu je velmi lahke. Myslim, ze to nie je take jednoduche a ruzove ako to vidis.
@story tiez tam mam rodinu, ktora tam emigrovala tusim po 1 svetovej. Avsak neviem co mi to presne je (35 ma) mal moznost ist pracovat do UK, takze pred 2 a pol rokmi, ked sme sa bavili posledne vravel, ze do US sa urcite nechce vratit.
@wolskeoko ja to nevidím ružovo. vidím to len tak, že ak budem makať odmena sa mi dostane. ono v usa keď pracuješ a snažíš sa tak sa staneš bohatým. ak si flákač, tak chudobným. a ja pracovať a snažiť sa chcem, preto chcem ísť tam, lebo tam si to cenia viac ako na slovensku
@wolskeoko veď presne to som chcel napísať, že pečené holuby tam nepadajú po príchode, tam nieje nič za darmo. ale keď sa budeš snažiť, tak máš šancu dotiahnuť až na billa geica. ale myslím že to nemá zmysel rozoberať. najlepšie bude ak túto debatu ukončíme a pôjdeme každý svojou cestou. a teraz ma ospravedlň, moja súčasná krajina hrá hokej proti mojej budúcej
@flysser Pozri, ty tam chces ist a ja len viem, ze to vidis ruzovo, pricom je to cierne. Takze osobne budem rad ak tvoj americky sen stroskota uz v Bananovej republike a mozno to raz ocenis aj ty. Je zarazajuce ked si jeden clovek mysli, ze moze byt ako gates, pretoze gates bol jednym zo 400 milionov.. pockat, to je 0,000001% . To su cisla a ak na tomto zakladas svoj americky sen, tak budes potrebovat viac ako stastie
@flysser mozno. Ale on nesnival americky sen, on stvoril v garazi windows Aj by som mu podakoval, ale vie windowsy stoja fakt za houno. Ale tak nikto s nicim lepsim okrem applu neprisiel
@wolskeoko Ja nemam proti Slovensku nic som tu spokojna mam tu priatelov,rodinu etc. Ale chcem nieco v zivote dosiahnut. Bud pojdem do USA alebo do Rakuska zit tam je to ina uroven (aspon podla mna). Tam je to omnoho ine ako tu. Rodina sa nestazuje. Je spokojna v USA. Ale dost vela veci som sa dozvedla,ze v USA to neni take ruzove ako som si to predstavovala.
@story Co je blbe je to, ze bude horsie, ked nebude vojna. Lebo len vojna nastartuje tak posahanu ekonomiku. Osobne by som volil skor rakusko, mam tam par znamych a su spokojni a stastni. Ta mentalita je tam uplne ina ako u nas a o zivotnej urovni je aj skoda sa bavit
@shit "zlí" keď už ale suhlasim, vsade su zli ludia nie len v amerike, ale amerika ma zasadny vplyv na svet a ovladaju ju ludia s dost zvratenou moralkou a siria to do celeho sveta
@flysser Akú dobrú ekonomiku? Oni žiadnu dobrú ekonomiku nemajú ale dojičskú.. Doja iné štáty sveta Sú NAJZADLžENEJšIOU KRAJINOU SVETA... Asi preto že USA vyvoláva vojnové konflikty a mieša sa do cudzej politiky je čo kritizovať žiadná komančská propaganda neexistuje...
@flysser@9 aha takže hojnosť... Čiže podla tvojho názoru aby sme sa mali lepšie na Slovensku tu musia preletieť minimálne jedná peruť B52 a zhodiť svoj náklad na naše mesta kde potom vtrhne americka námorná pechota a mechanizované prápory a zvýši sa nám životná úroveň.. To ťa vôbec nenapadlo že že vo vietname sa ľudia tak zle majú preto že pred tým než sa americke vojska stiahli túto krajinu poškodili bombardovaním zhádzovaním chemikálii na polia a pralesy a a terorizovaním domorodého obyvateľstva? A Južná Kórea je stále vo vojnovom stave zo Severnou Kóreov takže víťaztvo USA na Kórejskom poloostrove nevidím bolo len podpísané dlhé prímerie... V Iráku doteraz nedokázali nastoliť poriadok a keď to nieje len kvôli rope prečo okupujú Irák lebo v Afgáne nieto takých ložisk tieto krajiny ležia v tesnej blízkosti Ruska takže slúžia ako štartovacia rampa pre intervenciu do Ruska.. a teraz mi povedz čo také zlé Rusko robí aby do neho vtrhli americké vojska s ďalšími spojencami...
@flysser@10 američania začali oslobodzovať západnú európu až potom čo sovieti rozbili skoro 70% bojovej Sily Wehrmachtu... A aj to Rusi vtrhli do Berlína pred američánmi takže kto na oslobodení európi od Hitlerovského nemecka má väčší podiel? Američania to určite nie sú..
@trash vo Vietname je preto nízka životná úroveň lebo tam bol socializmus. keď severný vietnam napadol južný tak američania mu prišli na pomoc, ale vyhnali ich. a dneska plačú a prosia ich aby sa vrátili
@flysser@10 ešte sa k tej desiatke vrátim Mierove misie? To znie ako dobrý vtip.. Zbombardovať mesta v Afgáne alebo v Iraku na tom nevidím nič mierové... Kto predával zase zbrane rôzným strenam počas občianskej vojny v juhoslávii aby sa vyvraždovali? Západ kto financoval sovietský zbrojný priemysel počas vojny vo vietname američania prečo financujú zbrojovky ke´d im ide o mierové misie?
v niektorých veciach sa s @trash -om nezhodnem, netýka sa to danej diskusie, ale vyjadrenia o mocenskej expanzie USA vo svete sa naprosto zhoduje s mojim názorom, čiže má absolutnú pravdu, brat môj ........filip
@flysser@14 1. od nás by nikto nekupoval výrobky vyrobené síce u nás ale určite vo firmach patriacích zahraničným investorom ktorí do ekonomiki toho štátu nič neprispievajú a po 10 rokoch daňových prázdnin sa zdekuju.. kapitalizmus nám nepriniesol žiadné riešenie a nebuduje trvalí priemysel...
2. Demokrácia podľa gréckeho vzoru? Hmmmm v grécku mali tiež otrokov..
3. Áno kvôli rope aby ropa nebola u nich drahá u nás sa povozi na aute človek raz za mesiac a trčí vo fabrike celí mesiac aby mal na benzín a dôvod je ten že takí lídri ako Husejn a Kaddáfi nechceli tým Americkým sviniam ropu predávať za tie ich bezcenné kusi papiera zvané dollare..
4.No ke´d hovoríš o zdravotníctve USA to ma prekvapuje skade si nabral také mylné zdroje od CNN? Videl som dokument kde americký reporter navštívil Kubu a zistil že v komunistickej krajine narozdiel od USA majú bezplatnú zdravotnú starostlivosť zatiaľ čo v USA pacient ledva cvaká poisťovne a zdravotníctvo do hromady..
@flysser Ale hovno netrep so severným vietnamom také hovna kde si sa dočítal že plačú aby sa Američania vrátili to ti povedal niektorí pamätník vojny vo vietname ktorí emigroval tu predávať lacné trička? Veď američania zničili milióny hektárov zelene pesticítmi len aby objavili bunky z malými hŕstkami vietkongu... Neviem ktorý vietnamský roľnik by plakal za američanmi keď mu kontaminovali pôdu?
@james144@76 Pribrzdení akože slováci sú pribrzdení? Radšej by som skočil na stranu Rusov ako k tej americkej Hnide... Povedz mi v čom je slovenský národ oproti amíkom pribrzdení? Veď američania majú najhorší vzdelavací system na svete sú totalne vygumovaní 4 z 10 američanov neverí v evolúciu budú sa radšej obracať na kreacionizmus... Pamätník z USA čo musel žiť ešte v dobe 2. sv. vojny nevie čo je to Hirošima... Nevedli najsť dokonca ani Irán čo tak vešľmi sa chystajú napadnuť na mape omylom by zhodili bomby na Sidney v austrálii veď to je najkreténskejší národ sveta...
@bangbangboom@107 ja mám rád Ruske filmy pozri si napríklad také Oslobodenie, 9 Rota Admirál, Alebo Historické- 1612, V mene jeho veličenstva či Fantasi- Vlkodav s kmeňa šedých psov dokonca Kriminálný Triller-Bavorák keby si zhliadla niektorí s týchto Ruských filmov povieš že Hollywood sa môže isť skryť... A mimochodom Sam Doma je už tak obkukaný že Mrázik Jebával Manku Macalaya Culkina..
@flysser Nechcel si snaď ten kto má najviac tých hajzel papierov ktoré američania nazývajú dollar? Pretože keď už povedzme občan platí dane tak očakáva že za ne bude mať keď už nie bezplatnú ale aspon lacnú zdravotnú starostlivosť a v tom dokumente boli aj výpovede veteránov vojny v Iraku ktorí tvrdili že sa nemôžu doplatiť za zdravotníctvo..
@trash bla bla bla presne preto sme pribrzdený národ nevidíme realitu. Môžeš byť ale pokojný nie sme jediný národ bez zmyslu pre realitu.
To čo píšeš môže byť pravda ale to máš ako hodnotiť Slovákov podľa Aj múdri z chyby. A tí pribrzdení hlúpy Američania majú najlepšie VŠ na svete. Bodka.
@trash ja sam doma nemam rada.. len tak mimochodom .. a ani jeden diel som nevidela.. resp. len 2 aj to nie celu.... a vdaka za tip ale hentake filmy ma nezaujimaju
toto ani čítať nemusím aby som aplikoval prezumpciu kokotizmu tunajších ľudí a ich kokotných názorov .
naj perly - životnú úroveň ? ekonomiku ?
ľudia čo vedia o americkej ekonomike 2/10 hovna mínus desať na piatu, lebo videli v správach že amerika má dlh neviem koľko. Áno, sú zadlžený jak piča ale aspoň tam dávajú peniaze aj do rozumných vecí (nemyslím vojnu, viem že by ste sa toho radi chytili).
a životná úroveň... hmmm čo vám povím, na slovensku si žijeme proti nim ako králi nie ? načo vôbec ťukám do kláves keď ľudia aj tak ostanú zakomplexovaní... -.-
a k tomu exotovi - nečudujem sa mu, že mu jeblo z toho gangamu v bedni ale vysvetlenie je jednoduché - na XY ludi je vždy Y debilov. V amerike je vela ludí čže aj vela debilov len ich vidno viac lebo sa často davaju na YT a potom su aj hrdy na to že cely svet ich vidí ...
každopádne pobavilo, tvoje linky mi vždy zdvihnú náladu
@james144 Ty si láskavo všimni akých ľudí sa v relácii aj múdry s chyby pýtajú... Na nich je jasne vidno že im blbosť bije do oči... V USA si spravili vlastné múdry s chyby a nepýtali sa čučárov povaľačov či pracovníkov verejnoprospešných prác ale normálnych ľudí ten dedo ktorý nevedel čo je to Hirošima bol oblečený ako keby 40 rokov pracoval na dobrom fleku v Sears Tower alebo ako Horsth z teleshopingu... Ženské ktoré nevedeli kto vyhral vietnamskú vojnu vyzerali ako keby pred hodinou odpromovali na Yale alebo Harwarde....
@bangbangboom Tak prečo si sa k filmu Sám doma vyjadrovala to je ako keď mne tu mnoho béčiek povedalo že nečítali bibliu ale ale aj tak sa vyjadria o jej obsahu a prečo ťa filmy čo odporúčam nezaujímajú? Hádam preto že nie sú z Hollywoodskej produkcie viem si predstaviť ako si pozerala film Nočná hliadka a ani ťa nenapadlo že to môže byť ruská produkcia...
@james144 A kde je ten tvoj vzdelávací system USA samá propaganda alebo prestrelka v triede lebo magorovy sa chalani smiali a dievčence mu dať nechceli tak zoberie ockovú pištoľ a nech sa páči narobí si poriadok.. Tu na Slovensku to že boli šikanovaní a nedocenení daktorí jedinci riešia mierumilovnejším spôsobom... Vstúpia do policajných zborov a mstia sa spoločnosti buzerovaním poctivých občanov...
@james144 Dobre pobavil som ťa a teraz k veci... Skade sa domnievaš že vzdelávacý system v USA je omnoho lepší ako u nás... Tam sa na dejepise učia akurát americkú históriu vedia čo je to občianská vojna sever proti juhu ale čo sa povedzme v tej dobe dialo v Mexiku či v Kanade alebo v Európe to ich nenaučia...
Pretože ich zahraničná politika je vlastne len cesta a rozhodovanie o nejakej novej vojne a väčšina Američanov má, so mnou, nezdielateľné mravné hodnoty ... nehovorím všetci
slovaci len zavidia americanom uspechy ja ameriku obdivujem, zavidia im to ze za 200 rokov dokazali viac toho ako zvysok sveta za 5000rokov a slovaci za 1000 rokov okrem toho je tam nenavist ktoru dedime po nasich predkoch ktorym komunisti nahovarali ze zapadny svet je plny zla, co vsak nieje pravda
@2421david Myslíš tie úspechy ktoré im priniesli ďalší cudzinci čo sa nasťahovali z Európy? Zvlášť zo Slovanských zemi? Pokiaľ viem bez týchto cudzincov ktorí z Európy utekali k ním by mali veľké hovno.. Tak si to zhrňme. Istý Bosák- Slovák čo podpísal dollarovú bankovku.
Igor Ivanoviš Síkorski - Vynálezca helikoptéry (Rus)
Nikola Tesla - Vynálezca ktorí svojimi inováciami zatienil AMERIČANA Thomasa Edisona medzi Teslové objaví patrí aj striedaví prúd (Srb).
Albert Einstein - Vynálezca jadrovej bomby (Nemecký žid)
Warner von Brown - Tvorca amerického vesmírneho programu (Nemec-bývali nacistický raketový inžinier) Hmm veľa úspechov by amerika bez týchto ľudí nemala ani jeden z nich sa v USA nenarodil. A tá neznášanlivosť k USA má motív v tom že sa hrajú na svetového policajta nie že komanči niekomu niečo nahovorili tiež môžem povedať že ty si zblbnutý imperialistickou propagandou keď zaperlíš taký bullshit koľko úspechov mala USA....
@wink A keď si chceš tak lepšie na americký spôsob žiť mala by si s takého života aj čisté svedomie? Nemala by si výčitky že prečo si tak dobré ako američan žiješ?
@trash čo to trepeš ? čo to má s tým spoločné ? nechápem ako môžeš hento vyťahovať kebyže mám brať svet z tej stránky tak by potom nemohli žiť ľudia nikde bez výčitiek ...
@wink Má to veľa spoločné s tým čo ja údajne trepem podla teba... Teba by netrápilo že nejaké decko pre tvoj luxus má vystrelený mozog z hlavy? Potom sa nepovažuj za dobrého človeka to je hanba.... Mierim na to že nemáš svedomie že vymeníš luxus za to aby v Lybii alebo v Iraku v Afganistane pre tvoj luxus mali zdochynnať malé deti... A čo keď v SR nájdu bohaté zásoby, čo použijú? nejakú chrípku alebo si vymyslia nejakú teroristickú hrozbu a zbombardujú aj tvoju mater?
@zajkousko Ale povedz z čoho žijú z nešťastia druhých amerika na tomto profituje.. Ja som videl zábery ktoré mnoho amerikanofilov na tejto stránke nevidelo a keď vidíš hlavú roztvorenú ako kvet a v nej prázdno lebo guľka vymrštila všetku kôru mozgovú z hlavy a pri tom 10 ročnému decku čo mohlo ešte si užiť prvé bosky lásku a podobne tak človeku zo svedomím to nieje jedno.. Ja neviem oni listujú SME kde im len naservírujú pomyje čo nazývajú informáciami alebo neviem čo ja som na Internete natrafil na zábery kde zasrané decko malo hlavu dieravú a po 7,62 mm náboji totálne vyprázdnenú mozgovňu keď mne niekto napíše že to by ho najmenej trápilo tak buď nemá svedomie alebo je totálny dutohlav...
@zajkousko Samozrejme si človek ktorý ma svedomie rozumieš tomu čo tvrdím je že v USA sa považujú za neviem akých moralistov sú ovplivnení médiami a súhlasia s každou hovadinou akú v telke ukážu a ani sa nemajú dobre 90% ameriky žije na dlh a oni tomu hovoria luxus lebo vykorisťujú iné štáty...
Môj zlatý brat, mojou odpoveďou je modlitba za tento ubolený svet, modlitba lásky, nádeje a vieri, že sa čoskoro všetko skončí........
Nech je milosrdný Boh všemohúci k všetkým hriešnikom....
Zdravas Mária, milosti plná, Pán s s tebou, požehnaná si medzi ženami a požehnaný je plod života Tvojho Ježiš, ktorý bol pre nás ukrižovaný. Svätá Mária, matka Božia, pros za nás hriešnych, teraz i v hodinu smrti našej. Amen.
@trash nemôžeš všetko hádzať na USA ... všade na svete je zlo všade sú nejakí hajzli čo žijú na úkor iných .... robíš tu z USA najhoršiu krajinu sveta ale pozri sa aj na iné ... keby som tam žila nemala by som sa za čo hanbiť ! prečo by som sa aj mala ? za to že niekto iný robí niečo zle ? za to ? za to že ja tá zlá nie som ? nemôžeš všetko hádzať do jedného vreca ale to ty asi nedokážeš ...
Tak strucne si myslim ze preto lebo im asi zavidia.
Ale mne to skôr pripada akoby sa kazdy chcel podobat na americanou. Uz sa nekupuju tolko adidas mikini ale hollister, ralph lauren, apple telefony akoby chceli ukazat ze na to maju.....
Inac amerika je podla mna taka reklamna kampan na ktoru naleti strasne vela ludi, a potom vyssie spominane spolocnosti sa topia v peniazoch... americky apple, ralph lauren - ich produkty su vyrabane v cine kde je lacna pracovny sila a napriek tomu ceny vyrobkov su akoby boli vyrabane v USA = velmi vysoka hodnota znacky
Podla mna Slovensko je taka mala amerika, vsetko sa da len treba mat €
@wink Moralizuješ? Takže USA nezrobila toľko zlá hej? 11. septembra 2001 vo WTC zahynulo 3000 ľudí pričom útoky spáchali teroristi cvičený práve USA navyše tie vežiaky boli odpálené a to preto ayb sa dosiahla zámienka pre trestnú výpravu... Vieš koľko ľudí kvôli tým trom tisícom vo WTC od tej doby povraždilo USA? 2,5 milióna a nemám za to pindať na USA? Sa po informuj o takých veciach a potom moralizuj ľudí čo nie sú v tom tak nevedomí...
@wink A mimochodom nepamätám sa kedy Tak Rusko sa púšťalo do konfliktov okrem Afgánistanu 1978- 1988 keď vtrhli Rusi do Severného Osetska tak ich kritizovali a v CNN rozšírovali faločšné informácie o tom že používali Kazetové bomby na civilné obyvateľstvo lenže keď tam Rusi vtrhli zosadili nepohodlnú vládu dosadili tam svojích sympatizantov a nechali ich na pokoji čo robí USA okupujú viac ako jednú krajinu do teraz okrádajú ich o ich vlastné nerastné bohatstvo bombardujú civilné obyvaťeľsto a ešte im to nestačí chcú Irán a ovečky a to ty im ešte uveríš tie ich hlúpe reči že tam prišli udržať stabilitu v regione.... Juhosláviu rozbili vnútroštátne umelím vyvolaním občianskej vojny. USA rozdielným bojujúcim stranam v Juhoslávii dodávala zbrane a muníciu aby sa navzájom vyhladzovali a potom tam vtrhli z Akože mierovími zbormi a bombardovali zase a keď zistili že im Juhoslovanské krajini nemohli nič ponúknuť vysrali sa na nich to je tá tvoja nádherná amerika... Nikde som nečítal alebo nepočul o nejakej diktatúre ktorá by dokázala napáchať toľko teroru ako USA....
@trash už ťa pám plné zuby, stále dookola len tie tvoje politické kecy a pridal si aj výmysly o dvojičkách, bravo! kľudne si tu pokračuj a opisuj tvoje úžasné poznatky mne to je proste jedno MNE MÔJ NÁZOR NEVEZMEŠ !!! a týmto som s tebou skončila
@wink Brávo takto sa stávaš k skutočnosti keby si si o dvojičkách niečo aspoň zistila tieto 2 budovy boli vystavané tak aby odolali akémukoľvek extrémnemu náporu dokonca aj nárazu lietadiel a zrútili sa ako domčeky s kariet... Keď nemáš dostatočné argumenty láskavo sa neozývaj.. » www.youtube.com/watch?vhs=1&v=4... ak nemáš dôkaz čo to vyvráti mlč.... existuje mnoho mrakodrapov ktoré vyhoreli ešte horšie ako WTC a zostali stáť a WTC sa zrútilo na oko ako pri systematicky riadenej demolícii...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
252 komentov
Proste, Amíci sú všade v médiách zobrazovaní takmer ako božstvo, umrie mravec u Amíkov, hneď je to v správach celý týždeň, umrie milión detí v Afrike, možno to spomenú.
Všade tlačia americké sviatky a americké filmy, všetko sa poangličťuje...
no, asi preto
Cool story bro...
aj ked mam zopar americanov za kamosoch ,ale politiku nemusim..
Si uplne mimo, ty co neznasaju ameriku, ju nenavida lebo maju dovod, nie zo zavisti.
1,Sposobili celosvetovu financnu/hospodarsku krizu, konkretne americky bankari, ktory boli pazravy a chceli viac penazi.
2, Myslia si ze oni su stelesninm demokracie a kážu ju po celom svete ako bibliu, a pritom oni sami tam maju iba dve politicke strany (demoktartov a republikanov).
3, Vojna v Iraku vs. 11 september 2001. Cely svet ich ma za to, ze cela vojna bola vyvolana umelo, kvoli rope ktora krvou celeho americkeho hospodarstva. Ak nie je ropa, nie je energia a kde nie je energia nemoze sa nic vyrabat a tym padom predavat. Americka vlada to vie, ze su od nej zavisli.
4, Zdravotnictvo - hamburger ktory je maximalne nezdravi stoji menej nez 1kg cerstvych paradajok. Co si kupis, hotovy hamburger alebo iba paradajky ktore su sice, zdrave ale same ich jest nebudes. A preco to je tak, lebo tak obravske nadnarodne korporacie ako je macdonald su dotovane statom a preto to mozu predavat tak lacno. A preco ich stat dotuje, pretoze si mozu dovolit kupovat politikov, ktory tvoria zakony a prisposobuju ich samotnym korporaciam, samozrejme kvoli penaiazom, aby mali stale vacsie obraty....atd.
co nemecko??coo?? :d sak tam maju zo strachu zakladne..
tie americke hovna len hraju formu,ale inac su viac posrati nez dajaky lobogo z afganistanu..
a nemyslim si,ze tie chudobne krajiny su ozaj chudobne...
2. v podstate aj stelesnenim demokracie su, lebo demokracia tam je a funguje uz vyse 200 rokov, a šíria ju do sveta. a to že tam majú len 2 strany (v parlamente) s tým nemá nič spoločné, vlastne je to aj dobré, lebo sa neháda medzi sebou 10 strán ako na slovensku
3. ano, bolo to kvôli rope. problem solved. keby to nespravili, benzín je 10x drahší.
4. zdravotníctvo v USA je na veľmi vysokej úrovni, možno najlepšie na svete. Priemerná dĺžka života je tam omnoho vyššia ako na slovensku, a to aj napriek tomu že tam ľudia nezdravo žijú, stále sú na tom omnoho lepšie ako my. to o ničom svedčí
zraneny americky basketbalista radsej bude 2 mesiace sa zotavovat,liecit,chodit na rehbky,operacie tu ako keby mal ist USA.. tu sa o neho postaraju lebo robi dobre meno klubu narozdiel,ze. pride tam a je len neger..
kto ma ropu nie je chudobny...
kto ma zlato nie je chudobny...
kto ma fanatizmus v nieco ,nie je chudobny..
@roman103 nemal som na mysli že všetci, ale veľa ľudí je takých
ani som nepocitil,ze som v rumunsku.. ciganov len zopar..mesta krajsie ako kosice,zilina,bratislava..
nejde tu o samotnu ameriku, urcite aj tam ziju dobri ludia, nahodou tam mam aj jedneho kamosa a zije tam aj cast mojej rodiny, ale celkovo americka politika je cela zla, skus trochu sledovat nezavisle media a dojde ti o com to cele je..ale z teba by obama mal radost ako mu to vsetko pekne zeries
@flysser ani sa im nedivim
1,To ze sa mame teraz akoze dobre, je iba nafuknuta bublina, ktora sa iba zvacsuje a raz praskne a potom pride este vacsia kriza. Samotny amici si musia pozicivat peniaze aby prezili, lebo ich HDP nepokryje ani zdaleka ich potreby. Amici maju najvyssiu sekeru od druhej svetovej v podobe 16 000 000 000 000 dolarov a niekto to bude musiet zaplatit.
2, To ze su tam dve strany je uplne zle, co nechapes, ze oni to tam maju pekne podelene a maju to v podstate dohodnute? Keby sa zacala formovat nejaka tretia strana, tak by im vlastne kopala do piesocku a to by sa im urcite nepacilo.
3, To ze je benzin lacny je fajn, len si uvedom ze v tom benzine je aj krv nevinnych ludi.
4, Techniku maju urcite super, a ked mas vela penazi tak sa urcite takeho veku dozijes, ale su tu aj bezny ludia, ktory tolko penazi nemaju a potrebuju rovnaku zdravotnu starostlivost. Za kazdu prehliadku, lieky, zakrok, operaciu musis platit. Keby si si chcel dat spravit zuby v amerike tak zaplaits 10 krat viac ako tu na Slovensku.
Pozrime sa však bližšie na prvý bod. Spojené štátny sa od roku 1832 riadili v zahranične politike tzv. Monroovou doktrínou. V praxi išlo o to, že v tomto období bola hlavným dejiskom politiky, kultúry, vedy a všetkého podstatného Európa. A je prirodzené, že európske krajiny s presadzovali svoje záujmy na americkom kontinente. Táto doktrína vyzývala európske štáty aby sa vyvarovali miešaniu sa do vnútorných záležitostí obzvlášť na horúcej pôde Latinskej Ameriky a do záležitostí USA. určite ste sa s tým heslom už stretli: ,,Amerika Američanom, Európa Európanom." USA sa riadili touto politikou izolacionizmu až do II. svetovej vojny (americká angažovanosť v I. svetovej vojne od r. 1916 bolo výnimkou v tejto politike). Po II. svetovej vojny sa utvorilo mocenské, niekdajšia multipolarita zahraničných vzťahov zanikla a vznikla bipolarita. Jediné 2 mocnosti, ktoré mali nielen ambíciu ale predovšetkým možnosti zaplniť toto mocenské vákuum boli USA a ZSSR. Šírenie komunizmu v súvislosti s potrebou zachovania výroby USA, ktoré boli zásobarňou Spojencov si vyžiadali zmenu zahraničnej politiky z predošlého izolacionizmu na aktívnu angažovanosť v ohniskách šírenia komunizmu. Americká účasť v Kórey, Vietname (Indočíne) a ďalších častiach bola ovplyvnená snahou zabrániť šíreniu komunizmu na jednej strane a na druhej zas studenou vojnou. Navyše pôsobenie amerických jednotiek v rôznych častiach sveta sa nevyhli škandály napr. z tých známejších vypálenie vietnamskej dediny a dalo by sa pokračovať. Po páde ZSSR zrazu USA stratili nepriateľa a stali sa jednou superveľmocou na svete s veľkým armádnym potenciálom a atómovým arzenálom. V tomto období sa tu naskytá otázka čo ďalej. USA potrebujú udržiavať status quo ich postavenia, čo viedlo k ich angažovanosti v ďalších častiach sveta. Pritom sa táto politika neštíti lživej propagandy a pod zástavou boja proti staronovej hrozbe (pretože terorizmus je sám o sebe starší než samotné USA) udržuje svoje vratké postavenie, obchod s ropou cez dolár a údajnú ekonomickú nadvládu. Ďalšou stránkou veci je amerikanizácia, ale tá z môjho pohľadu je menej podstatná.
Pohľad našej generácie do ktorej spadá väčšina užívateľov Birdzu je značne ovplyvnený 2 funkčnými obdobiami veľkého bojovníka G. W. Busha.
Tou závisťou americkej životnej úrovne si ma pobavil. V USA je 47 miliónov ľudí závislých na potravinovej pomoci. Tento obraz sa však akosi nedostane do médií a ich zdravotníctvo je tiež téma sama o sebe. Dlho to nepotrvá a USA skúpia Číňania a zdedia ju černosi.
USA je krajina so svojimi kladmi i zapormi ako kazda ina
A ja som zas pre zmenu skomolil jej názov.
1,Ano maju slobodu v tom ze ci chces byt poisteny alebo nie. Ale ak sa ti nieco stane, dajme tomu prides prst a pobezis do nemocnice aby ti ho prisili, tak ti povedia ze to neurobia lebo nemas positenie alebo zaplat 30 000 dolarov. co je inak cca. 2 rocna cista mzda priemerneho americana.
2, Ide o DEMOKRACIU samotnu, slobodnu volbu. To co predvadzaju amici je skor komunizmus prezleceny v handrach demokracie. Tebe sa vobec nezda cudne v tak obrovskej krajine su iba 2 mizerne strany???
3, Vraj 10x vacsi ako 2 najvacsi na svete DD Cina ma iba o 1/3 slabsiu ekonomiku, do 10 rokov ich prevalcuju ako nic.
4, A amici samozrejme musia byt pritom, to si fakt myslis ze amici investovali 2 500 000 000 000 dolarov do bojovich operacii, len kvoli tomu aby tam akoze nastolili poriadok??? Obete na zivotoch boli na vsetkych strankach, co je z hummneho hladiska dost perverzna cena za lacny benzin.
USA od 2.sv.vojny neznášam, hrajú sa na velkých pánov sveta, tlačia sa všade (akože šíriť demokraciu), ale namiesto demokracie, šíria len smrť, strach, biedu...
len si pozri Blízky východ v súčastnosti... vsade kde sa trepú (trepali) američanie je len skaza a umierajú tam nevinní ludia
Vždy sa však musím smiať na tom ako pohrobkovia fašizmu a komunistického režimu idú niekoho obviňovať z porušovania ľudských práv a najväčší hlupáci, ktorí pozerajú farmu a volia Fica idú poukazovať na "sprostých" amíkov. V prvom rade nech sa Slováci pozrú sami na seba. Tento národ je ďaleko sprostejší ako nejakí američania.
@skellington666 bieda a smrť je tam kde sú teroristi. počul si o takej krajine že Kuvajt? Oni s Američanmi spolupracujú, a žijú si teraz ako bohovia.
@flysser
1 V prvom rade obhajujú zabíjanie a invázie k tomu bez nejakých závažnych oficiálnych príčin.
2 Ľudia tam sú v mnohých veciach zmagorený a celá mašinéria pracuje na tom aby boli zmagorený ešte viac.
3 Média pracujúce pre vládu miesto pre ľudí
4 Najhoršie štátne školy
5 Pokusy podrobiť si internet cez zmenu vlastnej legislatívy
6 Že sú vlastne riadený bankármi.
aby si nedal nejaký koment na oplátku, že je to tak skoro všade, nech sa páči aj vysvetlivky.
1 Irak, Sýria, po novom tlaky na Irán. Prečo netlačia na nezávislosť Tibetu, alebo nenapadnú Severnú Kóreu, ktorá za posledných desať rokov porušila dohody najmenej sto krát? Vravíš, že máme vďaka nim lacnejšíu ropu? Svet sa mal už dávno od ropy začať odprosťovať. Amerika vezme ropu z napadnutých území, ale aj keď si budeš nahovárať čo chceš, je to len kvôli ich vlastnej ekonomike.
2 Vďaka vlastnej neistote (život na pôžičku), zdanlivému pohodliu a vymývaniu hláv médiami, je z mnohých, len ľahko sfanatizovateľný dav
3 Tak na začiatok, toto sa deje v mnohých krajinách, ale keď v USA ešte mesiac pred jasnou krízou nabádajú na skupovanie nehnuteľností, to je už moc. K tomu sa stačí pozrieť klko je tam násilia a vrážd. V jednom dokumente porovnávali Kanadu s USA, keď za hlavný problém mnohý označovali, právo vlastniť zbraň, pričom v Kanade vlastní zbraň omnoho viac ľudí. Jediný rozdiel bol proste vo vysielaniach, kde Kanadské spravodajstvá hlásili všeljaké možné akcie kam sa dá zájsť zatiaľ čo v USA bolo skoro celé spravodajstvo o vraždách a násil.
4 tu snáď nemá zmysel ani niečo písať
5 pokus presadiť zákon, ktorý na základe podozrenia dovolí pozastaviť stránku...
6 Tu snáď ani niet čo dodať... Áno samozrejme, aj na Slovensku figuruje Penta, či J&T, ale je rozdiel podporiť stranu vo voľbách a že by títo ľudia chceli od nich potom štátne zákazky, ako jebnúť do vedenia federálnej banky jedného z týchto ľudí.
A najviac ma proste serie, že sa to od nich všetko pomaličky učíme ako od nejakého veľkého vzoru
A pozri si tento film, ako to vypadá v Amerike a ich ekonomike, čo Ťa tam čaká...............
Amíci sú najväčším zlom tohto sveta (vlastne nie, až po cirkvi "svätej", tá je horšia)
@flysser zasmial som sa nad pojmom antiamerická propaganda pojem amerikanizácia Ti dačo hovorí dúfam, lebo to sa presne deje. Bojím sa čo sa ide diať, lebo EÚ naberá smer Spojených štátov európskych, čo by som v živote nechcel, aby našim úradným jazykom bola angličtina. Som Slovák a som na to hrdý a žiadny Nemčúr či Francúz mi nebude rozkazovať. Jediná propaganda ktorú tu môžem vidieť, tak to je antikomunistická, čo je podľa mňa škoda :/
a dúfať že sa mi tam raz podarí presťahovať sa a presvedčiť samého seba že to čo tu píšete nieje pravda
BTW aj v USA majú stranu komunisti
» www.cpusa.org/...
Tvrdíte že nás utláča americká kultúra? Kurnik a kto z vás to nechce? prečo pozeráte Americké filmy? Prečo počúvate Americkú hudbu? Prečo kupujete Coca-Colu? Nie Americká "kultúra" nás neutláča toto je naša slobodná voľba v konzumnej spoločnosti. Hovorite o americkom imperializme ale zamyslite sa ktoré krajiny obsadili? Afganistan? Ktorý ovládali talibanci? Vietnam? Kde najprv Severný Vietnam napadol Južný? Líbia? kde vypukla občianska vojna? Púštna búrka? Kde Irak napadol Kuvajt? Sa pozrite ako to vyzerá v Sýrii kde im Rusi zasiahnuť nedovolia. Samozrejme máme tu aj Irak to bola podľa mňa chyba ale hovoriť o nejakom imperializme...
A ekonomika? My radšej uveríme kreslenému filmu ako by sme sa mali zamyslieť nad tým čo urobili kedy dobre že sa dnes majú lepšie ako my.
Inak suhlasim s @antifunebracka a @trtken ..amerika ma svoje klady a zapory, ako kazda krajina, len sa viac omiela lebo je to proste amerika... Nikto sa nepyta na take rusko, cinu, severnu koreu.. je to tak, slovaci su zavistlivi ludia s predsudkami...cim neobhajujem ameriku a nevravim ze to co tu spominate nie je pravda, len by bolo fajn si uvedomit ze na svete su aj ine ak to tak mam nazvat "jebnute" krajiny a nie len usa
A zas Slovenská natura , okradnem ta dnes, zatra zas ... mentalna demencia niektorych jedincov brzdi tuto krajinu a posuva ju do doby kamennej
@james144 Čo urobili?? Tuším v auguste sa hádali o tom ako vyriešiť tú sekeru 16 biliónov. Riešenie: zvýšime úroveň, na ktorú môže štátny dlh dosiahnuť :/ Prečo majú toľko prachov?? Lebo doláre sa tlačia asi tak, že tie papieriky sú na úrovni toaletného papiera.........a k tomu kreslenému filmu: pravda sa zle pozerá čo?? a ešte jedna oprava nie je severný a južný vietnam ale Kórea. A prečo je Severná Kórea chudobnejšia ako Južná?? To isté sa dialo aj medzi ZSSR a USA. ZSSR musela nakupovať zbrane a zbrojiť proti USA a tie peniaze chýbali ptm na nákup potravín a etc. A ako to, že Amíci mali aj na občianske potreby a aj na nákup zbraní proti Sovietom???? Viď terajší štátny dlh USA
@flysser Ale dobrá správa prišla s Číny (väčšinou nenávidená KOMUNISTICKÁ krajina): idú tlačiť novú menu, ktorá je krytá ZLATOM OH YEAH (za chvíľu si s dolárom budú môcť Amíci akurát tak vytrieť riť)
je mi z Ameriky na zvracanie.
Vsade uz aj trochu pochopili ze prax / zrucnosť v danom odbore je niekedy o trochu dôlezitejsia ako teoria, na niektorych VS v zahranici netreba robiť skusky, ak chceš ist studovať môžeš ísť, urcene pravidla, istá vôla...
A tuto na slovensku len aby studenta doj** :
-poplatkami, vstavaj rano o 4, prid domov o 16., naje*** ti uloh do 22:00
- maturitne skusky
- uc sa vsetko, teoria lepsia ako prax
A keby si nebol zaostalý tak vieš že vietnamska vojna(známa neskôr aj ako Americká) bol v prvom rade konflikt medzi severným a južným Vietnamom. Ktorý v tom čase existoval.
"A prečo je Severná Kórea chudobnejšia ako Južná?? To isté sa dialo aj medzi ZSSR a USA. ZSSR musela nakupovať zbrane a zbrojiť proti USA a tie peniaze chýbali ptm na nákup potravín a etc." Prepáč ale ty máš vygumovaný mozog. Kto ti to urobil?
Takto ty to poviem. Žili za utlaku SSSR vieš. A nemali dost velky rozum tej jebnutej slovanskej hlave aby zdrhli cez hranice do Rakuska . Tak ten komunisticky režim im jebol na rozum a sposobil traumu . Preto neznašaju USA.
len tak pre zaujímavosť, USA počas studenej vojny investovalo 10% svojej ekonomiky, ZSSR aby ich dohnalo muselo dávať 50% svojej, a aj tak to nestačilo, museli by dávať aspoň 70% aby sa im vyrovnali.
Kontroverzná téma, polarizované názory.
Pozitívne, aj negatívne. Aj ten tvoj, ak nevidíš žiadny argument v kolónke proti.
Ja si myslím, že základ tých negatívnych názorov spočíva v tom, že je Amerika dlhodobo vydávaná za vzor, napriek tomu, že v európe máme podľa mňa oveľa vhodnejšie vzory, v ktorých je oveľa menej nerovnosti medzi obyvateľmi, populizmu a napríklad aj verejného popierania vedeckých faktov a podobných vecí.
A teda tých radikálnych prípadoch aj v niečom inom, ako vidieť. Nejaká ktovie z čoho vychádzajúca idealizácia nesmierne civilizovaných krajín ako Rusko a Čína. Nostalgia za komunizmom a vládou tvrdej ruky. Čo je podľa mňa dosť nebezpečná vec.
No, pýtal si sa všeobecne, nie na konkrétne porovnanie, takže neviem, čo znamená, že USA z toho vychádza lepšie.
Určite vychádza lepšie ako východné veľmoci.
Ale my môžeme inšpiráciu hľadať aj inde ako u veľmocí. A oveľa bližšie ako USA máme krajiny, ktoré by nám mohli byť oveľa lepším vzorom.
A v USA ľudia podľa mňa nie sú väčšinou hlúpi, ale tak si cenia diverzitu a jedinečnosť, že ak sa tam nejaká hlúposť vyskytne, je dosť ťažké ju potrieť.
A nie je životná úroveň, ako životná úroveň. Ak by si žil v minulosti v USA, mal by si vysokú životnú úroveň, teda ak by si nebol otrok. A bohužiaľ trochu podobné je to aj dnes.
V USA sú podľa mňa ľudia v priemere menej spokojní so svojou životnou úrovňou, ako napríklad v bohatých európskych krajinách, lebo tam majú vyhranenejší konflikt medzi chudobnými a bohatými.
@fluptak ja zas poznám tieto:
Len tak na okraj, kolki z vas co tak strasne pindaju na ameriku maju radi film Sam doma? Preco sa vam to tak paci, ked to je cisto americky filn plny americkych veci?
a ďalšia vec že sa tam ľahšie dá presadiť tvrdou poctivou prácou. u nás funguje rodinkárstvo, v západnej európe dokonca "šlachčickárstvo" . V Amerike sa nikto nenarodí bohatý, nikto tam nieje šlachtic či král, všetko si musíš odpracovať sám ale odmena za to sa ti dostane. to je tá spravodlivosť. veď si zober Obamu, z bežného filipínčana sa stal prezident, a jeho brat žije v krabici. povieš si: "je to spravodlivé že má tolko peňazí a brata nechá žiť v krabici?" odpoveď áno je: lebo Obama drel, a jeho brat nie. ale nikto mu to nevyčíta, sám sa rozhodol
rádio
antibiotikum
televízia
prístroj na záznam zvuku
bola tam prvá transplantácia srdca
internet
Microsoft - najúspesnejšia firma vôbec
prvý človek na mesiaci
atómová bomba
už len tento neúplný zoznam dokazuje že v amerike žili a určite žijú inteligentní ľudia .
rozštiepiť atóm uránu nieje jednoduchá záležitosť .
To nie je tak úplne pravda.
» www.ted.com/talks/richard_w...
Tuto ujo tvrdí, že v krajinách s nižšími ekonomickými rozdielmi má človek z chudobnejšej rodiny väčšiu šancu mať vyšší príjem, ako napríklad v USA.
A ak si spomenieš aj na bývalého amerického prezidenta, tak neviem, či sa tam dá až tak pekne poprieť rodinkárstvo, ja by som povedal, že určite nie.
Každopádne chcela som tým obrázkom len vyjadriť nezmyselnosť a smiešnosť amerických zákonov. Pre mňa je americký národ jednotkou sprostosti a konzumnej spoločnosti. Zvrátené hodnoty, školský systém vychováva len masu primitívov , ktorí budú na slovo počúvať jedného idiota. O globalizácii , ktorá ide hlavne z USA ani nehovoriac. Ničí našu kultúru a tradície , všetko pôvodné sa vďaka nej vytráca. Obdivujem krajiny , v ktorých boli niektoré z amerických predajní zakázané.
samozrejme nie všetci, ale väčšina z nich je strašne ignorantská, povrchná a drzá, preto
A za 2., urobíš diskusiu a keď má niekto iný názor ako ty, tak ho z*ebeš! Srsly?
1. Ako sa cowboy správali
2. Aký postoj mali k Indiánom
3. Ako žili Indiáni vtedy a dnes
Si si istý že sa majú lepšie ? ja by som povedal: NIE! :/
Len jedna poznámka: vieš, kto boli tí zlí cowboy-ovia??? To boli vrahovia a trestanci z EU, ktorí sa išli skryť pred spravodlivosť (a takí ľudia tvoria jadro obyvateľov USA)
» en.wikipedia.org/wiki/List_of_co...
Mohol by si pochopiť že všetko nie je také aké to prezentujú vo filmoch
@salkoo ďekuji
Ale stve ma ked niekto povie ze americania su tupi..pretoze zas ide o blbe zovseobecnenie proti ktoremu je kazdy ale aj tak to robi.
Nie kazdy american je pravidelny navstevnik McDonaldu a pocita na prstoch 5+5 presne tak, ako nie kazdy Arab je islamista.
A ci by sme im mali nieco zavidiet? ...zabavny priemysel. Ale treba si uvedomit aka velka je Amerika a ake Slovensko a kolko na to maju ludi a priestoru oni a kolko my.
Neverim ze to co si napisal sa ti zrodilo v hlave samo a skor sa mi zda ze to mas bud od rodiny a z okolia. Ale budis 17 rocny chalan je strasne ovplyvnitelny. To co si tu popisal bola velka ironia na tvoje myslienkove pochody v pisani suvislych viet plus obhajoba (svojho) presvedcenia.
Kdezto taky priemerny Slovak na svoju krajinu len nadava a pochovava ju..
Zamysli sa nad sebou ja nie som žiaden proamerický fanatik ale miesto toho aby si sa naučil jazyky a hľadal spôsoby ako vytiahnuť od tých zazobancov z Nemecka/USA peniaze tak napíšeš: "by som v živote nechcel, aby našim úradným jazykom bola angličtina. Som Slovák a som na to hrdý a žiadny Nemčúr či Francúz mi nebude rozkazovať." Proste takto svet nefunguje. Dobre ti radím vykašli sa na komunistov a na reči o vládnucom proletariáte. Sú to samé keci, absolútny bullshit. Miesto toho uvažuj ako vytvoriť niečo čo bude mať vyššiu pridanú hodnotu ako sedenie na teplom fleku v nejakej fabrike. A potom keď budeš mať kopu peňazí a budeš vrcholovým manažérom alebo podnikateľom potom aplikuj tie socialistické keci. Neprepusť tehotnú zamestnankyňu alebo dlhoročného zamestnanca pred dôchodkom, prispej na vzdelanie nemajetným, posielaj peniaze na charitu. Zo svojho a ľudia si ťa budú vážiť. Pozri sa na to koľko peňazí dáva Bill Gates na výskum liekov proti AIDS. Koľko dáva peniaze na charitu Warret Buffett. Alebo aj na Slovensku máme pekné príklady prezidentský kandidát Andrej Kiska. To sú príklady hodne nasledovania. Nie komunisti ktorí zdevastovali celé národy. A že stavali lacné byty ktoré boli energeticky totálne nevhodné alebo budovali ťažký priemysel ktorý nám ničil životné prostredie slabá útecha.
PROSÍM VY MEDIÁLNE OVCE ZAHOĎTE SI SVOJU TELKU
………………………………,.-‘”……………….“~.,
………………………..,.-”……………………………..“-.,
…………………….,/………………………………………..”:,
…………………,?………………………………………………,
………………./…………………………………………………..,}
……………../………………………………………………,:`^`}
……………/……………………………………………,:”………../
………….…..__…………………………………..:`………../
…………./__.(…..“~-,_…………………………,:`………./
………../(_….”~,_……..“~,_………………..,:`…….._/
……….{.._$;_……”=,_…….“-,_…….,.-~-,},.~”;/….}
………..((…..*~_…….”=-._……“;,,./`…./”…………../
…,,,___.`~,……“~.,………………..`…..}…………../
…………(….`=-,,…….`……………………(……;_,,-”
…………/.`~,……`-………………………….……/
………….`~.*-,……………………………….|,./…..,__
,,_……….}.>-._……………………………..|…………..`=~-,
…..`=~-,__……`,……………………………
……………….`=~-,,.,………………………….
…………………………..`:,,………………………`…………..__
……………………………….`=-,……………….,%`>–==“
…………………………………._……….._,-%…….`
……………………………..,
ale napriklad ja sa pridavam.
neznasam zovseobecnovanie ako "nemam rad americanov".
to akoze kazdy jeden american je rovnaky, vsak?
uplne este nemam rada nerozoznavanie USA a Ameriky.
ked nemate radi Ameriku, nemate radi ani Braziliu, Peru, Cile, atd?
To je pravda, že HDP funguje všelijako, ale pre účely diskusie postačí
Priemerný príjem by dopadol zhruba rovnako a o iných ekonomických ukazovateľoch neviem skoro nič a ťažšie sa hľadajú.
A HDP má tuším aj vážnejšie nedostatky, predsa len, keďže to nie je ukazovateľ o tom, čo kto získal, alebo stratil, tak ma neprekvapuje, že sa v ňom neobjaví zničené WTC. Keďže značí produkciu, tak sa na ňom prejaví aj minutie peňazí akýmkoľvek spôsobom neposúvajúcim krajinu vpred.
Mne sa to nezdá ako až taká chyba, Amerika sa dá chápať ako skratka celého názvu, obyvatelia USA sú Američania ...
Preto , ze vrazdia nevinnych ludi pre americky sposob zivota , hraju sa na svetoveho policajta , vozia si rite vo velkych autach s velkou spotrebou a nasledky pozname....
americká ekonomika? pozri si zeigeist dokument či jak sa to volá a uvidíš ich ekonomiku je to tam proste celé zle, ale máš pravdu, šíria demokraciu....NÁSILÍM
Ty nemas ponatia o komunizme ani o USA, kde to este o politike vseobecne. A to, ze o niekom sa vkuse vysiela v TV, ci pise na "spravodajskych" portaloch, ktore ani nevedia dobre okopirovat, ci prelozit spravu z reuters neznamena, ze o nom hovoria aj ludia.
Tu mas svoju uzasnu ameriku a jej zdravu ekonomiku (clanok zo septembra 2012):
» ekonomika.sme.sk/c/6522247/dlh-u...
Ta zdrava ekonomika bude potrebovat o chvilu velku vojnu, alebo zazije hyperinflaciu
tak ty 17 rocny soplak (nic v zlom, chcem tym len zdoraznit to, ake vedomosti si za svoj kratky zivot asi nabral) nazyvas krachujucu ekonomiku dobrou? A myslis, ze americania chcu hyperinflaciu? Ty by si vo svoje osemnastiny nemal dostat pravo volit
pritom, to pôvodné obyvateľstvo snáď bolo jediné normálne tam USA nemá žiadnu kultúru ani históriu iba konzum.
@story tiez tam mam rodinu, ktora tam emigrovala tusim po 1 svetovej. Avsak neviem co mi to presne je (35 ma) mal moznost ist pracovat do UK, takze pred 2 a pol rokmi, ked sme sa bavili posledne vravel, ze do US sa urcite nechce vratit.
1) tam nie je prace - nezamestnanost vyssia ako u nas
2) snaha nestaci, treba vysledky
3) pecene holuby ti padat do huby po prichode nebudu
Ale verim, ze keby zacnes v okienku kdesi v McDrive, tak to za 30 rokov dotiahnes na veduceho celeho podniku Ale to ti bohatstvo neprinesie
v niektorých veciach sa s @trash -om nezhodnem, netýka sa to danej diskusie, ale vyjadrenia o mocenskej expanzie USA vo svete sa naprosto zhoduje s mojim názorom, čiže má absolutnú pravdu, brat môj ........filip
2. Demokrácia podľa gréckeho vzoru? Hmmmm v grécku mali tiež otrokov..
3. Áno kvôli rope aby ropa nebola u nich drahá u nás sa povozi na aute človek raz za mesiac a trčí vo fabrike celí mesiac aby mal na benzín a dôvod je ten že takí lídri ako Husejn a Kaddáfi nechceli tým Americkým sviniam ropu predávať za tie ich bezcenné kusi papiera zvané dollare..
4.No ke´d hovoríš o zdravotníctve USA to ma prekvapuje skade si nabral také mylné zdroje od CNN? Videl som dokument kde americký reporter navštívil Kubu a zistil že v komunistickej krajine narozdiel od USA majú bezplatnú zdravotnú starostlivosť zatiaľ čo v USA pacient ledva cvaká poisťovne a zdravotníctvo do hromady..
nie je to o fanatizme ale o viere v Boha, toho Pravého Boha myslím
a sú to práve USA, kde ilumináti (mocní tohto sveta), potieraju Pravého Boha a zotročujú národy sveta...
Boh ich za take správanie potrestá ak sa nespamätajú .......filip
celé USA sa môže strčiť pekne povedané do riti a to platí aj pre naše slovenské...
mali by sa učiť od Kuby, kde má človek nejaku hodnotu a nie je odpad ako v USA
» utopia.sk/liferay/rss-fee...
filip
To čo píšeš môže byť pravda ale to máš ako hodnotiť Slovákov podľa Aj múdri z chyby. A tí pribrzdení hlúpy Američania majú najlepšie VŠ na svete. Bodka.
naj perly - životnú úroveň ? ekonomiku ?
ľudia čo vedia o americkej ekonomike 2/10 hovna mínus desať na piatu, lebo videli v správach že amerika má dlh neviem koľko. Áno, sú zadlžený jak piča ale aspoň tam dávajú peniaze aj do rozumných vecí (nemyslím vojnu, viem že by ste sa toho radi chytili).
a životná úroveň... hmmm čo vám povím, na slovensku si žijeme proti nim ako králi nie ? načo vôbec ťukám do kláves keď ľudia aj tak ostanú zakomplexovaní... -.-
odpoveď na otázku - lebo sme prijebaná slovač a nám sa páči len heil hitler alebo česť práci a súdruhom z ruska
a k tomu exotovi - nečudujem sa mu, že mu jeblo z toho gangamu v bedni ale vysvetlenie je jednoduché - na XY ludi je vždy Y debilov. V amerike je vela ludí čže aj vela debilov len ich vidno viac lebo sa často davaju na YT a potom su aj hrdy na to že cely svet ich vidí ...
každopádne pobavilo, tvoje linky mi vždy zdvihnú náladu
Igor Ivanoviš Síkorski - Vynálezca helikoptéry (Rus)
Nikola Tesla - Vynálezca ktorí svojimi inováciami zatienil AMERIČANA Thomasa Edisona medzi Teslové objaví patrí aj striedaví prúd (Srb).
Albert Einstein - Vynálezca jadrovej bomby (Nemecký žid)
Warner von Brown - Tvorca amerického vesmírneho programu (Nemec-bývali nacistický raketový inžinier) Hmm veľa úspechov by amerika bez týchto ľudí nemala ani jeden z nich sa v USA nenarodil. A tá neznášanlivosť k USA má motív v tom že sa hrajú na svetového policajta nie že komanči niekomu niečo nahovorili tiež môžem povedať že ty si zblbnutý imperialistickou propagandou keď zaperlíš taký bullshit koľko úspechov mala USA....
veľmi pekne si to napísala v kvapke vody si ani ryba nezapláva
a vieš prečo, lebo jej to nedovolia aj keby mohla ...
a @trash ma pravdu, nezastávam si ho, len je životom akosi viac zbehnutý.....
filip
Ámos 3:9
...8 Lev reve, kto by sa nebál, Hospodin, Pán, hovorí, kto by neprovokoval?
9 Rozhláste v palácoch Asírie, v palácoch Egypta, a vravte: Zhromaždite sa na vrchy Samárie a všimnite si veľký zhon v nej, útlak uprostred nej.
10 Nevedia správne konať - znie výrok Hospodinov - hromadia násilie a krivdu vo svojích palácoch.....
Slova z Písma svätého, ktoré by sa práve ako týkali a padali v dnešných časoch na hlavy mocných USA...
Áno, násilie, luxus, vojny, vykorisťovanie národov je ich pravdou:- disappointed:...
filip
Môj zlatý brat, mojou odpoveďou je modlitba za tento ubolený svet, modlitba lásky, nádeje a vieri, že sa čoskoro všetko skončí........
Nech je milosrdný Boh všemohúci k všetkým hriešnikom....
Zdravas Mária, milosti plná, Pán s s tebou, požehnaná si medzi ženami a požehnaný je plod života Tvojho Ježiš, ktorý bol pre nás ukrižovaný. Svätá Mária, matka Božia, pros za nás hriešnych, teraz i v hodinu smrti našej. Amen.
filip
ak by som mala dokonca možnosť presťahovať sa tam, idem hneď
Ale mne to skôr pripada akoby sa kazdy chcel podobat na americanou. Uz sa nekupuju tolko adidas mikini ale hollister, ralph lauren, apple telefony akoby chceli ukazat ze na to maju.....
Inac amerika je podla mna taka reklamna kampan na ktoru naleti strasne vela ludi, a potom vyssie spominane spolocnosti sa topia v peniazoch... americky apple, ralph lauren - ich produkty su vyrabane v cine kde je lacna pracovny sila a napriek tomu ceny vyrobkov su akoby boli vyrabane v USA = velmi vysoka hodnota znacky
Podla mna Slovensko je taka mala amerika, vsetko sa da len treba mat €
Na co narazas ?