Čauko potredujem poradiť..
Dala som inzerát na internet so štenatami ktoré nie sú čistokrvné , sú odčervené a podobajú sa na retrivera nižšieho vzrastu...podľa vás za koľko by som ich mohla teoreticky predávať? (Pýtam sa naozaj len takých ktorý sa vyznajú
keďže nemám ani šajnu ako sa teraz pohybujú ceny šteniat (okrem rtw), tak ti dám takú radu, že skús si pobehať inzeráty, kde predávajú retrieverov bez PP, pozri si ceny a tie svoje predaj trochu lacnejšie, keďže nie sú čistokrvné
@klaudiqaaa nie to nebolo v plane samozrejme...moja fenka usla prvy krat v zivote mojemu fotrovi ktory isiel radsej na pivo...
jak sa nam narodili vravela som mame ze ich dam kamaratom aj sme mali zaujemcov vsetky som chcela dat zadarmo aj niektore pojdu ...
ale tri sa mi zvysili a kedze z brigady ma vysachovali tie svine..tak aspon takymto sposobom si troska privyrobit a samozrejme mi to trha srdce lebo ich vsetky strasne lubim a najradsej by som si vsetky nechala ale neda sa...
Chcem si zarobiť na dovolenku!!! Umri pre boha.
Tie šteniatka ešte ani nie sú čistokrvné.. :/
Môžeš si za ne pýtať 10 eur za očkovanie a 3 eurá za odčervenie tj cca 15-20 eur za jedno šteniatko.
a opakujem, umri!
@mrbrynn nevravím že by si si ich mala nechať keď na to nemáš priestory a financie, len proste sa mi zdá hrozne divné že "fuknem ich za 50e" ako nejaký majetok, ja by som rozhodne veľmi zvažovala komu ich vôbec predám, či tí ľudia ho po mesiaci nevyhodia na ulicu a či sa oň budú poriadne starať, jasne že to sa zistiť 100%nedá, ale brať psa ako majetok, z ktorého chceš mať peniaze je proste myslenie množiteľov a tých by som stiahla z kože
8 šteniatok ktoré boli u nás ako "nehoda", 150 eur nechaných u veterinára kvôli ťažkému pôrodu, odčervene, očkované, vypasené. Každého jedného/jednu som darovala a doteraz sledujem ako sa im darí v domovoch. Krížence sa rozdávajú, za peniaze chcú ľudia čistokrvné a všeobecne "chcem si zarobiť na dovolenku" znie pekne hnusne. Úcta k životu sa už nenosí.
Ja predávam šteniatka retrivera za 150 EUR 3x odčervené a zaočkované čistokrvné za 110 EUR podla toho čo napísala ty tak takého psa neviem či niekto kúpy skôr ich môžeš darovať a aj to neviem či sa ti podari na internete je veľa ponuk kde sa ponukaju šteniatka ktoré máju matku čistokrvnú ale otecko je už nieaky cigánsky pes
@klaudiqaaa netrep prosim hluposti..ja by som si takeho zobral a urcite nikdy z utulku..a nehadz vsetkych do jedneho vreca.! su aj zodpovedni majitelia a nerob zo vsetkych mnozitelov..to uz clovek ani steniatka nemoze mat a ak ano je mnozitel? si divna fakt..sa zobud a popremyslaj nad sebou!
ja čo som videla inzeraty tak križencov bud darovali alebo predali za cenu veterinarneho ošetrenia (očkovania atd) alebo len symbolická cena pár eur na prilepšenie.
@matiseq tak vysvetli mi prosím tvoj postoj, lebo ešte som nestretol nikoho s takým postojom aký máš ty. Môžeš začať, že prečo by si nikdy nezobral psa z útulku.
@smis mam na to svoje dôvody a tie ti tu nemusim písať a to je moja vec! najviac mi vadi ze vsetko alebo takmer kazde zviera sterilizuju! som proti tomu a take zviera nechcem a je jedno ci je to pes, macka hocico..ale tych dovodov je aj viac..davaju si trapne podmienky a este aj poplatky pytaju. stači?
@matiseq keby tie zvieratá nesterilizovali, boli by útulky ešte viac preplnené a nikdy by sa to nevyriešilo, lebo sú tu ľudia ako ty ktorí si radšej kúpia za 50 eur než by si ich vzali z toho útulku.
tak ako proti tomu bojuješ, nadávaním na internete?
@smis nehovorim ze ryžuju a po 1. ja mam psa nepotrebujem dalsieho, najlepsie je mat psa od steniatka aspon podla mna, v utulkoch nevies co je to za pes aky ma povod, aku ma povahu a viem prečo to robia ale som ti len napisal ze nechcem odtial psa a nikto ma nepresvedčí. ja chcem plnohodnotneho psa, nie s vyrezanymi gulami alebo sterilizovanou fenkou - ale to neznamena ze som mnozitel a chcem mnozit a zarabat na tom to vobec nie aby sme sa chápali..ja mam fenku a nikdy mlade nemala tak nech mi nikto nehovori ze sa to neda ustrazit! a keby aj nie, isto neskoncia na ulici alebo v utulku ale v dobrych rukach.
@amikadze ja som do utulku nikdy nedal ani nevyhodil na ulicu nic..mam dlho uz fenu aj predtym sme mali a nic nebolo a nikdy som to nepotreboval robit..su aj ludskejsie riesenia. toto je len ludska pohodlnost ale psa obrat o nieco co mu patri je to najhorsie a nech si mysli o mne kto chce, co chce. a som zhrozeni kolko ludi takto rozmysla kedysi sa o tomto ani nehovorilo
@smis tak trosku mi to tak prislo..ako keby clovek nemoze mat psa od niekoho znameho ci na inzerat..tak je hned zly??? a nezodpovedny a mnozitel? taky mam pocit. ako aj do tejto baby sa pustili niektori zato ze ma steniatka miesto toho ze by jej dakto pomohol..
neviem, su utulky kde to robia vsetkym zvieratam doradu..su niektore kde len niektorym..neviem ale niekedy ti to daju aj do zmluvy ze podmienka je sterilizacia a to aby mi utulok rozkazoval a daval podmienky ..tak to je uz sila . preto ja nie ze by som nechcel pomoct utulkom ale s niektorymi vecami a podmienkami nesuhlasim..
ty mas psa z utulku? ked sa tak vyznas?
@matiseq je pravda, že chúdence zvieratká, no :/ ale mne osobne (haha, je to hlúpe že sa k tomu vyjadrujem keď sa ma to netýka) sa lepšie žije s tým že sú sterilizované než na to ako mačka každý rok porodí 7 mačiat a všetky ich utopia v sude alebo odvezú za dedinu a nechajú zomrieť.
so sterilizáciou vraj odíde aj chuť na sex, čiže ten rozmnožovací pud, takže to nie je tak že by sa chceli ale nemajú čím, ale už ani nechcú. teda aspoň náš kocúr je spokojný a šťastný aj keď je sterilizovaný. kocúra čo sme mali predtým sme nedali vykastrovať, čiže behal kade-tade a niekto ho postrelil, potom sa neprebral z kómy. keď sú na dedine ľudia čo strieľajú do mačiek, tak mi to príde ako riešenie
@matiseq ty idiot chod sa pozriet do utulkov... do vsetkych tych smradlavych domov kde sa mnozia psy ktore su zavrete v klietkach a v zivote sa z nich nedostanu a ktore cely zivot trpia dedicnymi chorobami... a potom mi povedz ci je rozumne produkovat dalsie bez PP psiska...ci ich nie je dost... a ci je potreba dalsich...
ked sa nevyznas tak nepis. lebo to co pises ty je scestne.
@amikadze nehnevaj sa ale nie vsetci topia mladata v sude ale tak niektori ano..a ked tak kedysi sa to tiez robilo bezne a nikto sa nad tym nepozastavoval..teraz je clovek zly..ako ja tiez nemam na to srdce ani som nikdy nic take neurobil..
ale brat zvieratam pohlavne pudy a organy tak to jee tiez zasah do ich zivota..si predstav ze by to tebe urobili bez suhlasu ..tiez by si zrazu nemala na nic chut ale isto by ti to vadilo..a zviera to tiez moze vediet aj ked mozno to nevnima ale chuda zviera..ved nech ma aj ono plnohodnotny zivot.prečo ma clovek zasahovat? treba regulovat ale niee vsetko teraz vysterilizujme..a este aj tych co ani nerodia sak? naco kocura..? ja mam teraz kocurika ale nikdy ho nedam vykastrovat..a neviem co ti je to tak luto , to ze sa kocuri biju patri k ich zivotu aj ked je to krute ale na druhej strane, mačky maju vela zivotov ak sa hovori a len tak ti o zivot nepride..to ze niekto striela macky to ti moze sa stat aj teraz a toto ti nemusi pomoct..je to krute ze su taki ludia..ale je to tak a je mi luto ze si dokazala take nieco urobit !
@luuci ona ich nejde dat do utulku ale ludom ..tak neviem co tu spominas ze skoncia v utulku ked to tak nebude..
A zase vidis len mnoziarne.. aj by som siel keby vsetko nekastrovali vies? ja mam husiu kozu len ked to slovo pocujem a nie este ked take zviera vidim..z chudakov zvierat urobia este vacsich chudakov. ale to nikto nevidi hlavne ze nema mlade a ze zije a ostatne ich netrapi..ja mam krasneho krizenca tak mi nehovor ze vsetky psy bez PP su hrozne..je este zdravsia ak mnohi cistokrvni s PP..
a kto ma rad zviera tak ho neobere o nieco pokial to neni nutne zo zdravotneho hladiska!
@matiseq ty vieš ddo jedného príspevku napísať toľko kravín, že ma to prvotne odradilo na teba vôbec plnohodnotne reagovať, ale toto mi už nedá... LáSKAVO PRESTAň PíSAť, žE PES Z úTULKU NIE JE PLNOHODNOTNý PES!!!!!!!!!!
Mám s tými psami skúsenosti a viem, že práve tie, ktoré si zažili svoje, potrebujú niekoho kto im ukáže aj pekné stránky života, vedia milovať viac ako psy, ktoré netušia akí dokážu byť niektorí ľudia krutí. áno, sú aj problémové psy, takisto ako sú aj problémoví ľudia, ktorí si v detstve zažili rôzne traumy. S takými treba viac pracovať a získavať si dlhšie ich dôveru, no za tú lásku čo vie po čase dať to určite stojí.
Tak si z tých všetkých sprostostí čo tu píšeš odpusti v ďalších príspevkoch aspoň toto.
@klaudiqaaa to nie su kraviny ale realita...ty tak vies co ten pes naozaj vnima a citi ..najmudrejsia na svete..pre mna neni plnohodnotny pes ktory nema vsetko co ma mat od prirody! a je to moj nazor ktory nezmenim ..a je moja vec co tu pisem..je to moj nazor a pohlad a darmo tu vyskakujes
@luuci mne je jedno co si myslis..ja bojujem za prava zvierat a aj bojovat budem..a nikto mi v tom nezabrani..povedat ze som mimo to vie kazdy..ale keby si trochu aj rozmyslala tak by si to mozno chápala a pochopila ale tieto veci asi zeny nepochopia lebo vzdy len zo zenami sa o tomto musim hadat.!
@klaudiqaaa ty si chorá ..daj sa ty vykastrovat a potom mi povedz ci sa ti to páči ..ja som vyjadril svoj nazor, ak nesuhlasis ok ale nemusis mi tu vypisovat stale kraviny
@luuci ano som proti a isto nie som sam.. no to isto nepatri k pravam zvierat..u niektorych ano ale u mna zial nie..asi som ta sklamal ale ja toto podporovat nebudem.
@matiseq nechcela som spočiatku na teba reagovať, ale musím. neber to tak, že ti nútim psa z útulku, len sa k tomu potrebujem vyjadriť.
Máme doma fenku, volá sa Nela, má niečo vyše jedného roka roka. Zajtra to bude 5 mesiacov, čo nás obdarúva svojou láskou a my ju zase tou našou. Nela je z útulku, bola nájdená v jednej dedine, kde sa dlhšie túlala. V útulku bola 3 mesiace.
Keď sme si ju adoptovali, museli sme podpísať adopčnú zmluvu, v ktorej boli tie tvoje "sprosté podmienky". Mne ani jedna z nich sprostá nepríde. Psa nesmieme nikdy predať tretej osobe. Čo je na tom sprosté? Pes je po dobu jedného roka majetkom útulku a ten má právo kedykoľvek prísť ku nám domov na kontrolu a pokiaľ bude žiť v nevyhovujúcich podmienkach, môžu nám ho vziať. Čo je na tom sprosté? Mnoho ďalších podmienok, ktoré neviem naspamäť a nie je potrebné ich menovať, pretože taktiež dávajú zmysel. Pes (teda fenka) je sterilizovaná. Prečo? Pretože v tom útulku (je to menšie mesto) sa počet psov pohybuje od 45 do 70, podľa toho, aké je obdobie v roku a ako idú adopcie. Pokiaľ by každý psík, ktorý odtiaľ odchádza, nebol kastrovaný (resp. fenka sterilizovaná), nikdy by sa neznížil počet nechcených psov, pretože síce sa to ustrážiť dá, no nie úplne ľahko. Taktiež by sa psíky mohli medzi sebou množiť priamo v útulku- sú zavreté spolu v kotercoch a nikto nad nimi nestriehne 24 hodín denne.
Chceš plnohodnotného psa, nie takého, čo má odrezané gule? A keď je človek (muž či žena) neplodný, už nie je plnohodnotný človek? Ja viem, že zvieratám je právo na potomstvo odobrané násilím a neplodným ľuďom (zväčša) nie, no stále je to o tom istom. Aj žena, ktorá nemôže mať deti, je žena. Aj fena, ktorá nemôže mať šteňatá, je fena.
Nevieš, že aký je to pes? O to práve ide. 95% psov v útulku si vytrpelo niečo veľmi zlé. Naša Nela síce vôbec nebola zanedbaná (trochu bola chudšia ako by mala byť, ale to aj z toho dôvodu, že v útulku nemajú peniaze na to, aby im dávali extra výživnú stravu), no postupom času, ako sme ju mali doma, sme zisťovali (a stále zisťujeme), akými zlými vecami si musela prejsť. Išla sa dosrať od strachu, keď videla palicu. Akúkoľvek. Neskutočným spôsobom sa bála mužov, hlavne tých, ktorí boli vzrastom väčší ako je normálne (môjho otca sa bojí dodnes, napriek tomu, že ho veľmi ľúbi a on ju tiež). Bála sa vody. Vadia jej veľké psy a má potrebu robiť im zle. Pokiaľ sme s ňou na prechádzke, breše do každého psa, keď je však s nejakým sama, je to úplne v poriadku- z toho sme si vydedukovali, že má strach, aby sme nemali ďalšieho psa a bráni nás- z toho sme si vydedukovali, že je možné, že ju v minulosti niekto zanedbal/týral kvôli inému psovi, ktorý prišiel do rodiny.
Ale Nela je napriek tomu všetkému úžasná. Takmer všetky jej fóbie sa nám podarilo (a stále darí) odbúrať. Pribrala. Už nebreše do chlapov. Už sa vie okúpať v potoku. Konečne už začala poslúchať a na prechádzke pribehne, keď ju zavoláme. Je neskutočne inteligentná, vďačná, láskavá.
A presne o tom to je. Dať domov psovi, ktorý vo svojom "minulom živote" nedostal toľko lásky, koľko mu bolo treba. Je to o tom, že pomôžeš psovi prekonať traumy z minulosti a ukážeš mu, že ľudia vedia byť fajn.
A je to aj o tom, že si nekúpiš šteňa za 1000€ od množiteľa, ktorý sa o psov nestará a po pár rokoch sa ti začnú objavovať genetické vady a vrodené poruchy, ktoré získal od svojej zanedbanej matky.
ahoj, ja nehovorim ze v utulku su zli psi alebo ze nie su super ale proste mne ta steriliacia vadi a neviem prečo musim byt hned divný. Ak najdem v utulku alebo taky utulok kde mi to nenanutia a neurobia tak prosim rad si vyberiem pekneho psika/fenku. u psov mi to vadi este omnoho viac ale celkovo sa mi to nepáči a preto ked budem chciet psa tak bud cistokrvneho alebo od niekoho krizenca ..ale ja som proti tomuto a viem ze kazdy veterinar ti to odporuci ake je to vyhodne ale má to aj nevyhody aj taky dlhy clanok som daval uz v niektorom fore tiez o tomto ked bola reč..
ja som rad ze sa dobre staras o fenu a ze si pomohla a naozaj je to super ale ja som vyjadril len svoj nazor. Ja chcem mat najlepsie od steniatka psika ale teraz mam tak toto nemusim riesit. ja som len vyjadril nazor a naozaj budem rad ak to niekto pochopí lebo mne je toho strasne luto
@myschka viacerym chlapom by to vadilo co viem a to nema nic so mnou..a laskavo si ma odblokuj a odpis..nechapem prečo ma blokujes ale na tsky si neodpisovala uz dlho!
no ze jaka hadka...LUDIA
.
ja som sa len normalne pytala po kolko ich mozem predat a vy ma tu idete ukrizoovat, pozerala som na ostatne inzeraty a tam tí ľudia predávali krížence za 50eur tak som myslela ze je to v poriadku, no evidentne nie
znížim ceny bez problemov ked vam to tolko vadi
@mrsbrynn kasli na nich a daj si cenu ako chces a uvidis ci ti to niekto kupi a ked nie zlacnies alebo darujes..no problem pomozem ti najst kupcov ako som povedal
@matiseq čítala hej, je to celkom bezpredmetné lebo zase reaguješ ako keby som ti niečo vnucovala pritom sa ti len snažila vysvetliť že psy z útulku nie sú o nič horšie
ale už sa mi to nechce riešiť
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
66 komentov
Sa ani nečudujem, že farmy na psov tak prosperujú...
Zlaté pravidlo, kt. by sa mal držať každý je "Psa si nikdy nekupuj za peniaze"
jak sa nam narodili vravela som mame ze ich dam kamaratom aj sme mali zaujemcov vsetky som chcela dat zadarmo aj niektore pojdu ...
ale tri sa mi zvysili a kedze z brigady ma vysachovali tie svine..tak aspon takymto sposobom si troska privyrobit a samozrejme mi to trha srdce lebo ich vsetky strasne lubim a najradsej by som si vsetky nechala ale neda sa...
Tie šteniatka ešte ani nie sú čistokrvné.. :/
Môžeš si za ne pýtať 10 eur za očkovanie a 3 eurá za odčervenie tj cca 15-20 eur za jedno šteniatko.
a opakujem, umri!
nečistokrvné šteňa si za 50 eur aj tak nikto nekúpi
+ Adopčný poplatok je normálna vec všade na svete, nezdá sa mi, žeby na tom nejako "ryžovali"
tak ako proti tomu bojuješ, nadávaním na internete?
A môžeš mať aj plnohodnotného psa z útulku.
neviem, su utulky kde to robia vsetkym zvieratam doradu..su niektore kde len niektorym..neviem ale niekedy ti to daju aj do zmluvy ze podmienka je sterilizacia a to aby mi utulok rozkazoval a daval podmienky ..tak to je uz sila . preto ja nie ze by som nechcel pomoct utulkom ale s niektorymi vecami a podmienkami nesuhlasim..
ty mas psa z utulku? ked sa tak vyznas?
so sterilizáciou vraj odíde aj chuť na sex, čiže ten rozmnožovací pud, takže to nie je tak že by sa chceli ale nemajú čím, ale už ani nechcú. teda aspoň náš kocúr je spokojný a šťastný aj keď je sterilizovaný. kocúra čo sme mali predtým sme nedali vykastrovať, čiže behal kade-tade a niekto ho postrelil, potom sa neprebral z kómy. keď sú na dedine ľudia čo strieľajú do mačiek, tak mi to príde ako riešenie
ked sa nevyznas tak nepis. lebo to co pises ty je scestne.
ale brat zvieratam pohlavne pudy a organy tak to jee tiez zasah do ich zivota..si predstav ze by to tebe urobili bez suhlasu ..tiez by si zrazu nemala na nic chut ale isto by ti to vadilo..a zviera to tiez moze vediet aj ked mozno to nevnima ale chuda zviera..ved nech ma aj ono plnohodnotny zivot.prečo ma clovek zasahovat? treba regulovat ale niee vsetko teraz vysterilizujme..a este aj tych co ani nerodia sak? naco kocura..? ja mam teraz kocurika ale nikdy ho nedam vykastrovat..a neviem co ti je to tak luto , to ze sa kocuri biju patri k ich zivotu aj ked je to krute ale na druhej strane, mačky maju vela zivotov ak sa hovori a len tak ti o zivot nepride..to ze niekto striela macky to ti moze sa stat aj teraz a toto ti nemusi pomoct..je to krute ze su taki ludia..ale je to tak a je mi luto ze si dokazala take nieco urobit !
A zase vidis len mnoziarne.. aj by som siel keby vsetko nekastrovali vies? ja mam husiu kozu len ked to slovo pocujem a nie este ked take zviera vidim..z chudakov zvierat urobia este vacsich chudakov. ale to nikto nevidi hlavne ze nema mlade a ze zije a ostatne ich netrapi..ja mam krasneho krizenca tak mi nehovor ze vsetky psy bez PP su hrozne..je este zdravsia ak mnohi cistokrvni s PP..
a kto ma rad zviera tak ho neobere o nieco pokial to neni nutne zo zdravotneho hladiska!
Mám s tými psami skúsenosti a viem, že práve tie, ktoré si zažili svoje, potrebujú niekoho kto im ukáže aj pekné stránky života, vedia milovať viac ako psy, ktoré netušia akí dokážu byť niektorí ľudia krutí. áno, sú aj problémové psy, takisto ako sú aj problémoví ľudia, ktorí si v detstve zažili rôzne traumy. S takými treba viac pracovať a získavať si dlhšie ich dôveru, no za tú lásku čo vie po čase dať to určite stojí.
Tak si z tých všetkých sprostostí čo tu píšeš odpusti v ďalších príspevkoch aspoň toto.
Máme doma fenku, volá sa Nela, má niečo vyše jedného roka roka. Zajtra to bude 5 mesiacov, čo nás obdarúva svojou láskou a my ju zase tou našou. Nela je z útulku, bola nájdená v jednej dedine, kde sa dlhšie túlala. V útulku bola 3 mesiace.
Keď sme si ju adoptovali, museli sme podpísať adopčnú zmluvu, v ktorej boli tie tvoje "sprosté podmienky". Mne ani jedna z nich sprostá nepríde. Psa nesmieme nikdy predať tretej osobe. Čo je na tom sprosté? Pes je po dobu jedného roka majetkom útulku a ten má právo kedykoľvek prísť ku nám domov na kontrolu a pokiaľ bude žiť v nevyhovujúcich podmienkach, môžu nám ho vziať. Čo je na tom sprosté? Mnoho ďalších podmienok, ktoré neviem naspamäť a nie je potrebné ich menovať, pretože taktiež dávajú zmysel. Pes (teda fenka) je sterilizovaná. Prečo? Pretože v tom útulku (je to menšie mesto) sa počet psov pohybuje od 45 do 70, podľa toho, aké je obdobie v roku a ako idú adopcie. Pokiaľ by každý psík, ktorý odtiaľ odchádza, nebol kastrovaný (resp. fenka sterilizovaná), nikdy by sa neznížil počet nechcených psov, pretože síce sa to ustrážiť dá, no nie úplne ľahko. Taktiež by sa psíky mohli medzi sebou množiť priamo v útulku- sú zavreté spolu v kotercoch a nikto nad nimi nestriehne 24 hodín denne.
Chceš plnohodnotného psa, nie takého, čo má odrezané gule? A keď je človek (muž či žena) neplodný, už nie je plnohodnotný človek? Ja viem, že zvieratám je právo na potomstvo odobrané násilím a neplodným ľuďom (zväčša) nie, no stále je to o tom istom. Aj žena, ktorá nemôže mať deti, je žena. Aj fena, ktorá nemôže mať šteňatá, je fena.
Nevieš, že aký je to pes? O to práve ide. 95% psov v útulku si vytrpelo niečo veľmi zlé. Naša Nela síce vôbec nebola zanedbaná (trochu bola chudšia ako by mala byť, ale to aj z toho dôvodu, že v útulku nemajú peniaze na to, aby im dávali extra výživnú stravu), no postupom času, ako sme ju mali doma, sme zisťovali (a stále zisťujeme), akými zlými vecami si musela prejsť. Išla sa dosrať od strachu, keď videla palicu. Akúkoľvek. Neskutočným spôsobom sa bála mužov, hlavne tých, ktorí boli vzrastom väčší ako je normálne (môjho otca sa bojí dodnes, napriek tomu, že ho veľmi ľúbi a on ju tiež). Bála sa vody. Vadia jej veľké psy a má potrebu robiť im zle. Pokiaľ sme s ňou na prechádzke, breše do každého psa, keď je však s nejakým sama, je to úplne v poriadku- z toho sme si vydedukovali, že má strach, aby sme nemali ďalšieho psa a bráni nás- z toho sme si vydedukovali, že je možné, že ju v minulosti niekto zanedbal/týral kvôli inému psovi, ktorý prišiel do rodiny.
Ale Nela je napriek tomu všetkému úžasná. Takmer všetky jej fóbie sa nám podarilo (a stále darí) odbúrať. Pribrala. Už nebreše do chlapov. Už sa vie okúpať v potoku. Konečne už začala poslúchať a na prechádzke pribehne, keď ju zavoláme. Je neskutočne inteligentná, vďačná, láskavá.
A presne o tom to je. Dať domov psovi, ktorý vo svojom "minulom živote" nedostal toľko lásky, koľko mu bolo treba. Je to o tom, že pomôžeš psovi prekonať traumy z minulosti a ukážeš mu, že ľudia vedia byť fajn.
A je to aj o tom, že si nekúpiš šteňa za 1000€ od množiteľa, ktorý sa o psov nestará a po pár rokoch sa ti začnú objavovať genetické vady a vrodené poruchy, ktoré získal od svojej zanedbanej matky.
ja som rad ze sa dobre staras o fenu a ze si pomohla a naozaj je to super ale ja som vyjadril len svoj nazor. Ja chcem mat najlepsie od steniatka psika ale teraz mam tak toto nemusim riesit. ja som len vyjadril nazor a naozaj budem rad ak to niekto pochopí lebo mne je toho strasne luto
.
ja som sa len normalne pytala po kolko ich mozem predat a vy ma tu idete ukrizoovat, pozerala som na ostatne inzeraty a tam tí ľudia predávali krížence za 50eur tak som myslela ze je to v poriadku, no evidentne nie
znížim ceny bez problemov ked vam to tolko vadi
ale už sa mi to nechce riešiť