Nepamätám v ktorom roku, ale mala som od Bottu Lucijný stolček.. Podľa mňa úžasná balada a raz som mala aj Žltá ľaliju. Neviem prečo ale vždy som obdivovala Bottove diela majú niečo temné v sebe
ja som recitovala: Lýdia Vadkerti Gavorníková - Spievam o spievaní. Nájdeš to aj v Zlatom fonde SME na nete je to krásna báseň.. pre dievča, pre ženu.. recitovala som to presne v 8. ročníku a aj pred dvoma rokmi na inej súťaži
ja by som skôr odporučila nejakú prózu už len z toho dôvodu keď ti niečo vypadne tak si domyslíš a v poézii no enviem ale ja si vyberám prózu kvôli tomu že tam je priama reč a celkom dobre sa mi to rozpráva teda myslím že to viem tak imitovať tú reč D
Radšej prózu to je pravda Mne vyberala prózu učiteľka na literárno-dramatickom odbore a ona všetky tie texty berie z divadelných časopisov väčšinou. Tento rok však kamarátka (9.R) ide rozprávať príbeh od Uršuľa Kovalyk z knihy Travesty Šou. Je pravda že sú tam miestami vulgarizmy ale to sa dá vyškrtať a ak si vyberieš správny príbeh tak je to uplne cool. Neviem aký máš hlas tak aký by si bol vhodný ale skus tu knihu. Len pozor je to ozaj len pre žiačky 9. r možno aj 8. a potom už len vyššie.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
9 komentov