...niekoho nechtiac zrazíte, buď nejakého cyklistu alebo chodcu... a ten zomrie... Čo by ste robili? Vyčítali by ste si to? Dokázali by ste žiť s tým pocitom, že ste niekoho pripravili o život? Išli by ste za jeho rodinou? alebo... ???
Poznačilo by ma to, iba bezcitného čuráka by sa to nedotklo. Aj keby celá vina spadala na chodca určite by som vyjadrila sústrasť a možno dala nejakú finančnú podporu na pohreb, alebo niečo také...
išiel by som sa určite ospravedlniť, ale myslím že by som s tým vedel žiť.
(aj tak by som nemal na výber a buď sa s tým vyrovnám alebo mi cvokne z výčitiek) Navyše aj polujem (na zver) a nejakú lutosť necítim. Je mi jasné že človek a zvieraj je veliký rozdiel!
V rodine sa nám stalo niečo podobné, mladý nádejný zbohatlík išiel rýchlo a nevenoval pozornosť jazde a doplatil na to životom môj ocino.. nesedí a nič sa nedeje. Ešte dokonca z toho výjde za obeť on - vodič. Áno sme na Slovensku a je mi z toho na grc už skoro dva roky. On žije aj s jeho rodinou ďalej akoby sa nič nestalo, podplatili znalcov a z vyše 100km/hod bolo 63km/hod čiže len 3km nad limit..krása.
Absolútne ti rozumiem.. tak či tak vodič má predvídať.
tak, to je smutne ja by som urcite bola dlho mimo z toho a vycitala by som si to a urcite by som sa snazila tej rodine, ktorej som tymto ublizila nejak pomoct
nedokážem si predstaviť, že by niekto umrel len mojou chybou...možno to bude znieť blbo, ale tú rodinu by som odškodnila, ospravedlnila by som sa, a bola by som z toho v takej depke, že by som si hodila slučku.
Najdôležitejšie by pre mňa bolo, kto by bol na vine. Chodci často velmi radi behajú kade nemajú, nepozrú sa cez cestu, chodia na červenú, nechodia cez prechody, potom sa nemôžu diviť a tváriť ako obete, keď skončia na kapote auta...
@smajdalf ja viem, sama to už vnímam,keďže robím autoškolu a naozaj to nie je jednoduché,ale zase keď je tma nerútim sa viac ako stovkou po zákrutách,kde je priechod pre chodcov... to fakt nie. Asi dávam pozor a súsetredím sa na jazdu.
@hopelight potom je to už o tom ako si veríš, koľko máš peňazí, a skúseností... aj chodec by mal predvídať, nejde len o to že šak ty si šofér... koľkokrát mne už skočil chodec do cesty, a mal som riadne nervy... minule som skoro zrazil malého chlapca na bicikli, to som šiel 40 cez dedinu (ani nie) z ničoho nič sa zasran vyrútil z domu, spoza auta...
Toto čo sa stalo konkrétne môjmu ocinovi teda nechcem písať verejne.. netvrdím,že chyba bola len na jednej strane,ale ďalší posudok jasne hovorí - ak by bol išiel pomalšie,teda dodržal stanovenú rýchlosť bol by môj otec prežil so zraneniami,ktoré by sa vyliečili.. a aj po takmer dvoch rokoch mi je zle pri predstave,keď som čítala tie zranenia čo utrpel..
Proste je to zložité..nevbehol mu ani do cesty ani nič..proste aj tá cesta a prechod je kkktsky riešený..všetko. Je to nadlho a je to bolestná téma pre mňa. Najviac ma aj tak s prepáčením serie to,že jeden poondiaty dement zabije človeka,nie je mu to ani len ľúto! a žije si ďalej a keď niekto spreneverí milióny tak sedí dobreže nie celý život. Naša doba je tak zkazená,že je mi niekedy ľúto,že tu žijem. Kde sme sa to dostali,že ľudský život už nemá hodnotu?!
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
24 komentov
(aj tak by som nemal na výber a buď sa s tým vyrovnám alebo mi cvokne z výčitiek) Navyše aj polujem (na zver) a nejakú lutosť necítim. Je mi jasné že človek a zvieraj je veliký rozdiel!
Absolútne ti rozumiem.. tak či tak vodič má predvídať.
A tento pocit je jeden z tých, čo si neprajem nikdy zažiť.
Proste je to zložité..nevbehol mu ani do cesty ani nič..proste aj tá cesta a prechod je kkktsky riešený..všetko. Je to nadlho a je to bolestná téma pre mňa. Najviac ma aj tak s prepáčením serie to,že jeden poondiaty dement zabije človeka,nie je mu to ani len ľúto! a žije si ďalej a keď niekto spreneverí milióny tak sedí dobreže nie celý život. Naša doba je tak zkazená,že je mi niekedy ľúto,že tu žijem. Kde sme sa to dostali,že ľudský život už nemá hodnotu?!
psychológa by som musela navštevovať