Predstavte si, žeby ste mohli byť doktátorom ktoréhokoľvek štátu na Zemi... Aký štát by to bol a čo by ste robili?
Aký štát by to bol a čo by ste vo svojom štáte zmenili? Napíšte taký malý príbeh... Viem že už tu toto fórum raz bolo, ale strašne ma baví čítať komentáre na túto tému...
No rozhodne by to bola bananova republika v strede europy, kym by ju nevymazal z povrchu zemskeho izrael, koli "podozreniu" na vyvoj jadrovych zbrani v mochovciach
@wolskeoko Izrael je mensi jak Slovensko, ale máš pravdu... Lebo Izrael si poslednú dobu dovoluje, ja by som si vybral niaku superveľmoc a zbombardoval Izrael na cucky mucky...
@qwedsayxccc a co ked je mensi? narozdiel od Slovenska (ktore ziadny nema) ma obrovsky jadrovy arzenal, profesionalnu armadu (tu mame aj my, skoda, ze len platonicky). Tu nejde o velkost... Spomen si ako pohoreli US vo vietname, v Iraku, v Afganistane.... skoro vsade kam prisli.
Kazdopadne som sa nepytal co by si spravil ty, ale ak len po bombardovani Izraela tuzis, tak to gratulujem, dufam, ze by som zil na druhej strane planety ako tvoja "supervelmoc"
Ludia, ale keby ste si zvolili Slovensko a dali tu niake tresty smrti, tak by vám hubovali Amíci a išli by tu spraviť ,,mier" ... Ja by som si radšej vybral niaku superveľmoc...
@wolskeoko Netuzim po bombardovani Izraela, ale Izrael, mám taký pocit že ho precenuješ.... Velký jadrový arzenál možno má, ale sú štáty, ktoré majú omnoho väčší arzenál, a profesionálnu armádu nemá, a keby prišla vojna, tak do Izraela by sa nedovážali potraviny, a Izrael by sa sám neuživil keby mu neboli dodávané potraviny zo zahraničia.... Takže v Izraeli nevidím velkú hrozbu, a o velkosť teda ide, lebo keďže je Izrael "malý", tak neuživí svojich ľudí, a to je obrovský problém...
@qwedasyxccc tvoje vnimanie hrozby je trochu divne. Hrozbu by si mal predovsetkym vnimat od nevyzpytatelneho statu, nie od stabilnej supervelmoci. Ak neratame agresorov (momentalne len US). A okrem toho loby toho maleho statiku ma obrovsku moc prave v US, takze precenovanim by som to nenazvla. Skor realizmom. Ale osobne to ako hrozbu nevnimam, hrozba su ludia slepo veriaci dnesnemu systemu
@wolskeoko ano, s poslednou vetou súhlasím... Ale k tomu že Izrael má dobré meno v US, tak USA by sa do vojny vôbec nepripojilo, lebo keby išlo z Izraelom, tak by na US útočil Afganistan, Irak, Irán a podobne, všetky štáty na ktoré US útočilo, a nie len tie, ale napr. Rusko čo má najväčšie zásoby nukleárnych zbraní by bolo proti Izraelu takže aj proti USA, a myslím že by už mala toho dosť aj EU.......
@wolskeoko A USA dodava potraviny polovice sveta, a keby USA bombardovali a malo by už ledva pre seba, tak by ten zvyšok dalo Izraeli, a potom by aj tá polovica sveta išla proti USA lebo by tam kvôli USA zomierali ľudia leo by nemali čo žrať lebo sa s USA dohodli že im bude dávať potraviny...
@qwedsayxccc ty toho zrejme vela nevies ani o historii nevypustil si jedinu pravdivu myslienku. Afganistan a Irak nemaju ako utocit, su to vazalske staty s babkovymi vladami Armady maju zdevastovane. Iran je rad, ze je rad a nepotrebuje na nikoho utocit. Nie je agresor. Ved predsa, preco by to aj robil? Znamenalo by to znicenie Iranu.
A Rusko? hoci za putina urobilo obrovsky pokrok, este stale nie je dost silne, aby vyvazilo "zapad", cize NATO. Ak by som ho mal s niekym spajat, tak so statmi BRICS
ja ked este raz uvidim pouzit. slovo NIAKY v zmysle ROZNY... tak sa stanem diktatorom tohto statu a ty budes za trest sediet v studovni a ucit sa vyznam slov..
sa mi otocil zaludok zakazdym ked som sii precital tvoj koment a obsahoval slovo NIAK..
@wolskeoko NATO nie, iba USA, lebo do NATO patrí aj EU ktorá by podla mna išla proti US, a o histórii viem toho viac než si myslíš, a k tomu Afganistanu, nemajú silnú armádu, ale aspoň niaku, a taký Irán neni na zahodenie čo sa týka vojny, aj keď neni zrovna najlepši... A na USA by útočili určite, 90% štátov na svete drží v sebe obrovskúe nutkanie zničiť USA lebo je to jebnutý štát ktorý by sa mal rozpadnúť, USA zaútočí na Aganistan kvôli podozreniu, a pritom tam kradne ropu, potom keď niekto iný spraví niečo podobné, tak USA hubujú že nech sa nestará do ostatných Štátov, a k tomu Rusku, USA už nemá poriadne ani ropu, Rusko má aj tajne zbrane, III. svetová by bola jednoznačne len o nukleárnych zbraniach, tam by žiadne iné vojenské veci rolu nehrali, a Rusko jednoznačne prevláda v nukleárnych zbraní, za Putina spravilo Rusko pokrok len v nepodstatných veciach, ale vo vojne prevláda nad USA a to nehovoriac že Rusko robí výskum (ktorý už je skoro hotový a pravdepodobne funkčný) proti jadrovým zbraniam, keď sa jadrová zbraň pustí k zemi, tak vo vzduchu sa vypne, a tento výskum už síce má vela Štátov aj Rusko, ale zase sú aj výskumy na znefunkčenie tohto štítu.... A Rusko ma spojenca Čínu, ktorá zbudzuje vojnové obavy, lebo vojenské zbrane v Číne sa veľmi rýchlo zlepšujú...
@wolskeoko A USA zachvílu aj tak padne, ukazujú to všetky zdroje, dokonca aj predpoklady ktoré sa robili v USA ukazujú že ešte max. 10 rokov a je po USA... Keď padne USA, tak to padne už asi celý svet, dneska už nemáme čo žrať poriadne, a keď padne USA, to už bude zlé... Keby nepadol komunizmus, tak by tu takéto problémy neboli
@qwedsayxccc EU by išla proti USA? prosim ta nerob zo seba idiota.. EU sa im pchá tak do zadku ze uy to viac ani nejde
no suhlasim s tym ze Rusko by po vojenskej stránke prevážilo USA a to jednoznacne.. americka armada je sra*ka, od 2.sv.vojny nevyhrali ziadnu vojny, vsade kam prídu dostávajú náklady
@skellington666 No ok, možno že EU by niešla proti US, ale nedá sa to vylúčiť... Ale Čína by zničili EU od Západu po Východ a premenili by ju na odpadové stredisko, a Rusko by išlo s Iránom, s Afganistanom aj zo všetkými štátmi proti US, a Izrael ten by radšej mlčal.... A keby niečo povedal, tak Rusko má ešte vela spojencov... A predsa len, niaky Izrael so 46 000 km2, ten by rolu nehral...
@skellington666 No dooost daleko teda nie, bol to už len krôčik... A keby ľudia aj dnes chceli, tak by sa to dalo.... Vždy sa bude dať, len je otázne kedy ľudia dostanú rozum, a či ho vôbec dostanú skôr ako bude neskoro...
@qwedsayxccc US uz padaju 40 rokov a este stale su najmocnejsou velmocou na svete. Kde sa sudruhu stala chyba? O 10 rokov mi co napises, ze budu padat dalsich 10 rokov?
@wolskeoko Nie, lebo pred 50 rokmi boli predpokladi že o 50 rokov padnu, a ešte prešlo len 40 rokov... Možno je ešte stále najmocnejšie, ale už útočia na Afganistan lebo nemajú ropu, možno sa ti to zdá neuveritelné že by mali za týchto 10 rokov padnúť ale bude to tak, uvidíš... Som zvedavý čo mi ti napíšeš o 10 rokov...
@wolskeoko Lebo predpokladi vravia, že padnu kvôli nedostatku nerastnych surovín, resp. ropy..... možno majú vela penazí, ale to už sú len velké zásoby ktoré sa míňajú, lebo US už viťažilo skoro všetko zlato aj všetko....
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
47 komentov
Kazdopadne som sa nepytal co by si spravil ty, ale ak len po bombardovani Izraela tuzis, tak to gratulujem, dufam, ze by som zil na druhej strane planety ako tvoja "supervelmoc"
A Rusko? hoci za putina urobilo obrovsky pokrok, este stale nie je dost silne, aby vyvazilo "zapad", cize NATO. Ak by som ho mal s niekym spajat, tak so statmi BRICS
sa mi otocil zaludok zakazdym ked som sii precital tvoj koment a obsahoval slovo NIAK..
NIJAKY = ZIADNY
no suhlasim s tym ze Rusko by po vojenskej stránke prevážilo USA a to jednoznacne.. americka armada je sra*ka, od 2.sv.vojny nevyhrali ziadnu vojny, vsade kam prídu dostávajú náklady
Neprispôsobiví ľudia by boli vyhnaní.
Zakázal by som psov.
Hlúposť, primitivizmus, pokrytectvo či povrchnosť by sa trestali.
Zrušil by som náboženstvá.
Snažil by som sa čo najviac zlepšiť ekonomiku, životnú úroveň a vystavať infraštruktúru.
Platila by sexuálna sloboda.
Rádiá by hrali dobrú hudbu.
zabezpečil by som trvalý mier vo svete, všetkí zbrane a zlo by sa v tom momente prepadli a nastal by vek šťastia a slobody
filip
(teda, nie že by to doteraz možné bolo, ale som si tak uvedomila, že aj keby mi to nejak ponúkali, nie .)