Máte s tým niekto skúsenosti? Totiž potrebujem to do zahraničia, lebo tam idem pracovať a neviem čo všetko vlastne potrebujú preložiť.. Či len stranu s údajmi, alebo aj prvú stranu s miestom vydania a tými vecami.. Budem vďačná za radu
@marttina 20 ere za jeden papier sa mi zdá moc a bolo mi povedané že teda nakoniec stačí overená kópia slovenského a preložený do angličtiny len mnou, tak je to lepšie.. a predpokladám že mi to treba kvôli cudzineckej polícii, keďže ja nikam pas ani občiansky nedám a bude to vybavovať zamestnávateľ a ja nepôjdem s ním tam, tak im to asi treba..
@fxx Grécko, Korfu mám kufor veľký ako krava a neviem čím ho zaplním, tak ťa tam hádam narvem neviem či sa zmestíme do 25 kíl povolených, ale to sa zmákne
@tinka23 skus sa spytat @idiotproof ta bola v grecku na niecom takom, mne sa to moc nezda ze potrebujes preklad rodneho llistu ked podla mna by ti stacila aj kopia pasu a obcianskeho. nelogicke to je. a ano 20 evri je vela. neviem vsak ako vyzera rodny list ze ci je nutne obe strany alebo len jedna. a vlastny preklad rodneho listu jto uz fakt no comment. ak ho cudzinecka policia nepotrebuje overeny tak naco ho vobec potrebujes prekladat?
to od teba chcela gracka agentura? odo mna tiez chceli hluposti.. rodny list prefot a chod si to dat overit na matriku, tam je to za euro tusim..
sprav si kopiu pasu aj obcianskeho a sprav si ich viac, kopiu kazdej zmluvy a idealne si original nechaj pri sebe.
mne po prvom mesiaci neprisla vyplata tak som sa ozvala agenture. oni reagovali tym, ze u nich nemam ziadne kopie dokladov tak ze preco chcem plat (co bola totalna chujovina kedze som doklady posielala v jednej obalke s babou s ktorou som tam bola a jej doklady mali vsetky.. greci su neskutocni mantaci, vid. kriza) za mna to vdakabohu vyriesila slovenska agentura ale boli tam baby co mali tiez s tymto problem a museli to vybavovat v thessalonikach.. vela kopii je heslo bola by si prekvapena, aky je problem v grecku najst kopirku
poisti sa aby si si to mohla uzit grecko je nadherne
ale rodny list? sak to je chujovina jak mraky, naco im to bude? (nic proti tebe, to greci.. mozno.. aby som si vybavila ucet v banke, potrebovali meno otca, cize som mala ucet na "mojemeno otcovemeno priezvisko"
ale pokial vies ako sa tvoj otec vola.. zober len kopiu a kasli na nich..
ked im tam nikomu nevadilo ze som mesiac robila v restike a nikto nemal moje udaje keby si prisla z plaze a zacala dakde robit, asi by im to bolo jedno
@idiotproof aha tak fajne celkom, mne v agentúre ale povedali že už nemusím riešiť nič, teda zmluvu dúfam nebudem musieť ešte niekam posielať, myslím že tú im posielala slovenská agentúra, inak by nám hádam o tom dačo povedala.. dúfam.. no nevadí zavolám im tam zajtra pre istotu, to bola veľmi dobrá informácia, ďakujem a hej kópii som si aj chcela urobiť viac, pre istotu a hej rodný list tiež sama nechápem, no chcú to od nás, že je to potrebné.. a účet v banke ma dúfam tiež minie, keďže výplatku budeme dostávať na ruku.. no pozisťujem veci ešte okolo tej zmluvy a uvidím.. už v sobotu odlietame, tak sa tešíím celkom teda, ak ma tam nepredajú na orgány alebo nejako neokašlú ďakujem za info
@tinka23 pokial sa pamatam, poistila som sa v unine, turisticke poistenie.. neviem ako to mas v zmluve ale nemyslim ze by ta poistili oni. ci ake myslis? cez aku agenturu ides?
@idiotproof cez Aleko.. a no mám v zmluve že zamestnávateľ za nás odvádza nejaké minimálne základné poistenie na úrazy, čo sa nám stanú v práci.. odpíšem to presne zo zmluvy : "From Hotel´s side, no other insurance fee is necessary apart for the accident danger for IKA that is calculated as 1% of the 12th insurance level and is covered by the hotel."
a chceli sme sa dať poriadne poistiť a kamoška dneska bola v unione a povedali jej že aj nás tam zamestnávateľ poistí, tak ona si tu má zrušiť poistenie a vrátiť preukaz aj európsky preukaz, lebo ju poistí zamestnávateľ, lebo že nemôže byť poistená na dvoch miestach naraz.. čo sa mi zdá dobrá chujovina, vrátiť všetko a ísť bez akéhokoľvek dokladu tam..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
14 komentov
a ak potrebujs preklad naozaj, tak nech sa paci za prekladatelom s peciatkou a podla mna cely ako je.
Ideš len na sezonu alebo tam ostaneš?
to od teba chcela gracka agentura? odo mna tiez chceli hluposti.. rodny list prefot a chod si to dat overit na matriku, tam je to za euro tusim..
sprav si kopiu pasu aj obcianskeho a sprav si ich viac, kopiu kazdej zmluvy a idealne si original nechaj pri sebe.
mne po prvom mesiaci neprisla vyplata tak som sa ozvala agenture. oni reagovali tym, ze u nich nemam ziadne kopie dokladov tak ze preco chcem plat (co bola totalna chujovina kedze som doklady posielala v jednej obalke s babou s ktorou som tam bola a jej doklady mali vsetky.. greci su neskutocni mantaci, vid. kriza) za mna to vdakabohu vyriesila slovenska agentura ale boli tam baby co mali tiez s tymto problem a museli to vybavovat v thessalonikach.. vela kopii je heslo bola by si prekvapena, aky je problem v grecku najst kopirku
poisti sa aby si si to mohla uzit grecko je nadherne
ale pokial vies ako sa tvoj otec vola.. zober len kopiu a kasli na nich..
ked im tam nikomu nevadilo ze som mesiac robila v restike a nikto nemal moje udaje keby si prisla z plaze a zacala dakde robit, asi by im to bolo jedno
a chceli sme sa dať poriadne poistiť a kamoška dneska bola v unione a povedali jej že aj nás tam zamestnávateľ poistí, tak ona si tu má zrušiť poistenie a vrátiť preukaz aj európsky preukaz, lebo ju poistí zamestnávateľ, lebo že nemôže byť poistená na dvoch miestach naraz.. čo sa mi zdá dobrá chujovina, vrátiť všetko a ísť bez akéhokoľvek dokladu tam..