no ty vole a to by ti bolo akože načo? veď to je doslovný preklad to ti je nahovno, potom na tú vetu treba ešte korekciu a ten program ti nájde prvé možno nevyhovujúce slovíčko. radšej si tie slohy z angliny rob poctivo nieje to nič ťažké
Pre chorobu je charakteristicke vylucovanie velkeho mnozstva zriedeneho mocu, pozri diabetes insispidus.Pre diabetes mellitus u domacich zvierat pozri diabetes v mackach a psoch.
Diabetes mellitus (IPA: /ˌdaɪəˈbiːtiːz/ alebo /ˌdaɪəˈbiːtəs/, /məˈlaɪtəs/ alebo /ˈmɛlətəs/), casto uvadzany jednoducho ako diabetes (grecky διαβήτης ), je syndrom charakterizovany chorym metabolizmom a abnormalne vysokou hladinou cukru v krivi (hyperglycaemia) vyplyvajuci z nedostatocnej urovne hormonu inzulin, z alebo bez doplnkovej/dodatocnej odolnosti na ucinky inzulinu v somatickych bunkach tela. Charakteristickymi symtomami je nadmerna produkcia mocu (polyuria) sposobena vysokou hladinou cukru v krvi, nadmernym smadom, a zvacsenym prijmom tekutin (polydipsia) pokusat sa kompenzovat zvysenie mocenia, rozmazane videnie sposobene vysokymi krvnymi ucinkami glukozy na ocne sosovky, nevysvetlena strata vahy a letargia. Tieto symptomy budu pravdepodobne menej zrejme ak hladina cukru v krvi je mierne zvysena.
moj drahy ma novy translator z nemciny do slovenciny,ja som na nom skusila len jednu vetu a prelozilo ju dobre...tak ako som chcela...lebo som dala z nemciny do slovenciny...
Ten translator je riadna volovina radsej sa na tom natrap, venuj tomu nejaky cas (toto je este nic, skus prekladat titulky - na to ja vybabrem cely vikend)... kamoske prelozilo "Doprava v histórii" ako "To the right in the history". cize
počkaj nejako nechápem článkov v slovine na diabetes je určite na nete až dosť sú na to všelijaké knižky a čo ja viem čo prečo to musíš mať práve z anglickej wikipedie?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
28 komentov
A potrebujem to koli jednemu clanku z wikipedie com je strasne dlhy a slovo po slove prekladat necchem upravit uz mi nerobi taky problem asi tak.
Hawk
Azizi ak si spomenes prosim posli.
ja by som prelozil, je to lahke
» en.wikipedia.org/wiki/Diabetes...
a cele!
CELE?!
No mate co robit, ja by som na vasom mieste uz zacala
12. no aby to aspon zajtra vecer bolo,co nebodaj by si to prekladal?
work in progress...zatial si stiahni openoffice.org aby sisi vedela otvorit subor z prekladom co ti poslem mailom...
Teeda a to mu to len tak nezistne prelozis? Uzasne !!
Diabetes mellitus
Pre chorobu je charakteristicke vylucovanie velkeho mnozstva zriedeneho mocu, pozri diabetes insispidus.Pre diabetes mellitus u domacich zvierat pozri diabetes v mackach a psoch.
Diabetes mellitus (IPA: /ˌdaɪəˈbiːtiːz/ alebo /ˌdaɪəˈbiːtəs/, /məˈlaɪtəs/ alebo /ˈmɛlətəs/), casto uvadzany jednoducho ako diabetes (grecky διαβήτης ), je syndrom charakterizovany chorym metabolizmom a abnormalne vysokou hladinou cukru v krivi (hyperglycaemia) vyplyvajuci z nedostatocnej urovne hormonu inzulin, z alebo bez doplnkovej/dodatocnej odolnosti na ucinky inzulinu v somatickych bunkach tela. Charakteristickymi symtomami je nadmerna produkcia mocu (polyuria) sposobena vysokou hladinou cukru v krvi, nadmernym smadom, a zvacsenym prijmom tekutin (polydipsia) pokusat sa kompenzovat zvysenie mocenia, rozmazane videnie sposobene vysokymi krvnymi ucinkami glukozy na ocne sosovky, nevysvetlena strata vahy a letargia. Tieto symptomy budu pravdepodobne menej zrejme ak hladina cukru v krvi je mierne zvysena.
iabetes mellitus u domacich zvierat pozri diabetes u maciek a psov.
az teraz som si vsimol