Ahojte Chcela by som sa spýtať, či niekto z Vás študuje prekladateľstvo a tlmočníctvo na prešovskej univerzite, prípadne, či niekto nad touto školou rozmýšľa. Rada by som vedela, koľko skúšok je v jednom semestri, či je to ťažké štúdium a na akej úrovn
tak z franiny mám jednotky, ale myslím, že nie som na takej úrovni ako z angličtiny.....idem tam s tým, že sa ju tam chcem doučiť, i keď neviem, lebo že vraj sú všetky prednášky vo franc. jazyku....ale myslím, že tam budú viacerí takí.....ale čo som počula, dá sa to zvládnuť
@amie a čo všetko si ešte o tej škole počula? lebo ja som o nej veľa nepočula, ale veľmi by ma bavilo učiť sa jazyky, a na akej úrovni si z francúzštiny?
@mirka55 dnes som tam bola na prednáške z angliny...ináč, prednášky sú verejné, ak to máte blízko choďte sa pozrieť anglinu mám na úrovni B2, i keď testy robím dobre, ale speaking slabšie....tá prednáška bola celá po anglicky a v pohode sa dalo rozumieť....i keď našli sa tam i takí, ktorí veľmi nepochopili moja sestra tam študuje anglinu a z maturity mala 2...a zatiaľ prechádza bez problémov
@amie no ja momentálne nie som doma, ale v anglicku, keď prídem a akonáhle to bude možné tak sa určite pôjdem pozrieť a koľko skúšok je v jednom semestri nevieš? a akú kombináciu študuje tvoja sestra? a druhý jazyk tiež zvláda v pohode?
No ale aj tak som fakt zvedava ci ma tam zoberu ked tam beru podla priemerov ..su "tupci" z hocijakej skoly co maju same jednotky .. obcas je to nesrpavodlive ..ale to je zivot
@mirka55 moja sestra má učiteľstvo angliny a geografie...ale v podstate prednášky sa prelínajú aj s prekladateľmi....neviem ti teraz povedať, koľko asi skúšok majú prekladatelia....ale skúsim sa spýtať
@mirka55 ..dakujem problem je v tom ze ja testy moc dobre nepisem ..ja radsej kecaam a kecaam a obkecam vsetko ..vymyslam si a proste vkuse hovorim .. ale tak ked som dala tu statnicu tak aj toto by som mohla ..no uvidime idem ja pozerat saw ..odpajam sa pre dnesok z diskusie
@orphanka@amie len aby tak ako ich tam nezoberú aj tak rýchlo nevyhadzovali inak ďakujem za spýtanie sa amie a na uips.sk som pozerala, že nezobrali asi len 2 ľudí, takže tiež si myslím, že toho sa až tak obávať netreba
@coleshepter no to som sa pokúšala zistiť aj ja, ale každý mi zatiaľ povedal, že mal základy aj z druhého jazyka....keďže hovorím, tam máš prednášky v aj v tom druhom jazyku a proste sa ho musíš učiť za pochodu
veď sa pozrite len na mais...jaky lahky maju rozvrh » student.unipo.sk/maisportal/rozv... ...zadajte tam filozoficku fakultu a to co chcete a vyhodi vam tam rozvrh terajsich prvakov...
ale v podstate keď dáte potom odvolanie (keď sa to dá), tak by vás mali prijať, lebo oni aj keď príjmu, tak polovica prijatých nepríde na zápis a majú voľné miesta, nie? iba teoreticky
@amie no presne to ma stve ze vszetkym uz je jedno co budu mat z matury iba ja to musim dat dobre ..z coho maturujes ?? ja uz mam slovinu a anglinu za sebou minuly rok som robila a z toho mam jednotky ..tak dufam ze to bude aj teraz ..a to som sa vobec neucila ..uplne stastie som mala ..tak sa spolieham nastastie aj teraz
@orphanka no mne to nie je tiez vobec jeddno.....maturujem zo sloviny angliny a potom z dejepisu, geoly a dobrovolne som si dala franinu....cize mam toho dost....ja sa na pisomne vobec nebojim, iba na ustne
Ustne su sto krat lepsie nemas sa coho bat aj tak budes mat 1 max dvojku...ja ssom sa tiez fest bala ze ja nesmaturujem...oni ti budu pomahat..ja uz z matury nic neviem anglinu som sa ucila noc pred maturouu a slovinu tri dni
@orphanka do maja sa este daco doucim, a dufam, ze to uz dajak prezijem.....do presova som si dala ucitelstvo aj-frj, I ked ucitelka byt velmi nechcem, no isla som na istotu....cize iba 2 prihlasky
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
49 komentov