Ahojte. Som v 2. ročniku na strednej škole ekonomického zamerania. Už som aj pomaličky rozmýšľala nad vysokou a keďže ma jazyky bavia rada by som išla na VŠ prekladatelstvo-tlmočnictvo ANJ-SPJ. Angličitnu ovladam na urovni B1 ale samozrejme pracujem na to
na tvojom mieste by sm si radsej polozila otazku: ci mi ta uroven oboch jazykov postaci na studovanie tej skoly..neviem sice kam chces ist do ktoreho mesta ale uroven je velmi podstatna...mam s tym skusenost...
@kissmeplease No ja bývam v nitre čiže by mi to najlešie vyhovovalo na UKF v NR.ale napr. buduci rok neotvaraju pre španielčinu. Uvidim o 2 roky keď to neotvoria ani vtedy, tak asi UK v BA.
...neviem ako je to v NR, ale čo sa týka UK BA tak z oboch jazykov vyžadujú min. úroveň B2... neviem či samoštúdiom SPJ za 2 roky nadobudneš túto úroveň.. a takisto tá ANJ.. ja som cca na úrovni B2+ (medzi B2 a C1) a netrúfam si podať tam prihlášku.
@kissmeplease no v NR je hlavne horor slovencina..horor neviem ci este nie je slabe slovo ..a anglina tak ked clovek nie je z gympla tak vidi velke medzery oproti ostatnym co su z gympla..a rozhodne B1 uroven nestaci...min. ta B2
@niki97 myslim ze za dva roky sa v pohode zvladnes pripravit ak na sebe budes makat, poznam prvacku ktora sa spanielcinu naucila sama za rok a dostala sa
a co sa anglictiny tyka, keby som bola medzi B2 a C1 urcite by som si trufla podat prihlasku, nie je to az take narocne, tam uz potom nejde az tak o uroven AJ ako skor o to ci sa naucis na prijimacky co treba
fuha nič v zlom ale keď chceš isť študovať prekladateľstvo a tlmočníctvo tak nejaka B1 a B2 može isť do kelu ja neštudujem nič také a mám C1, druhý jazyk mam maturitu B2 a a niekedy sa cítim ako totálny debil stanu sa cviká že mas sto chutí jebať na školu vďaka jazykom- postkomunistické učitelky čo nevedia ani vyslovovať sa do teba navážajú volakedy všetky do radu mleli po rusky po revolucii si spravili rýchlo angličtinu aby boli IN a obuju sa do teba ako keby zjedli všetku múdrosť sveta, fakt už dva krat som sa na to skoro vyjebala len kvoli tomu ale moje šťastie a moje seriali ma zachánili nuž nie je to na škodu tá anglina. A čo sa týka druhého jazyka tam od teba vyžadujú rovnakú úroveň ako toho prvého tak myslím že buď dobre zaplať sukromnej škole porob si certifikaty zamakaj na sebe alebo najdi niečo iné lebo nič v zlom nemáš šancu. porob si certifikáty znamená že ozaj to ovládaj nie len zaplať nejakým šarlatánom kde test bude na úrovni detí z materskej moja krsná dcéra už spieva po anglicky vsetky pesničky - má 3
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
8 komentov
...neviem ako je to v NR, ale čo sa týka UK BA tak z oboch jazykov vyžadujú min. úroveň B2... neviem či samoštúdiom SPJ za 2 roky nadobudneš túto úroveň.. a takisto tá ANJ.. ja som cca na úrovni B2+ (medzi B2 a C1) a netrúfam si podať tam prihlášku.
a co sa anglictiny tyka, keby som bola medzi B2 a C1 urcite by som si trufla podat prihlasku, nie je to az take narocne, tam uz potom nejde az tak o uroven AJ ako skor o to ci sa naucis na prijimacky co treba