Pri prekročení štúdia platíte za tie roky až po skončení štúdia, že? Podľa smernice danej školy. Nebudú od vás tie peniaze pýtať v prvom, že nie? A ako sa to platí? Komu? Dá sa aj na splátky alebo tak?
1. Jasné, že až po. Nebudú od teba vymáhať napríklad v prváku, keď si to ešte oficiálne neprekročil.
2. To sa potom dozvieš, každá škola to má inak.
3. Dá sa požiadať o odklad, o rozdelenie na polovicu/ štvrtinu. Na splátky to neviem, ale možno aj to.
Podla toho ako si na tom. Ja som platil 2x. Prvý raz až v 2 ročníku Mgr. lebo jeden som mal minutý a začal som na inom odbore. V prvom ročníku to samozrejme nechceli, lebo rok som mal garantovaný. V druhom mi to prišlo automaticky s pozvaním na zápis. Takže čakaj ked ti príde pozvanie a požiadavky. Druhý raz to bola automatika, rok nadštandart na Phd. čiže hned som platil.
@finishline Verejná politika - ale ešte nie ukončené. Už len obhajoba v najbližších týždnoch. Ale prešiel som si viacerými odbormi. Jediné čo lutujem, že som nešiel študovať biológiu radšej. Na to človek príde žial až časom.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
8 komentov
2. To sa potom dozvieš, každá škola to má inak.
3. Dá sa požiadať o odklad, o rozdelenie na polovicu/ štvrtinu. Na splátky to neviem, ale možno aj to.