Čaute, chystám sa prenajať si byt v BA, zaujímalo by ma koľko vám mesačne ostane po zaplatení nájmu a ako sa vám z toho žije. Chcel by som si nájsť už niečo normálne a rátam, že mi ostanú tak tri stovky.
Niektori to riesia tak, ze idu byvat k cudzim a maju len vlastnu izbu... podla mna je to onicom a hodne obmedzujuce...radsej kusok priplatit viac a mat omnoho viac pohodlia a kopu dalsich vyhod...
Žiadni cudzí ľudia, chcem mať vlastný priestor, pozerám dvojizbáky. Len ma zaujíma, či sa dá z tých troch stoviek normálne vyžiť a ako sú na tom ostatní ľudia v podobnej situácii.
To mi pride zbytocne mrhanie penazi byvat sam v dvojizbovom byte ale je to o preferenciách. Z 300€ mesacne by som mozno vyžil, ale inak by som z takého života veľa nemal. To by si prakticky nemohol ísť s nikým von na pivo a tak, nemohol by si sa venovať žiadnemu hobby atď. prosto život na chuja. Aspoň podľa mňa. Dobrý kompromis je buď si prenajať jednu izbu a bývať v zdieľanom byte alebo ak chceš tak veľmi súkromie, tak si prenajmi garsónku resp. max jednoizbový byt.
Teraz sa ti to nemusí zdať, no keď budeš v budúcnosti kupovať vlastné bývanie tak oceníš, že si v minulosti viac ušetril.
Ale je to o prioritách, to je môj pohľad na vec, ja by som radšej ušetril na bývaní a viac minul na socializovanie sa a na hobby. Tebe môže viac vyhovovať niečo iné
Ono jednoizbové byty nie sú o moc lacnejšie, tak si radšej pár eur priplatím. Ďalšia možnosť je, že zoberiem úver a kúpim starší byt, komplet ho prerobím (som z oboru, to je najmenší problém) a za nejaký rok dva predám. Tu ale netuším, či nakoniec nebude lacnejší ten prenájom a ešte si ušetrím kopu nervov.
@semhamforas ja budem za chvilu byvat sam v 4 izbaku (4 izby + obyvacka) moj spolubyvajuci sa pravdepodobne stahuje a neviem ci sa mi podari najst niekoho.
300 € stačí na vyžitie, ale ak máš štandard 1+1 izba pre teba samého, tak si nie som istá, či ti to bude stačiť. Na čo vlastne toľko priestoru v prenájme? Ak nezoberieš prvú ponuku, tak jednoizbák/garsónku nájdeš určite lacnejšiu od 2-izbáku o viac než pár eur. A ak chceš neskôr brať hypo + prerábať, tak sa tie ušetrené € určite zídu.
Je to o tvojich prioritách, sám si to musíš prerátať, názory ľudí sa rôznia. Niektorí nedokážu vyžiť ani z 1000 € mesačne, keď sú zvyknutí na vyšší životný štandard a iní aj z 200 € v pohode. Niektoré chudobné rodiny s deťmi majú mesačný rozpočet ani nie 500 € a pri rodine sa veľmi ťažko plánujú výdavky, to už sú iní financmajstri, ale v hladových dolinách SR je to tak.
Vyzit by som vedela, ale nechcela.
Pre mna je uplne neakceptovateľné davat take sumy za podnajom cudziemu cloveku do vrecka. Preto som si co najskor kupila byt. Kazdy ma ine priority v zivote.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
14 komentov
zalezi, v akom si odbore, co robis, aky velky byt si prenajimas, ci spolubyvas, atd. a podla toho si to samzorejme musis rozratat, aby si vyzil
Niekto by z toho ešte aj ušetril, niekto by bol na nule už po týždni.
Teraz sa ti to nemusí zdať, no keď budeš v budúcnosti kupovať vlastné bývanie tak oceníš, že si v minulosti viac ušetril.
Ale je to o prioritách, to je môj pohľad na vec, ja by som radšej ušetril na bývaní a viac minul na socializovanie sa a na hobby. Tebe môže viac vyhovovať niečo iné
@semhamforas ja budem za chvilu byvat sam v 4 izbaku (4 izby + obyvacka) moj spolubyvajuci sa pravdepodobne stahuje a neviem ci sa mi podari najst niekoho.
Pre mna je uplne neakceptovateľné davat take sumy za podnajom cudziemu cloveku do vrecka. Preto som si co najskor kupila byt. Kazdy ma ine priority v zivote.