Ahojte, takže žijem v zahraničí, kde pracujem v odbore, ktorý som vyštudoval, avšak bývam na byte, kde nás je dokopy 5 ľudí. Problém je, že jeden spolubývajúci vkuse napriek upozorneniam každé ráno trieska z dverami. Otázka znie, či sa mám presťahovať
a bývať sám, čím by som platil o 100e navyše, alebo kašlať nato, a vydržať. Jednak by som dva mesiace musel zaplatiť nájom za dve bývania duplicitne, keďže v nemecku je výpovedná doba ohľadom ubytovania 3 mesiace (výpoveď som podal koncom októbra) a bývanie som viac menej našiel. Alebo kašľať nato. Chcel by som v Nemecku aspoň ešte rok ostať (som tu cca 5.mesiac). Je jasné že si budem musieť zriadiť internet a mnoho vecí, čo tuto bolo... ďakujem za komenty a názory.
a divým, že si tak ešte nespravil...
toľko ľudí na byte, no tak tam musí byť za bordel, smrad a to chrápanie si neviem ani predstaviť...
deň, !možná" deň by som to vydržal....
ináč je to hajzel netolerantný, cynický a sprostý, že mu odkazujem....
A už si ho poprosil, aby tými dverami netrieskal? Neviem, aké máte medzi sebou vzťahy- ak okrem tých dverí spolu vychádzate dobre, tak by som to skúsila nejako vyriešiť. Predsalen si v cudzej krajine a je fajn nebyť tam úplne sám. Osobne by som asi preferovala súkromie (tá stovka navyše za mesiac nie je tak veľa), ale závisí od tvojej povahy.
100e navyše nie je až tak veľa za súkromie.Ako hovorí @3 je lepšie ak je vás v cudzej krajine spolu viac.Ak sa to dá vydržať ostaň kde si.Ak nie tak sa určite presťahuj do súkromia.
@majo325 tak presne tento problem som kedysi riesil s jednou pridrbanou skatulou, kde sme boli traja na byte... ona chodila do práce na smeny a trieskala dverami vzdy, ked isla alebo prisla z prace. Vyhovarala sa, ze ked ide hlavne rano do roboty, nestiha a nema kedy vytahovat kluce. Asi tyzden sme to tolerovali a dohovarali, potom som na nu 2x vyletel ale tak, ako este nikdy na nikoho. Za dva dni zacala znova. Tak sme sa najskor dohodli so spolubydlom, ze budeme vzdy zamykat dvere do bytu, aj ked budeme doma, aby sme ju donutili vzdy vytiahnut kluce, ked isla von. Nadavala ako chora vrana a trieskala o to viac, lebo bola nasrata, ze musela vzdy vytiahnut kluce. Tak sme to robili potom opacne zacalli sme zamykat, ked odisla a my sme boli doma a nechavali sme kluce v zamku takze sa nemohla dostat dnu. Samozrejme bola permanentne nasratá a kompenzovala si to potom trieskanim dveri aj na izbe a do kupelky a na wecko, tak sme sa dohodli, ze vzdy, ked pojdeme okolo jej izby, co bolo kazdu chvilu, lebo mala dvere do svojej izby z kuchyne, ze jaj vzdy tresneme alebo kopneme do dveri... hlavne cez den, ked spala po nocnej alebo vecer, ked prisla z poobednej. Okrem toho sme este za trest zmenili heslo na wifine aby sa nemohla pripojit pomohlo to...
Pokial tam chces este ostat cca na rok - 100 € urcite nie je vela za sukromie resp. skus najst ine byvanie aj spolocne, vacsina ludi, ktora ma skusenosti so spolubyvanim, vie, ake to je a takato truba sa najde vynimocne. Ja som v zahranici natrvalo a riesil som to uz inak, ale v tvojom pripade nevahaj a zmen byvanie
@salora @hellium
3x som mu hovoril že nech prestane, on že vždy nato zabudne, že to je jeho zvyk že plieska, to je taký metroško čo chodi počas hodiny z izby do kupelky...
...
skôr problem je tu to, že majiteľka chce, aby som sa presťahoval od 1.12 a ja mám výpovednú do 31.1, čím prerobím 780e (390+390),že musím platiť aj duplicitne dvojo bývania. Osobne mesiac navyše by mi nevadilo zaplatiť, kvoli prenášaniu si vecí, ale 2 neviem...
@majo325 a preco chce, aby si sa prestahoval o 2 mesiace skor? Ak mas zmluvu a vypovednu k 31.1. a neporusil si nijakym zavaznym sposobom najomnu zmlluvu, tak ti moze majitelka vies co... a predpokladam, ze ak si zaplatil vopred a mal by si odist skor, tak ti peniaze vrati... či? celkom tomu nerozumiem...
@salora no, problem je v tom, ze v nemecku plati zakon, ze ak sa chces odstahovat, musis dat 3 mesiace dopredu vypoved. Ja som tak dal teraz, ale zaroven som si nasiel nove byvanie...ktoré je uz k 1.12 k dispozícii ...
a neviem, či to byvanie mam pustit (fakt sa mi pacilo), alebo ho vziať, ale budem musieť stale do 31.1 zaplatit stale byvanie,lebo to mam tak v zmluve.
Jedine ze by majitelka nasla nahradu...
@majo325 jaj tak, cize ty si si nasiel uz nove a sam chces odist... no to uz potom je len na tebe, ak ozelies tie peniaze... a chces tam byt uz len rok? Lebo ja by som to mozno riesil celkom inak...
@majo325 to zalezi od toho, ci tam chces byt len ten rok alebo aj dlhsie, resp. ci by si sa planoval tam niekedy vratit alebo nie - predaj a prenajimanie, ako sme to urobili my s priatelom
Obvykle bývajú vbyte ako sardinky ľudia v zahraničí preto, že vraj je to drahé (neviem lebo ja som bol v zahraničí zatiaľ len ako turista) no ale keď to nestojí 5x viac ale dajme tomu že normálne je 100 a hentak by bolo 200 tak súkromie je na nezaplatenie. Ale ináč tí čo bývajú vo veľkých rodinách sú zvyknutí na také rámusy večne.
Túto jednu vec som nikdy nechápal ináč že keď je človek ospalý tak zaspí všade, keď na mňa dolahne spánok na diskotéke/festivale darmo idú hlučné repráky, piskot ludí, normálne padá hlava a premáha ma spánok ale v byte ma ruší kadejaký zvuk ako tykanie hodiniek, premávka na ulici atď. Čím to je?
Háát s tým už nič nespravíš... Ja som tak bol kedysi medzi dvoma ohňami že som mal ísť bývať k frajerke s tým že prispekem do nájmu ale aj doma by som musel ďalej platiť lebo som pendloval medzi dvoma bytmi tak všade pýtali za bývanie. Nakoniec som radšej ostal doma.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
20 komentov
toľko ľudí na byte, no tak tam musí byť za bordel, smrad a to chrápanie si neviem ani predstaviť...
deň, !možná" deň by som to vydržal....
ináč je to hajzel netolerantný, cynický a sprostý, že mu odkazujem....
Pokial tam chces este ostat cca na rok - 100 € urcite nie je vela za sukromie resp. skus najst ine byvanie aj spolocne, vacsina ludi, ktora ma skusenosti so spolubyvanim, vie, ake to je a takato truba sa najde vynimocne. Ja som v zahranici natrvalo a riesil som to uz inak, ale v tvojom pripade nevahaj a zmen byvanie
@hellium
3x som mu hovoril že nech prestane, on že vždy nato zabudne, že to je jeho zvyk že plieska, to je taký metroško čo chodi počas hodiny z izby do kupelky...
...
skôr problem je tu to, že majiteľka chce, aby som sa presťahoval od 1.12 a ja mám výpovednú do 31.1, čím prerobím 780e (390+390),že musím platiť aj duplicitne dvojo bývania. Osobne mesiac navyše by mi nevadilo zaplatiť, kvoli prenášaniu si vecí, ale 2 neviem...
a neviem, či to byvanie mam pustit (fakt sa mi pacilo), alebo ho vziať, ale budem musieť stale do 31.1 zaplatit stale byvanie,lebo to mam tak v zmluve.
Jedine ze by majitelka nasla nahradu...
Túto jednu vec som nikdy nechápal ináč že keď je človek ospalý tak zaspí všade, keď na mňa dolahne spánok na diskotéke/festivale darmo idú hlučné repráky, piskot ludí, normálne padá hlava a premáha ma spánok ale v byte ma ruší kadejaký zvuk ako tykanie hodiniek, premávka na ulici atď. Čím to je?