Mám taký problém, že už dva a pol roka bývam v Rakúsku. Lenže každý den tu sedím doma. Nemám tu kamarátov a jedinu rodinu , ktorú tu mám je mama a sestra. So sestrou sa nemam o čom bavit, lebo ma ešte len 8 rokov. A od vtedy čo tu bývame sa s mamou skoro
ja mam taku istu situaciu ale sem na slovensku ... po 10 rokoch som sa sem vratil studovat vysku ... na fakulte mam kamosov a je tam fajn ...ale ked pridem domov, tak v mojom meste proste nikoho nepoznam, takze tiez zabijam cas strielackami alebo inymi kravinami ...
Co uz.. musis to nejak vytvrpiet, inac nechodis do skoly alebo na nejake ine kruzky, kde by si sa mohla spoznat s novymi ludmi ?
@lucidiamond chodievaš von? nemyslím do podnikov alebo tak... ale si vo Viedni, preboha. začni chodiť napr. do galérií alebo do divadiel. jednoducho niečo rob, nájdi si záľuby, nájdeš aj ľudí. ako môžeš ešte aj po 2 a pol roku sedieť doma? čo ľudia v škole?
alebo sa skús registrovať na couchsurfing.org a pozeraj si, kedy sú vo Viedni stretká ľudí. cestovateľov, domácich, cezpoľných
očividne má tvoja mama dôvod, prečo býva tam a asi ju neprinútiš sa presťahovať. tak sa s tým pobi.
@grietusha nenutim mamu sa stahovat...naši su rozvedení...každy den mi mama vyčíta, že mi musí platit školné 100e a že ma musí živit...tak prečo ma nedá otcovi ? nebude mi musiet platit nič..bude štastná ona aj ja..samozrejme nechcem sa prestávať stretávať s mamou, ale nechcem tu kôli nej byt, ked tu byt nechcem.. a ja som k ludom normálna, presne ako v Trnave..tam v Trnave ma maju ludia radi, tu nie..
a neplette sem socialne siete... to je len iluzia kontaktu s ludmi. Ja som vzdy preferoval a preferovat budem osobne stretnutia. V tom slecne nezavidim
možnosť 1- ísť k otcovi: to by si asi rada, ale aký je jeho názor?
+ keďže si s mamou, tak sa rodičia asi takto dohodli / rozhodli úrady a ako neplnoletá s tým veľa nespravíš, keďže sa mama o teba dobre stará
možnosť 2: odfučať sa a nájsť si priateľov. si v škole, takže s komunikáciou v nemčine problém nemáš. skús sa zblížiť so spolužiakmi, susedmi, ľuďmi v obchode / útulku / knižnici / kostole / na štadióne / = vylez von a pohni riťou
Podobné to mám aj keď nie až také zlé. Pred troma rokmi som sa z Košíc presťahoval do dediny ani nie až tak ďaleko ale problém tam stále je. Som zvyknutyý na mestský život, na dostupnosť všetkého a najmä každého.
TU, kde bývam, je to hrozné. Poznám tu jednu storočnú susedku, kamaráti nič a dostupnosť nie je bohvieaká. Zvykol som si na mestské privilégiá a teraz sú fuč
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov
Možno nájdeš tam A netreba kvantitu ale kvalitu.
tak zalezi k tomu akemu zivotu
to je pravda tak co sa sereš
Co uz.. musis to nejak vytvrpiet, inac nechodis do skoly alebo na nejake ine kruzky, kde by si sa mohla spoznat s novymi ludmi ?
alebo sa skús registrovať na couchsurfing.org a pozeraj si, kedy sú vo Viedni stretká ľudí. cestovateľov, domácich, cezpoľných
očividne má tvoja mama dôvod, prečo býva tam a asi ju neprinútiš sa presťahovať. tak sa s tým pobi.
preto budú tvoje správanie hodnotiť inak ako na Slovensku.
myslím, že tu ti nikto neporadí, ako sa dostať naspäť, to si musíš vyriešiť sama doma so svojou rodinou.
a spolužiačky? nedokážeš sa snimi nejak spriateliť?
Kazdopadne 2 a pol roka si to vydrzala, este par rokov vydrzis
+ keďže si s mamou, tak sa rodičia asi takto dohodli / rozhodli úrady a ako neplnoletá s tým veľa nespravíš, keďže sa mama o teba dobre stará
možnosť 2: odfučať sa a nájsť si priateľov. si v škole, takže s komunikáciou v nemčine problém nemáš. skús sa zblížiť so spolužiakmi, susedmi, ľuďmi v obchode / útulku / knižnici / kostole / na štadióne / = vylez von a pohni riťou
S otcom si sa rozprávala?
TU, kde bývam, je to hrozné. Poznám tu jednu storočnú susedku, kamaráti nič a dostupnosť nie je bohvieaká. Zvykol som si na mestské privilégiá a teraz sú fuč