stat ti garantuje 3roky bezplatneho Bc. studia a 2roky bezplatneho Mgr./Ing. studia. Akonahle sa na nejaku skolu ZAPISES, si jej studentom a cerpas si prvy rok bezplatneho Bc. studia. Aj keby si hned na druhy den po zapise ukoncil studium, tak skolne by si platil na tej nasledujucej skole (zrejme by sa ti cast odpustila podla vnutornych predpisov skoly, ale pointa je ze uz si zacal na nejakej skole studovat)
cize ist na "nejaku" alternativnu vysku len aby si tam bol kym sa dostanes na tu svoju je uplna konina. chod robit a normalne sa prihlas o rok na VSMU.
Willbebetter, ďakujem za odpoveď.
Mousisitka, ak tomu dobre chápem, tak v ČR mám tiež nárok na bezplatné štúdium? Ak áno, tak asi v tom prípade by som si ten jeden rok neprečerpal na SR. Správne?
@tom1597530 v Českej republike máš školné zadarmo ešte viac ako u nás, pretože máš hradené vždy plus jeden ďalší rok, čiže 3+1 pre bakalára a 2+1 pre magistra, ak to chápem správne
Neviem ako to vyšpekulujem. Nechcem zase platiť školné za jeden celý rok, lebo my veľa peňazí nemáme. Ešte som zvažoval jednu možnosť. Ísť ten jeden rok pracovať a medzičason si dať na VŠMÚ prihlášku. Bolo by to takto možné? Alebo by som musel platiť školné? Lebo kamoška mi vravela, aj keď sa mi tomu nechce veriť, že ak by som sa už zahlásil na úrad práce, tak strácam nárok na bezplatné štúdium.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
9 komentov
stat ti garantuje 3roky bezplatneho Bc. studia a 2roky bezplatneho Mgr./Ing. studia. Akonahle sa na nejaku skolu ZAPISES, si jej studentom a cerpas si prvy rok bezplatneho Bc. studia. Aj keby si hned na druhy den po zapise ukoncil studium, tak skolne by si platil na tej nasledujucej skole (zrejme by sa ti cast odpustila podla vnutornych predpisov skoly, ale pointa je ze uz si zacal na nejakej skole studovat)
cize ist na "nejaku" alternativnu vysku len aby si tam bol kym sa dostanes na tu svoju je uplna konina. chod robit a normalne sa prihlas o rok na VSMU.
Mousisitka, ak tomu dobre chápem, tak v ČR mám tiež nárok na bezplatné štúdium? Ak áno, tak asi v tom prípade by som si ten jeden rok neprečerpal na SR. Správne?