Mam vztah uz tri roky s jednym chlapcom, je super , uzasny, pozorny, mily, toleroval mi velmi vela veci ktore som uz navyvadzala, ale ma jeden problem. Topi sa v strasnych srackach, zial mal pred statom priznany dost vysoky prijem a nabrals i kopu pozicie
tazko povedat, on sa mozno aj chce zmenit ale ked do toho raz spadnes ide to tazko...viem o tom svoje, ver mi.
takze peniaze su jediny dovod preco sa s nim chces rozist? chapem je to asi tazka situacia, ale ak ho mas naozaj rada asi by si mala s nim zostat a pokusit sa najst sposob ako to vyriesit
ak ti na nom stale zalezi, co sudim z tych vycitiek, mozno by si mohla najskor skusit pomoct. ak nejakym sposom aj teraz dohliadas na jeho vydaje, pravdepodobne na teba da, a mohol by si nechat od teba pomoct.
mozes sa inspirovat tymi relackami, co byvali, o ludoch, co trpeli podobnym problemom kreditky a pozicky a splatky su uplne zlo.... proste nech si vezme JEDNU pozicku, ktorou splati rozne podlznosti, a splaca tu jednu pozicku. ale to si ofc nemoze vziat uz ziadnu dalsiu, a to asi sam nezvladne... na to ho musis strazit zjavne. ale tak... neviem ci to takto funguje, ale v tych relackach to fungovalo
btw to ma tak nepravidelny prijem, alebo preco sa unho furt vyskytne taka narazova potreba zobrat zas daco na uver?
@luc.ka
nie on si berie uvery napr. na hodinky na auta na drahe zariadenie do bytu co by si nemohol z jeho platu dovolit prijem ma pravidelny of course
Stretol som sa s týmto problémom pri sestre...
Samozrejme sa rozišli ... a on jej visí 5000 €...
tiež sa týpek hral na najväčšieho plyšáka... a potom nás ešte aj vykradol...
ser naňho... naozaj ti to nestojí za to...
teraz ja musím sestre požičiavať peniaze...
maj rozum... a nenechaj si domotať hlavu.
no tak to ma primarne problem s tym, ze je rozmaznany a zhyckany na zivotnu uroven, ktoru si evidentne NEMOZE dovolit, ked je na tom tak, ako je. to je prva vec, ktoru by si mu mala velmi dorazne vysvetlit.
a kludne mu povedz, ze sa s nim chces kvoli tomu rozist.
co dalej, neviem, zavisi od reakcie a jeho ochoty obetovat zabavky pre bohatych, ktorym on nie je.
Daj mu precitat knihu od roberta kyosakyho bohaty otec, chudobny otec, a potom by som doporucoval takisto od neho aj financne IQ aby nabral novy rozhlad a naucil sa narabat s peniazmi.
@0@9 "..je super , uzasny, pozorny, mily, toleroval mi velmi vela veci ktore som uz navyvadzala, ale ma jeden problem..." - je úplne jebnutý, úplný .. CO SA TYKA ekonomie, financií, strategií, Money-mnžmentu, cash-flows atd..
(..jak vlastne´vôbec može mat až tak relativ.dost vysoké príjem, ked vôbec neovláda hentie vyššie-spomenuté veci ?
nemá o nich ani šajn..
však ja na jeho mieste, s vysokým pravideln.príjmom, by som už naškrečkovala a zaplnila niekolko sporiacich /bankovních kont po max. sumu..
asi ser na neho. Hlavne si neber ziadnu z jeho veci na seba v ziadnom pripade, to je jedno aj ked je ti rodina abo co. Nikde sa neruc ani nic take. V normalnom pripade ak sa z toho ako tak chce dostat, by mal vziat nejaku nizkourokovu hypoteku, kde by s nou vyplatil vsetky dlhy a potom nasledne to splacal a musi sa naucit obmedzovat.
Fuuu mala som skúsenosti a pomáhala som tiež ale mala som podmienku že to musí skončiť a skončilo.. Nech nekupuje to na čo nemá.. Nech si nešetrí a potom kúpi preboha! sak mu normálne povedz že sa ti to nepáči a ci mu to stojí za to že ta stratí.. Komunikácia je hlavným spôsobom riešeniapproblémov a miesto toho aby si to rozoberala na tejto jebnutej stranke plnej jebnutych ľudí tak to ries radšej s ním
a neviem no, mne to už zaváňa nejakou poruchou, najprv by som mu asi dohovorila (o čo si sa už určite pokúšala) a potom možno by mu aj psychológ pomohol :ehm:
ale nerozumiem, ako mu dokáže dať niekto pôžičku, keď už je aj tak dosť v dlhoch?
no ale k veci. je veľmi zlé ak si človek žije nad svoje pomery. ak si niečo nemôže dovoliť tak nech to nekupuje, ... brať pôžičku na zbytočnosť (akože mám telku 2 roky a chcem novú aj ked tej starej nič neni a just si novu kupim aj keby som sa mal na 20 rokov zadlžiť) to je jednoducho stupidita toho človeka a môžeš sa s ním porozpravať a vysvetliť mu to, ....ale takýto ľudia sa ťažko menia lebo si zvykli na nadštandard a jednoducho nič menej im už nestačí... je to smutné... ale je to tak...
Jeziiis, utekala by som kade lahsie. Ved toto ta moze uplne polozit, ak ta do nejakych jeho srackovych dlhov este aj namoci. Len potom uz bude neskoro lamentovat co si mala urobit. .... No a ked nedajboze neni pravdivy ani nazov fora tak ako sme ho vsetci precitali, tak tam fakt niet preco zostavat :letim:
akože ked sa mu zapáčia nejaké hodinky, tak si vezme pôžičku a kúpi si ich hned, namiesto toho aby si ako normálny človek našetril? toto už čo je preboha
pripomina mi to kamarata (26), ktorý mal dlhy a robil sprostosti typu- vypisat sa na mesiac na nemocensku len tak aby mal volno a travit čas s kamaratmi.. nakoniec sa kvoli tomu rozisla priatelka po 3 rocnom vztahu. To nie je len o tých dlhoch, ale hlavne zodpovednosti do prípadného spoločného života. Takže by som riadne zvážila čo s tým- dať s ním reč ako by si to predstavoval do života dalej (rodina, deti)... inak to asi fakt nemá zmysel..
tak ako, po tom co si napisala, ze si berie uvery na standard, ktroy si prosto nemoze dovolit, by som rpsote od neho utekala co najdalej. v tom veku uz hladam snad zodpovedneho partnera nie? a ak nie je niekto schopny spocitat si ci na tie hodinky napr ma alebo nema, to je pre mna dost nezodpovedne, hlavne ked z toho nevie von a este k tomu nerozumiem ako mu nemoze vadit ze este aj ty mu pomahas splacat. treba sa na to pozerat z velkej perspektivy, budete mat deti, ty na materskej a este budes chodit na brigady lebo namiesto plienok si kupi motorku? chapes... ako, chapem ze dlhy vztah a stuff, tak mu to narovinu povedz, konfrontuj ho a daj mu nejaku lehotu do ktorej si ot bude mat dat dokopy, ak to nespravi, uz sa nezmeni a utekaj
pozerám, že ženské sa tu zamerali viac nad nadpis ako chlapi, alebo to aspoň viac riešia, zistenie storočia a áno aj ja ti pochválim názov témy
a k veci, rob tak aby si mu pomohla a nenamočila sa do toho aj ty. pokiaľ mu nie je možné vyhovoriť, že robí hlúposti, na život mu bude treba viac financií ako dlhov .. tak prehodnoť nech je akokoľvek milý aj tento aspekt. pretože ak by ste raz mali mať deti a takto by hospodáril s peniazmi mohli by ste sa dostať do značných problémov. komunikuj, vyohovor mu to, ak to nepomôže daj k mu dutku .. ale rieš to skôr než bude neskoro.
(akože mám telku 2 roky a chcem novú aj ked tej starej nič neni a just si novu kupim aj keby som sa mal na 20 rokov zadlžiť) to je jednoducho stupidita toho človeka
tak to suhlasim
konzumny sposob života to je ale že
vysoky stupen
akože ked sa mu zapáčia nejaké hodinky, tak si vezme pôžičku a kúpi si ich hned, namiesto toho aby si ako normálny človek našetril? toto už čo je preboha
@9 paneboze toto je jebnutost najhrubsieho zrna, to je kopia mojho otca. smrt takym ludom. a ty chces niecomu takemu dovolit sa rozmnozovat? utopit sa v dlhoch pre HODINKY? paneboze ty si snad jebnutejsia nez on
@xixixi Dievča zlaté a to ešte nevieš koľko toho pred tebou tají. Áno mám s tým skúsenosť, ide o bývalého spolužiaka, boli sme dlho dobrý kamoši a zažili sme toho spolu. Na chvíľu som sa aj zamyslel či náhodou nie si jeho priateľka.
pár rokov som s ním nebol v kontakte, potom sa z ničoho nič objavil a začal sa o mňa zaujímať, a dávať mi rôzne, až divné návrhy. Strašne sa zmenil, dostal ma do sračiek, pripravil ma o peniaze. Zistil som o ňom veľa noviniek. Podvody, spojitosť na mafiu, podozrivé kšefty, a hlavne zneužívanie dobrosrdečných ľudí ktorých pripravuje o peniaze rôznymi metódami. A toto je schopný urobiť aj niekomu s kým ma hromadu zážitkov z detstva.
Niečo viac čo by ťa mohlo zaujímať. Má priateľku, už dosť dlho, kus dlhšie než ty, neoženil sa s ňou no dieťa jej už spravil... Nedivím sa že sa neoženil, zrejme to ani nespraví kvôli dlhom, a lebo sa nerád viaže niečím. Písal som aj s ňou, je z toho samozrejme na nervy, a že sa s ním rozíde ak to neprestane. Lenže to neprestane, robí to už roky a roky jej aj zrejme sľubuje že s tým prestane. Teraz ho čaká súd za jeho podvody, ktoré navyše chce hodiť na človeka, ktorého k nim len zneužil, a zadĺžil ho na celý život, a je tu teda hromada ďalších ľudí, ktorým dlží peniaze vrátane mňa a ešte k tomu ma aj do niečoho zatiahol, kiež by takýto ľudia vymreli, prepáč...
A áno aj on je ku svojej priateľke skvelý milý a to všetko blabla, ale čo z toho keď sa trápi ako aj ty, + je len otázkou kedy skončí vo vezení, a je to skrátka hajzel? Týmto spôsobom žije veľa hajzlov...
Teraz otázka na teba. Ako sa prosím ťa zadlžuje? Normálne žijúci človek sa nezadlžuje, a už vôbec nie tak moc ako ty opisuješ. Načo berie pôžičky? asi na nejaké kšefty však? kupuje predáva, túži po rýchlych prachoch, nevie si ich zarobiť normálne... tohoto sa už nezbaví, nezmení sa, je to obyčajná závislosť na hazarde, a časom sa to bude práveže stupňovať a skončíte tam kde je tento môj "kamoš". Potom sa tvoj priateľ dostane do vezenia, alebo jednoducho príde o všetko, a až potom sa spamätá, skôr sa to nestane.
Krutá realita
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
61 komentov
takze peniaze su jediny dovod preco sa s nim chces rozist? chapem je to asi tazka situacia, ale ak ho mas naozaj rada asi by si mala s nim zostat a pokusit sa najst sposob ako to vyriesit
A názov fóra ti fakt vyšiel
ak ti na nom stale zalezi, co sudim z tych vycitiek, mozno by si mohla najskor skusit pomoct. ak nejakym sposom aj teraz dohliadas na jeho vydaje, pravdepodobne na teba da, a mohol by si nechat od teba pomoct.
mozes sa inspirovat tymi relackami, co byvali, o ludoch, co trpeli podobnym problemom kreditky a pozicky a splatky su uplne zlo.... proste nech si vezme JEDNU pozicku, ktorou splati rozne podlznosti, a splaca tu jednu pozicku. ale to si ofc nemoze vziat uz ziadnu dalsiu, a to asi sam nezvladne... na to ho musis strazit zjavne. ale tak... neviem ci to takto funguje, ale v tych relackach to fungovalo
btw to ma tak nepravidelny prijem, alebo preco sa unho furt vyskytne taka narazova potreba zobrat zas daco na uver?
Zlatá diakritika
nie on si berie uvery napr. na hodinky na auta na drahe zariadenie do bytu co by si nemohol z jeho platu dovolit prijem ma pravidelny of course
Samozrejme sa rozišli ... a on jej visí 5000 €...
tiež sa týpek hral na najväčšieho plyšáka... a potom nás ešte aj vykradol...
ser naňho... naozaj ti to nestojí za to...
teraz ja musím sestre požičiavať peniaze...
maj rozum... a nenechaj si domotať hlavu.
no tak to ma primarne problem s tym, ze je rozmaznany a zhyckany na zivotnu uroven, ktoru si evidentne NEMOZE dovolit, ked je na tom tak, ako je. to je prva vec, ktoru by si mu mala velmi dorazne vysvetlit.
a kludne mu povedz, ze sa s nim chces kvoli tomu rozist.
co dalej, neviem, zavisi od reakcie a jeho ochoty obetovat zabavky pre bohatych, ktorym on nie je.
(..jak vlastne´vôbec može mat až tak relativ.dost vysoké príjem, ked vôbec neovláda hentie vyššie-spomenuté veci ?
nemá o nich ani šajn..
však ja na jeho mieste, s vysokým pravideln.príjmom, by som už naškrečkovala a zaplnila niekolko sporiacich /bankovních kont po max. sumu..
a zopár dalších..
aj neco o ekonomike, atd..
kamoska mala manzela, co narobil 170 000€ sekeru samozrejme podla zakona je dlhom zatazena aj ona
a neviem no, mne to už zaváňa nejakou poruchou, najprv by som mu asi dohovorila (o čo si sa už určite pokúšala) a potom možno by mu aj psychológ pomohol :ehm:
ale nerozumiem, ako mu dokáže dať niekto pôžičku, keď už je aj tak dosť v dlhoch?
no ale k veci. je veľmi zlé ak si človek žije nad svoje pomery. ak si niečo nemôže dovoliť tak nech to nekupuje, ... brať pôžičku na zbytočnosť (akože mám telku 2 roky a chcem novú aj ked tej starej nič neni a just si novu kupim aj keby som sa mal na 20 rokov zadlžiť) to je jednoducho stupidita toho človeka a môžeš sa s ním porozpravať a vysvetliť mu to, ....ale takýto ľudia sa ťažko menia lebo si zvykli na nadštandard a jednoducho nič menej im už nestačí... je to smutné... ale je to tak...
P.S.: Lose him !
a ak sa z toho ešte ako tak dokáže dostať, odkomunikuj si to s ním.
predtím ako minieš, zarob, jednoduchšie to nemôže byť
a k veci, rob tak aby si mu pomohla a nenamočila sa do toho aj ty. pokiaľ mu nie je možné vyhovoriť, že robí hlúposti, na život mu bude treba viac financií ako dlhov .. tak prehodnoť nech je akokoľvek milý aj tento aspekt. pretože ak by ste raz mali mať deti a takto by hospodáril s peniazmi mohli by ste sa dostať do značných problémov. komunikuj, vyohovor mu to, ak to nepomôže daj k mu dutku .. ale rieš to skôr než bude neskoro.
NEROZUMNE
(akože mám telku 2 roky a chcem novú aj ked tej starej nič neni a just si novu kupim aj keby som sa mal na 20 rokov zadlžiť) to je jednoducho stupidita toho človeka
tak to suhlasim
konzumny sposob života to je ale že
vysoky stupen
ani ja nechapem
presne ked sa nezmeni dovtedy dovtedy
dovi dopo
chalan nemyslí na konsekvencie
pár rokov som s ním nebol v kontakte, potom sa z ničoho nič objavil a začal sa o mňa zaujímať, a dávať mi rôzne, až divné návrhy. Strašne sa zmenil, dostal ma do sračiek, pripravil ma o peniaze. Zistil som o ňom veľa noviniek. Podvody, spojitosť na mafiu, podozrivé kšefty, a hlavne zneužívanie dobrosrdečných ľudí ktorých pripravuje o peniaze rôznymi metódami. A toto je schopný urobiť aj niekomu s kým ma hromadu zážitkov z detstva.
Niečo viac čo by ťa mohlo zaujímať. Má priateľku, už dosť dlho, kus dlhšie než ty, neoženil sa s ňou no dieťa jej už spravil... Nedivím sa že sa neoženil, zrejme to ani nespraví kvôli dlhom, a lebo sa nerád viaže niečím. Písal som aj s ňou, je z toho samozrejme na nervy, a že sa s ním rozíde ak to neprestane. Lenže to neprestane, robí to už roky a roky jej aj zrejme sľubuje že s tým prestane. Teraz ho čaká súd za jeho podvody, ktoré navyše chce hodiť na človeka, ktorého k nim len zneužil, a zadĺžil ho na celý život, a je tu teda hromada ďalších ľudí, ktorým dlží peniaze vrátane mňa a ešte k tomu ma aj do niečoho zatiahol, kiež by takýto ľudia vymreli, prepáč...
A áno aj on je ku svojej priateľke skvelý milý a to všetko blabla, ale čo z toho keď sa trápi ako aj ty, + je len otázkou kedy skončí vo vezení, a je to skrátka hajzel? Týmto spôsobom žije veľa hajzlov...
Teraz otázka na teba. Ako sa prosím ťa zadlžuje? Normálne žijúci človek sa nezadlžuje, a už vôbec nie tak moc ako ty opisuješ. Načo berie pôžičky? asi na nejaké kšefty však? kupuje predáva, túži po rýchlych prachoch, nevie si ich zarobiť normálne... tohoto sa už nezbaví, nezmení sa, je to obyčajná závislosť na hazarde, a časom sa to bude práveže stupňovať a skončíte tam kde je tento môj "kamoš". Potom sa tvoj priateľ dostane do vezenia, alebo jednoducho príde o všetko, a až potom sa spamätá, skôr sa to nestane.
Krutá realita