prisla som sa, zufalo, vyplakat a poradit na birdz s problemom, ktory ma celkom boli.. som skor uzavreta povaha a vyhovuje mi travit vacsinu casu o samote a tych par blizkych ludi, ktorych mam, ziju v mojom rodnom meste v inom state a sme v sporadickom,
najma pisomnom kontakte, s cim som uplne vyrovnana. v sucasnom meste sa mi nepodailo nadviazat blizsie vztahy ani v skole, ani v praci a na zozanmovanie cez internet sa citim byt stara. priatel s tym bol donedavna tiez ok, ale v poslednych tyzdnoch do mna zacal postuchovat, ci by som si nechcela niekedy priviest domov kamaratku, ci by som niekedy nechcela ist do spolcnosti, na dvojite rande alebo si aspon zahrat nejake stolne hry.. vysvetlila som mu, ze tieto potreby nemam, ale neprestal a stale znova otvara tuto konverzaciu, ktora aj tak nikam nevedie. uprimne ma to dost mrzi a ublizuje mi, ked mi vsplechne do tvare, ze nikoho nemam, citim sa ako posledny vyvrhel a stroskotanec. chcela som sa spytat, ci mate podobnu skusenost a ako by ste pripadne reagovali vy
a tiez by mozno stalo za to skusit zistit co vlastne spusta tu emocionalnu nestabilitu, ci je to napriklad nejaky pocit neistoty a z coho vlastne prameni
@patrixo@7 no to som si teda dost neista v situacii, ze mi partner vycita po roku spolocneho zivota nieco, o com vedel od zaciatku. fakt ma to mrzi a bojim sa, ze ma kvoli tomu opusti. aj ked ja teda na to nevidim dovod, vobec to nie je o tom, ze by som na nom neustale visela, mam dost vlastnych aktivit a kazdy si travime cas aj po svojom.
Takú ženu/frajerku by som poslal kade ľahšie, keď by mi nakazovala chodiť za kamarátmi častejšie. Čo je toto za systém nakazovať introvertovi chodiť za priateľmi, keď sa mu ani nechce chodiť za nimi, nevie si predstaviť čo by s nimi robil a nebaví ho to tak moc ako extroverta..
skratim to - to, ze "nemas take potreby" neznamena, ze sa nemozes premoct a podniknut nieco z toho, co navrhuje, nie? Pokial to pre teba nie je teda nejake traumatizujuce (mozno je, neviem, ale nic take si priamo nespomenula).
Jasne, ze zohnat si kamosku a volat ju domov je odveci, ked ta to samu nelaka, ale napr. to dvojite rande alebo nieco take v skupinke, ak vie frajer "vybavit" tych ostatnych ludi, tak preco by si mu raz za cas nevysla v ustrety a nesla s nim do spolocnosti?
Ja napr. absolutne nemam potrebu tancovat, ale kvoli manzelke sa prilezitostne premozem a spravim jej radost. Podla mna je to vo vztahu normalne
@pubertslatinocelny@13 no ked "vybavi" ludi s tym nemam raz za cas problem, naopak si rada nieco zahram alebo vyjdem s jeho kamosmi obcas na pivo, skor mam pocit, ze mi chcel naznacit, ze by bol rad, keby som obcas nejaky program s ludmi "vybavila" aj ja a ze by chcel obcas doma robit nejake sedanky pre priatelov a tak.. obaja sme introverti inak, ale on teda asi menej ako ja.
ono keď človek nikam nechodí, jasné že mu kamaráti z neba nespadnú, ale asi by som sa ako už vyššie bolo spomenuté snažila nájsť nejaký kompromis. Samozrejme nie je od neho pekné ako sa k tebe správa, ja si rozhovor dvoch dospelých ľudí ktorí spolu žijú predstavujem tak, že si v pokoji sadneme, a bez hlúpych rečí povieme na rovinu čo je vo veci, a hľadáme riešenie, ktoré vyhovuje obidvom. Podpichovanie nikomu nepomôže, a duplom osobe ktorá je ľútostivá. Nebudeš si predsa nasilu hľadať kamarátku, lebo on chce. Čo tak sa spriateliť s polovičkami jeho kamarátov?
@christodoulou@22 tu nejde o to, ze by som nikam nechodila. ja len proste preferujem aktivity, ktorym sa mozem venovat osamote alebo s priatelom. ja mam kamaratov, ale nie v meste, kde zijem a telefonicky alebo pisomny kontakt s nimi a nejake pivko raz za pol roka trebars mi uplne k zivotu staci, nie som z tych, co by potrebovali kazdy tyzden blabolit niekde na kave a chodit na party. asi ti uniklo, ze mne to takto vyhovuje a som spokojna, problem s tym ma partner a mne ublizuje, ked mi to takto vyhadzuje na oci ako keby som bola menejcenna, ze nie som zvedava na niecie zvasty.
"Nebudeš si predsa nasilu hľadať kamarátku, lebo on chce. Čo tak sa spriateliť s polovičkami jeho kamarátov?" - neodporuju si tieto dve vety trochu nahodou?
nemyslím si, že by mi niečo uniklo, ja predsa netvrdím, že sa máš zmeniť, a máš chodiť každý voľný čas niekde do spoločnosti. Ani ja nepotrebujem chodiť kdesi na pivo, ale keď ma partner raz za čas o to požiada, tak s úsmevom idem,ale je to medzi nami, ako sme si to nastavili a to je vlastne celé, čo som tou správou vyššie chcela povedať, že je to o komunikácii medzi vami, a vlastne ťa aj obhájiť, že nie je pekné ako sa k tebe chová, keď ti to vyhadzuje na oči, lebo z vlastnej skúsenosti viem, že keď človek so mnou jedná inteligentne a milo, viem ľahšie hľadať riešenie.
a k tým dvom vetám, v kontexte ako som to myslela sa nevylučujú nejak tak si predstavujem ja ten kompromis. Ale to som ja, a každý sme iný.
prajem všetko dobré, nech si to s priateľom vykecáte v prospech oboch.
aha, tak potom mi to pride ozaj cudne, ze by mu nieco take vadilo.
Mozno to nebolo dobre odkomunikovane z tvojej a/alebo/ani jeho strany - povedat si, co vlastne kto chce, co by potreboval od toho druheho a preco. Rozpravat o tom s postojom, ze tá druhá strana zrejme nechce ublížiť, len má nejaký pohľad na vec, ktorý je možno iný než môj. Nie defenzivne, nahnevane alebo so strachom. Co samozrejme je lahsie povedat ako zrealizovat
Drzim palce kazdopadne
Podla nadpisu som ocakavala nieco uplne ine, ako som si nasledne precitala.
A jeho kamarati nemaju frajerky, ze s nimi by ste isli na dvojite rande alebo pozvali na navstevu?
Kazdopadne ja som uz dospela do bodu, ze viem ze nema absolutne ziadny zmysel druheho cloveka do niecoho nutit. On ti dal najavo, ze nieco take by uvital a to je v poriadku, ale tam to asi aj skonci z jeho strany. Ty to mozes zobrat na vedomie, ale pokial sama nedospejes do bodu, ze to CHCES sama od seba (nie preto ze chce priatel), tak asi s tym vela nespravis. Len mi nejde do hlavy, preco ked on tak velmi tuzi potom, preco nezorganizuje on nejake dvojite rande alebo navstevu (po dohode s tebou).. Myslim ze aj pre teba by bolo jednoduchsie keby to nemusis organizovat, ked ty po tom az tak netuzis ako on. Ale zas chapem, ze ked on je prevazne ten iniciator, tak mozno chce aby si aj ty niekedy prevzala iniciativu. A nevnimala by som to tak, ze ti chce vyslepchnut do ksichtu ze nikoho nemas... Mozno by bol len rad, keby nemusi byt vzdy organizator. Toto by som si vyjasnila, ako to mysli.
Lebo u nas je to tak, ze cele nase socialne vyzitie je s frajerovymi kamosmi a pripadne ich frajerkami. Takze ked ideme na nejaky vylet, navstevu tak s nimi.
Skor nastava problem, ked niekedy chceme travit cas oddelene, ze napr priatel ide s kamosmi na motokary, tak ja nemam kamosku s ktorou by som travila cas mimo frajera. A sem-tam mi to chyba. Ale zas ja sa nerada viazem, lebo niekedy nemam naladu na stretavanie aj dlhe mesiace.. A ked sa aj niekedy zobudim a poviem si, ze rada by som sa stretla s nejakou kamoskou, tak nikto na poslednu chvilu nemoze (a vacsinou ani neviem, komu by som napisala) a ja sa nerada dohadujem dopredu, lebo neviem ako sa budem citit a ci na to v ten den budem mat naladu.
@lenkaska1@29 jj, tiez mam pocit, ze by ocenil, keby som mu raz za cas zorganizovala nejaku mensiu spolocensku akciu. budem o tom s nim hovorit, ak to znova vytiahne, ale najradsej by som bola, keby to uz nechal tak..
a tvojmu priatelovi nevadi, ze nemas kamaratky? nikdy nic nenamietal? ja to mam podobne ako ty, tiez neviem, ci budem mat naladu sa stretavat a zo skusenosti teda mozem povedat, ze vacsinou ju nemam.. radsej si pojdem zaplavat alebo si pustim dobry film, nez by som sa nutila ist s niekym von.
@30 a este mi pride, ze akokeby nevie spracovat to, ze ty to citis inak ako on. Myslim ze pre vacsinu ludi je prirodzene predpokladat, ze to co chcem ja, tak to urcite chce aj moj partner a ked to tak nie je, tak akokeby to nevieme prijat, lebo ocakavame ze sa vo vsetkom s partnerom zhodneme. Ked na to pride, tak odporucam uprimny rozhovor bez domyslania si. A zasa spoliehat sa, ze ten druhy to snad uz nevytiahne aj ked vies, ze stale to visi niekde vo vzduchu nevysvetlene to napr ja nedokazem. Ja si radsej veci vyjasnim a potom to mozem pustit z hlavy... ale tak to uz je vasa vec.
Nenamietal, skor mna to viac trapilo, ked on chcel travit cas s priatelmi a ja som ostala sama "bez programu" tak som si uvedomila, ze nemam kamaratky.. Lebo uvedomujem si, ze nemusime travit vsetok volny cas spolu a ma pravo byt aj len s kamosmi bezo mna... A on ma vzdy utesoval, ze ale ved mas kamaratky a spomenul babu, s ktorou som sa uz 2 roky nevidela Na mna pride chut sa s niekym stretnut ked mam viac volnych dni po sebe, ze mam dost priestoru byt aj sama, aj s priatelom a este ostane aj priestor a energia na inych.. co nebyva tak casto a fakt nerada planujem dopredu.. Idealne by mi to vyhovovalo napisat v ten den, ked mam chut niekam ist, len castokrat to stroskota na tom, ze jednak neviem komu napisat a ked aj hej, vacsinou uz maju iny program... cize nakoniec ostanem sama skoro vzdy.
@31 ja som očakávala, že by chcel mat aj nejaký cas len pre seba, že aby si ty bola s kamoškami a on bude mat voľný večer bez toho aby mu bolo ľúto že ta nechal samu. Len toto mi skôr vyplynulo že chce aby ste spoločne trávili cas aj s tvojimi kamoškami
buď sa chceš kvôli nemu zmeniť, čo ti nejde, alebo ťa chce zmeniť on. čo nejde tiež.
pokiaľ si neni škaredá a tlstá, tak odíď a nájdeš si niekoho kto ťa bude rešpektovať, dokonca možno aj uctievať
Kamarátka ma takého priateľa ako si ty že nemá žiadnych kamarátov, baví sa len s kolegami z prace a žije sociálny život s nou.
Je to pre ňu ťažké a ani ja som pre to dlho nemala pochopenie lebo som mala pocit ze sa na mňa vykaslalam
Je pre ňu ťažké chodiť von s kamoškami, lebo jej priateľ nemá pre to až také pochopenie. Ja zase nemám chuť ísť s kamoškou von s tým ze on musí všade s nou ísť ako chvostik lebo inak by bol sam doma lebo on nikam nechodí a ani nerozumie prečo ona chce chodiť niekam. Potom ju samozrejme ťahá domov lebo sa s nami nudí (aj ja s nim lebo si neviem užiť čas s kamoškou lebo tam je on a nemôžem s nou uvoľnené kecať a tak) alebo občas keď niekam ide bez neho co sa stáva veľmi málo, tak je vkuse s nim na mobile a on stále chce aby prišla domov. ? Je to ako trn v riti pre okolie aj pre ňu aj pre neho. Prerušili sme kontakty. Nie naschvál ale tak prirodzene, keďže je z chlapom ktorý sa nesocializuje, nemá kamarátov a preto nemá pochopenie pre socialne potreby svojej partnerky
@chingula@3 bud budete robiť obaja kompromisy tým, že on bude rešpektovať tvoje sociálne potreby že na teba nebude naliehat vkuse a vyčítať ti niečo za co nemôžeš, ale aj ty potom musíš rešpektovať jeho sociálne potreby a občas si s ním niekam zájdeš a keď si s ním zájdeš necháš ho si užiť ten (vo vašom prípade) jedinečný večer/deň a nebudeš mu celý čas mrncat do ucha ako chceš ísť domov atd. Inak to bude dosť na hovno.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
39 komentov
Jasne, ze zohnat si kamosku a volat ju domov je odveci, ked ta to samu nelaka, ale napr. to dvojite rande alebo nieco take v skupinke, ak vie frajer "vybavit" tych ostatnych ludi, tak preco by si mu raz za cas nevysla v ustrety a nesla s nim do spolocnosti?
Ja napr. absolutne nemam potrebu tancovat, ale kvoli manzelke sa prilezitostne premozem a spravim jej radost. Podla mna je to vo vztahu normalne
Ako sa má potkan?
"Nebudeš si predsa nasilu hľadať kamarátku, lebo on chce. Čo tak sa spriateliť s polovičkami jeho kamarátov?" - neodporuju si tieto dve vety trochu nahodou?
a k tým dvom vetám, v kontexte ako som to myslela sa nevylučujú nejak tak si predstavujem ja ten kompromis. Ale to som ja, a každý sme iný.
prajem všetko dobré, nech si to s priateľom vykecáte v prospech oboch.
Mozno to nebolo dobre odkomunikovane z tvojej a/alebo/ani jeho strany - povedat si, co vlastne kto chce, co by potreboval od toho druheho a preco. Rozpravat o tom s postojom, ze tá druhá strana zrejme nechce ublížiť, len má nejaký pohľad na vec, ktorý je možno iný než môj. Nie defenzivne, nahnevane alebo so strachom. Co samozrejme je lahsie povedat ako zrealizovat
Drzim palce kazdopadne
A jeho kamarati nemaju frajerky, ze s nimi by ste isli na dvojite rande alebo pozvali na navstevu?
Kazdopadne ja som uz dospela do bodu, ze viem ze nema absolutne ziadny zmysel druheho cloveka do niecoho nutit. On ti dal najavo, ze nieco take by uvital a to je v poriadku, ale tam to asi aj skonci z jeho strany. Ty to mozes zobrat na vedomie, ale pokial sama nedospejes do bodu, ze to CHCES sama od seba (nie preto ze chce priatel), tak asi s tym vela nespravis. Len mi nejde do hlavy, preco ked on tak velmi tuzi potom, preco nezorganizuje on nejake dvojite rande alebo navstevu (po dohode s tebou).. Myslim ze aj pre teba by bolo jednoduchsie keby to nemusis organizovat, ked ty po tom az tak netuzis ako on. Ale zas chapem, ze ked on je prevazne ten iniciator, tak mozno chce aby si aj ty niekedy prevzala iniciativu. A nevnimala by som to tak, ze ti chce vyslepchnut do ksichtu ze nikoho nemas... Mozno by bol len rad, keby nemusi byt vzdy organizator. Toto by som si vyjasnila, ako to mysli.
Lebo u nas je to tak, ze cele nase socialne vyzitie je s frajerovymi kamosmi a pripadne ich frajerkami. Takze ked ideme na nejaky vylet, navstevu tak s nimi.
Skor nastava problem, ked niekedy chceme travit cas oddelene, ze napr priatel ide s kamosmi na motokary, tak ja nemam kamosku s ktorou by som travila cas mimo frajera. A sem-tam mi to chyba. Ale zas ja sa nerada viazem, lebo niekedy nemam naladu na stretavanie aj dlhe mesiace.. A ked sa aj niekedy zobudim a poviem si, ze rada by som sa stretla s nejakou kamoskou, tak nikto na poslednu chvilu nemoze (a vacsinou ani neviem, komu by som napisala) a ja sa nerada dohadujem dopredu, lebo neviem ako sa budem citit a ci na to v ten den budem mat naladu.
a tvojmu priatelovi nevadi, ze nemas kamaratky? nikdy nic nenamietal? ja to mam podobne ako ty, tiez neviem, ci budem mat naladu sa stretavat a zo skusenosti teda mozem povedat, ze vacsinou ju nemam.. radsej si pojdem zaplavat alebo si pustim dobry film, nez by som sa nutila ist s niekym von.
Nenamietal, skor mna to viac trapilo, ked on chcel travit cas s priatelmi a ja som ostala sama "bez programu" tak som si uvedomila, ze nemam kamaratky.. Lebo uvedomujem si, ze nemusime travit vsetok volny cas spolu a ma pravo byt aj len s kamosmi bezo mna... A on ma vzdy utesoval, ze ale ved mas kamaratky a spomenul babu, s ktorou som sa uz 2 roky nevidela Na mna pride chut sa s niekym stretnut ked mam viac volnych dni po sebe, ze mam dost priestoru byt aj sama, aj s priatelom a este ostane aj priestor a energia na inych.. co nebyva tak casto a fakt nerada planujem dopredu.. Idealne by mi to vyhovovalo napisat v ten den, ked mam chut niekam ist, len castokrat to stroskota na tom, ze jednak neviem komu napisat a ked aj hej, vacsinou uz maju iny program... cize nakoniec ostanem sama skoro vzdy.
pokiaľ si neni škaredá a tlstá, tak odíď a nájdeš si niekoho kto ťa bude rešpektovať, dokonca možno aj uctievať
Je to pre ňu ťažké a ani ja som pre to dlho nemala pochopenie lebo som mala pocit ze sa na mňa vykaslalam
Je pre ňu ťažké chodiť von s kamoškami, lebo jej priateľ nemá pre to až také pochopenie. Ja zase nemám chuť ísť s kamoškou von s tým ze on musí všade s nou ísť ako chvostik lebo inak by bol sam doma lebo on nikam nechodí a ani nerozumie prečo ona chce chodiť niekam. Potom ju samozrejme ťahá domov lebo sa s nami nudí (aj ja s nim lebo si neviem užiť čas s kamoškou lebo tam je on a nemôžem s nou uvoľnené kecať a tak) alebo občas keď niekam ide bez neho co sa stáva veľmi málo, tak je vkuse s nim na mobile a on stále chce aby prišla domov. ? Je to ako trn v riti pre okolie aj pre ňu aj pre neho. Prerušili sme kontakty. Nie naschvál ale tak prirodzene, keďže je z chlapom ktorý sa nesocializuje, nemá kamarátov a preto nemá pochopenie pre socialne potreby svojej partnerky