viem, že je to odveci a teraz mi to je jedno, ale ruku na srdce, baví sa niekto s niekým čisto len preto, že chce, že z toho nič nebude mať? už ma vyslovene serie, ako sa ľudia tvária akoby spadli z neba a akí sú dobrí(viem, že je miliarda vážnejších prob
to je dost blba otazka zo zaciatku to vyzeralo ze sa pytas vseobecne na kamaratstvo a v takom pripade je jasne ze kazdy s toho chce nieco mat proste nechce byt uplne sam tak sa aspon s niekym bavi nema toho kamarata len preto ze je kamarat ale proste chce aby sa nenudil
a kamaratstvo baba - chalan ? co ja viem podla mna si vzdy ten chalan predstavuje aj nieco viac ale neviem no ja nejak kamaratky nemam tak sa k tomu nemozem vyjadrovat
@hotaru@torpedo08 naschvál som dala, všeobecne priateľstvo, pretože to pociťujem aj u báb aj u chlapov, no u chlapov viac, preto nakoniec zameranie skôr na priateľstvo medzi chlapom a babou..
tak asi sa obklopuješ zlými ľuďmi pretože ja sa kamarátim a snažím sa tráviť čas len s tými ktorí sú pre mňa zaujímaví ako ľudia (či už spoločné záľuby, podobný vkus a názory...) - a vlastne, jednu vec po nich chcem. ich spoločnosť
ja mam kamosky ktore by som "dal dolu" aj take ktore by som nechcel, ale prva vec, ze clovek nemoze mat v zivote vsetko co chce, druha, ze mam rad svoju frajerku a respektujem ich ..
ale obe tie kategorie spadaju do kategorie kamosky z minimalne troch dovodov:
- je mi s nimi fajn, zabavime sa, mame si co povedat - something similar like with guys, ale iny typ reci, vulgarnosti atd.
- kamosky maju kamosky - in case "hladania znamosti"
- je dobre mat aj pri vztahu iny zensky pohlad na vec
napríklad aby som sa keď som s ním necítila osamelo, podnetnú konverzáciu, zasmiať sa, spoločnosť pri prechádzkach, poradiť s problémom, povzbudenie, čakám že od toho druhého dostanem pocit, že niekomu na mne záleží. pokiaľ je toto zištnosť, tak áno.
čo sa týka priateľstva s opačným pohlavím, je pravda že tam to často býva tak ako hovoríš, ale som si istá, že mám minimálne dvoch veľmi dobrých kamarátov chlapcov, ktorí sa so mnou nekamarátia preto, že by sa so mnou chceli vyspať.a zopár takých, ktorí by možno nenamietali, ale určite to nie je hlavným dôvodom nášho kamarátstva.
Mala som kedysi priateľov, ktorí boli skutočnými priateľmi, teda nie preto, že existovali, ale preto, že mali radi moju spoločnosť.
Takých je stále menej, resp. v podstate zúfalo málo, a nahrádzajú ich tí takí príležitostní, ktorí občas niečo potrebujú. A nie, neviem sa s tým vyrovnať.
jasné že existuje priateľstvo bez toho aby niekto z toho niečo chcel.. len treba nájsť tých správnych ľudí.. napr aj ja mám naj kamoša, rozprávame sa spolu proste je nám fajn ale neplánujeme riešiť vzťah a pod.. aj s druhým je to tak.. takže klídek
Ja neviem, lebo so mnou sa žiadny chlap kamarátiť nechce. Pretože vždy keď niekomu poviem, že chcem byť kamarátka, tak si tam každý automaticky domyslí to slovo "IBA", ktoré som ale vôbec nepovedala a ani nemyslela a automaticky to vzdá.
Potom ale tak trochu závidím tým ženám, čo majú kopu kamarátov a funguje to
Mnohí ľudia ešte nestihli pochopiť jednu pomerne dôležitú a zásadnú vec a to je komunikácia medzi sebou. Sú spolu dvaja kamaráti, dajme tomu teda opačného pohlavia, jeden z nich sa nejak správa, z čoho si druhý môže vyvodiť, že hm, ten má možno o mňa záujem, ale to je nechcem, to bude asi nejaké hovado. Totálna nálepka bez akéhokoľvek ďalšieho úsudku. Alebo sú medzi sebou kamaráti opačného pohlavia, jeden sa do druhého zamiluje, ale bude mu to zatajovať, potom sa na to príde a smutní a zničení ostanú obaja. A z toho automaticky niekomu môže vyplynúť, že priateľstvo medzi ľuďmi opačného pohlavia neexistuje také pevné a v takej forme, aby to nezašlo niekam ďalej.
Poďme si teraz ale položiť otázku, prečo by sa presne toto isté nemohlo stať v dnešnej dobe, v dnešnej spoločnosti, medzi ľuďmi rovnakého pohlavia? A v čom je to lepšie, keď zistíte, že s vami má nejaké úmysly vaša naj kamoška?
Preto na to funguje taký fajn spôsob ako je komunikácia. A medzi dobrými priateľmi myslím komunikácia na takej úrovni, kde z každej strany aspoň raz zreteľne zaznie niečo v štýle "neplánujem s tebou partnerský vzťah". Veľmi veľa vecí je potom jednoduchších, keďže obaja viete, na čom ste. Taký vzťah môže potom reálne perspektívne fungovať, lebo viete, v akej ste pozícii a v akej pozícii je ten druhý. A pokiaľ komunikácia pokračuje aj naďalej, viete jeden o druhom toho viac, viete odhadnúť jeho reakcie a môžete si lepšie vyvodiť, čo majú znamenať, k čomu majú smerovať, aj keď by v prípade povedzme vám predtým neznámeho človeka mohli byť pochopené inak.
Podľa mňa je strašne fajn mať akýsi poriadok vo vzťahoch. A vždy, keď máte nejaké podozrenie, že niečo nefunguje tak, ako by malo, hodiť čaj/kávičku/kofolu alebo niečo inšie a ísť sa o tom porozprávať a urovnať si to. Niekedy to nejde, ale v konečnom dôsledku je to strašne super, keď sa schyľuje k nejakému problému.
A keď máte také priateľstvo, pri ktorom sak problému neschyľuje, tak potom to je už úplne mega.
Či je to všetko uskutočňované nezištne a zadarmo, v takom priateľstve? Myslím, že to je výmenný obchod v štýle "ja sa s tebou kamarátim a odmenou mi za to je to, že ťa mám". A každý prispeje do tovaru tým, čím môže. A tak je to podľa mňa fajn.
Boze,to,je chyba v tebe. Co take mas,zeby chceli. Ludia s teba profitovat? Bavim sa s tymi ludmi,ktori su prave pri mne...neznasam,ked wi potom namyslaju...a ano,ja som az moc dobra na ludi....ale,toto ma vie nasrat..
@matwejo len tak...
takže je tam v podstate stále niečo viac ...
stačí @marleymt
to je síce pekne napísané, no nebude to v komunikácii ...už som dosť dávno zistila, že komunikáciou sa nedá všetko vyriešiť..ja som typ človeka, ktorý rieši s danou osobou každý detajl, čo mi nesedí, či sa niečo nedeje... snažím sa všetko riešiť komunikáciou, ale myslím si, že človek, či chce, alebo nie, tak nikdy nevyjde celá pravda na povrch, vždy si z tej pravdy, človek nejakú časť nechá predsalen pre seba...
myslíš si, že keby si s niekým priateľ len preto, že ti napr pomáha s učením, a ona nepochopene pozerá a spýta sa, že prečo sa vôbec s ňou bavíš, tak by si jej povedala, že len preto, že ti pomáha s učením? neverím ....
a takisto u chlapov, často ak sa baba spýta, že hádam nechceš somnou nič viac, že sme len kamoši nie? a on jasné, len kamoši, veď si ako moja sestra( a v hlave, sakra, tak nič, budem sa tváriť, že k nej nič necítim - len aby náhodou neutrpelo jeho ego ... )
nemyslíš?
@borovy
nemyslím si, že profitovať musí byť vždy niečo ohromne veľké, aj nejaká drobnosť... neviem, čo také mám ...
napríklad chceš ísť s niekým von, no akurát nikto nemá čas a zostalo to na poslednej osobe, ktorá nebola prvotný výber ... a už je to trochu popletené..
ano jasne ved naco su priatelia ? ..najpv ich emocionalne vystavim a potom ked uz su pod mojim velenim tak ich nutim aby mi kupovali sladkosti a chlast ...a sme straaasne dobri kamarati a chodime spolu vonku a ja mam vzdy zabezpeceny odvoz a taktiez aj pitie a jedlo a vsetko co k tomu patri. A ked sa nejaky kamarat alebo kamaratka rozhodne ze sa uz viac so mnou nebude bavit najprv mi musi zaplatit 100 eur a potom moze slobodne a dobrovolne odist.
Moja najlepsia priatelka, je korejcanka, donedavna bola tisice kilometrov odomna, teraz sa vratila naspat, ale uz nie na slovensko, ale do ciech, cize je tiez relativne daleko, navyse ma frajera a aj napriek tomu ju mam neskutocne rad. Sice som nikdy neveril na priatelstva medzi opacnymi pohlaviami, ale od nej nic neocakavam...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
29 komentov
a áno existuje, aspoň môj najlepší kamarát nemá so mnou žiadne "nekalé" úmysly a ani ja s ním, bavíme sa spolu lebo si rozumieme a máme si čo povedať.
a kamaratstvo baba - chalan ? co ja viem podla mna si vzdy ten chalan predstavuje aj nieco viac ale neviem no ja nejak kamaratky nemam tak sa k tomu nemozem vyjadrovat
dobrú noc
ja mam kamosky ktore by som "dal dolu" aj take ktore by som nechcel, ale prva vec, ze clovek nemoze mat v zivote vsetko co chce, druha, ze mam rad svoju frajerku a respektujem ich ..
ale obe tie kategorie spadaju do kategorie kamosky z minimalne troch dovodov:
- je mi s nimi fajn, zabavime sa, mame si co povedat - something similar like with guys, ale iny typ reci, vulgarnosti atd.
- kamosky maju kamosky - in case "hladania znamosti"
- je dobre mat aj pri vztahu iny zensky pohlad na vec
staci?
napríklad aby som sa keď som s ním necítila osamelo, podnetnú konverzáciu, zasmiať sa, spoločnosť pri prechádzkach, poradiť s problémom, povzbudenie, čakám že od toho druhého dostanem pocit, že niekomu na mne záleží. pokiaľ je toto zištnosť, tak áno.
čo sa týka priateľstva s opačným pohlavím, je pravda že tam to často býva tak ako hovoríš, ale som si istá, že mám minimálne dvoch veľmi dobrých kamarátov chlapcov, ktorí sa so mnou nekamarátia preto, že by sa so mnou chceli vyspať.a zopár takých, ktorí by možno nenamietali, ale určite to nie je hlavným dôvodom nášho kamarátstva.
Takých je stále menej, resp. v podstate zúfalo málo, a nahrádzajú ich tí takí príležitostní, ktorí občas niečo potrebujú. A nie, neviem sa s tým vyrovnať.
Je to tým, že človek starne?
Potom ale tak trochu závidím tým ženám, čo majú kopu kamarátov a funguje to
Poďme si teraz ale položiť otázku, prečo by sa presne toto isté nemohlo stať v dnešnej dobe, v dnešnej spoločnosti, medzi ľuďmi rovnakého pohlavia? A v čom je to lepšie, keď zistíte, že s vami má nejaké úmysly vaša naj kamoška?
Preto na to funguje taký fajn spôsob ako je komunikácia. A medzi dobrými priateľmi myslím komunikácia na takej úrovni, kde z každej strany aspoň raz zreteľne zaznie niečo v štýle "neplánujem s tebou partnerský vzťah". Veľmi veľa vecí je potom jednoduchších, keďže obaja viete, na čom ste. Taký vzťah môže potom reálne perspektívne fungovať, lebo viete, v akej ste pozícii a v akej pozícii je ten druhý. A pokiaľ komunikácia pokračuje aj naďalej, viete jeden o druhom toho viac, viete odhadnúť jeho reakcie a môžete si lepšie vyvodiť, čo majú znamenať, k čomu majú smerovať, aj keď by v prípade povedzme vám predtým neznámeho človeka mohli byť pochopené inak.
Podľa mňa je strašne fajn mať akýsi poriadok vo vzťahoch. A vždy, keď máte nejaké podozrenie, že niečo nefunguje tak, ako by malo, hodiť čaj/kávičku/kofolu alebo niečo inšie a ísť sa o tom porozprávať a urovnať si to. Niekedy to nejde, ale v konečnom dôsledku je to strašne super, keď sa schyľuje k nejakému problému.
A keď máte také priateľstvo, pri ktorom sak problému neschyľuje, tak potom to je už úplne mega.
Či je to všetko uskutočňované nezištne a zadarmo, v takom priateľstve? Myslím, že to je výmenný obchod v štýle "ja sa s tebou kamarátim a odmenou mi za to je to, že ťa mám". A každý prispeje do tovaru tým, čím môže. A tak je to podľa mňa fajn.
takže je tam v podstate stále niečo viac ...
stačí
@marleymt
to je síce pekne napísané, no nebude to v komunikácii ...už som dosť dávno zistila, že komunikáciou sa nedá všetko vyriešiť..ja som typ človeka, ktorý rieši s danou osobou každý detajl, čo mi nesedí, či sa niečo nedeje... snažím sa všetko riešiť komunikáciou, ale myslím si, že človek, či chce, alebo nie, tak nikdy nevyjde celá pravda na povrch, vždy si z tej pravdy, človek nejakú časť nechá predsalen pre seba...
myslíš si, že keby si s niekým priateľ len preto, že ti napr pomáha s učením, a ona nepochopene pozerá a spýta sa, že prečo sa vôbec s ňou bavíš, tak by si jej povedala, že len preto, že ti pomáha s učením? neverím ....
a takisto u chlapov, často ak sa baba spýta, že hádam nechceš somnou nič viac, že sme len kamoši nie? a on jasné, len kamoši, veď si ako moja sestra( a v hlave, sakra, tak nič, budem sa tváriť, že k nej nič necítim - len aby náhodou neutrpelo jeho ego ... )
nemyslíš?
@borovy
nemyslím si, že profitovať musí byť vždy niečo ohromne veľké, aj nejaká drobnosť... neviem, čo také mám ...
napríklad chceš ísť s niekým von, no akurát nikto nemá čas a zostalo to na poslednej osobe, ktorá nebola prvotný výber ... a už je to trochu popletené..