jedna kamaratka chcela byt tiez modelka , je chuda uplne ako kosticka , na pohlad skoro anorexia a v nejakej agenture na modeling jej povedali ze je tucna o_0
@v3nty ako môžeš niečo také povedať psychická porucha je to isté ako ked máš chrípku
aj tebe niekto povedal že si prijebaný lebo si si dal studené pivo a čil ťa bolí hrdlo aj ten feťák sa chce liečiť bol si niekedy v takom stave aby si ich mohol súdiť ?
@11@v3nty - mno - za väčšinu chorôb si v konečnom dôsledku môže človek sám, najmä v dnešnej dobe... aby si nemusel raz nadávať aj sám sebe. A ak si pozorne čítal ten článok, tak si si mohol všimnúť pár podstatných vecí... okrem iného napr. aj to, že vinu nesú najmä rodičia...
a tá akože "klinika"? veď tam ju akurát tak vykŕmili na 51 kíl, ale neliečili... veď na anorexiu treba psychiatra, a prepustiť domov, až keď sa to zlepší po psychickej stránke, nie hneď, ako hmotnosť presiahne 50kg....
@15@v3nty - že v tom nevidíš rozdiel, je smutné... ja som neporovnával chrípku a anorexiu, to sa porovnávať nedá... rovnako, ako sa nedá porovnávať anorektička s feťákom... príde mi to, ako by si nadával niekomu, kto trpí schyzofreniou, alzheimerom alebo napr. malému dieťaťu s rakovinou...
@semhamforas ale ona si neubližuje na začiatku to nieje zlé až časom to prerastie do problému a až potom je to choroba ako taká pretože s tým proste nemôže prestať sama od seba a neuvedomuje si to ako moc ubližuje sebe a svojmu okoliu
@26@semhamforas - silne pochybujem o tom, že 15-ročná teenagerka začala dietovať s jasným, cieleným a premysleným zámerom navodiť si anorexiu. Vinu na tom nesie predovšetkým rodina resp. rodičia, ktorí ignorovali príznaky a zľahčovali celú situáciu - v dnešnej dobe, keď sa o tom hovorí a píše naľavo-napravo, je to dosť neuveriteľné...
Súhlasím s tým, že downov syndróm je vyslovene vrodená dispozícia a je to iné ako anorexia, no anorexia je tiež duševná choroba - a na rozdiel od downsyndrómu, ktorý sa ako taký nedá liečiť, je liečba anorexie práve na psychiatrovi a psychológovi.
@29@semhamforas - čítal si pozorne celý ten článok? Ak aj áno - keby si bol ty rodič, zarazilo by ťa v ňom pár vecí... A osobne ti môžem zodpovedne ako rodič povedať, že napriek tvrdeniu vlastného dieťaťa, že sa stravuje normálne, by som si všimol rapídny úbytok váhy... a rozhodne by som ho neignoroval, rovnako ako by som neignoroval signály z okolia. A mimochodom - aj anorexia môže byť genetickou predispozíciou a môže byť vrodená (Genetics of Anorexia Nervosa collaboration)
@32@semhamforas - tebe zasa očividne nie je jasné, o čom je reč... to jej jednanie (odmietanie potravy, utajovanie...) je PRÍZNAKOM A SÚČASŤOU DUŠEVNEJ CHOROBY (mimochodom VEĽMI VÁŽNEJ, ktorá viac ako mnohé iné duš. choroby priamo ohrozuje život) a nie jej puberťáckeho správania sa... Opäť ti môžem len odporučiť, aby si si naštudoval napr. výsledky toho výskumu, ktorý som spomínal vyššie, prípadne sa pozrel na zdravie.sk
@semhaforas Čo vy tu máte všetci s tym Downovým syndrómom. Dala som to ako príklad duševnej poruchy, ani ZĎALEKA nepribližujúcej sa anorexii len kvôli tomu, aby som ukázala, že aj TO je vážna PORUCHA. A nie že to s tým má niečo spoločné, poprípade že je to rovnako závažné.
A mimochodom, človek musí mať isté duševné predispozície aby sa z neho stal anorektik/anorektička. Ona si ju nevytvorila, anorexia je poväčšine geneticky daná a len vekom sa odhalí. Navyše má na tom podiel aj domáce prostredie, rodina, takisto ako všetky modelky v časopisoch a nárok na dievčatá, aby vyzerali dobre, štíhlo a sexy.
Celá pointa toho čo som chcela je, že si nemyslím, aby sa na takéto dievčatá malo nadávať alebo ináč hanobiť, pretože je to duševná porucha na ktorú sa aj zomiera a nejedná sa tu o nejakú hlúpu pubertiačku, ktorá sa ochlastala do nemoty a teraz je jej tri dni zle.
@39@semhamforas - fajn.... až dostane napr. niekedy tvoja žena rakovinu pľúc, ktorú si pravdepodobne spôsobí vedome a preukázateľne škodlivým fajčením s cieľom ZÁMERNE ju dostať, môžeš jej citovať v3entyho múdrosť... určite sa poteší tvojej emaptii a pomôže jej to. Mimochodom - ty si napísal, že o tom nemá zmysel asi ani diskutovať...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
38 komentov
jedna kamaratka chcela byt tiez modelka , je chuda uplne ako kosticka , na pohlad skoro anorexia a v nejakej agenture na modeling jej povedali ze je tucna o_0
Tak isto ako fetaci co zdochnú su premna prijebaní ....
A ano mam potrebu uražat , no len toho kto si to zaslúži
aj tebe niekto povedal že si prijebaný lebo si si dal studené pivo a čil ťa bolí hrdlo aj ten feťák sa chce liečiť bol si niekedy v takom stave aby si ich mohol súdiť ?
A to, že si myslíš niečo iné je dosť... smutné. Ako, pre-mňa za-mňa, mysli si čo chceš, ale nadávky si odpusť.
Vieš ty argumentujes nejakými doktormi aj ti zas ukazem argumenty doktorov ze sa to nedá povazovať za takú isti chorobu ako je downov S.
Ok je toto je tvoj nazor toto je moj nazor ....
Tak sa ma nesnaž presviedčat o opaku prosimta Neplytvaj zbitočne energiou lebo enchcem taposlat do teplých krajín ....
Lebo mam dneska ozaj taku fajnovu naladu a myslím že somnou slušná debata nebude ...
Dakujem za porozumenie
Súhlasím s tým, že downov syndróm je vyslovene vrodená dispozícia a je to iné ako anorexia, no anorexia je tiež duševná choroba - a na rozdiel od downsyndrómu, ktorý sa ako taký nedá liečiť, je liečba anorexie práve na psychiatrovi a psychológovi.
&oi=translate&ct=result&resnum=2&ved=0CCMQ7gEwAQ&prev=/search%3Fq%3Danorexia%26hl%3Dsk%26newwindow%3D1%26safe%3Doff%26rlz%3D1B3GGLL_skSK398SK398%26prmd%3Div" target="_blank" rel="nofollow" title="Linka na stránku translate.google.sk">» translate.google.sk/translate?hl=sk...
» en.wikipedia.org/wiki/Anorexia_n...
A mimochodom, človek musí mať isté duševné predispozície aby sa z neho stal anorektik/anorektička. Ona si ju nevytvorila, anorexia je poväčšine geneticky daná a len vekom sa odhalí. Navyše má na tom podiel aj domáce prostredie, rodina, takisto ako všetky modelky v časopisoch a nárok na dievčatá, aby vyzerali dobre, štíhlo a sexy.
Celá pointa toho čo som chcela je, že si nemyslím, aby sa na takéto dievčatá malo nadávať alebo ináč hanobiť, pretože je to duševná porucha na ktorú sa aj zomiera a nejedná sa tu o nejakú hlúpu pubertiačku, ktorá sa ochlastala do nemoty a teraz je jej tri dni zle.