VINko je číslo, ktoré je charakteristické pre dané auto, napríklad moje to malo v predných dverách. U mna došla pani policajtka, kukla papiere, kukla VINko a ešte dalšie veci. Ked sedelo, šla do kanclu, naťukala dačo do pc, vzala si tvoje staré EVČ a ked si zaplatil kolok, dala ti nové EVČ, popísal si asi 3 papiere a šiel si domov.
@alex458 Takze uz v ten den mozem jazdit? Lebo este som videl ze priplatok 30€ za ten maly plastovy technicak aby bol do dvoch dni ze inak je do 30dni tak neviem ze ci uz.v ten den prihlasenia mozem jazdit alebo musim pockat na ten maly plastovy technicak?
No či ti sedí VINko na štítku, lebo prv než pôjdeš vybavovať papiere, budeš musieť absolvovať obhliadku..a hlavne si dávaj bacha na to, že či je viditeľné...stačí ak máš nejakým spôsobom poškodenú 1 číslicu a policajt ťa môže poslať doprdele...ak by si to chcel riešiť oficiálnou cestou, tak musíš písať výrobcovi aby ti spravil nový štítok a čakať... btw, stojí vraj celkom dosť, na to že je to len blbý štítok...a ani srnky netušia ako dlho budeš budeš čakať, potom ti môže prepadnúť ko, a zasa všetko odznova...ale čo som počul, tak väčšinou to znásilňujú len policajti na východe
Tak ja čo som prihlasovala auto, som šla o osmej tam a o deviatej som už jazdila na nových číslach. Ale ja nie som moc dobrý zdroj v tomto, lebo mne tam otec robí tak...to možno urýchlili kvôli nemu.
No ja neviem u koho, alebo pred kým... u nás proste vyjde policajt na prarkovisko, popozerá vinka či sa zhoduje s TP, dá doň podpis a s tým ideš vybavovať značky a takisto dostaneš na počkanie veľký TP už oficiálne s tvojimi údajmi, ktorý budeš využívať dokým ti nedoručia malý...
VIN cislo je prebrate z anglickeho WIN a udava hodnotu schopnosti vitazit tvojho vozidla... kontroluje sa tym sposobom, ze policajny prislusnik postavi za pomoci kuzelov pred dopravnym inspektoratom dve totozne drahy na ktorych budes proti nemu pretekat... ak sa ti podari zvitazit, tak ti zoberu papiere od vozidla, lebo je rychlejsie ako to policajne a to si nemozu dovolit (ak by ta chceli v buducnosti stihat za nejaky priestupok, tak aby nebolo zvysene riziko ze im ujdes)... tak odporucam o tesnotku prehrat (aby to nebolo zase moc okate ze to bolo naschval)... nasledne ti do velkeho technicaku zapise tvoj a jeho cas a potom s tym mozes ist na inspektorat, kde ti spravia nove papiere... Tieto kontroly prebiehaju len par krat za pracovnu dobu... bud tie terminy su na stranke daneho inspektoratu alebo si tam zavolaj (vsade to maju inak, aspon doteraz mali)... Zn. ziadne lieky neberiem... Zn2.asi by som mal zacat
@vachtlik Neviem, ci ti to vysvetlili hore, som tak dofajceny, ze nedokazem citat, iba pisat. Proste prides tam, kupis kolog za tazke prachy, pockas kym nezostarnes, potom kuknu VIN- ci auto sedi s papiermi, zas pockas chvilku a daju ti papirky a mozes keruvat kym mas benzin. Malicky technicak ti pride do par dni ale to vobec nevadi, pretoze ams velky. + my na autach mame povinne poistenie, ktore musis preukazat, neviem ako to je s motorkou. Idem si asi zrolit dalsie.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
10 komentov