potrebujem úplne poslednú vec poradiť na prihlášku, mam napísať predmety a úrovne maturity. Ako to tam mám napísať ? Skratkami? napr. CJ, SJaL ?? A odborné mam vypísať celé? Alebo to tam mam napísať len odborné ?Alebo na to má škola určité normy ako to pí
chodíš na soš? Maturita z odborných sa zvyčajne delí na TČOZ a PČOZ - teoretická časť odbornej zložky, praktická časť odbornej zložky. imho, u teba na škole hádam je niekto kto má nastorostie takéto veci, nie? treba sa opýtať tam
Hej chodím na SOŠ.. takže tam napíšem TČOZ a PČOZ a úrovne žiadne, že? ... no pýtal som sa učiteľky a tá povedala, že to na VŠ majú nejaké normy ako to tam mám napísať a písal som jednej pani a tá mi neodpísala.
Ja si myslím, že to nie je až také dôležití, keď neberu ani maturitu ani známky do úvahy , len príjimačky... Tak tam napíšem Nemecký jazyk B1, Slovenský jazyk a literatúra bez úrovne alebo aká úroveň? A pod to TČOZ a PČOZ a tiež bez úrovne ? Ďakujem!
slovenský jazyk a literatúra že bez úrovne? to kde sa robí matura zo slovenčiny na úrovne? ja som tiež zo SOŠ ale takéto som teda nepočula ešte normálne tam napíš TČOZ a známku a PČOZ a známku a Nemecký jazyk a uroveň napíš .
Maturitné predmety na prihlášku (na maturity aj na VŠ) sa vypisujú v CELOM oficiálnom znení v nasledovnom poradí:
Slovenský jazyk a literatúra
Cudzí jazyk (konkrétne samozrejme, čiže Anglický napr.)
A ďalšie dva alebo koľko ich máš podľa toho, koľko hodín do týždňa si z nich za strednú školu mala, rátajú sa aj semináre.. Čiže ako máš napríklad nosku a geografiu, pričom z nosky si mala v 2.,3. a 4. ročníku po 2 hodiny týždenne plus dva roky po 2 hodiny semináru a geografiu si mala napr. len v druhom a treťom po jednej hodine, plus vo štvrtom dve hodiny seminár, prvú dáš nosku.
Pokiaľ je ten počet hodín zhodný, dáš to podľa abecedy.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
7 komentov
Ja myslim, ze to mas cele vypisat CELE. Aspon ja som pisala vsetky 4 a v plnom zneni, teda myslim.
Ja si myslím, že to nie je až také dôležití, keď neberu ani maturitu ani známky do úvahy , len príjimačky... Tak tam napíšem Nemecký jazyk B1, Slovenský jazyk a literatúra bez úrovne alebo aká úroveň? A pod to TČOZ a PČOZ a tiež bez úrovne ? Ďakujem!
Slovenský jazyk a literatúra
Cudzí jazyk (konkrétne samozrejme, čiže Anglický napr.)
A ďalšie dva alebo koľko ich máš podľa toho, koľko hodín do týždňa si z nich za strednú školu mala, rátajú sa aj semináre.. Čiže ako máš napríklad nosku a geografiu, pričom z nosky si mala v 2.,3. a 4. ročníku po 2 hodiny týždenne plus dva roky po 2 hodiny semináru a geografiu si mala napr. len v druhom a treťom po jednej hodine, plus vo štvrtom dve hodiny seminár, prvú dáš nosku.
Pokiaľ je ten počet hodín zhodný, dáš to podľa abecedy.