Vadilo by vám, ak by sa k vám prihovoril niekto cudzí len tak sa porozprávať, napríklad vo vlaku, autobuse, v metre, na lavičke v parku...? Niekto kto vyzerá v pohode, triezvy a rozprával by niečo normálne. Žiaden vandrák čo bude rozprávať o tom ako po ná
Mne sa to stava casto a nemam to rada. Proste ma to otravuje a mna ostatni ludia ani nezaujimaju.
I ked minule som sa asi na hodku zakecala s jednym milionarom a on bol fajn, mi ukauoval fotky z ciest, kedze precestoval skoro cely svet. A bol aj v Machu Picchu a tam je moj sen ist. No a potom mi aj ponukol pracu.
vacsinou aj tak neviem viezt konverzaciu s neznamymi ludmi. a ne-na-vi-dim silene konverzacie. a nemam potrebu spoznavat ludi. a ani sa vyskytovat niekde, kde by ma mohol niekto cudzi oslovit (auto ftw)
Nevadilo.
V stredu sa mne a dvom kamoškám vo vlaku prihovoril típek z Aljašky-dobrovoľník-učiteľ angličtiny-člen Cirkvi Ježiša Krista Svätých neskorších dní (či jak to bolo) hovoriaci lámanou češtinou. Celkom sme pokecali.
Ale na prednášku sme mu neprišli no
keby dal nejaku normalnu temu, na ktoru sa da porozpravat tak v pohode...len mne sa vacsinou prihovaraju stare babky a rozpravaju o doktoroch, o chorobach a na to nikdy neviem co mam povedat
Vadi mi to, som asocial a vacsinou pocuvam hudbu alebo nieco pozeram a nechcem aby ma niekto rusil ale ja sa zvyknem prihovarat len k psom ked tak, ich ludia na mna len divne cumia
a najviac neznasam ked sa mi prihovaraju "vtipni" dedkovia co kecaju traposiny a ujebavaju sa na tom a ja len tam sedim hodinu, ze nj heh *zabite ma niekto*
Nevadi mi to, ak je to celkom zaujimavy clovek a ked ta konverzacia nie je silena.. Nemam rada take nanutene small talk typu ze "Dnes mame ale pekne pocasie a bla bla bla" alebo ked sa niekto zacne stazovat na nieco
Preto si radsej dam sluchatka a pocuvam si svoje
Neviem si celkom predstavit situaciu, v ktorej by mi uplne cudzi clovek prisiel porozpravat nieco, co ma zaujima, akoze cau, pocuvaj, bol som v Machu Picchu
Raz mi v autobuse taká staršia pani opisovala, že si ide do mesta po nové okuliare, pretože sa jej "Cigáni cez balkón dostali do bytu a ukradli jej okuliare a bicykel. Ale tie okuliare neboli vôbec zlaté, to len tak vyzerali..."
nevadí ale... štatisticky sa prihovárajú viacej tí, ktorí majú viacej odvahy a štatisticky sú to vacej tí, ktorí sú spoločensky unavení .. však treba byť obozretný ^^ !
Ja som taká hanblivka že aj keby sa niekto ozval tak mu odpovedám jednoslovne a ako nevadilo by mi to že so mnou kecá (hlavne ak by to bolo nejaké dievča ale nevedel by som s ňou/ním o čom rozprávať a asi by to bolo len "hej no" "hej" "asi hej" "nie"
Ja sa to pýtam, lebo niekedy mám takú chuť sa prihovoriť k niekomu, no nikdy sa neodhodlám. Vždy mám taký pocit, že by som len otravoval a reagovali by na to celkom nepríjemne.
nie, nevadí mi to, dokonca je to veľmi milé pokiaľ je teda o čom hovoriť a po 5 vetách nenastane trápne ticho minule som v kupé cestovala s dvoma asi 65 ročnými pánmi a bolo to veľmi super aj dnes som sa porozprávala s dvoma robotníkmi na ulici a celkovo je to super
teda až pokiaľ ma nezačne baliť nejaký "manažér" z Trnavy :ble:
nevadilo by mi to ale myslím že by ma len tak hociaký rozhovor neuspokojil a bolo by nesmierne ťažké sa trafiť do niečoho aby ma to zaujalo preto vždy vonku nosím na ušiach slúchadlá (občas aj keď mi nehrá hudba) občas vyslovene nechcem aby na mňa niekto reagoval, vlastne čo sa týka prihovárania tak sa vždy prihováram iba ja a len ak stretnem človeka ktorého poznám a mám mu čo povedať
ale hej uvítal by som to, len si to neviem predstaviť ako by taký rozhovor prebiehal, o čom a tak
Absolutne nemam problema s hocikym ja sa rada porozpravam xD teraz sa mi akurat cez vikend stalo ze typan na mna krici heeej pockaj a ja len taky wtf vyraz ze kto si a on ideme rovnakym smerom tak sa mozme rozpravat tak ze ok xD xD
nemam to rada, niektori ludia nevedia pochopit, ze niektori su radi sami a ze ich to neobtazuje a spolocnost je im skor na obtiaz a ze existuju ludia, ktori nemusia vsade s niekym chodit... ale taka sanca ze len niekde sa ti prihovori clovek, nie je velmi casta...napriklad v skole sa mi ludia prihovarali casto, lebo sme v spolocnej "organizacnej strukture"a tam je to pirodzene, takisto ako na festivaloch dajme tomu ale vo vlaku, buse, v parku, len tak v kaviarni mi pride odveci
neznášam to a ja mám vyslovene "šťastie" na to keď idem niekam vlakom tak stále stretávam takýchto ľudí a naozaj nevidím dôvod prečo by som sa mala s niekým cudzím baviť o tom kam cestujem a kam cestuje on a pod. takže vždy dbám na to nech mám so sebou slúchatká a môžem rozhovor takto ukončiť
stalo sa ,mi to už viackrát ....chlapy samozrejme....nevadí mi to pokial niesú neodbytní. Som zvyknutá baviť sa s cudzími ľudmi kvôli práci takže to beriem úplne v pohode.
ja to niekedy úplne vítam... keď cestujem vo vlaku sama tak naopak neznášam keď sme v kupečku 6ti a všetci ticho... aj keď zvyčajne robím nejakú činnosť, ale poteší ma, keď niekto začne nejakú tému... a úplne rada sa zhováram s neznámymi ľuďmi, lebo si myslím, že každý človek mi môže dať do života niečo zaujímavé. Raz mi jeden ujo na lavičke v parku hovoril také jeho rady a potom taký že "raz si spomeniete, ako som vám to hovoril." a úplne som najradšej keď sa mi prihovorí niekto v mojom veku.
podla situacie - ak by to bol buzerant tak by si to asi este odniesol nejakym nasilim z mojej strany - ak nejaka sympatixcka žena tak by som najprv skumal či nie je nafetovana alebo či sa tym neživý xixi Samozrejme že nejaky zaujimavy rozhovor uvitam ak za tym nie su nejake postranne umysly / snaha poistit niekoho,vyplnit nejaky dotaznik pre moonovu sektu a podobne /
stalo sa mi ze raz v autobuse som cestoval dlho z nejakym milovnikom hifi a ten do mna celu dobu hustil nieco o zlatych koncovkach a prerobenych zdrojoch prudu v jeho dome a o neodymovych magnetoch a ked som vystupil z busu bol som rad
Vo vlaku je bežné, že sa ti niekto prihovorí. A mne osobne to nevadí, rada sa porozprávam ak sú to také témy, ktoré mi neprekážajú. Veľakrát som natrafila na ľudí, s ktorými sa fakt dobre kecalo. Dozvedela som sa o zaujímavých veciach prostredníctvom nich a bolo to príjemé, také uvoľnené. Avšak závidí to od situácie a ľudí, ktorí sa prihovárajú. Ak by boli nejakí otravní, tak by som tú konverzáciu rázne zrušila
Mám s tým dobré aj zlé skúsenosti. Nevadilo by mi to v prípade, že by sa mi prihovoril normálny, inteligentný človek, s ktorým by bola rozumná reč a ktorý by mi bol sympatický. Čo sa týka dobrých skúseností, tak pred pár mesiacmi som vďaka rannému cestovaniu spoznala úžasného človeka, s ktorým sa teraz stretávam :happy: Čo sa týka zlých skúseností, tých je veľa, lebo mnoho ľudí (najmä chlapov či bezdomovcov) je otravných. Buď sa snažia zaujať (čo sa im nepodarí ani keby veľmi chceli) alebo si pýtajú peniaze a už som sa naučila nedávať, lebo 90% z nich si potom beží kúpiť alkohol a toto ja podporovať nebudem. A hlavne si myslím, že bezdomovcov by vôbec nemali púšťať do MHD, či už preto, že otravujú alebo zapáchajú, no hlavne preto, že my si za cestovanie platíme a oni nie! >
Mne sa to stáva v jednom kuse. Asi na ľudí pôsobím tak, že majú pocit, že sa so mnou môžu porozprávať. Väčšinou ma mi prihovárajú starší ľudia...ale o takých normálnych serióznych veciach. Asi sa na ulici príliš usmievam na neznámych ľudí, a potom to takto dopadne.
ako kedy, niekedy ma to potesi a viackrát som sa super porozprávala s cudzími ľudmi vo vlaku alebo hocikde niekedy nemam náladu a aj ked sa ma niekto nieco len slušne opýta, tak nie som schopná normálne odpovedať
Na Slovensku je to spoločensky nepriateľné. Veľa ľudí považuje za neslušné prihovoriť sa cudziemu človeku.
V iných krajinách sa ľudia bavia v pohode.
Neviem prečo je tomu u nás tak. Tu sa vari každý každého bojí.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
52 komentov
nevadi mi to v krcme a vo vlaku ked ma ponukne z toho co pije
I ked minule som sa asi na hodku zakecala s jednym milionarom a on bol fajn, mi ukauoval fotky z ciest, kedze precestoval skoro cely svet. A bol aj v Machu Picchu a tam je moj sen ist. No a potom mi aj ponukol pracu.
vacsinou aj tak neviem viezt konverzaciu s neznamymi ludmi. a ne-na-vi-dim silene konverzacie. a nemam potrebu spoznavat ludi. a ani sa vyskytovat niekde, kde by ma mohol niekto cudzi oslovit (auto ftw)
aj ja by som si popozerala fotky z ciest, bez nejakych vedlajsich umyslov
Proste mal uzasne zazitky, napr. ako sa s instruktorom stratili v dzungli a tak
V stredu sa mne a dvom kamoškám vo vlaku prihovoril típek z Aljašky-dobrovoľník-učiteľ angličtiny-člen Cirkvi Ježiša Krista Svätých neskorších dní (či jak to bolo) hovoriaci lámanou češtinou. Celkom sme pokecali.
Ale na prednášku sme mu neprišli no
@limetkajaja
a najviac neznasam ked sa mi prihovaraju "vtipni" dedkovia co kecaju traposiny a ujebavaju sa na tom a ja len tam sedim hodinu, ze nj heh *zabite ma niekto*
Preto si radsej dam sluchatka a pocuvam si svoje
Stale by som v tom asi videla nejake obtazovanie
Inak ma tieto rozhovory dosť otravujú..
+ ak čítam knihu alebo počúvam hudbu, tak ma zlostí, že ma vyrušujú
Ja sa to pýtam, lebo niekedy mám takú chuť sa prihovoriť k niekomu, no nikdy sa neodhodlám. Vždy mám taký pocit, že by som len otravoval a reagovali by na to celkom nepríjemne.
teda až pokiaľ ma nezačne baliť nejaký "manažér" z Trnavy :ble:
ale hej uvítal by som to, len si to neviem predstaviť ako by taký rozhovor prebiehal, o čom a tak
Ja by som práveže veľmi rada s niekym len tak pokecala, ale tak bojím sa, že by som bola otravná.
stalo sa mi ze raz v autobuse som cestoval dlho z nejakym milovnikom hifi a ten do mna celu dobu hustil nieco o zlatych koncovkach a prerobenych zdrojoch prudu v jeho dome a o neodymovych magnetoch a ked som vystupil z busu bol som rad
Ja by som mohol založiť rovno diskusnú reláciu z materiálov čo som sa narozprával keď som čakal na nočáky.
stále to začne, "prepáčte, čakáte na nočák, aj ja, nebudeme sa dovtedy rozprávať? "
minule to bola akási majsterka v jachtárstve co sa planuje prestahovat do kanady
a objali sme sa a rolzúčili.
strasne také mám rád.
V iných krajinách sa ľudia bavia v pohode.
Neviem prečo je tomu u nás tak. Tu sa vari každý každého bojí.