nezmestil sa mi celý popis príspevku, problém je v tom že mama mi nechala na krku byt ktorý musím platiť a nemám peniaze, preto hľadám prácu a zvažujem možnosti, škola ma baví ale nič by som nezarobila
keby som išla na školu ktorá bola mojím snom od malička, práca by sa mi hľadala ťažko pretože v mojom obore by som sa vedela hneď v prváku len ťažko zamestnať..keby som prijala ponuku z Viedne, mala by som dosť peňazí na poplatenie nájmu a všetkých výdavkov ale zase by som neštudovala..a keby som si našla hocijakú inú prácu, neviem kam by ma vzali keď mám vychodené gymnázium a nemám žiadnu konkrétnu špecifikáciu...celé sa to skomplikovalo keď som odišla bývať od mamy..doma to bolo peklo, keby som nešla bývať s priateľom tak ani nezmaturujem, neurobím prijímačky..mama ma chce všetkými možnými spôsobmi dostať bývať k nej, tak sa mi vyhráža že nebude platiť nájom a nech tam idem bývať a platiť si ho sama keď je to môj byt....nikomu neželám byť v takejto situácii
podla mna závisí skor od toho aký typ človeka si...ak si seriozny typ co je radsej v knižnici ako vonku tak chod na medinu a ked si clovek co sa rád zabáva a spoznáva nové miesta a ludí tak chod radsej na modeling.....
Pozri modelingová agentúra o Viedni by mi mohla oblízať kokot. Povedz im, že pôjdeš na part time alebo hovno z toho, že chceš študovať a tak. Teda ak chceš. Poznám pár báb čo robia modely popri školách a nie je to žiadny problém pre nich. Dohodnuté sú s agentúrami že v určité týždne majú voľno aby sa im to nekrylo so skúškami a podobne a vždy to u normálnej agentúry očividne išlo skĺbiť so školou, proste nie si supermodelka aby si ťa agentúra privlastnila na dva roky a ty si nemohla robiť okrem fotenia nič iné... Na druhej strane medicína no, to je trošku viac štúdia ako bežná výška. Ale proste más ústa tak kšefti. Ak nevíjde skús sa dohodnúť s inou agentúrou, nájdi brigádu a podobne. Sú medici, ktorí stíhajú smeny v tescu, mekáči, dochádzanie z Košíc a ešte aj štúdium. Na byt sa srať tak ho predaj a choď do podnájmu ak ti ho nechaa matka aj právne na krku ak len tak nech sa oň staráš za vlastné popri štúdiu tak si nájdi spobulubývajúceho. Proste riešenia sú a ty máš očividne viac ako väčšina ľudí čo na tú medicínu idú z presvedčenia tak s tým pracuj a sprav si to tak aby to tebe vyhovovalo...
z modelingu tak vela nezarobis, teda mozes ale viac si odratavaju ako dostanes a dost dlho im trva kym peniaze dostanes samozrejme vsetko zavisi od agentury
popri medine moc pracovat nebudes moct. A casto to neni worth it, predstavy ti zmiznu a ostane realita. Ak nemas rodinu alebo velke znamosti, tak neviem jak to potom funguje na sk.
predať/prenajať byt (ak je tvoj) alebo vypovedať zmluvu (ak nieje tvoj) a ísť študovať, lebo absolútne si neviem predstaviť ako by sa dalo popri medicíne pracovať..
alebo modelkovať, nechať si byt a ísť študovať neskôr, mladšia už nebudeš čo ťa viac láka.. čítam že asi tá škola
Predaj byt (ak som to pochopila, je tvoj ale byva v nom mama - predaj ho, jeb na nu, preco by si ho ty ako student mala platit?!) a CHOD DO SKOLY! Ja som prave zistila, ze z mojho rocnika sa na medicinu nikto nedostal takze, ked ta prijali tak urcite chod
No urcite si viac zisti o tej agentúre, pretoze teraz si kazdý urobí modelingovú agentúru, nahanaju baby, naslubuju hory doly a mas z toho hovno, poprípade sa dostanes kde si do Turecka a to je teda.... Tak ak je to dobra agentura, ktora ma meno a mas na to vsetky predpoklady tak by som sla robit modeling ale urcite aj tu skolu, ak sa ti nepodari uspiet.
Aha, alebo ak sa neda prenajat
Tak v kazdom pripade tou pracou podstatu problemu nevyriesis a za 2 roky budes tam, kde si teraz, ak sa s mamou nedohodnes. Prepis byt na nu a zi si svoj zivot, ak to s nou nepojde po dobrom, neviem preco by si jej mala platit najomne ak v tom byte nechces byvat.
@fragile. Proti jej vôli to nemôže prepísať, nikomu nemôžes nanútiť bezdovodne nielen povinnosť ale i právo.
To len taká malá vsuvka.
Sla by som na modeling, za dva roky by som uvidela či chcem tej medine fakt zasvätit život - ak áno tak za dva roky by som si nasetrila na štúdium a mala pokoj s výdavkami - ak nie, tak by som si žila svoj život iným spôsobom.
Kto vie kde budeš za dva roky...ale pointa je to čo písal tommyhot. Ponuka modelingu sa ti s veľkou pravdepodobnostou za dva roky nezopakuje, kdežto medinu môžeš študovať aj o 5rokov ak budeš chcieť.
Pozri ako človek na medicíne ti vravím, že to bude ťažké a pokiaľ to nechceš na 150 % tak tam nechoď lebo ťa to zlomí..... proste už keď teraz uvažuješ nad niečim iným tak si nie som istá či je medicína správna voľba.....a ďalšia vec možno že práve za tie dva roky si uvedomíš, že to veľmi chceš a môžeš sa tam prihlásiť znova....veď ja mam 35 ročnú spolužiačku a nieje jediná a veľa ľudí nevezmú na prvýkrát takže sú tam aj staršie ročníky vždy čiže nič nestratíš aspoň sa utvrdíš či to naozaj chceš.....
V podstate ako píšu aj ostatní. O medicine musíš byť presvedčená, lebo potrebuješ určitú "hnaciu silu", ktorá ťa bude držať v študiu keď sa ťa zmocní negativizmus a beznádej. Brigády popri medicíne asi skôr v tých vyšších ročníkoch. Medicína je škola na plný úväzok a ked sa chceš aj niečo reálne naučiť tak niečo musíš mať načítané a to si vyžaduje čas. Ale ja za seba môžem povedať, že tá škola ti to inak vynahradí, ak ťa to baví tak nikdy neolutuješ to rozhodnutie študovať medicínu.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
33 komentov
kolko stojí mesačne taký intrák v BA ?
alebo modelkovať, nechať si byt a ísť študovať neskôr, mladšia už nebudeš čo ťa viac láka.. čítam že asi tá škola
Nebuď na ňu zlý!
To len nepoznáš obidve modifikácie tohoto
slova ... v závislosti od toho, či ti je viac
po chuti "väzba" alebo "vezenie (sa)".
Tak v kazdom pripade tou pracou podstatu problemu nevyriesis a za 2 roky budes tam, kde si teraz, ak sa s mamou nedohodnes. Prepis byt na nu a zi si svoj zivot, ak to s nou nepojde po dobrom, neviem preco by si jej mala platit najomne ak v tom byte nechces byvat.
To len taká malá vsuvka.
Sla by som na modeling, za dva roky by som uvidela či chcem tej medine fakt zasvätit život - ak áno tak za dva roky by som si nasetrila na štúdium a mala pokoj s výdavkami - ak nie, tak by som si žila svoj život iným spôsobom.
Kto vie kde budeš za dva roky...ale pointa je to čo písal tommyhot. Ponuka modelingu sa ti s veľkou pravdepodobnostou za dva roky nezopakuje, kdežto medinu môžeš študovať aj o 5rokov ak budeš chcieť.