Zdravím, som tretiak na gymnáziu a už myslím že by bolo na čase začať sa učiť na prijímacie skúšky. Je tu niekto kto by mi vedel povedať, že ak si teraz kúpim modelové otázky na prijímacie skúšky z chémie a z biológie, či budú tie otázky rovnaké
Ja chodím na inú školu. A záleží to dosť od školy, podľa toho čo ja viem tak sa väčšinou testovnice (otázky) obmieňajú, alebo upravujú tak raz za 5 rokov. Takže (leda, že by si mal veľké neštastie) by mali byť rovnaké, alebo takmer rovnaké aj o rok. Dajú sa kúpiť buď od starších kamarátov, na bazoši a inde na internete a nové by mali byť na stránke školy, alebo v predajni štúdijných materiálov v škole. Ja som svoje zohnala tak, že som porosila svoju profesorku na strednej a tá sa skontaktovala s bývalou študentkou, ktorá mi ich kúpila v škole a poslala.
U mňa to bolo tak, že otázky boli rovnaké, a mali poprehadzované odpovede s tým že z bio bola jedna správna odpoveď a z chem viac a v testovniciach si mal. aj napr. 6 správnych odpovedí a do testu dali 4 z nich. Daj si ale pozor, lebo v testovniciach sa veľa otázok opakuje a býva tam veľa chýb a niektoré odovede nemusia byť správne a na prijímačkách nevieš čo ti uznajú.
Ja som nemárnila čas s hlbším pochopením otázok a radšej som sa ich biflila naspamäť.
A inak, je dobré, že sa chceš už tak skoro začať učiť, veľa štastia!
Rovnake otazky na prijimackach asi nebudu, ale podla mna aj keby sa modelovky zmenili, tak cim viac otazok si prejdes, tym viac sa naucis a tym vacsiu sancu mas na uspech. Takze do toho!
Áno, budú rovnaké. Treba si však kúpiť najnovšiu verziu testovnice. Testovnice sa nemenia veľmi často a myslím, že najnovšie vydania z chem a bio vyšli len nedávno. Sú tam otázky s odpoveďami abcdef, ale na samotné testy vyberú len štyri odpovede zo 6 alebo 7, čo sú testovnici. Treba si však aj v 4. Ročníku zabezpečiť doučko na samotnej fakulte, lebo bez doučka sa tam dostať je veľmi malá šanca. Ale netvrdím, že neexistuje veľa šťastia
Ja som skoro presvedčená, že by mali byť rovnaké. Testovnice sa menia každých 3-5 rokov, lenže tento rok sú nové, takže tebe to ešte vyjde s týmito, ak pôjdeš hneď. A kebyže sa náhodou aj zmeinli, tak to vyzerá tak, že poprehadzujú poradie otázok a pridajú pár nových, takže ani tak nie je strata času učiť sa tie aktuálne.
Je úplne v pohode šanca dostať sa tam aj bez doučka, aj keď počula som, že to doučko pomáha ľuďom, no určite viac ako polovička sa tam dostala bez neho. Aspoň z môjho ročníka.
Základ je vedieť tie otázky. Odpredu-odzadu :/ Blbý systém, ale žiaľ je to tak. Ale musíš sa naučiť tomu aj porozumieť, uč sa to ako celky (uč sa základy) nie ako otázky a uč sa príklady, v prváku sa za túto radu poďakuješ
prednedávnom vyšla nová testovnica, takže podľa mňa sa meniť nebude za ten rok... a keby aj možno zopár otázok.. určite si ju už niekedy v najbližších mesiacoch kúp a pomaličky si to začni prechádzať (je dôležité aby si to mal prejdené aspoň 4-5x čo som tak počúvala) a oboznamovať sa s otázkami
prijímačky prebiehali tým štýlom, že sme prišli, každý mal iný test (boli náhodne generované strojom) a pri každej otázke boli 4 odpovede.. odpovede si mal za správnu aj nesprávnu odpoveď (napr. správne odpovede boli CD, keď si dal CD, tak si mal 4 body - pretože si určil, že AB je nesprávne, keď si dal AC, tak si mal 2 body za to, že si určil B ako nesprávne a C ako správne, keď si dal AB, tak si mal 0 bodov).. možno sa tento štýl bodovania už zmenil neviem, ja som prijímačky robila v 2016
čo sa týka doučovaní, tak mám zopár známych a kamarátov, ktorí chceli ísť na medicínu a dostali sa...buď makali celé prázdniny medzi 3. a 4.ročníkom a celý maturitný ročník šli na maximum, žiadne voľné víkendy, piatky a dostali sa alebo si cez víkend dali aj voľno, učili sa aj do školy, na maturitu, niečo na prijímačky a na prijímačky zostal čas na maximum hlavne po maturite, t.j. 2-3 týždne, čo nestačilo keď tí ľudia fakt trvali na medicíne, tak šli na inú školu, ale už nedorobili zápočty/skúšky v LS a nakoniec sa a tú medicínu dostali alebo si dali gap year, šli robiť na part time a zvyšok času sa učili
čo sa týka doučovania priamo od LF UPJŠ, tak nechcem ťa odhovárať, možno niekomu podobný štýl vyhovoval, ale čo som počula od kamošky, tak to bolo dosť neefektívne (štýlom nauč sa toľko a toľko otázok, ďalší týždeň test, potom zas toľko a toľko, ale už tie predošlé zabudneš atď), skôr viac pomohlo sa biológiu učiť sám doma a chémiu sa snažiť sám a čo nechápeš, nájsť si doučovateľa ale to závisí na človeku
ja som to mala tak, že som poriadne nevedela, čo by som chcela robiť.. hovorí sa, že pre medicínu musí byť človek dlho rozhodnutý a to bola možno u mňa chyba, že som stále nevedela, že čo.. asi v novembri v maturitnom som sa teda rozhodla, že dám prihlášku aj na medicínu a hneď som si kúpila testovnice, začala som si ich prechádzať, no v kombinácii so školou to bolo dosť náročné (každý deň nejaká písomka a ja som sa proste nevedela vyfláknúť na maturu že nech mám 3jku je mi to jedno), cez víkend som chcela mať aspoň deň oddych, potom učenie na písomnú, ústnu, bolo toho dosť a síce som si to všetko prešla 2x (niečo ani tak nie), nemala som to také uležané vôbec a teda som sa nedostala... súčasne som mala prihlášku aj na farmáciu, kde som doteraz, teraz som štvrtáčka a s odstupom času to považujem za dobré rozhodnutie
Hej a ešte, testovnice si môžeš kúpiť na fakulte rovno. O poschodie vyššie než je vchod. Dajú sa zohnať aj na bazoši a tak (skupina burza lf upjš napr.) ale tam si daj pozor :/ Po prvé ľudia zvyknú predávať staršie testovnice a neodpovedajú priamo na to, či sú najnovšie, po druhé keď si kúpiš poškrtané-pomaľované-pokrúžkované, tak sa ti bude na 99% učiť strašne blbo. Takže za mňa najlepší spôsob je pokrúžkovať si to sám, tak ako je tebe dobre a keď kupuješ od niekoho, spýtať sa ho, nech ti odfotí vnútro, že ako vyzerá.
Ak sa budes ucit pocas roka do skoly tak ti staci zacat sa pripravovat v januari pred prijimackami. Ak sa ti uci tazsie tak zacni na zaciatku 4.rocnika.Aj tak teraz vela veciam rozumiet nebudes kedze ich budete preberat vo stvrtom rocniku. Otazky su rovnake. Pri chemii mas okrem otazok asi 50-100 vyrovnavacich rovnic ktore si urcite prejdi a ked nejaku nechapes tak sa spytaj v skole. Pomoze ti to potom na VS. To iste plati aj o prikladoch. Aj ked v knihe niesu 4 odpovede na priklady a rovnice, na prijimackach budu. Takze treba dobre vediet aj premenu jednotiek. ja som si priklady na prijimackach nechala uplne nakoniec lebo som ich aj tak nevedela, na gympli sme take tazke ani nebrali , pochopila som ich az teraz
PS: na pripravu ti urcite nestacia tie 2 tyzdne po maturach, aj ked poznam aj takych
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
9 komentov
U mňa to bolo tak, že otázky boli rovnaké, a mali poprehadzované odpovede s tým že z bio bola jedna správna odpoveď a z chem viac a v testovniciach si mal. aj napr. 6 správnych odpovedí a do testu dali 4 z nich. Daj si ale pozor, lebo v testovniciach sa veľa otázok opakuje a býva tam veľa chýb a niektoré odovede nemusia byť správne a na prijímačkách nevieš čo ti uznajú.
Ja som nemárnila čas s hlbším pochopením otázok a radšej som sa ich biflila naspamäť.
A inak, je dobré, že sa chceš už tak skoro začať učiť, veľa štastia!
Je úplne v pohode šanca dostať sa tam aj bez doučka, aj keď počula som, že to doučko pomáha ľuďom, no určite viac ako polovička sa tam dostala bez neho. Aspoň z môjho ročníka.
Základ je vedieť tie otázky. Odpredu-odzadu :/ Blbý systém, ale žiaľ je to tak. Ale musíš sa naučiť tomu aj porozumieť, uč sa to ako celky (uč sa základy) nie ako otázky a uč sa príklady, v prváku sa za túto radu poďakuješ
prijímačky prebiehali tým štýlom, že sme prišli, každý mal iný test (boli náhodne generované strojom) a pri každej otázke boli 4 odpovede.. odpovede si mal za správnu aj nesprávnu odpoveď (napr. správne odpovede boli CD, keď si dal CD, tak si mal 4 body - pretože si určil, že AB je nesprávne, keď si dal AC, tak si mal 2 body za to, že si určil B ako nesprávne a C ako správne, keď si dal AB, tak si mal 0 bodov).. možno sa tento štýl bodovania už zmenil neviem, ja som prijímačky robila v 2016
čo sa týka doučovaní, tak mám zopár známych a kamarátov, ktorí chceli ísť na medicínu a dostali sa...buď makali celé prázdniny medzi 3. a 4.ročníkom a celý maturitný ročník šli na maximum, žiadne voľné víkendy, piatky a dostali sa alebo si cez víkend dali aj voľno, učili sa aj do školy, na maturitu, niečo na prijímačky a na prijímačky zostal čas na maximum hlavne po maturite, t.j. 2-3 týždne, čo nestačilo keď tí ľudia fakt trvali na medicíne, tak šli na inú školu, ale už nedorobili zápočty/skúšky v LS a nakoniec sa a tú medicínu dostali alebo si dali gap year, šli robiť na part time a zvyšok času sa učili
čo sa týka doučovania priamo od LF UPJŠ, tak nechcem ťa odhovárať, možno niekomu podobný štýl vyhovoval, ale čo som počula od kamošky, tak to bolo dosť neefektívne (štýlom nauč sa toľko a toľko otázok, ďalší týždeň test, potom zas toľko a toľko, ale už tie predošlé zabudneš atď), skôr viac pomohlo sa biológiu učiť sám doma a chémiu sa snažiť sám a čo nechápeš, nájsť si doučovateľa ale to závisí na človeku
ja som to mala tak, že som poriadne nevedela, čo by som chcela robiť.. hovorí sa, že pre medicínu musí byť človek dlho rozhodnutý a to bola možno u mňa chyba, že som stále nevedela, že čo.. asi v novembri v maturitnom som sa teda rozhodla, že dám prihlášku aj na medicínu a hneď som si kúpila testovnice, začala som si ich prechádzať, no v kombinácii so školou to bolo dosť náročné (každý deň nejaká písomka a ja som sa proste nevedela vyfláknúť na maturu že nech mám 3jku je mi to jedno), cez víkend som chcela mať aspoň deň oddych, potom učenie na písomnú, ústnu, bolo toho dosť a síce som si to všetko prešla 2x (niečo ani tak nie), nemala som to také uležané vôbec a teda som sa nedostala... súčasne som mala prihlášku aj na farmáciu, kde som doteraz, teraz som štvrtáčka a s odstupom času to považujem za dobré rozhodnutie
PS: na pripravu ti urcite nestacia tie 2 tyzdne po maturach, aj ked poznam aj takych