Chcem sa opýtať, tí ktorí ste sa úspešne dostali na právnické fakulty: čo všetko je potrebné? Berie sa do úvahy priemer vysvedčení zo strednej školy? Ktoré predmety sú dominantné pri práve? Ako vyzerá prijímacia skúška, resp kritériá pre uchádzačov?
Všetko máš na strankach jednotlivých fakult... kazda ma inu literaturu na pripravu ...resp. nikde nemaš rovnake podmienky.. neda sa tu povedat všetko.. pravda je ale tá že priemer nerozhoduje ako prvorady.. prvorade su prijimačky a ak tie urobiš tak priemer sa zohladnuje minimalne samozrejme že musiš mat zmaknutyy dejepis a nosku to su hlavne predmety ..aspon na UPJS dalej nejaky všeobecny prehlad a aj negácie by si mal/a ovladat ...lebo napriklad v BA máš hlavny základ na negaciach zalozeny... takze tak
@anonym356 nepindaj Prosím ťa pekne, cieľom diskusných fór je pýtať sa na to čo nás zaujíma, aj napriek tomu že na polovicu otázok by nám celkom iste odpovedal strýko google, mňa zaujímajú skúsenosti dotyčných, ktorí sa na fakultu dostali. Ty najlepšie vieš aká profesia sa pre mňa hodí, daj si pohov s ironickymi komentármi nezaujíma ma to ani do najmenšej miery
@iben no áno ale info typu ako prebiehaju ti nepomozu.. treba si pozriet kazdu fakultu a podmienky čo skola zohladnuje .. ale proste musiš sa učiť na tie prijimačky a ked ich daš a neodflakneš to tak sa tam aj dostaneš.. samozrejme jeda vec je sa dostat ...ťažšia je sa tam udržať
@iben "čo všetko je potrebné? Berie sa do úvahy priemer vysvedčení zo strednej školy? Ktoré predmety sú dominantné pri práve? Ako vyzerá prijímacia skúška, resp kritériá pre uchádzačov?"..... mám taký pocit, že na všetky tieto otázky odpoveď nájdeš, a ak si chcel vedieť len skúsenosti a názory dotyčných tak si sa mal rovno opýtať na to som slepý, alebo nikde som takú otázku nevidel ?
@iben ako píše @anonym356 , to sa nepýtaj nás, ale sa to buď spýtaj vo svojej škole alebo si pozri stránku danej školy. Diskusné fóra nie sú na to, že nechce sa mi zadať stránku do googla, tak skúsim napísať, možno mi to nejaký kokot zistí a napíše. A na každú "lepšiu" školu sa berie priemer známok (okrem takých ako telesná, umenia a kultúra a podobné veci, ktoré nesúvisia so školou), potrebuješ tuším hlavne dejepis a občiansku a tiež súťaže ti dajú isté body do rebríčka...
Nabudúce radšej zisťuj, ako písať pičoviny.
Na nijakú právnickú fakultu sa neberie priemer známok zo strednej školy. Je to absolútny nezmysel a už ani UK to po svojich chabých a skorumpovaných pokusoch nerobí. Takže uč sa dejepis, nosku, jazyky a slovenčina tiež nie je od veci, no a samozrejme filozofia, ktorá bola zahrnutá v noske.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
7 komentov
Nabudúce radšej zisťuj, ako písať pičoviny.