Ak sa žiaci v triede postavia do trojíc, ostanú dvaja. Ak sa postavia do štvoríc, ostanú traja. Ak sa postavia do pätíc, ostanú traja. Koľko žiakov je v triede?
...prepáčte mi moju nevedomosť...ale povedzte mi, dopekla, ako mám zostaviť rovni
@nixxina to nie sú úlohy .... to som si len z vlastného presvedčenia pozerala zbierku úloh z matiky na prijímacie konanie na UK BA, a zistila som, že som vlastne dosť dobre tupá, a preto idem študovať chémiu
s rovnicou ti neporadím, ale ja som to počítala takto: ak sa postavili aj do štvoríc aj do pätíc a ostali im (v obidvoch)traja, tak som vypočítala najmenší spoločný násobok n(5,4)=20
keďže im ostali traja, tak 20+3=23
zistila som že to vyjde a ak sa postavia do 3-jíc tak im naozaj ostanú 2..
(ak by to nevyšlo, tak by som skúšala s ďalšími násobkami, ale v triede ich nemôže byť až tak veľa)
@nixxina nie, farmáciu nechcem, to je podľa mňa strašná nuda..... rozmýšľam nad enviromntálnou chémiou, enviromentálnym alebo chemickým inžinierstvom, alebo technológia vody alebo niečo podobné........
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
18 komentov
ulohy sa odpisuju od spoluziakov a nepyta sa to na fore
tak ja osobne ťa za toto nezjebem, aj keď inak som tu v diskusiách obvykle matematický zjebávač
x mod 3 = 2
x mod 4 = 3
x mod 5 = 3
...ale ako sa s modulom (zvyškom po delení) počíta v normálnej matematike, to netuším.
ešte by ...hmm...
x/2 = niečo.5
x/3 = niečo.3 periodicky
x/4 = niečo.3 periodicky
ale to som zas len inak povedal to čo predtým... okej, tak inak
q bude počet žiakov:
x*2 + 0.5 = q
y*3 + 1/3 = q
z*4 + 1/3 = q
...a hovno z toho...
neviem, keď ti napíšu ako z toho zostaviť rovnice, tak ma plís niekto otagujte?
ved ale tupi ludia nestuduju chemiu
ja mam rada matiku a myslela som si asi 8 rokov ako bohovsky ju viem
kym sa mi nedostala do ruk kniha management UK BA xD
keďže im ostali traja, tak 20+3=23
zistila som že to vyjde a ak sa postavia do 3-jíc tak im naozaj ostanú 2..
(ak by to nevyšlo, tak by som skúšala s ďalšími násobkami, ale v triede ich nemôže byť až tak veľa)