Nový zákon o cestnej premávke preto zavádza povinnosť pre cyklistov nosiť mimo obce ochrannú prilbu. Deti do pätnásť rokov musia mať na hlave prilbu aj pri jazde na bicykli v mestách a obciach. Cyklisti a tiež chodci podľa nového zákona majú mať za znížen
toto je absolútna hlúposť tento zákon..obyčajné obmedzovanie ľudskej slobody.....a keď už tak...keď vás už nejaký ten policajt zastaví a bude vám chcieť dať za to že nemáte prilbu pokutu.....to je obyčajná sprostosť...veď ked už tak velice chcú a dbajú o to aby sme boli v bezpečí tak prečo vám dávajú tú pokutu? veď keď už to tak chcú tak nech vámteda dajú tu pokutu ale za to aj rovno prilbu...veď za peniaze čo chcú za pokutu si už môžete kúpiť tú priblblú prilbu......
Vidim ze nikto tusim nemal este cyklisticku prilbu na hlave alebo sa poriadne z bajku nevyjebal. Prilba ti dost pomoze, nepoznam to z bicykla ale padol som na motorke a viem o com hovorim. A neobmedzuje vobec, lebo vetranie je spravene tak ze sa ti hlava neprehrieva ale este lepsie ti prudi vzduch okolo hlavy a nemusis mat siltovku ani nic ine...
boha ja som dneska chcel aist z dubnice do nemsovejna byicykli lebo sa mi crta brigada lenze nie...jebnuta prilba...ani by som sa nebala lenze amam....a este isto napotror yb sa tm zjavili fizli...ale kupim si prilbu a spravim to tak ze keď pojdem po mesrte prilaba bude v taške....za značkou si jju dam na hlavu a ke%d prejdem brany emsta dam ju dole...lebo ak aj ta brigadabude aktualna tak budem museť chodiť bikom
no prlbu mám a ak to je teda zákon, čo už, ešte si rozmyslím, či t ospravím tak, že keď uvidím policajtov, hneď zleziem a vtedy už som len "účastník cestnej premávky, ktorý tlačí bicykel" a tí nemusia mať prilby, alebo ju naozaj budem nosiť, ale povôčšinou chodím na bicykly pomimo ciest, tak prilba je len moje rozhodnutie v tom prípade
bicyklujem už od škôlky a nikdy som prilbu nemala na hlave, ani mať nebudem a inak bicyklujem po chodníkoch, hrádzach alebo lesných cestách, a tam policajti nechodia
a odvtedy si davam pozor, takze suhlasim s tymto zakonom.. lebo akoze sorry, ale tie deti su podla mna taky mali sebevrahovia.. a hlavne niektori rodicia nedavaju pozor, co male decko co sa neviem ani pomaly korculovat , robi...
takze ja suhlasim
a inak moc na biku mimo obce nechodim, takze prilbu nenosim..ale ak pojdem, tak nasadim..co uz
mňa to hrozne ťahá na bicykel ale ešte ho nemám spojazdnený a len rozmýšľam nad tou prilbou že sa pôjdem pondelok po nejakej aspoň pozrieť, lebo keď už pôjdem na bicykel, tak určite zájdem aj mimo obec..
ale chápem aj to že je to potrebná vec.. nikdy nevieš aký debil môže do teba vraziť autom alebo na ktorom mieste dostaneš šmyk.. len sme na to nie zvyknutý.. a osobne by som si v tom pripadala dosť divne..
@harlequin@6 jasné áno....obmedzovanie ľudskej slobody sú aj tie pásy...
@6 áno súhlasím s tebou jasné veď proti tomu som nepovedala nič..pravdaže ak niekto také odporúčania a zákony nerešpektuje tak má za to niesť aj zodpovednosť a s tým veci spojené ako hradenie vyšetrení či spôsobených škôd....
ale stále je to tu že keď nechcem tú prilbu či pás a som si vedomá toho čo sa môže stať a viem že si to budem musieť všetko hradiť sama....tak prečo mi velice idú dávať pokutu!?
@majlos@5 to mi bráni že ju proste nechcem....a inak vyjebala a mala som aj mimochodom tú prilbu a veľké hovno to pomohlo,vieš? a riadne som sa teda vyjebala.....
a ako to povedal @fxx v @21 keď už padneš nesťastne tak ťa ani zázrak nezachráni......
vidim, ze vascina vobec nepochopila o com ten zakon je, novy cestny zakon je o vacsej bezpecnosti na cestach, ak ste niekto citali nieco o statistikach po jeho zavedeni tak by ste mali vediet ze vzhladom na minuly rok je o 60% nehod menej, takze to uz nieco hovori...dalsia vec je, ze vacsina ludi to berie z estetickeho hladiska, ze vyzeraju ako blbci s tym, ale radsej budem ziva a vyzerat ako blbec, nez mrtvy "tazky frajer" bez prilby...ja osobne prilbu nemam, lebo na bicykli nejazdim a ked uz tak len na cyklotrase...a co sa tyka mat reflexne prvky to je asi ta najdolezitejsia vec, lebo ked vas vodic neuvidi a v plnej rychlosti do vas napali tak je jedno ci mate prilbu alebo nie...nemozte to brat len zo svojej strany ale aj zo strany vodica a inych ucastnikov cestnej premavky
a ešte ja som raz spadol z biku pri rieke som ležal a toto s čím sa tá posratá prilba dáva ma skoro zaškrtilo....už by som tu nebol keby ten ujo mi ju neodopol
a nedám si jú nikdy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
dnes sme sa boli s kamaratom bicyklovat, ja mám 15, on až za par mesacov, trochu sa obaval že ho v meste zastavia ked išli okolo, ale pohoda, vyzerá starší,
@31 vidíš ja budem mať 15 v máji...a vraj vyzerám na minimálne 16 tak asi ma nezastavia......xixi..ale ja vienm ako aj @jurajinko123 že si tú prilbu nedám ani za nič a načo si ju budem kupovať?
teraz reflexne prvky a prilby...dobre chapem...cosi ´ma zrazi jj...ale keď budem mať cez leto brigadu vo vedlajšom meste a tam sa chodieva cez takú cestu že tadial prejde auto 2x denne a tá prilba mi bude ZBYTOČNÁ. Aj tak si pojdem nejaku najlacnejšiu kúpiť aby sa nepovedalo... lebo ja mám na fízlov šťastie...isto nabuduce budu chceť úpomocne koliečka , bicyklo lekárničku , trojuohlníík, rezervu , svetlice a ktovie čo ešte ....
podľa mňa je tento zákon správne postavený Ide hlavne o bezpečnosť preto súhlasím s @jarus3 štatistiky sú naozaj hrozné a tých nehôd je čoraz viac, ved už aj to sledovanie televíznych správh je hrozné...
ja osobne prilbu mám a bez nej nejdem ani pár metrov, len reflexnú vestu nenosím na to mám vzadu svetlo
ale tiež treba priznať, že niektoré pokutované zákony sú naozaj hlúpe ale tak niečo do toho štátneho rozpočtu musí ísť... ked si chcú politici dovolať tie ich bavoráky a vysoké platy...
tak.. akurát som spravila mini prieskum.. čas od 18 do 20 hod.. dospelý prilby ignorovali ako mohli.. len 3 mali no to boli origoš cyklisti.. 8 detí som stretla s prilbou na hlave, jedna dievčinka ju mala zavesenú na kormane .. inak všetko bez..
typicky slovensky pristup...nie nie nechcem, nebudem. cisto z principu a rebelie. kurnik ved ta prilba ti moze zachranit zivot (alebo aspon zabranit zraneniam) ...nehovorim ze ked ta zrazi auto tak ti velmi pomoze ale staci spadnut z bicykla a narazit hlavou na beton. chces riskovat svoje zdravie len preto ze sa ti to nepaci, lebo na to ostatni seru tiez?
@43 pri zrazke autom nie. pri lahsej nehode ano. a co si myslis preboha ze preco spravili taky zakon? len tak z prce, aby ludia minali viac prachov na kraviny? ved to maju podlozene nejakymi cislami a skusenostami
kaslem na nich....som v zivote nenosila prilbu tak preco by som teraz mala?...a tam kde sa ja bicyklujem by ste tazko stretli dakeho policajta tak asi tak
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
49 komentov
Vidim ze nikto tusim nemal este cyklisticku prilbu na hlave alebo sa poriadne z bajku nevyjebal. Prilba ti dost pomoze, nepoznam to z bicykla ale padol som na motorke a viem o com hovorim. A neobmedzuje vobec, lebo vetranie je spravene tak ze sa ti hlava neprehrieva ale este lepsie ti prudi vzduch okolo hlavy a nemusis mat siltovku ani nic ine...
ja by som postavil zdravotne poistenia a poistky vsetky uplne inac...
fajcis ? vsetky vysetrenia co maju s tym suvis si budes hradit sam, ked skapes na rakovinu tvoj problem
nemal si zapnuty pas ? no nemusel si mat... ale poistovna ti nepreplati sposobene skody a ujmy na materialnych veciach ani zdravi
a kde ju tka kupim v tesku?
- zjebal si sa ked si nemal prilbu? plat si uraz hlavy sam
- prizabil si sa na aute ked si bol najebany/bez pasov/telefonoval alebo ine, plat si to sam
- fajcis? plat si vysetrenia/liecenia sam, alebo priplat na poistnom
- nesportujes? plat si liecbu vysokeho krvneho tlaku/cholesterolu a pod. veci ktore by sa dali inak predist..
a odvtedy si davam pozor, takze suhlasim s tymto zakonom.. lebo akoze sorry, ale tie deti su podla mna taky mali sebevrahovia.. a hlavne niektori rodicia nedavaju pozor, co male decko co sa neviem ani pomaly korculovat , robi...
takze ja suhlasim
a inak moc na biku mimo obce nechodim, takze prilbu nenosim..ale ak pojdem, tak nasadim..co uz
ale chápem aj to že je to potrebná vec.. nikdy nevieš aký debil môže do teba vraziť autom alebo na ktorom mieste dostaneš šmyk.. len sme na to nie zvyknutý.. a osobne by som si v tom pripadala dosť divne..
a pokuta je do 10eur
ja som vkuse na bikeu,da sa povedat ze bez neho neviem zit, ale prilbu si nedam,jedine tak na downhill alebo drsnejsi freeride
@6 áno súhlasím s tebou jasné veď proti tomu som nepovedala nič..pravdaže ak niekto také odporúčania a zákony nerešpektuje tak má za to niesť aj zodpovednosť a s tým veci spojené ako hradenie vyšetrení či spôsobených škôd....
a ako to povedal @fxx v @21 keď už padneš nesťastne tak ťa ani zázrak nezachráni......
a už som počul, že od leta bude prilba povinná aj na korčuliach dúfam, že tiež mimo mesta....
to by si musela mat tu prilbu co je cross
Docielia tým akurát to že polovica slovákov sa nebude vedieť byciklovať.
Kapustové hlavy čo to sedia v parlamente od nudy vymýšľajú také zákony...že brutál....
a nedám si jú nikdy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
až vtedy keď budú traktory lietať...!
NIKDY !
teraz reflexne prvky a prilby...dobre chapem...cosi ´ma zrazi jj...ale keď budem mať cez leto brigadu vo vedlajšom meste a tam sa chodieva cez takú cestu že tadial prejde auto 2x denne a tá prilba mi bude ZBYTOČNÁ. Aj tak si pojdem nejaku najlacnejšiu kúpiť aby sa nepovedalo... lebo ja mám na fízlov šťastie...isto nabuduce budu chceť úpomocne koliečka , bicyklo lekárničku , trojuohlníík, rezervu , svetlice a ktovie čo ešte ....
ja osobne prilbu mám a bez nej nejdem ani pár metrov, len reflexnú vestu nenosím na to mám vzadu svetlo
ale tiež treba priznať, že niektoré pokutované zákony sú naozaj hlúpe ale tak niečo do toho štátneho rozpočtu musí ísť... ked si chcú politici dovolať tie ich bavoráky a vysoké platy...