Ahojte. Vedel by mi niekto odporučiť nejaku literaturu ? Doučovanie do Brna nejaky kontakt? Postači mi preštudovať si modelove otazky? A neviete niekto kolko Stoji to celoživotne študium že si zaplatite ten rok študia pri prvakoch a potom robite znovu pri
Komplet modelovky (ak sa nemýlim) sú len na 1. LF Praha, ale zasa tam je ešte druhé kolo s psychotestami. Na ostatných sú len ukážkové otázky z každého predmetu po 50, čiže akoby nič. Mám kamoša, ktorý študuje v OL a myslím, že tam je aj najlepšie. Do Brna by som nešiel. Ostrava je pomerne mladá, ale čo viem, tak berie podľa priemeru bez PS aj Slovákov, na ostatných musia Slováci robiť PS.
Keby som mal niekomu poradiť, tak zo slovenských odporúčam SZU a MT (hoci do MT vezmú budúci rok len 100 a komplet sa zmení obsah PS kvôli predchádzajúcim podvodom), z českých OL a HK. Praha je pre našinca náročnejšia, kým v OL sú zvyknutí na Slovákov. HK je zasa ďaleko, takže kto miluje domov nadovšetko, musí sa zmieriť s tým, že tak často domov chodiť nebude. Odporúčam tiež individuálne doučovanie, nie hromadné (ktoré organizujú fakulty), ako je zvykom. No a samozrejme začať sa učiť sám - najlepšie už od septembra.
...a ešte som zabudol na Plzeň - tá je tiež dobrá. V podstate odporúčam všetko okrem LF UPJŠ, UK BA, Prahy, Brna. SZU a Ostravu nechávam na zváženie, lebo obe sú mladé fakulty.
@rhoy aj na 2x to znie jak keby na 1LF boli psychotesty ale nevadi
A podla mna Praha je pre slovaka tiez vpohode, je nas tam dost, sice menej jak v brne abo tak ale da sa.
@mmajuskaa3 Preto, že ma baví biológia, rada sa učím o ľudskom tele, o chorobách, som ochotná sa stále vzdelávať a strebať informácie celý život a tiež túžim pomahať ľuďom. Ta práca by proste mala pre mňa význam
@bress takže stačí si preštudovať len modelovky ? Viem, že tam treba vedieť čosi viac ako na maturu lenže odkial mam vedieť čo, odkiaľ sa to naučím či nie je nejaká taká literatúra
@spacebound ja napr vobec nechapem, preco by nedoporucil prahu. Ked v Prahe su cr top fakulty...
Tak akoze jak kde, kde su len modelovky, tam staci mat nasrotene modelovky a inak treba ovladat tie predmety aj naviac veci. Ale doucovania su totalne vyhodene prachy podla mna, co aj na vyske, ked budes mat toho na naucit 5x viac na jednu skusku, si budes zhanat doucovanie
Dietky nechcem vás plašiť, ale nie sú do Brna len ukážkové otázky v modelovkách? Pretože viac ľudí mi povedalo, že tam malo kopu iných otázok.
Kolegu vyššie čo odporúča SZU, nepočúvaj... poznám tam ľudí, pár sa chválilo, ako "robia" skúšky... a okrem toho, tento rok tam vzali ľudí, čo mali na UK v BA polovičku bodov (rozumej: tak by to napísala aj moja 14 ročná sestra bez prípravy). Osobne som si tam tiež dala prihlášku, ale keď som sa dozvedela pár skutočností o tejto škole, tak som sa radšej ani nezúčastnila prijímačiek, pretože tam naozaj zoberú hocikoho. Na Komenského sa smejú, že je to škola pre ľudí, čo z UK vyhodili. Takže SZU never ever. A nobody cares, že majú lepšiu pitevňu, keď tá škola nemá ani meno ani nič. Nechcem urážať SZU, ale keby mám mať vážnu operáciu, tak lekárovi odtiaľ by som naozaj nešla.
@bress a tie doučká keď si písal že máš negatívny názor...Nepomože to v tom že keď potrebujem "vedieť tie predmety a niečo naviac" tak že vlastne mi daju tie veci sa naučiť ktore su potrebne naviac ?
@spacebound ani ne. Staci pozriet testovnice a podla toho sa riadit. Zalezi aku fakultu si vyberies. Ono ak sa vies donutis sama ucit, tak su to vyhodene peniaze. Ja som sa pred 4.rocnikom vzivote neucil dlhsie ako 30min a donutil som sa, preto si myslim, ze to proste nema zmysel.
@spacebound
Poviem ti, čo mne povedala mamča, snáď si utvoríš názor. "Nebudem s tebou behať po celom Česku kým nebudeš vedieť všetko v knihách odpredu-odzadu"
Ale systém rastlín som nevidela okrem modeloviek (čo je takmer nič). "Rebel"
A ani to nebolo treba, tuším. Na Slovensku to mali.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
28 komentov
A napísal som niečo iné?
A podla mna Praha je pre slovaka tiez vpohode, je nas tam dost, sice menej jak v brne abo tak ale da sa.
Tak akoze jak kde, kde su len modelovky, tam staci mat nasrotene modelovky a inak treba ovladat tie predmety aj naviac veci. Ale doucovania su totalne vyhodene prachy podla mna, co aj na vyske, ked budes mat toho na naucit 5x viac na jednu skusku, si budes zhanat doucovanie
Kolegu vyššie čo odporúča SZU, nepočúvaj... poznám tam ľudí, pár sa chválilo, ako "robia" skúšky... a okrem toho, tento rok tam vzali ľudí, čo mali na UK v BA polovičku bodov (rozumej: tak by to napísala aj moja 14 ročná sestra bez prípravy). Osobne som si tam tiež dala prihlášku, ale keď som sa dozvedela pár skutočností o tejto škole, tak som sa radšej ani nezúčastnila prijímačiek, pretože tam naozaj zoberú hocikoho. Na Komenského sa smejú, že je to škola pre ľudí, čo z UK vyhodili. Takže SZU never ever. A nobody cares, že majú lepšiu pitevňu, keď tá škola nemá ani meno ani nič. Nechcem urážať SZU, ale keby mám mať vážnu operáciu, tak lekárovi odtiaľ by som naozaj nešla.
Keby niečo chceš vedieť, TS :-S
no comment, dievča
Poviem ti, čo mne povedala mamča, snáď si utvoríš názor. "Nebudem s tebou behať po celom Česku kým nebudeš vedieť všetko v knihách odpredu-odzadu"
Ale systém rastlín som nevidela okrem modeloviek (čo je takmer nič). "Rebel"
A ani to nebolo treba, tuším. Na Slovensku to mali.