zdravim ludia,nevie niekto o nejakom dobrom sposobe napr. nejakych kvalitnych doucovateloch ktori by ma pripravili na prijimacky na VS odbor medzinarodne vztahy? alebo nejake kurzy..
chcem si dat prihlasku do prahy,brna,blavy a nitry
hm, tak na medzinárodné vzťahy treba najmä všeobecný prehľad, ktorý získaš, keď budeš čítať noviny a sledovať čo nové sa vo svete na politickej scéne deje a ďalej také klasické záležitosti z nosky
doučovateľov nepoznám žiadnych (určite však nejakí sú), ale skús sa poinformovať, či školy, na ktoré sa hlásiš neposkytujú nejaké prípravné kurzy alebo konzultačné hodiny pre uchádzačov o štúdiu (napríklad medzinárodné vzťahy v Banskej Bystrici také kurzy tento rok robili)
ak sa dobe pamatam, ked isiel brasko na vysku - v medzinarodnych vztahoch je dost velky rozdiel na akej fakulte su, pretoze niektore su viac ladene s ekonomikou, vratane prijmaciek. da sa to zistit podla nazvu fakulty alebo celej vysky.
a pokial si vyberies jednu skolu, na ktoru chces naozaj ist, tak na vacsine sa robia take staby pripravne kurzy, asi styri krat tam prides spolu s ostatnymi a oni budu kecat o tom, co je PRESNE treba na prijmacky, mozes si kupit aj podklady. pretoze vseobecny prehlad ma pri skuskach napisana kazda druha skola, ale pre kazdu to znamena nieco ine. rovnake vedomosti ta mozu dostat na jedny medzinarodne vztahy a nemusia na dalsie...bez toho aby to znamenalo, ze tam kde ta nezobrali chceli viac. len chceli ine.
mne pridu tie pripravne kurzy ako prostriedok tahania penazi zo stresujucich maturantov :/ vedomosti ti nikto do hlavy nenaleje. podla mna to ma odpodstanenie len ked je to z matiky,fyziky a takych veci... ale pripravny kurz napr z dejepisu (uz som videla aj take) je chory :/
ja idem tiež o dva roky na medzinarodne vztahy do BA(ale je tam aj ekonomika,ale jazyky tiež)...alebo možno do prahy....ale bojim sa testov z matiky jajha
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
6 komentov
doučovateľov nepoznám žiadnych (určite však nejakí sú), ale skús sa poinformovať, či školy, na ktoré sa hlásiš neposkytujú nejaké prípravné kurzy alebo konzultačné hodiny pre uchádzačov o štúdiu (napríklad medzinárodné vzťahy v Banskej Bystrici také kurzy tento rok robili)
a ešte sa dá niečo nájsť na www.siv.sk
(remember the distance,colour or age doesn"t change it)
Barbara
a pokial si vyberies jednu skolu, na ktoru chces naozaj ist, tak na vacsine sa robia take staby pripravne kurzy, asi styri krat tam prides spolu s ostatnymi a oni budu kecat o tom, co je PRESNE treba na prijmacky, mozes si kupit aj podklady. pretoze vseobecny prehlad ma pri skuskach napisana kazda druha skola, ale pre kazdu to znamena nieco ine. rovnake vedomosti ta mozu dostat na jedny medzinarodne vztahy a nemusia na dalsie...bez toho aby to znamenalo, ze tam kde ta nezobrali chceli viac. len chceli ine.