ake su tie najlepsie pripravky ? A chcel by som sa spytat ci sa oplati brat Gainery,proteiny,keratin,glumin nie su to len pripravky na podporu rastu svalov a ked prestanem cvicit a brat ich tak sa mi svali spľasnú ?ako pri steroidoch.
gainer je blud, je to akurát presacharidovaný protein... svaly ti samé o sebe neporastú (teda jedine, že by si bral steroidy, čo je nelegálne okrem iného) , je potrebné pri tom cvičiť. A popri cvičení je fajn na regeneráciu svalov a pod. prijímať proteín, nejaké aminokyseliny, kreatín a podobne. Nie som v tom profík, len píšem, čo som obkukala zi životosprávy milého A aby získali svaly objem, je potrebné cvičiť s vysokými závažiami. Samozrejme to nepreháňaj hneď na začiatku ale postupne si zvyšuj záťaže... skús pozrieť aj stránku fmg.sk, tam isto nájdeš nejaký článok o tom a možno nebude len jeden...
@wolf0svk Tak v prvom prípade to záleží od toho akú máš teraz postavu , keď si chudý tak na začiatok si daj len gainer, ráno a po cvičení .
Každopádne keď už niečo naberies tak určite je lepšie brat proteín, kreatin než gainer .
Samozrejme najdôležitejšia je strava a spravna technika cvičenia . Keď máš nejakú otázku tak skús sa spýtať
Máš málo rokov nato , aby si bral proteíny atď..keď chceš cvičiť tak nemusíš brať doplnky , po tréningu musíš prijať do tela hlavne bielkoviny a sacharidy . Za celý deň by si mal prijať 2g bielkoviny na 1kg váhy , čiže v tvojom prípade za deň cca 100gbbielkovín ,taktiež musíš mať väčší príjem kalórií než výdaj , preto by bolo najlepšie keby si prijal denne 33nasobok kalórií tvojej váhy (1600kca) cca v tvojom prípade .
Doplnky ti netreba na tie sa pozeráj až keď budeš mať viac rokov , dodrzuj pitný režim , jedz veľa bielkovín , sacharidov , sleduj čo jes čítaj si energetické hodnoty každého výrobku , trenuj - potom zregeneruj, dopraj si kvalitný spánok a svaly , váha pôjdu určite hore
@tomkyy fuuha tu je toho som na stranke newfitshop.sk a odklikol som si sacharidy a tu je toho ktoré su dobre ? Proteinové palacinky,rozpustna ovsena muka,krupicne vlockym,glukoza ? co z toho lebo tu je toho fakt vela a to som len na prvej strane a ked tak co si pouzival ty ?
ja som po treningu jedol maso..ryzu..a nejake vyrobky co obsahuju sacharidy..ved ked tak velmi hcces tak gainer si mozes kupit, v podstate gainer je strava..das si to po treningu a potom sa napapaš
@tomkyy to mam v tom gainery uplne vsetko ked tam pise : V každej dávke je viac než 1.250 kalórií, 50 g bielkovín, viac ako 250 g sacharidov a 25 vitamínov a minerálov s prídavkom glutamínu a kreatínu
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
18 komentov
Každopádne keď už niečo naberies tak určite je lepšie brat proteín, kreatin než gainer .
Samozrejme najdôležitejšia je strava a spravna technika cvičenia . Keď máš nejakú otázku tak skús sa spýtať
Doplnky ti netreba na tie sa pozeráj až keď budeš mať viac rokov , dodrzuj pitný režim , jedz veľa bielkovín , sacharidov , sleduj čo jes čítaj si energetické hodnoty každého výrobku , trenuj - potom zregeneruj, dopraj si kvalitný spánok a svaly , váha pôjdu určite hore