Ahojte, máte niekto skúsenosti? Nejaké pre a proti? Chcem na medicínu, no dávam si toto, ako poistku, len sa bojím, že skúšky neurobím ani tu Čo si o tom myslíte?
somslavka: Jednej veci nerozumiem, prečo si študenti podávajú prihlášku na odbor, na ktorom ich to nakoniec nebude baviť.
Chcem tým len povedať, že keď sa poriadne nadrtíš na skúšky, vyjde ti to, a keď v najbližšom školskom roku, tak to skúsiš na ďalší rok a raz to proste musí vyjsť.
To, že ťa odbor nebude až tak baviť, resp. nebudeš si v ňom hladať do budúcna uplatnenie, do istej miery podnieti aj tvoj prospech na škole.
Na biológiu budeš určite robiť skúšky, nakoľko sa tam každoročne hlási mnoho študentov. Odporúčam ti pozrieť si Výročné správy fakulty, kde nájdeš aj počet evidovaných prihlášok, počet prihlásených študentov, počet študentov, ktorí štúdium zanechali a pod. Urobíš si aspoň prehľad o fakulte a zistíš, či je to pre teba to pravé orechové.
ja som to tak minulý rok spravila, ale chcela som ísť aj na prírodovedeckú aj medicínu nevedela som si vybrať, ale vzali ma na medicínu aj na prírodovedeckú a musela som sa rozhodnúť aj tak, čiže ti môžem poradiť že ak prírodovedeckú berieš len tak aby si neostala nasucho a potom o rok skúsiš medicínu, nerob, to, radšej sa budeš ten rok učiť na medicínu a robiť popri tom, tie príjmačky nie sú také ťažké, skôr to čo je za tým
Prijímacie konanie prebieha v dvoch kolách, t.j. 1. kolo sú uchádzači prijatí bez prijímacej skúšky, ak spĺňajú požadovaný priemer + požadovaný priemer z profilových predmetov + maturita.
V 2. kole sú uchádzači pozvaní na skúšku.
Zo štatistického hľadiska v r. 2009:
Počet zaevidovaných prihlášok: 769
1. kolo prij. konania: 370 (bez prijímačok)
2. kolo prij. konania: 404, z toho prijatí 79
Celkovo prijatí: 449
Neprijatí: 127 atď.
Takže sama si utvor obraz o prijatí bez prijímacieho konania na základe tvojich schopností a známok.
Inak súhlasím so zuska198, radšej stratiť jeden rok, ak neuspeješ na skúške a prihlásiť sa opäť o rok ako stratiť 5 rokov štúdiom niečoho, čo ťa nechytilo až tak za srdce. Ale každopádne, držím palce!
Ahoj. Dam ti radu. Ja by som si na tvojom mieste tu poistku dal,lebo ak rok nebudes v skole,preto,ze ta nevezmu,uz sa cloveku nechce učiť a opet na vysoku skolu ísť.
Daj si poistku na prirodovedecku-odbor ucitelstvo chemia-biologia. myslim,ze tym nemozes nic pokaziť,a beru uplne každéh od nas co chcu ist na medicinu,si davaju prave sem poistku,pretoze za ten rok sa tam vela naucis a o rok to mozes skusit znova.v kazdom pripade,drzim palce,ja chcem ist na farmaciu,a tiez si dam sem poistku
Pozri ak chces ist na medinu chod na medinu ako tu bolo pisane do BA ak sa nabiflis tie otazky si tam..MT treba chapat, alebo ist na doucko a KE tiez otazky ale o tom koluju rozne legendy ...alebo česko kde ratas ete aj s fyzikou...moju sesterku nezobrali na medinu a teraz je na prirodovedeckej minule mi vravela co sa musi ucit o dazdovkach a nvm o com to ..ako mna by to nebavilo ani vo sne ale naopak jedna kamoska si to tam nevie vynachvalit, lebo ju to bavi...z toho asi len tolko nechod na skolu na ktoru ist nechces, na nieco co ta nebavi.. k medine ti prajem vela stastia
@somslavka ja riešim to isté a tiež by ma bavil výskum... kedže chémiu nemám celkom v malíčku, tak som zvolila prírodovedeckú ale v Brne a dala som si obor Chémia ... podľa môjho, určite sa tam naučím lepšie, resp. doučím, akoby som mala rok sedieť doma a ako tu už bolo spomenuté , to učiteľstvo bio-chem, tam zoberú každéhu, ešte ani jeden rok sa tam nerobili prijímačky tuším čo som počula
@somslavka vobec neni pravda ako povedala @mimi888 že na prirodovedeckej musis robit skusky.... ak mas same jednotky alebo 2-3 dvojky este tak ta beru hned.... zobrali tak moju kamosku
Jj, záleží na tom, kde fakulta stanoví hranicu na prijatie bez prijímacích skúšok a koľko študentov sa tam bude hlásiť. Ak dosahovala @somslavka vyborné výsledky na strednej a to aj z profilových predmetov (t.j. biológia - 3 roky a chémia - 3 roky), má viacmenej isté prijatie bez skúšok.
Hmmm...tak ma napadla konfrontácia s názorom užívateľa spomienky7.
Aj keby si študovala jeden rok na inej škole, ako by si chcela a potom by si prestúpila na ďalšiu školu, v tvojom prípade na tú medicínu, budeš sa pravdepodobne potýkať s poplatkom za nadštandartnú dĺžku štúdia, t.j. posledný rok by si musela byť samoplatcom.
Môj názor je, ísť rovno na takú školu, kde ťa to baví, aby si nemusela prestupovať a opäť byť v prváku, inak ťa poplatok za štúdium neminie.
to je tiez pravda.ale dolezite je verit si.aj ked poplatok,tak no...:/neni to dobre,ale aj samotna pedagogika ti vela toho da ja tiez idem skusat stastie na medicinu do ba,podklady som este nevydel,ale verim si,ze ma vezmu.chcem byt viac doktorom,ako lekarnikom:!nevzdavaj sa slavka,o rok budeme mozno spoluziaci.
Ku príkladu taká Lekárska fakulta UK si pýta za nadštandardnú dĺžku štúdia 1.525€, Prírodovedecká "iba" 663€ za bakalársky stupeň.
Ale samozrejme, ak nie je o peniaze núdza, dá sa všetko.
Je veľa študentov, ktorí si podajú prihlášku na medicínu a majú určite horší priemer a znalosti než vy. Takže netreba zúfať a treba to brať s optimizmom. Držím palec!
Ahojte, viem, že som tu trošku odveci ale hladám radu. myslíte, že mám šancu, aby ma zobrali na biológiu, ked maturujem z DEJ a NOS ? rozhodujem sa medzi dvoma protichodnými smermi a som zúfalá..
hmmm...myslim ze su rozhodujuce znamky z biologie a chemie, su to profilove predmety len fakt netusim ci z nich musis aj maturovat. myslim ze by si z nich mala mat dobre znamky nie horsie ako 2 alebo tri uz si to presne nepamatam...
@handy dakujem za odpoved,až teraz mi to ukazalo ešte som rozmyšlala nad BIO a NOS,pomohlo by mi to? z chem som mala za 3 roky raz dvojku, inak 1, z bio same 1.
@5miriam5 no myslim ze ak si si podala prihlasku na biologiu tak je to jedno z coho maturujes lebo tento rok sa nepresiahli kapacity takze boli prijati vsetci. a myslim ze dejepis ti na biologiu moc nepomoze noska skorej
@5miriam5 aha, ja ze maturujes tento rok tak ale aj tak si myslim ze noska je lepsia ako dejepis, co sa tyka dejepisu ti na biole moc nepomoze. skorej ak by si sa hlasila na filozoficku alebo pedagogicku fakultu. tu je noska/geografia/fyzika/chemia vyhodou oproti dejepisu
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
32 komentov
Chcem tým len povedať, že keď sa poriadne nadrtíš na skúšky, vyjde ti to, a keď v najbližšom školskom roku, tak to skúsiš na ďalší rok a raz to proste musí vyjsť.
To, že ťa odbor nebude až tak baviť, resp. nebudeš si v ňom hladať do budúcna uplatnenie, do istej miery podnieti aj tvoj prospech na škole.
Na biológiu budeš určite robiť skúšky, nakoľko sa tam každoročne hlási mnoho študentov. Odporúčam ti pozrieť si Výročné správy fakulty, kde nájdeš aj počet evidovaných prihlášok, počet prihlásených študentov, počet študentov, ktorí štúdium zanechali a pod. Urobíš si aspoň prehľad o fakulte a zistíš, či je to pre teba to pravé orechové.
Nič nie je jednoduché,ako tu spomína mimi ... ak moc chceš,dostaneš sa tam aj keby brali len dvoch z toho jeden bol syn riaditeľa školy
isto tam bude nátresk,nato sa priprav...
podľa mňa je "istota" na nič...
» www.fns.uniba.sk/fileadmin/fakul...
Prijímacie konanie prebieha v dvoch kolách, t.j. 1. kolo sú uchádzači prijatí bez prijímacej skúšky, ak spĺňajú požadovaný priemer + požadovaný priemer z profilových predmetov + maturita.
V 2. kole sú uchádzači pozvaní na skúšku.
Zo štatistického hľadiska v r. 2009:
Počet zaevidovaných prihlášok: 769
1. kolo prij. konania: 370 (bez prijímačok)
2. kolo prij. konania: 404, z toho prijatí 79
Celkovo prijatí: 449
Neprijatí: 127 atď.
Takže sama si utvor obraz o prijatí bez prijímacieho konania na základe tvojich schopností a známok.
Daj si poistku na prirodovedecku-odbor ucitelstvo chemia-biologia. myslim,ze tym nemozes nic pokaziť,a beru uplne každéh od nas co chcu ist na medicinu,si davaju prave sem poistku,pretoze za ten rok sa tam vela naucis a o rok to mozes skusit znova.v kazdom pripade,drzim palce,ja chcem ist na farmaciu,a tiez si dam sem poistku
Aj keby si študovala jeden rok na inej škole, ako by si chcela a potom by si prestúpila na ďalšiu školu, v tvojom prípade na tú medicínu, budeš sa pravdepodobne potýkať s poplatkom za nadštandartnú dĺžku štúdia, t.j. posledný rok by si musela byť samoplatcom.
Môj názor je, ísť rovno na takú školu, kde ťa to baví, aby si nemusela prestupovať a opäť byť v prváku, inak ťa poplatok za štúdium neminie.
» uniba.sk/fileadmin/user_...
Ku príkladu taká Lekárska fakulta UK si pýta za nadštandardnú dĺžku štúdia 1.525€, Prírodovedecká "iba" 663€ za bakalársky stupeň.
Ale samozrejme, ak nie je o peniaze núdza, dá sa všetko.
Je veľa študentov, ktorí si podajú prihlášku na medicínu a majú určite horší priemer a znalosti než vy. Takže netreba zúfať a treba to brať s optimizmom. Držím palec!
hmmm...myslim ze su rozhodujuce znamky z biologie a chemie, su to profilove predmety len fakt netusim ci z nich musis aj maturovat. myslim ze by si z nich mala mat dobre znamky nie horsie ako 2 alebo tri uz si to presne nepamatam...