zaroven sa skoncila era raketoplanov ... toto je historickz moment .. kto kukal bol svedkom konca jednej ery ery raketoplanonu discovery ... po 27 rokoch odide na zasluzeny odpocinok
@cocca-colla no este pred hodinou boli vo vesmire na obeynej drahe v bezvahovom stave podla mna moyu byt tak trosku v prdeli z toho ye odrazu bum gravitacia
neviem asi az v spravach vecer ich ukazu ako vystupuju pre tzch co zmeskali nazivo prenos teray davaju zostrihy pristatia ..
len tak pre zaujimavost jeden obeh okolo zeme trva 90 minut ... ludia na ISS tusim vida vychod a zapad slnka 16x za den
vypocitate to lahko ...
16 * 90 / 60 a vyjde vam vysledok v hodinach ( kedze den ma 24 hodin tak to mam spravne ) spatne sa k tomu tiez da dopocitat a vzjde vam ze kebz ste boli na obeznej drahe zeme ako ti astronauti tak vychod a zapad slnka zazijete 16x za jeden obeh okolo zeme co trva 90 min ... pecka nie
ono pod orionom ho malo bzt vidno ale neoveroval som to len kamarat mi napisal ze dicovery je pozorovatelny nizko nad juznzm obzorom ... skor by z toho bola pekna fotka ... zobrat zrkadlovku dat ju na stativ zamierit na orion nastavit ISO 800 clonu na F 4,5 a exponovat 30 sek alebo clonu na F 6 a nechat exponovat minutku minutku a pol na fotke bz bol ako taka ciarka na oblohe ale bolo by ho vidno ... okom neviem ... neviem aku mal jasnost takze neviem povedat ...
a načo sú im raketoplány, veď maju lietajúce taniere s ktorými oblbujú celý svet...........začal ich vyrábať hitler v 1943 roku a po vojne celu technológiu zbalili američania a vyvýjaju ich v Nevade v oblasti Area 51.........všetko je utajované v najvyššom stupni.............
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
49 komentov
Mar -2.0 18:07:21 10 W 18:10:01 32 SSW 18:12:41 10 SSE
pod orion sa pozrajte v tom case vo vyske 32 stupnov nad obzorom
SSE => juho juho vychod
este 19 min .... ja to poyeram uz hodinu minimalne
@11 nechcem sa blbo pýtať, ale ešte nie je tma, bude aj tak vidieť? (Orion náhodou viem, kde je.)
(Za svoje príspevky tuto sa budem hanbiť odzajtra, momentálne som príliš iksajtid ^^ )
zaroven sa skoncila era raketoplanov ... toto je historickz moment .. kto kukal bol svedkom konca jednej ery ery raketoplanonu discovery ... po 27 rokoch odide na zasluzeny odpocinok
fcul tam stoji
neviem asi az v spravach vecer ich ukazu ako vystupuju pre tzch co zmeskali nazivo prenos teray davaju zostrihy pristatia ..
poslednych 60 sek bola pecka sledovat
» sk.wikipedia.org/wiki/Tepeln%C3%...
yaujimave citanie
vypocitate to lahko ...
16 * 90 / 60 a vyjde vam vysledok v hodinach ( kedze den ma 24 hodin tak to mam spravne ) spatne sa k tomu tiez da dopocitat a vzjde vam ze kebz ste boli na obeznej drahe zeme ako ti astronauti tak vychod a zapad slnka zazijete 16x za jeden obeh okolo zeme co trva 90 min ... pecka nie
ono pod orionom ho malo bzt vidno ale neoveroval som to len kamarat mi napisal ze dicovery je pozorovatelny nizko nad juznzm obzorom ... skor by z toho bola pekna fotka ... zobrat zrkadlovku dat ju na stativ zamierit na orion nastavit ISO 800 clonu na F 4,5 a exponovat 30 sek alebo clonu na F 6 a nechat exponovat minutku minutku a pol na fotke bz bol ako taka ciarka na oblohe ale bolo by ho vidno ... okom neviem ... neviem aku mal jasnost takze neviem povedat ...
» goo.gl/tYSsg...
Telenz stit, zdroj wikipedia.
nieco ako stara skodovka 120tka teray medzii autami napr ... tie tiez sice este jazdia ale je to uz skor je trapenie ..
a tak je to aj z raketoplanmi vyvoj ide dopredu
filip